Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Re: Nov avto, golf VII

Napisal/-a maniaxxx Sr sep 18, 2013 3:51 pm

For je napisal/-a:Ja, prav imaš.....se strinjam, amapk nočem ga še črtat..... mogoče pa bo kakšna priložnost (rabljen, testni, drug prodajalec, drugačno finansiranje ...itd.) pa ga vseeno vzamem.
Mogoče se žena omehča, pa me "pregovori" :mrgreen:

Imam še čas....moram še Mazdo 3 in tole njihovo tehnologijo sprobat. Tudi oni obljubljajo kar v redu porabo.
Pa še Oplovo SIDI tehnologijo. V bistvu se bom odločal med Astro in Mazdo....mogoče pa še Golf pade, nikoli se ne ve :mrgreen: ;)

Kaj pa kak ford focus ali kaj podobnega? Med astro in mazdo se brez da bi jo vozil odločim za mazdo, samo zaradi tega ker je astra ena debela težka bajsa bajsasta in zgubi s tem vso dinemiko
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Sr sep 18, 2013 4:19 pm

Brez dvoma Mazda...

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Sr sep 18, 2013 4:44 pm

Ma Focus me oblikovno ne prepriča....ni mi všeč, in zato se sploh nisem poglabljal v njegove prednosti in slabosti.

Ja....Mazda kar mika, ampak ne bom jo preveč hvalil dokler ne probam.
Šestko sem na kratko probal....mi je kar všeč :)

Astra ima še zmeraj na 30.000km servis.
Mazda pa na 20.000 če se ne motim?

Mogoče bo Astra 2014 kaj shujšala in kaj posodobljena na novo... :? (notranja osvetlitev, menjalnik, poraba, tista mehka pedala zavore, živahnejši konji.... Itd) To so stvari ki me motijo pri Astri.... :roll:

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Sr sep 18, 2013 4:56 pm

Opli tak vsi sčasoma shujšajo ( rja.press :mrgreen: ). Drugače servisi so na eno leto ali kilometre kot si jih napisal.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Sr sep 18, 2013 5:11 pm

maniaxxx je napisal/-a:Opli tak vsi sčasoma shujšajo ( rja.press :mrgreen: ). Drugače servisi so na eno leto ali kilometre kot si jih napisal.

No vidiš. Skrb glede teže je povsem odveč. :D
Teža ima svoje minuse kot tudi pluse. Sicer pa kar se porabe tiče moram omenit, da je moja astra kar ok kar se tega tiče. Glede na to, da je sam avto cca 1520kg težak in glede na to, da se v povprečju dva, trije vozimo vsak dan je 5.7l/100km po BC zadnjih nekaj tisoč kilometrov na 17" gumah precej soliden rezultat.
Mogoče je razlike največ pol litra na roke preračunano. Za 110KM dizel ki mora takšno težo premikat po naši z#ebani regionalki je to povsem ok.

Mazda 3 (nova) je pri meni zaenkrat pustila dober vtis kolikor sem videl do sedaj.
Bo potrebno v živo videt. Moti me edin manjši prtljažnik od Astre za 20l. Pa škoda, ker nimajo kakšnega manjšega motorja v ponudbi.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Sr sep 18, 2013 5:18 pm

Manjši motorji še pridejo ( 1.6d skyactive )

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul Sr sep 18, 2013 5:46 pm

For je napisal/-a:Ma Focus me oblikovno ne prepriča....ni mi všeč, in zato se sploh nisem poglabljal v njegove prednosti in slabosti.

Ja....Mazda kar mika, ampak ne bom jo preveč hvalil dokler ne probam.
Šestko sem na kratko probal....mi je kar všeč :)

Astra ima še zmeraj na 30.000km servis.
Mazda pa na 20.000 če se ne motim?

Mogoče bo Astra 2014 kaj shujšala in kaj posodobljena na novo... :? (notranja osvetlitev, menjalnik, poraba, tista mehka pedala zavore, živahnejši konji.... Itd) To so stvari ki me motijo pri Astri.... :roll:

Gledal sem nove teste na avto bild med astro im mazdo 3, oba bencin.
Bolje je bila ocenjena mazda, pa še turbine nima.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Sr sep 18, 2013 8:16 pm

tomzzi je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:Opli tak vsi sčasoma shujšajo ( rja.press :mrgreen: ). Drugače servisi so na eno leto ali kilometre kot si jih napisal.

Teža ima svoje minuse kot tudi pluse. Sicer pa kar se porabe tiče moram omenit, da je moja astra kar ok kar se tega tiče. Glede na to, da je sam avto cca 1520kg težak in glede na to, da se v povprečju dva, trije vozimo vsak dan je 5.7l/100km po BC zadnjih nekaj tisoč kilometrov na 17" gumah precej soliden rezultat.
Mogoče je razlike največ pol litra na roke preračunano. Za 110KM dizel ki mora takšno težo premikat po naši z#ebani regionalki je to povsem ok.

Mazda 3 (nova) je pri meni zaenkrat pustila dober vtis kolikor sem videl do sedaj.
Bo potrebno v živo videt. Moti me edin manjši prtljažnik od Astre za 20l. Pa škoda, ker nimajo kakšnega manjšega motorja v ponudbi.

Imaš pa nisko porabo. Jaz sem 3 dni nazaj vozil testnega seat leona fr z 2.0 150 konji dizel mašino in ima 200kg manj od tvojega in sem imel na slabih 200 kilometrov porabo 6.9l na 100km
Lp

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Sr sep 18, 2013 9:35 pm

pskoda je napisal/-a:
tomzzi je napisal/-a:

Imaš pa nisko porabo. Jaz sem 3 dni nazaj vozil testnega seat leona fr z 2.0 150 konji dizel mašino in ima 200kg manj od tvojega in sem imel na slabih 200 kilometrov porabo 6.9l na 100km

Pa znanc tudi. Sicer ima 125KM 1.7 dizel a mu BC kaže zdaj že lep cajt 5.8 povprečje. Ajde BC malo manj pokaže kot je v resnic a na roke preračunano je to tam pol litra razlike.
Ja glede porabe lahko kar rečem, da sem zadovoljen.
Pa ga ne šparam. Ajde ne pritiskam non stop. Vsaj parkrat na teden pa vidi obrate... :mrgreen:

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr sep 18, 2013 11:29 pm

tomzzi je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:
tomzzi je napisal/-a:

Pa znanc tudi. Sicer ima 125KM 1.7 dizel a mu BC kaže zdaj že lep cajt 5.8 povprečje. Ajde BC malo manj pokaže kot je v resnic a na roke preračunano je to tam pol litra razlike.
Ja glede porabe lahko kar rečem, da sem zadovoljen.
Pa ga ne šparam. Ajde ne pritiskam non stop. Vsaj parkrat na teden pa vidi obrate... :mrgreen:

Eh te porabe so bolj tako, @tommzi, videl si, kako sem jaz vozil, ko sem te prehitel pred Metliko, pa ta Golf v zadnjih letih ni imel povprečja na tank nad cca. 6.8l, pa gre večinoma za 4 osebe s prtljago, včasih nekaj dirkanja, včasih šparanja, ampak vglavnem se kar obremenjen konkretno vozi (prehitavanja). No zdaj na dopustu sem z vožnjo po omejitvah po balkanskih cestah dosegel porabo slabega 4.7l, pa sem ga tudi parkrat teral skoraj do blokade pri prehitevanju, enkrat recimo kolona 7-ih vozil v res hud klanec, da cca. 2 uri cijazenja v kolonah sploh ne omenjam. Recimo za nazaj sem se kar napritiskal, pa bo poraba okrog 6. Tvoja poraba glede na tvojo vožnjo, če sklepam po forumu in tem, kar sem videl oz. si komentiral, je daleč od nizke. Sicer pa piši ZS, kdaj greva na pir :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Krazy
Nov uporabnik

Kraj: Nm

Napisal/-a Krazy Če sep 19, 2013 7:14 am

@pskoda: Imel si porabo na leonu 6.8, ker sem ga jaz prevzel za tabo pri avto Slaku, če se ne motim. To je bilo 2 dneva nazaj. Sicer je ta motor zelo varčen za svoje konje, jaz sem imel porabo okoli 6, blo je pa slabih 100 km mešane vožnje, torej mesto, avtocesta in regionalna. Res je, da se nisem izživljal, sem bil pa nad omejitvami, vsaj ko je to bilo možno. Me je pa razočarala odzivnost oz neodzivnost tolikih konj, sem pričakoval brco v rit, dobil pa sem samo neskončen enakomeren vlek. Me pa bolj zanima 1.4 tsi 122, je še kdo probal ta motor v leonu ali golfu?
Veselje do vožnje.

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Če sep 19, 2013 7:28 am

Brco v rit ti da star PD dizel, CR-ji vlečejo enakomerno - so kultivirani motorji!!

Uporabniški avatar
Krazy
Nov uporabnik

Napisal/-a Krazy Če sep 19, 2013 7:55 am

To mi je načeloma znano, samo vseeno 150 konjev, predvsem pa veliko navora, v relativno lahkem avtu, pričakujem da pokaže zobe, tudi samo nabiranje hitrosti mi ni bilo ne vem kaj presenetljivega. Se mi pa zdi, da se prestave izjemno dolge, ker 50km/h se lahko voziš max v 4 prestavi, ostalo je muka.
Veselje do vožnje.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Če sep 19, 2013 8:34 am

BENCIN je ZAKON :lol: Brca in troši, kot se spodobi 8) Saj dizlićki morajo malo popit drugače bi Nelastniki travo jedli pri hudih obrokih za LIZING-e =P

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Če sep 19, 2013 9:19 am

Kaj, a zdaj nekateri že pogrešate turbo lag :lol:
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če sep 19, 2013 8:38 pm

Krazy je napisal/-a:@pskoda: Imel si porabo na leonu 6.8, ker sem ga jaz prevzel za tabo pri avto Slaku, če se ne motim. To je bilo 2 dneva nazaj. Sicer je ta motor zelo varčen za svoje konje, jaz sem imel porabo okoli 6, blo je pa slabih 100 km mešane vožnje, torej mesto, avtocesta in regionalna. Res je, da se nisem izživljal, sem bil pa nad omejitvami, vsaj ko je to bilo možno. Me je pa razočarala odzivnost oz neodzivnost tolikih konj, sem pričakoval brco v rit, dobil pa sem samo neskončen enakomeren vlek. Me pa bolj zanima 1.4 tsi 122, je še kdo probal ta motor v leonu ali golfu?

Ko sem nazadnje pogledal je blo 6.9l no vglavnem saj nima tolk veze. Osebno mi je za dizla kar poskočen in dobro potegne sploh če primerjam med astro 165 konsko dizelco, drugače se pa jaz odločam za 185 konsko verzijo ki je po tovarniških specifikacijah skoraj za 1s hitrejša do stotice

@Krazy a si ti mogoče iz Trebnega doma?
Lp

Uporabniški avatar
Krazy
Nov uporabnik

Napisal/-a Krazy Če sep 19, 2013 9:10 pm

Jaz sem iz Nm. Meni je 150 konjski vrh glave. Ker pa ne vozim dosti, pa še to po mestu, bi vzel raje TSI-ja, ker imam tudi zdaj 1.2 tsi, pa mi po mestu porabi 6.5, kar je kar solidno. Nisem pa še imel težav, odzivnost in lahkotnost upravljanja in lažji sprednji del avta pa tudi odtehtata marsikaj.
Veselje do vožnje.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Pe sep 20, 2013 1:30 pm

Malo sem se igral z kofiguracijo Octavie Combi....

Sicer nisem natančno (je tudi neizvedljivo, ker imajo drugače sestavljene pakete opreme) to naredil, ampak se mi zdi da je kar precej dražja od Golfa? :shock:

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe sep 20, 2013 6:34 pm

Sem malo gledal in res ni neke bistvene razlike v ceni, če izenačiš opremo (srednji nivo + dodatki, da prideš na podobno), ampak ne pridem do tega, da bi bila Octavia (bistveno) dražja.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Pe sep 20, 2013 6:56 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
Eh te porabe so bolj tako, @tommzi, videl si, kako sem jaz vozil, ko sem te prehitel pred Metliko, pa ta Golf v zadnjih letih ni imel povprečja na tank nad cca. 6.8l, pa gre večinoma za 4 osebe s prtljago, včasih nekaj dirkanja, včasih šparanja, ampak vglavnem se kar obremenjen konkretno vozi (prehitavanja). No zdaj na dopustu sem z vožnjo po omejitvah po balkanskih cestah dosegel porabo slabega 4.7l, pa sem ga tudi parkrat teral skoraj do blokade pri prehitevanju, enkrat recimo kolona 7-ih vozil v res hud klanec, da cca. 2 uri cijazenja v kolonah sploh ne omenjam. Recimo za nazaj sem se kar napritiskal, pa bo poraba okrog 6. Tvoja poraba glede na tvojo vožnjo, če sklepam po forumu in tem, kar sem videl oz. si komentiral, je daleč od nizke. Sicer pa piši ZS, kdaj greva na pir :D

Sem videl ja...Škoda nafte saj sem te pri semaforju itak dohitel. =P
No po besedah prek foruma in po enem srečanju na cesti ne moreš vedet kako vozim drugač. ;) Se motiš.
Res pa je, da ga ne teram nonstop. Ko grem proti Metliki ga ponavadi ravno ne pritiskam v obrate.
Še vedno pa trdim, da je moja poraba zelo ok.
Minimalno dva odrasli naredimo dnevno cca 75km... Iz šihta po večini trije. Klima nonstop užgana. Prehitevanje pa skor dnevno.
In to 110 konjski dizel ki je že tako podhranjen plus 17" feltne. Moraš pa še računat na DPF ki ga ti najbrž nimaš. Če sem se zmotil me popravi!
Samodejno pucanje tega filtra tudi nekaj nafte pokuri kot že veš.

Drugače pa se velikokrat zapeljem do Metlike. Tako, da morda pa le kdaj greva na pir pa kako rečeva... :D Samo slabo kaže sedaj s cajtom. Pa še nek prehlad me lovi.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov