~toMmy~ je napisal/-a:Eh te porabe so bolj tako, @tommzi, videl si, kako sem jaz vozil, ko sem te prehitel pred Metliko, pa ta Golf v zadnjih letih ni imel povprečja na tank nad cca. 6.8l, pa gre večinoma za 4 osebe s prtljago, včasih nekaj dirkanja, včasih šparanja, ampak vglavnem se kar obremenjen konkretno vozi (prehitavanja). No zdaj na dopustu sem z vožnjo po omejitvah po balkanskih cestah dosegel porabo slabega 4.7l, pa sem ga tudi parkrat teral skoraj do blokade pri prehitevanju, enkrat recimo kolona 7-ih vozil v res hud klanec, da cca. 2 uri cijazenja v kolonah sploh ne omenjam. Recimo za nazaj sem se kar napritiskal, pa bo poraba okrog 6. Tvoja poraba glede na tvojo vožnjo, če sklepam po forumu in tem, kar sem videl oz. si komentiral, je daleč od nizke. Sicer pa piši ZS, kdaj greva na pir

Sem videl ja...Škoda nafte saj sem te pri semaforju itak dohitel.
No po besedah prek foruma in po enem srečanju na cesti ne moreš vedet kako vozim drugač.

Se motiš.
Res pa je, da ga ne teram nonstop. Ko grem proti Metliki ga ponavadi ravno ne pritiskam v obrate.
Še vedno pa trdim, da je moja poraba zelo ok.
Minimalno dva odrasli naredimo dnevno cca 75km... Iz šihta po večini trije. Klima nonstop užgana. Prehitevanje pa skor dnevno.
In to 110 konjski dizel ki je že tako podhranjen plus 17" feltne. Moraš pa še računat na DPF ki ga ti najbrž nimaš. Če sem se zmotil me popravi!
Samodejno pucanje tega filtra tudi nekaj nafte pokuri kot že veš.
Drugače pa se velikokrat zapeljem do Metlike. Tako, da morda pa le kdaj greva na pir pa kako rečeva...

Samo slabo kaže sedaj s cajtom. Pa še nek prehlad me lovi.