Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Re: Nategatorji !!!!

Napisal/-a primozek68 Sr feb 15, 2012 10:27 am

Je že na 24 ur.
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Sr feb 15, 2012 12:21 pm

in sedaj ima idealno možnost tožiti vse medije po vrsti, ki blatijo ime firme, ker sedaj se na oglasu vidi, da je avto sam zunaj enak. Njega pa lahko obtožimo samo kraje slike z mobile.de. Tak da včasih je boljše kaj preverit predno se objavi. Take teme kot je ta, pa ostali mediji, ki so brezglavo objavili pa so, vsaj pri men, totalno zgubili kredibilnost.
Namesto da bi počakali, da avto ni več v prihodu in bi se ga potem spodbijalo s printscreenom z mobile.

je pa tole dobra šola vsem prodajalcem s simboličnimi slikami
LP Rok

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ Sr feb 15, 2012 8:11 pm

Je že čas da se na tem področju marsikaj uredi....in da naj se čimveč piše o tem. Dejstvo je...da oglas mora vsebovati vse resnične podatke. Kaj se potem prodaja nekaj kar se še nekje na kamionu vozi, slike so iz tretje dežele....potem pa še piše možnost napak pri vnosu.....ma ja no, pač samo odprta vrata si puščajo da se potem na vse to lahko izgovarjajo. Lahko se zmoti v km,stanju avta, slikah a spodaj v opombe pa nikoli ne pozabijo vpisati simbolične slike, možnost napak pri vnosu....leasing pogoje pa tko dobr napišejo kot da so največji bančniki tega sveta. Navadn bullshit in vsakemo dokaj normalnemu izobraženemu človeku je to jasno.
A ko greš v trgovino po kruh vidiš npr. sliko kruha, prodajalka ti reče da je kruh v prihodu, vmes vprašaš če je iz kvalitenih sestavin pa ti odgovori, da vsekakor je, samo je možnost napake pri vnosu, ko pa rečeš da bi plačal ti pa vse zdrdra, pa še krof ti da zraven ker si dober kupec.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr feb 15, 2012 8:27 pm

Prodam Pascat lednik 2010 vsa možna oprema 60.000 km cena 15.000€ Slika simbolična
Slika
Možnost napak pri vnosu.
Ko se najde kupec, bom pa po Nemčiji iskal takega ali vsaj nekaj podobnega saj piše, da so lahko napake pri vnosu :roll: :roll: :con :bonk :vc
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Sr feb 15, 2012 9:06 pm

glede BMWja....sicer ne vem, kako se jim izpisujejo kilometri.......ampak mi je malo čudno da ima na števcu številko : 054461
namreč čudno mi je da je na prvem mestu NULA ( 0 ).......ponavadi se pišejo normalno cifre....torej 54461 km .....ko preseže 100kkm, pa se izpiše tista enica ali dvojica......, ki pa se je pri brisanju / spreminjanju kilometrov ne da več odstraniti, lahko pa se namesto 1, 2, 3 (torej 100kkm ali 200kkm ali 300kkm) vpiše 0 !

Ali je to pri BMWju normalno......

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr feb 15, 2012 9:11 pm

Ni normalno, ker pri vsakem novem ti ne izpiše 000.010 km

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Sr feb 15, 2012 9:38 pm

Gricko je napisal/-a:glede BMWja....sicer ne vem, kako se jim izpisujejo kilometri.......ampak mi je malo čudno da ima na števcu številko : 054461
namreč čudno mi je da je na prvem mestu NULA ( 0 ).......ponavadi se pišejo normalno cifre....torej 54461 km .....ko preseže 100kkm, pa se izpiše tista enica ali dvojica......, ki pa se je pri brisanju / spreminjanju kilometrov ne da več odstraniti, lahko pa se namesto 1, 2, 3 (torej 100kkm ali 200kkm ali 300kkm) vpiše 0 !

torej imajo vsi zbite km :?: ne vem ce je lih tko
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5206986&show=2
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5639535&show=2
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5607856&show=2
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5631037&show=2
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4913807&show=2
turbo inside

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Sr feb 15, 2012 9:44 pm

sej na cliotih je tud 0

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr feb 15, 2012 9:48 pm

Takole je če niso prevrteni kilometri ;) BMW serije 3
Slika

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gricko Sr feb 15, 2012 9:59 pm

_furby_ je napisal/-a:
Gricko je napisal/-a:glede BMWja....sicer ne vem, kako se jim izpisujejo kilometri.......ampak mi je malo čudno da ima na števcu številko : 054461

torej imajo vsi zbite km :?: ne vem ce je lih tko
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5206986&show=2
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5639535&show=2
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5607856&show=2
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5631037&show=2
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4913807&show=2

saj sem napisal, da ne vem......ampak po mojem mnenju....JA.......ker pri nas dobiti avto z realnimi kilometri je skoraj nemogoče....nažalost.

prvi je kao SLO poreklo in zasebnik....samo da kupiš tak avto in delaš cca 7000 km na leto!??? ZELO DVOMIM
drugi je uvoz + avtohiša in podobno.....cca 10000 na leto........sem skeptičen, če je to res
tretji in četrti podobno
peti ...zopet uvoz + zastopnik, dve leti star in še ne 8000 km...

Sicer ne vem (ker me BMW niti ne zanima), ampak meni se to zdi vse bull shit......avto za tak denar, poleg tega vse bolj AC križarke , + ponavadi uvoz iz tujine.... jaz ne kupim

PS: moja vozi pri nas "drugi " avto, službo ima cca 12km stran od doma ( torej dokaj blizu) , pa vseeno naredi cca 10000km na leto ( na dopust letni, zimski se gre z drugim avtom)

PPS: avto je 2008, na števcu ima 54000 km.....in spredaj NI nule :mrgreen:

Steinkauz
Novinec

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Sr feb 15, 2012 10:36 pm

Za Volvo S40/V40, letnik do 2004 lahko povem, da se nule na prvem mestu ("leading zero") da vklopiti ali izklopiti s pomočjo testerja. Moj je imel to vklopljeno. Po želji kupca verjetno, čeprav po 100kkm naprej ni nekega smisla več. :D Pri tem avtu je mogoče čisto legalno postaviti skupne kilometre nazaj na 0, ampak števec to dovoli samo enkrat v zgodovini avta, pa še to le če je do takrat prevozil manj kot 300 km. To je pač zato, da kupcu dostavijo v roke nov avto, z 0 kilometri na števcu.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
arijan
Novinec

Napisal/-a arijan Sr feb 15, 2012 10:38 pm

Samo to pa je grdo, če ti vedno kaže tiste ničle, to je potem kot analogni sistem, ko je vedno kazal vsa mesta.... Mogoče pa imajo radi old school izgled =P

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr feb 15, 2012 10:52 pm

Če pregledaš kar je prilepil @Steinkauz: opaziš, da starejši števci imajo 0 spredaj novejši pa ne, jaz na Cordobi tudi nisem imel 0 spredaj :?: Niti sestra na Scenic-u jo nima

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Kraj: Tukaj

Napisal/-a 106 Če feb 16, 2012 6:44 pm

ker pri nas dobiti avto z realnimi kilometri je skoraj nemogoče....nažalost

To mislite samo taki ,ko so vas že enkrat nategnili pa plus tega tud novi avti iz salona nimajo 0 kilometrov tak ,da se komot lahko skregaš tud tam :lol:

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če feb 16, 2012 7:12 pm

BTW, a je morda kdo opazil, da so prodajalci rabljenih avtov začeli na veliko dajati v oglase 1 sliko na kateri piše "vozilo v prihodu".

Zgleda, da si noben več ne upa dati "simboličnih slik". Slučajnost ali .... :D :lol:

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gricko Če feb 16, 2012 7:35 pm

106 je napisal/-a:

To mislite samo taki ,ko so vas že enkrat nategnili pa plus tega tud novi avti iz salona nimajo 0 kilometrov tak ,da se komot lahko skregaš tud tam :lol:

če že citiraš, citiraj pravilno ;)
Ne, da tako mislim, ker sem se nategnil ( sicer sem kupil avto z prevrtenimi km, se pa nisem nategnil ), ampak očitno ti misliš, da kilometri ponavadi držijo......pa te moram razočarati.

Dilerji imajo 90% avtov (ali še več), ki so uvoženi, kar pojdi na net in poglej, koliko prodajnih primerkov ima v podatkih - slovenski avto- , pa ti bo takoj jasno.
In drugi korak, ki ga naredi, pojdi za enak model avta na net - tujina in poglej cene dobro ohranjenega in z MALO kilometri.....in boš kmalu ugotovil, da so v večini avti tam tam ali celo dražji...........če pa imajo več kilometrov, pa jim cene padajo!

In ker je pri uvozu poleg transporta potrebno plačati še DMV (ki sploh ni več tako zanemarljiv!!) ter homologacijo.......lahko sam sklepaš, kako lahko diler ob vseh stroških in poleg mora še zaslužiti (pa verjetno malo več kot 100€ ;) ) , če hoče imeti "ugoden" avto, mora kupiti izredno ugodno (torej stolčen avto / veliko km...), pri nas ga malo "modificira" in ti ga proda z zaslužkom!

In ti verjameš......v kaj..... v božička :mrgreen:

daviddci
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana-Postojna

Napisal/-a daviddci Če feb 16, 2012 7:55 pm

a4 je napisal/-a:aha, včeraj sem namreč iskal med vsemi oglasi tega prodajalca pa nisem našel

vozilo je še vedno v pripravi ?

sicer pa:
http://24ur.com/novice/slovenija/rablje ... ufijo.html

Tole je oglas na avto.net. Zanimivo kako z malo pritiska lahko dobimo "pošten" oglas z VIN številko, vsemi podatki, podrobnimi slikami ipd... celo opcija karamboliran ni obkljukana...

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5684999&show=1
Priponke
Brez naslova.png
Brez naslova2.png

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Kraj: Tukaj

Napisal/-a 106 Če feb 16, 2012 11:46 pm

Gricko je napisal/-a:
106 je napisal/-a:

če že citiraš, citiraj pravilno ;)
Ne, da tako mislim, ker sem se nategnil ( sicer sem kupil avto z prevrtenimi km, se pa nisem nategnil ), ampak očitno ti misliš, da kilometri ponavadi držijo......pa te moram razočarati.

Dilerji imajo 90% avtov (ali še več), ki so uvoženi, kar pojdi na net in poglej, koliko prodajnih primerkov ima v podatkih - slovenski avto- , pa ti bo takoj jasno.
In drugi korak, ki ga naredi, pojdi za enak model avta na net - tujina in poglej cene dobro ohranjenega in z MALO kilometri.....in boš kmalu ugotovil, da so v večini avti tam tam ali celo dražji...........če pa imajo več kilometrov, pa jim cene padajo!

In ker je pri uvozu poleg transporta potrebno plačati še DMV (ki sploh ni več tako zanemarljiv!!) ter homologacijo.......lahko sam sklepaš, kako lahko diler ob vseh stroških in poleg mora še zaslužiti (pa verjetno malo več kot 100€ ;) ) , če hoče imeti "ugoden" avto, mora kupiti izredno ugodno (torej stolčen avto / veliko km...), pri nas ga malo "modificira" in ti ga proda z zaslužkom!

In ti verjameš......v kaj..... v božička :mrgreen:

Jaz vrjamem samo v to kar vem da je res ,kupujem pa samo slovensko robo ,preverjeno novo ali staro največ 3leta pa imam mir z vsemi sitnostmi itd pa čeprav mogoče za par sto evrov dražje kot pa iz uvoza ..... evo recimo moj svak ima Range Rover let.2009 prevoženih 50.000Km 1.lastnik kuplen v SLO drugo leto ga bo prodal ,ker je pač novi zunaj pa se mu že zdaj lasje dvigujejo ,ker mu bojo 100 na uro gušli kak je vrtel kilometre nazaj in podobna sranja samo pač tak je kdor vrjame v božička mu ta tud nekaj prnese :lol:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov