Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
WRC555
Uporabnik

Napisal/-a WRC555 Ne jul 04, 2010 3:21 pm

Dobra poteza, da jima niso dali RS-ke v roke.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne jul 04, 2010 3:54 pm

Me zanima če bodo tega R-a prodali.

Še en off : Na avtonetu ne najdem nobenega novega Pola GTI - čeravno je na ceniku že kar nekaj časa?

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Ne jul 04, 2010 4:11 pm

simply je napisal/-a:Še en off : Na avtonetu ne najdem nobenega novega Pola GTI - čeravno je na ceniku že kar nekaj časa?

Ker so prvi GTI-ji šele naročeni in ni prišel še noben v SLO! ;)
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne jul 04, 2010 4:12 pm

lancia hf je napisal/-a:ijuvan: Se strinjam, samo kaj ko nekateri to zagovarjajo, recimo peroRS, ki hoče tako nekako povedati:
Pa saj je samo na Rally Velenje vozil 00, in ker je preveč šlo, je zletel s ceste, in podru leseno tablo + omarico za njo, in mu je potem samo malo odbijač počil. :?

Ti se umiri pa ne piši tisto kar jaz NIKOLI NISEM REKEL! Jaz takega početja NE odobravam kar sem VEČKRAT povdaril. Prevozil sem več testnih avtov najrazličnejših znamk kot jih ti (pa še marsikdo) verjetno ne boš nikoli pa se nisem nikdar izživljal nad avtom, nikoli tiščal mrzlega, v rdeče polje, kuril gume ali pa iskal meje vozila. Še opranega so dobili nazaj. TUJO LASTNINO čuvam enako (ali še bolj) kot svojo, za razliko od folka, ki se tukaj na forumu JAVNO hvali kako sprobava nove avte po lukah, folk pa je trdo garal, da si je lahko privoščil nov avto. En moj znanec se je ravno tako hvalil, kakšne vse avte je tiščal po luki Koper, dokler ni naredil par totalk in je zgubil službo (po samo dveh mesecih!).

Pa se potem vprašaj, kdo je bolj "kriv"? Porsche, ki je javno razbil SVOJ službeni avto, ga kvalitetno popravil (zihr se je zamenjalo še več delov kot je bilo potrebno) in ga sedaj prodaja kot testno vozilo (zgodovina znana), ali taki osebki, ki na skrivaj uničujejo tujo lastnino, potem bodo pa lastniki vozili avto po servisih, ker bodo stvari začele odpovedovati, pa čeprav sami niso nič krivi. :roll:

Pa še enkrat ponavljam, v debato sem se vmešal samo zato, ker je izpadlo, da se zavaja morebitne kupce in prodaja tega Golfa kot novega, kar sploh ni res.

NIKJER pa nisem napisal, da zagovarjam prisotnost "civilnih" avtomobilov na rally-ih, kot to trdi @lanciahf.

p.s: @lancia hf: no ko si tako pameten, pa nam vsem skupaj povej, kaj vse je treba zamenjat pri tej Octavii, da bo v enakem stanju kot pred "karambolom"? Oziroma ali res misliš, da so na Golfu zamenjali samo odbijač, vse drugo pa pustili in ga sedaj prodajajo kot brezibnega. Me prav zanima tvoje "strokovno" mnenje :?:

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne jul 04, 2010 4:52 pm

peroRS na tak način sem te zastopil ;)
Me pa prav zanima, kako bi kupci reagirali, če bi pisalo:
Testni avtomobil.
Bil predtekmovalno vozilo na rally-ju Maribor
Rahlo poškodovan je bil prednji konec na rally-ju Maribor.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne jul 04, 2010 4:59 pm

lancia hf je napisal/-a:peroRS na tak način sem te zastopil ;)
Testni avtomobil.

Sem že enkrat prej napisal...vzemi te slike ko je bil udarjen pa pojdi na Porsche, pa postavi prodajalca pred dejstva pa boš takoj videl kakšna je situacija.

Ni pa treba na pamet blatit podjetja in posploševat zadevo (to ne leti nate ampak na splošno) ;)

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Kraj: Prevalje

Napisal/-a uros_p Ne jul 04, 2010 5:08 pm

peroRS je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:peroRS na tak način sem te zastopil ;)
Testni avtomobil.

Sem že enkrat prej napisal...vzemi te slike ko je bil udarjen pa pojdi na Porsche, pa postavi prodajalca pred dejstva pa boš takoj videl kakšna je situacija.

Ni pa treba na pamet blatit podjetja in posploševat zadevo (to ne leti nate ampak na splošno) ;)

Kaj pa tisti, ki te slike nimajo, niti niso seznanjeni s to debato? Kaj pa naj oni? Glede na to, da ga prodajajo za 40k, bi rekel, da ciljajo ravno na takšne "nevedneže". Namreč, če nimajo namena skrivati zgodovine, potem bi že v osnovi ceno spustili za vsaj 30, če ne še več procentov, zraven pa pripisali, da je vozilo testno in hkrati opravljalo promocijo podjetja na rally-ih kot 00 vozilo.
Ampak očitno je teh 30% morebitne dobička na nevedni stranki, daleč na prvem mestu, pred vsako odkritostjo in poštenostjo prodajalca.
In prav je, da se dela bum okoli tega, namreč tukaj se ne gre za en počen odbijač, temveč za primer, ki verjetno ni osamljen. Za primer, na katerega si verjetno nihče od nas ne želi naleteti pri nakupu vozila, pa vendar se nam dogaja pred nosom, večina pa gleda stran.
Slika

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne jul 04, 2010 5:16 pm

peroRS je napisal/-a:

Če bi bili tako pošteni bi imeli oni slike tam, ne pa da jih mora kupec postavljati pred dejstva, in z neta jemati slike da jim dokazuješ stvari. Pa saj nismo na boušjem sejmu :roll:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK Ne jul 04, 2010 6:02 pm

Itaq, ja....pokazali ti bojo na avto.net slike, kok je bil razbit :) :)
Tko kot bi ti pokazal, ce bi prodajal avto, ki bi ga naprimer samo malo naslonol ali razbil odbijac.
Popopnoma se strinjam s PeroRS. Brezvezno blatenje podjetja brez podlage iz prve roke. niti eden ni bil potencialni kupec in niti eden se ni pozanimal nic.
In zakaj bi oni spuscali ceno pod 40K eur za testno vozilo? Ce ti je prevec, pojdi drugam in kupi drugje. Zakaj bi spuscali ceno, ce je bilo pred vozilo? Ce ga ne bojo prodali zaradi njihove previsoke cene, si bojo sami krivi in bojo ze zmanjsali...!

In se nekaj: na cisto vsaki gorski hitrostni dirki so pred vozila. In sigurno so prva tri bozila od kaksne firme-ponavadi je wv ali seat. In se nihce ne sprasuje, kako se naprimer prodaja potem (primer) seat ibiza 1.4, ki je bila predvozilo?
In tudi ti ljudje, ne vozijo s temi avti "rally" .
:)

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne jul 04, 2010 6:48 pm

OK pa gremo tkole:

Mam Mareo JTD 2001 letnik 81 Kw
V sloveniji sem drugi lastnik od septembra 07,Julija 05 pa je bila uvežena iz ITA.
Od 143000 km (od takrat jo imam) je znana vsa zgodovina in priložim vse račune od materiala (vse kar je novega na njej sem delal sam,ker sem pač mehanik.Zamenjano pa je:
Narejen velik servis pri 146000 km
Komplet zavore z bobni vred
vsi štirje amortizerji
na 10000 km menjano olje in vsi štirje filtri vedno
lani kontrolirana klima
jermenica glavne gredi
sklopka in ležaji alteranatorja
turbina (stara ni bila zanič ampak je bil zabit katalizator in je tester pokazal samo 0,4 bar-a in jaz de.bil sem seveda takoj šel menjat turbino,no ker potem še vedno ni nikamor šel sem šel šlatat avspuh in zbil ven katalizator in od takrat gre avto kot grom)
sprednje roke
LMM
grelne svečke
...
To je v grobem to na avtu vse deluje 100% pri meni ni bila razbita je pa mogla bit pri prejšnjih lastnikih udarjena levo spredaj,ker se vidi po popravljenem odbijaču in blatniku,kraki so vidt nedotaknjeni prav tako spodnja vezna stena je pa problem za picajzle,ker so kristali na barvanih delih malo večji in je zato razlika v barvi ki je sicer najbolj opazna na soncu.Lak na strehi počasi prepareva tako da bi jo bilo morda dobro pobarvati ali pa tudi ne ....

Evo zdaj veste vse o avtu,ceno pa postavim recimo 3000€ in sedaj poglejte ta vozila kaj dobite,za kolk denarja in kolk veste o avtu.kilometrov pa ima trenutno 207000.

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Kraj: Prevalje

Napisal/-a uros_p Ne jul 04, 2010 7:01 pm

FLINK je napisal/-a:... Ce ti je prevec, pojdi drugam in kupi drugje.

Saj v tem je problem. Če bodo kupci vedeli kaj kupujejo za to ceno, jim bo preveč in bodo šli drugam.

FLINK je napisal/-a:Zakaj bi spuscali ceno, ce je bilo pred vozilo? Ce ga ne bojo prodali zaradi njihove previsoke cene, si bojo sami krivi in bojo ze zmanjsali...!

V tem pa je drugi problem. Da ga bodo prodali, vendar nekomu, ki ne ve nič o rally-u in nič o kakšnem razbitem predvozilu.
Slika

Uporabniški avatar
audi RS4
Novinec

Napisal/-a audi RS4 Ne jul 04, 2010 9:55 pm

klobase :roll: baba rekla,baba čula. Koliko od vas je ze kdaj kupilo od porscheja avto in ugotovilo skrito napako?jaz sem jih nekaj časa dobavljal porscheju pa vam povem da če avto ni bil odličen ga sploh niso odkupili in to neglede na ceno ,tudi če je bil zelo zelo ugoden.ko bo prvi šel kot resen kupec na porscheja za ta avto bo pa lahko komentiral kaj so mu povedali in kaj so mu skrili.Do takrat pa vsi skupaj nehajte blatiti ugled podjetja Porsche.lp
S4 2.2t avant l.93
A6 3.0 tdi quattro avavt L.2005
80 cabrio 2.8 l.93
80 1.9 tdi l.94

Uporabniški avatar
suntrace1
Nov uporabnik

Napisal/-a suntrace1 Po jul 05, 2010 9:43 am

audi RS4 je napisal/-a:klobase :roll: baba rekla,baba čula. Koliko od vas je ze kdaj kupilo od porscheja avto in ugotovilo skrito napako?jaz sem jih nekaj časa dobavljal porscheju pa vam povem da če avto ni bil odličen ga sploh niso odkupili in to neglede na ceno ,tudi če je bil zelo zelo ugoden.ko bo prvi šel kot resen kupec na porscheja za ta avto bo pa lahko komentiral kaj so mu povedali in kaj so mu skrili.Do takrat pa vsi skupaj nehajte blatiti ugled podjetja Porsche.lp

Čaki mal, fantje dobijo podjetje na laži, saj je prodajalo avto kot nekaramboliran in to za velik denar in oni blatijo ugled podjetja?!?!?!!!! What?!

Torej, če ščijejo proti vetru, je kriv veter?! Ja pa kaj še!

Da nisi še TI kakšno sumljivo robo dobavljal podjetju, da jim tako zelo stojiš v bran, pri zadevi ki je povsem jasen nateg.

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Po jul 05, 2010 10:13 am

mislim da je razlika, če napišejo da je avto nekaramboliran ali karamboliran. če je na vozilu samo manjša pošlkodba, res vse zamenjano in porihtano nima kaj bit. ne rečem pa , da bi bilo vozilo totalka razbito in popravljeno, pol je pa druga pesem.
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
montezemolo
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a montezemolo Po jul 05, 2010 10:31 am

Mgajvr je napisal/-a:mislim da je razlika, če napišejo da je avto nekaramboliran ali karamboliran. če je na vozilu samo manjša pošlkodba, res vse zamenjano in porihtano nima kaj bit. ne rečem pa , da bi bilo vozilo totalka razbito in popravljeno, pol je pa druga pesem.

te nekaj vprašam: ali bi raje kupil nov avto, ki je dejansko nepoškodovan in tak kot iz tovarne ali nov avto, ki se je poškodoval , ker je padel iz tovornjaka, pa so mu zamenjali recimo desna vrata in blatnik?? za enak denar...

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Po jul 05, 2010 10:36 am

Jaz osebno smatram to, kar se je zgodilo s tem avtom, za karambol. Sploh ni važno, koliko je ta karambol sploh uploval na vozilo poleg tega, da je bilo potrebno zamenjati odbijač. Važno je to, da je avto zletel s ceste in se zabil. Tudi če ni bilo hudo, ni važno, avto je bil karamboliran, in kupec to mora vedet.

Me zanima kako bi z veseljem kdo od vas kupil tak avto, če bi vedel kaj se je z njim zgodilo. Če ne drugega, bi uporabili "dokazno gradivo" za NIŽANJE CENE. Sam ja, kaj pa je vam par jurjev, I guess. :roll:

Če ne drugega, biznis je biznis, in v njem je treba bit neomajen tudi kot stranka.

Uporabniški avatar
Anze92
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Anze92 Po jul 05, 2010 11:26 am

Mah, takšni ljudje, ki takšno početje zagovarjajo so za mene ene velike pi*detine in popolnoma nič drugega.

Prav zanimivo bi bilo videt kakšno skrito kamero od nekoga tukaj na forumu, ki bi se šel "pozanimati" glede tega avtomobila. Glavo dam vstran, če bi prodajalec to omenil sam, brez, da bi zadevo močno ublažil. V primeru, da bi potencialni kupec sam vprašal kako je bilo z tole nesrečo in dal prodajalco jasno vedeti, da ve kaj se je z avtomobilom zgodilo bi prodajalec zadevo verjetno priznal, ampak, kot sem že rekel, dam glavo vstran, če bi prodajalec sam načel to temo - ljudje, ki se o avtomobilu ne bi prej pozanimali, bi bili kratko malo nategnjeni.

Anyway, jasno je, da bo prodajalec storil vse, da bo avtomobil prodal, vendar, ko se gre za takšno podjetje kot je Porsche Maribor... Sicer pa je današnji svet tako ali tako ena sama velika nategancija kamorkoli prideš.

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP Po jul 05, 2010 12:31 pm

Ja Porsche Maribor so itak eni taki nateguni mi kr slabo rata k pomislm da njih bolš da sploh ne začnem pisat o njih k mi bo dan šou u falus.

Drgač pa kr se tega Golfa tiče, zihr nekdo njihov spremlja tole temo in so pol popravl neki, sej pred to debato vem kaj je blo označen ker sm ga dostkrat gledu. Ja pač so nategatorji in nažalost se eni pač nemorjo s tem sprijaznt, dejstva so bla tuki povedana tko da kej dost filozoferat okol tega nemormo (več).

LP

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK Po jul 05, 2010 12:36 pm

Suljo20 je napisal/-a:Ja Porsche Maribor so itak eni taki nateguni mi kr slabo rata k pomislm da njih bolš da sploh ne začnem pisat o njih k mi bo dan šou u falus.

Drgač pa kr se tega Golfa tiče, zihr nekdo njihov spremlja tole temo in so pol popravl neki, sej pred to debato vem kaj je blo označen ker sm ga dostkrat gledu. Ja pač so nategatorji in nažalost se eni pač nemorjo s tem sprijaznt, dejstva so bla tuki povedana tko da kej dost filozoferat okol tega nemormo (več).

LP

Si sel na firmo, se pozanimal vse o avto in morebitnem nakupu? So ti rekli, da je bil testni in da se je uporabljal samo za kratke voznje ob njihovem spremstvu? In da z avtom ni nic narobe in je kot nov?
Me samo zanima...ker so nateguni in te fore :lol:
:)

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Po jul 05, 2010 12:41 pm

Ste se pa razpisali, kar 12 strani! Vse skupaj ni nič novega in nenavadnega. Prodajalci in preprodajalci avtomobilov so vsi bolj ali manj nateguni. To je nekaj čist normalnega, tako je in bo, vedno in povsod. Nekateri so res dokaj pošteni, ampak tudi taki slej ko prej zamolčijo kakšno napako pri avtomobilu.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost