Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Re: Nategatorji !!!!

Napisal/-a Kegl So feb 18, 2012 1:34 pm

a4 je napisal/-a:vse lepo in prav ampak nekomu, ki mi je to prva objava na forumu, ponavadi ne verjamemo. še več. mislimo, da se je registriral prav iz razloga da dela reklamo ;)

to se čist strinjam s tabo, ampak "nažalost" mam jst podobne izkušnje z njimi, avto sm kupil novembra...že po telefonu mi je povedal VIN številko, da sm ga preveril in je vse štimal (bil je 1.lastnik in pooblaščeni servis), in tut ponujal mi je svojega agenta za 50% off-a pri zavarovanju :D

je pa res...1.objava---vemo kolk je ura ;)

p.s. drgač avtomobile uvaža največ iz italije, tko da ni 2x za rečt, da je tut on šalabajzer. Vem da je zraven avtoličar in rihta njegove avtomobile. Ampak moj je slovenski, pa ni bil glih v rangu ostalih avtomobilov, ker tam so avtomobili nekje od 5-6k€ naprej (moj je bil 3000€). Kolikor vem je bivši lastnik mojega avtomobila pri njemu kupil avto in dal v ceno njegovega/mojga.

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Kraj: Tukaj

Napisal/-a 106 Ne feb 19, 2012 2:14 pm

Ma kdo kakšne informacije o NATEGATORJIH iz tujine ? ? ?

Vrjetno jih je samo v Nemčiji 30x več kot pri nas :lol:

Al pa povezavo do kakega tujega foruma kjer je kaka podobna tema kot tukaj ? ? ?

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak Ne feb 19, 2012 5:26 pm

106 je napisal/-a:Ma kdo kakšne informacije o NATEGATORJIH iz tujine ? ? ?

Vrjetno jih je samo v Nemčiji 30x več kot pri nas :lol:

Al pa povezavo do kakega tujega foruma kjer je kaka podobna tema kot tukaj ? ? ?

Verjetno imajo Nemci več avtomobilizmov.com . Eden od teh in meni precej dober je www.motor-talk.de . Gor najdeš vse, gotovo tudi takšno temo.
Nimam privilegijev za branje tega foruma, ampak vseeno berem.

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Kraj: Tukaj

Napisal/-a 106 Ne feb 19, 2012 6:08 pm

Tak me malo iz firbca zanima vseeno pa hvala bo vrjetno to kr fajn iztočnica za kam drugam :)

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Po feb 20, 2012 8:17 am

tom31 je napisal/-a:Glede JBA-TRADE sem pol leta nazaj kupil avto ,pa morm rečt da sm ful zadovoljen z avtom in z prodajalcem.Ob nakupu oziroma še preden sem ga šel pogledat mi je dal številko šasije sem ga preveril je štimal tako kot dogovorjeno grem pogledat z kolegom ki je ličar je prodajalec prinesel merilec laka smo vse pogledal oziroma je povedal še več kot mu bi bilo treba ker kolega ni videl da je odbijač bil polakiran ampak to je malenkost zrihtal tehnični papirje poklical zavarovalniškega agenta da mi je dal 50 posto popusta ,pa mojga starga pižoja mi je v račun dobr vzel tak da sm mel jaz občutek da sm ga nategnu :).Pa še zadnjič sm ga klicu če mi lahko zrihta popust za zavarovanje za ženo. Tak da jst mam dobre izkušnje.

V bodoče, take objave od 'frišnih' uporabnikov se ponavadi jemljejo bolj kot plus kot velik MINUS. Zato boljše da sploh ne pišeš! Drugače pa kar vztrajaj na forumu, čez čas ko boš imel par 100 postov recimo bo tvoja objava izpadla bolj verodostojno.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

asdoasa
Nov uporabnik

Napisal/-a asdoasa Po feb 20, 2012 1:37 pm

Ker sem "frišni" je sploh brez veze da kaj napišem. Čeprav so mi prodali poplavljen avto.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Po feb 20, 2012 3:13 pm

Le zakaj se jih polno na novo prijavi samo takrat ko se dobi neko avtohišo na piko, ko pa uporabniki sprašujejo, če pozna kdo to avtohišo pa nikjer nobenega novega uporabnika, da bi takrat hvalil :roll: :huh:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

marjan novak
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a marjan novak Po feb 20, 2012 3:57 pm

V vednost vsem, ki mislojo, da so Nemci glede kilometrov poštenjaki.

Pred leti je neka nemška motorevija prišla do ugotovitve, da ima najmanj 30% rabljenih vozil prevrtene kilometre. Glede na splošni upad moralno - etičnih vrednot v današnji neoloberalni globalizirani septični jami z imenom Evropa, je ta odstotek danes precej večji.
Pozabite na zgodbice o kaznivem dejanju s prevrtavanjem števcev in da to delajo samo nemški Turki.

Glede poštenih kolometrov lizing hiš pa vam navedem primer slovenske lizing hiše. Skupina mladih turistov je najela kombi z nedelujočimi števci za hitrost in kilometre. Zadeva je bila odklopljena pri kolesu in kilometri se niso beležili, poseg v števec pa sploh ne bo potreben.

Toliko za danes.

LP

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Po feb 20, 2012 7:10 pm

Tudi odklop števca se beleži v spomin. Ne samo da zazna (odklopljene) kontakte v zraku, tudi motorni ali števčni računalnik javi napako (oziroma opombo), če motor deluje dlje časa in ni hitrosti. Če se vrtljaji spreminjajo ali pa deluje še računalnik avtomatskega menjalnika, pa še toliko bolj.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Po feb 20, 2012 8:27 pm

Če sem na Fiat Tipo letnik 93 odklopil samo obratomer avto ni več vžgal, tako da.......

JUG
Nov uporabnik

Napisal/-a JUG Sr feb 22, 2012 3:53 pm

No torej v prihodnje pol leta mislim kupiti rabljen avtomobil. Zanimam se za nakup Alfe 159. Ker me malo tudi zanima v "kakšnem stanju" jo bom nabavil, malo prebiram tale forum in imam tudi jaz nekaj za napisati :P

Pa da se malo držim teme, včeraj sem bil v Ljubljani na Letališki cesti pri HB MOTO-MOTIVE d.o.o. in pa pri sosedih 1A AVTO D.O.O. Pri HBju sem si šel pogledat alfico s prevoženimi cca. 130.000km (če verjameš). Avtomobil je bil na zunaj še kolikortoliko vredu, ko pa sem pogledal notranjost, ajajaj. Usnje je bež, vendar je na ledvenemu delu bilo skoraj čisto črno (na sliki se mogoče vidi 20% tistega kar je v resnici), volan je bil zlizan, sicer ni od njega nič "viselo" vendar je bil za primerjavo tak kot kakšen plastičen volan z veliko kilometri, ki je, ko je bil še nov imel videz umetnega usnja, po 220kkm pa je že gladek. Če vprašate mene ima avtomobil krepko čez 200.000km, pa sem mogoče rekel malo. Sem že videl Jaguarja X-Type z 210kkm (Avto Šerbinek Maribor) pa ima bež usnje skoraj kot novo. Ko se pa malo sprehajaš po parkirišču pa vidiš kar precej avtomobilov, ki imajo zamaknjene odbijače in luči v čudni liniji in kar nekaj avtomobilov je imelo prazno gumo (do konca prazno).

Pri 1A Avto pa tudi ne bi vzel avtomobila. Tukaj pa ima gospod pred vrati parkiranega Mercedesa CL600 (V12), ki nisem spraševal od koga je vendar se mi kar zdi od koga je (glede na to da je na parkirišču čez 200 avtomobilov). No torej tik za vrati je imel parkirano staro Kio (mislim da je bila Kia, saj bo čez par dni na avto.netu, verjetno odlično ohranjena in brez praske), ki je bila malo poškodovana z vseh strani. Niti se nisem oziral na ta avto, ker mi je bil cilj priti do 159k. Imel je parkiranih 5 159k eno zraven druge, od teh so imele 3 počeno sprednjo šipo na istem mestu (čeprav so avtomobili v oglasu označeni z odlično ohranjeno, brez opomb o steklu), vse so imele odluščen lak na pokrovu motorja (kamenčki verjetno), pod katerim se je videla rja. Pa ko gledaš ostale avtomobile imajo tudi vsi "realne kilometre" in seveda so bili "vsi nekarambolirani". Ko sem zapuščal njihovo parkirišče pa prizor, da dol padeš. Tip je okoli tiste prve obtolčene Kie "skakal" s čopičem in retuširno barvo. Toliko o 1A Avtu pri katerih jaz ne bi kupil avtomobila, prav tako pri HBju.

P.s.: a mogoče kdo ve če so alfe 159 pocinkane (ker se mi zdi zelo čudno da so skoraj vse imele rjavo haubo), ali so bile karambolirane, ali pa alfa še ne pozna cinka. Naj mi odgovori na ZS, da ne bomo smetili teme z neumesnimi.

LP JUG
Priponke
Avtonet1.PNG
Odlično ohranjeno? Ne!?
Avtonet.PNG
HB MOTO-MOTIVE, 130kkm???

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr feb 22, 2012 4:13 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5557891&show=1

Tale gorenjc Kadivec je tut biser svoje sorte. Odkar je oglas na avto.net u ima navedeno v kraj ogleda Pipanova 46. Pridemo tja, model pa zajoka, da avta sploh nima, ker je avto še pri stranki. Pa koji falus pol avto prodaja, če ga pa sploh nima na dvorišču??
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr feb 22, 2012 4:20 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5557891&show=1

Tale gorenjc Kadivec je tut biser svoje sorte. Odkar je oglas na avto.net u ima navedeno v kraj ogleda Pipanova 46. Pridemo tja, model pa zajoka, da avta sploh nima, ker je avto še pri stranki. Pa koji falus pol avto prodaja, če ga pa sploh nima na dvorišču??

Ahhhhhh to je samo informativno, če bo kaj kupcev, tako kot je naredil AHV ;)

blazkom
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazkom Če feb 23, 2012 6:50 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5721408&show=1

Ni glih nategato. Amoak avto vleče v eno pa v drugo stran kokr kdaj. Zjutri mrzu ropota (pomoje dorčniki) ma pa dejansk 260t km, prj 270. Pa kadi zjutri kr na veliko itd.

zigac6
Nov uporabnik

Re:

Napisal/-a zigac6 Če feb 23, 2012 7:13 pm

dnovak24 je napisal/-a:Šargi vsekakor, Liane Teharje, Jani avto Šentjur. Zaenkrat to.

LP in izogibajte se jih kot hudič križa.

Ali poznaš tudi Pelej d.o.o. iz Dramalj.Vidim,da si iz teh koncev in poznaš zadeve.

tobert
Nov uporabnik

Napisal/-a tobert Pe feb 24, 2012 4:38 pm

Že pred enim letom je imel čez 400 tisoč km.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5720096&show=1

Leggo
Nov uporabnik

Napisal/-a Leggo To feb 28, 2012 10:24 am

Ta tema je odlična! Sem v fazi kupovanja svojega prvega avta in vsakega prodajalca preverim kar tu.
Skratka, ima kdo izkušnje z nakupom rabljenega avtomobila na Porsche Verovškova (nisem uspela najti v 115 straneh dolgi temi)?

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind To feb 28, 2012 11:40 am

Mislim da se je Porsche Verovškova malo očrnil v tistme primeru z Golfom 6 gti ali celo R32 modre barve katerega so prodajali na internetu not nepoškodovanega a malo za tem so se pojavile slike kako so ga na nekem rallyu v Ilirski (?) razbili spredaj in nasedli z njim.

Če se motim pa naj me kdo popravi.. ampak mislim da je šlo takrat za to avtohišo.

Leggo
Nov uporabnik

Napisal/-a Leggo To feb 28, 2012 1:14 pm

Huh, pol pa res ni 100% zanesljivega prodajalca. Sem upala, da je vsaj Porsche Slo OK.
Jaz kupujem Audija A3, 1.9TDI, Sportback. Danes sem našla tega:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5702958&show=1

Prodaja ga Autoservis Slovenj Gradec. 85.000km mi je kar sumljivih, ampak nikoli se ne ve.
Danes, po tem ko sem prebrala celotno temo, sem prav razočarana in sploh ne vem, če bi kupila tak avto (ker za ta denar dobim novega druge znamke). Ampak mi je res všeč in že nekaj časa šparam zanj.

Uporabniški avatar
KlemenM
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a KlemenM To feb 28, 2012 1:44 pm

Dobit odličen avto je težko, najboljše boš verjetno dobila od 1. lastnika servisna je čist useen a je ali ni ker jih tiskajo na kile, najbolj sigurna je preverba na pooblaščenem serviserju preko VIN številke. V kolikor je bil seveda servisiran tam. Če se ne spoznaš se reskiraš tistih par € pri AMZS-ju za pregled (dogovoriš se z lastnikom če je z avtom kaj narobe on poravna strošek če bo mutil že veš kje si), pa raje več km kot manj, in avto ki se je vozil na relacije!

Splačal bi se it pogledat v nemčijo, kjer je tega plehovja na tone, ampak tam te opeharijo še prej če se ne spoznaš.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov