gusti85 je napisal/-a:PeroRS: Ti praviš, da je moje razmišljanje 20let za cajtom. Te bom pa takole vprašal ... koliko let nazaj pa so obesli prvič turbino na avto?
Po moje je bolje da izumijo kaj novega za povečanje moči in navora ... to da eno turbino gor obesiš zna že vsak ... ko se boste pa čez 10 let teh motorjev naveličali vam bodo pa še eno gor obesili ali kaj pa boste imeli twin turbo in boste spet mislili, da vozite tehnološko napredne stroje.
Rad bi vam povedal, da je to precej stara tehnologija, ki so jo zavili v nov paket in jo vam prodajajo kot tehnološki čudež. Pol pa prideš na servis, ko se ti malo kakšna lučka prižiga, pa ti reče un tam: "Ja vete gospod vi mate pa turbino noter in bo najbrž tista šla. To bo pa tam nekje ene 2.000€ z delom vred."
gusti85 je napisal/-a:Po moje je bolje da izumijo kaj novega za povečanje moči in navora ... to da eno turbino gor obesiš zna že vsak ... ko se boste pa čez 10 let teh motorjev naveličali vam bodo pa še eno gor obesili ali kaj pa boste imeli twin turbo in boste spet mislili, da vozite tehnološko napredne stroje.
NoFear85 je napisal/-a:Cez par let pa nas verjetno caka v A8 1.2T motor z 250HP, ce bo avto industrija stremela v to smer. Atmo motorji so pa itak ze zgodovina.
lukp je napisal/-a:NoFear85 je napisal/-a: BMW-ji bodo imeli 1.35 V3 in verjetno bosta tudi Ferrari in Lamborghini sledila temu, če bosta želela obstati na trgu, ko bo prišel v veljavo EURO VIII.
gusti85 je napisal/-a:Jaz bi rad primerjal motorja in ne avtomobila! Pač na spločno plusi in minusi med starimi 1.6 16V in novimi malimi turbiči.
lukp je napisal/-a:NoFear85 je napisal/-a:Cez par let pa nas verjetno caka v A8 1.2T motor z 250HP, ce bo avto industrija stremela v to smer. Atmo motorji so pa itak ze zgodovina.
Pomoje se bo prej razvil hibrid kot 1.2T v A8.
Drugače podpiram downsizing in se sploh ne obremenuje s tem, ko bo recimo v novem Passatu 1.2 TSI. Večina razmišlja, da so premajhni motorji v velikih vozilih. To je veljalo pred 10 leti ne pa danes. BMW-ji bodo imeli 1.35 V3 in verjetno bosta tudi Ferrari in Lamborghini sledila temu, če bosta želela obstati na trgu, ko bo prišel v veljavo EURO VIII.
Eh... 1.6 8v, o katerem sem govoril, ima 102 KM... Mogoče da je kaka starejša verzija imela 75 KM, to ne vem. Jaz sem preizkusil 102 KM v golfu IV in V.gusti85 je napisal/-a:Nevem zakaj menjaš jabolke in hruške ... a sem jaz govoril za 8V? Ti motorji imajo okoli 75KM in je jasno, da jih 1.2 TSI pelje scat ... zdaj imajo pa 1.6 16V 115KM in je to druga zgodba.
Glej, tole spodaj je mišljeno povsem prijazno in dobronamerno:gusti85 je napisal/-a:Primerjavo delam na splošno med 1.2 turbo in 1.6 atmosfercem ... pri tem se nisem omejil samo na VW.
ggorenc je napisal/-a:legendarac je napisal/-a:Kaj zdaj lastniki ni nobenega da bi povedal kakšna je kaj poraba?
Ga dobim cez 2 tednaSicer pa tipicen turbo bencinar, lahko zelo nizka pri varcni voznji in zelo visoka ob pretiravanju.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov