Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Če jun 03, 2010 8:18 pm

vem da je ta mašina v MINIju, samo direktv BMWju je pa še nisem zasledil.

če bi se vrnili nazaj na temo ford focus vs. golf...... tudi sam imam podobne apetite, sicer focus 2.0 diesel letnik 08 ali pa golf 5 dizlca 2.0 140km tudi nek podoben letnik, če ma kdo kake izkušnje bom vesel.
osebno mi je zunanji vides focusa lepši vendar me moti notranjost in pa zici ki so kot ena klop brez oprijema, na drugi strani golf5 z sport opremo ni tako slab ...

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Pe jun 04, 2010 6:01 pm

Jaz sem pa mislil da imas Sciroccota.

:?

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Ne jun 06, 2010 11:39 am

mam, samo ni kaj preveč družinski avto :D, je bolj kot gokart, ni kufra, pa zadj tud ni neki orto dost placa, če si visok morš kr mal postran sedet ko en retard :D.
Zato pa kupujem nekaj rabljenega še z malo več placa, za kšn žakl cementa prevozt

legendarac
Novinec

Napisal/-a legendarac So jul 03, 2010 6:36 pm

Brett kako gre TSI, poraba in ali si ga že Čipal ?

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis So jul 03, 2010 9:01 pm

vojkostar je napisal/-a:če bi se vrnili nazaj na temo ford focus vs. golf...... tudi sam imam podobne apetite, sicer focus 2.0 diesel letnik 08 ali pa golf 5 dizlca 2.0 140km tudi nek podoben letnik, če ma kdo kake izkušnje bom vesel.

ni glih dizel je pa bencinc ford focus katerega si lasti fotr.

vožnja z avtom daje kar dobre občutke glede podvozja saj se prekleto dobro drži ceste napram drugim. tako na daljših kot krajših vožnjah se avto izkaže kot udoben in predvsem prostoren kar pa scirocco ravno ni.

osebe tudi z cca. 180-190cm bodo z lahkoto sedele tako spredaj kot zadaj. da o prtljažnem prostoru niti ne govorim saj je tega kar nekaj.

zmoti malo prestavna ročica, ki se zna malo "zatakniti" ob menjavi prestav iz 2 v 3 ampak ko se enkrat navadiš tega niti ne opaziš več. avto ima malo slabšo zvočno izolacijo saj je nad 120 km/h malo "glasen".

za kaj več pa vprašaj...

Uporabniški avatar
brett
Novinec

Napisal/-a brett Ne jul 04, 2010 9:50 am

legendarac je napisal/-a:Brett kako gre TSI, poraba in ali si ga že Čipal ?

Zdravo!

Čipal ga še nisem, ker je trenutno v planu dražji dopust :D , potli pa bo treba še na "štalco" kej dati! In čakam nekoga, ki bo sam dal čipat ta motor, da bo povedal kako je zadovoljen oz. kakšne težave so se zgodile, če so se.

Drugače pa sem res izredno zadovoljen ne samo s TSI motorjem, ampak z avtom kot celoto!! Poraba se mi te dni, tedne (tudi mesece) vrti okoli 5,8L/100km, s prižgano klimo (21C) in to kombiniranih cest (večina voženj je še vedno na šiht - 16km). Na daljših razdaljah pa pade porabe za deci nad 5L na 100km, dolgih turah (100km in več) pa pod 5L. Recimo vsak mesec grem cca. 2x v KR iz okolice Domžal (25km) in to po lokalni cesti (Moste, Lahovče, Brnik, ...), se držim omejitev in poraba je 5,6L/100km. Ob malce bolj varčni vožnji na tank ni problema narediti 900km.

Res je šparovček.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Ne jul 04, 2010 11:15 am

brett je napisal/-a:

Zdravo!

Čipal ga še nisem, ker je trenutno v planu dražji dopust :D , potli pa bo treba še na "štalco" kej dati! In čakam nekoga, ki bo sam dal čipat ta motor, da bo povedal kako je zadovoljen oz. kakšne težave so se zgodile, če so se.

Drugače pa sem res izredno zadovoljen ne samo s TSI motorjem, ampak z avtom kot celoto!! Poraba se mi te dni, tedne (tudi mesece) vrti okoli 5,8L/100km, s prižgano klimo (21C) in to kombiniranih cest (večina voženj je še vedno na šiht - 16km). Na daljših razdaljah pa pade porabe za deci nad 5L na 100km, dolgih turah (100km in več) pa pod 5L. Recimo vsak mesec grem cca. 2x v KR iz okolice Domžal (25km) in to po lokalni cesti (Moste, Lahovče, Brnik, ...), se držim omejitev in poraba je 5,6L/100km. Ob malce bolj varčni vožnji na tank ni problema narediti 900km.

Res je šparovček.

V tem primeru je tudi šofer "šparovček". ;) Gledam malo porabo na www.sprintmonitor.de pa je 5.8l eno nižjih povprečij. Je pa zanimivo kako nizko se da prit, vsekakor si se zelo dobro odločil!
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
brett
Novinec

Napisal/-a brett Ne jul 04, 2010 4:34 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
brett je napisal/-a:

Zdravo!

Res je šparovček.

V tem primeru je tudi šofer "šparovček". ;) Gledam malo porabo na www.sprintmonitor.de pa je 5.8l eno nižjih povprečij. Je pa zanimivo kako nizko se da prit, vsekakor si se zelo dobro odločil!

Svoj slog vožnje sem opisal nekaj postov nazaj. In vse to prinese tako porabo.

Priznam, da če ga bolj poženem, vozim v višjih vrtljajih, se poraba z lahkoto giblje pri 7L-8L. Nad 8L pa mi še ni uspelo priti, kljub divjanju po avtocesti s povprečno hitrostjo 170km/h 30km in potem še energično vožnjo po lokalnih cestah cca. 15km (namesto omejitve npr. 70km/h, sem vozil stotico, ipd. Edino naselja vedno upoštevam po omejitvi).

V veliko pomoč pri zniževanju porabe je tudi tempomat!

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Ne jul 04, 2010 5:54 pm

Oče je imel prejt golfa V z 1.6 mašino in je delal tam okoli 600 km z enim tankom, sedaj ima šestico z 122 KM in dela okoli 700 km. Torej je poraba napram prejšnemu nižja za dober liter. :D

sandisandi
Nov uporabnik

nikoli več v življenju NE wolksvagen!!! golf5

Napisal/-a sandisandi Pe sep 03, 2010 1:12 pm

pa to še ni edina napaka na mojem wolksvagen golfu.

že dvakrat so mi barvali kompletno vse pragove!!!
enkrat zamenjali ključavnico na šoferjevi strani vrat
enkrat zamenjali ključavnico na prtljažniku
zamenjava daljinca na ključu za vžig avtomobila
zamenjava zadnjih zavornih ploščic (ker se je ena odlepila),struženje zadnjih diskov.
še ekrat reklamacija za zadnje zavore in še enkrat struženje zadnjih diskov

in vse to pri vseh redno opravljenih servisih na pooblaščenih servisih in pri 76000 km. da sploh ne omenjam da je avto vseskozi garažiran tudi pred službo in da ga čuvam (redno pranje nikoli z ''wapom'')

zatorej vas obveščam
NE KUPUJTE WOLKSVAGEN GOLF VOZIL!!!
ker vam bo prav kmalu žel tako kot je meni
večini pooblaščenih servisov in trgovcem ni mar za nas potem ko že kupimo pri njih novi avtomobil

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Pe sep 03, 2010 1:28 pm

verjamem da nimajo vsi takih izkušenj, ampak tole z odlimanimi ploščicami se pa vleče že od golf4 pr mojem fotru, tko da nikol orginal ploščic kupit

Vseved
Novinec

Re: nikoli več v življenju NE wolksvagen!!! golf5

Napisal/-a Vseved Pe sep 03, 2010 1:46 pm

sandisandi je napisal/-a:pa to še ni edina napaka na mojem wolksvagen golfu.

..................

Če sem lahko iskren...

Dvomim da sploh imaš golfa, ker niti pravilno ne znaš napisati Volkswagen.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Pe sep 03, 2010 1:53 pm

Vseved je napisal/-a:

..................

Če sem lahko iskren...

Tudi jast mislim podobno. Še en fanatik, ki sovraži vag grupo. :lol:

lp

Uporabniški avatar
DIZL_
Novinec

Napisal/-a DIZL_ Pe sep 03, 2010 5:58 pm

King1 je napisal/-a:
Vseved je napisal/-a:

..................

Če sem lahko iskren...

Tudi jast mislim podobno. Še en fanatik, ki sovraži vag grupo. :lol:

lp

Se strinjam :D

sandisandi
Nov uporabnik

Napisal/-a sandisandi Pe sep 03, 2010 8:02 pm

pa kaj vidva mislita da nimam kaj bolj pametnega za počet (fanatik WV group). mater sta k...s pisanjem želim obvarovati vsaj nekatere ki še imajo vozilo v garanciji predvsem pa tiste ki bodo kupovali WV
večini pooblaščenih servisov in trgovcem ni mar za nas potem ko že kupimo pri njih novi avtomobil

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Pe sep 03, 2010 8:14 pm

sandisandi je napisal/-a:pa kaj vidva mislita da nimam kaj bolj pametnega za počet (fanatik WV group). mater sta k...s pisanjem želim obvarovati vsaj nekatere ki še imajo vozilo v garanciji predvsem pa tiste ki bodo kupovali WV

Dej ne s*** kle po forumu no. ;)

lp

sandisandi
Nov uporabnik

Napisal/-a sandisandi Pe sep 03, 2010 8:18 pm

pač imaš svoje mnenje - jaz pa tudi

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Pe sep 03, 2010 8:26 pm

sandisandi je napisal/-a:pač imaš svoje mnenje - jaz pa tudi

recimo to, da povdariš da ga nikoli nisi z wapom pral. Čeprav je boljše z wapom kot ne, sploh pozimi, ko edino z wapom res spereš sol z avta, sploh na podvozju..
(razn če sem te narobe razumel)

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Pe sep 03, 2010 8:30 pm

spet en fiatfan?
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

sandisandi
Nov uporabnik

Napisal/-a sandisandi Pe sep 03, 2010 8:31 pm

wap je odlična zadeva, vendar pa če pereš karkoli z njim ti povzroča mikro razpoke ne glede na material.pritisk in bližina pranega predmeta pač naredita svoje (fizika).
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov