Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Re: Nategatorji !!!!

Napisal/-a B|ind To feb 28, 2012 4:49 pm

Glej Leggo, to je tako.. vsi prodajalci/dealerji imajo dobre in slabe avtomobile. Samo da nekateri imajo več dobrih drugi več slabih.
Zdaj je pa odvisno od tebe, koliko časa in energije si pripravljena vložit v nakup avtomobila - če boš kupila rabljenega kjerkoli moraš imeti sabo mehanika ali avto peljat na pregled..lahko pa preveriš tudi zgodovino avtomobila pri pooblaščenem serviserju oz. prek servisne knjige.
Vse te preglede je treba plačati..ampak če pogledaš ceno avta vrjetno par 10€ ni nek strošek za audija ki stane 13 000€ pa tudi če pogledaš s tega vidika da ti lahko tak pregled prihrani mnogo denarja v prihodnosti.

Lažje, hitreje je kupiti nov avto iz salona.. samo za tak denar pač ne dobiš znamke in 'luksuza'. To je zdaj stvar posameznika.. ali ima raje boljši, dražji - rabljen avto ali nov avto s katerim načeloma 3 -4 leta oz. do recimo 80 000km naj nebi bilo težav..si prvi lastnik, diši po novem, veš kaj imaš itd.

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche To feb 28, 2012 5:20 pm

KlemenM je napisal/-a:Splačal bi se it pogledat v nemčijo, kjer je tega plehovja na tone, ampak tam te opeharijo še prej če se ne spoznaš.

Dobiš dobrega ja od privat prodajalcev. In vse kar je dobro ima ceno enako kot pri nas za dobre primerke. Pa dodaj potem uvoz pa vse in se ne splača, razen če vzameš v zakup večjo skupno ceno, ker mogoče tega kar iščeš pri nas ni.

Leggo
Nov uporabnik

Napisal/-a Leggo To feb 28, 2012 6:57 pm

Fantje, hvala za odgovore. Avto kupujem premišljeno in spremljam trg & različne forume že kar nekaj časa. Moj oče je odličen mehanik in bo vsak avto precej pregledal (žal pa ne more videti, če so kilometri realni ali ne), tudi na AMZS se ni problem zapeljati.
Mene je v bistvu bolj zanimalo, če ima kdo izkušnje s Porsche Verovškovo ali Avtoservis Slovenj Gradec, oziroma če kdo pozna avto, ki sem ga pripela v prejšnjem postu, kot naj bi bilo v tej temi. Ker mi je škoda časa za posrednika, ki je znan po nategatorstvu. Nekaterim se izogibam prav zaradi slabih izkušenj večim uporabnikov tega foruma.

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind To feb 28, 2012 7:28 pm

Mislim da sicer na Porsche ni letelo ravno zelo veliko kritik.
Hja realnost kilometrov.. glej, če je avto lep zunaj/notri, lepo ohranjen in ima motor/podvozje v dobrem stanju nevem zakaj bi bili problematični kilometri ? Če so prevrteni za 30k ni avto nič slabši - dostikrat se dogaja da ga prevrtijo nazaj za toliko da jim ni potrebno delati servisa.. če so pa za 100k pa boš upam da opazila.
Je pa preventivni servis po nakupu itak skoraj da nujna zadeva.

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Kraj: Tukaj

Napisal/-a 106 To feb 28, 2012 11:23 pm

100% nisi bil niti pred recimo 60 leti ,da boš kupil nekaj kar bi moralo bit ok ..... že takrat so te nasrali tak mi je stari foter razlagal ,ko si je kupo v Nemčiji Mercedesa z žagovino v motorju :huh: kaj šele danes ,ko tisti najbolj pridni nateguni še leder španajo na sedežih da zgleda tip in top .....

Leggo
Nov uporabnik

Napisal/-a Leggo Sr feb 29, 2012 9:34 am

B|ind, ja, res je. Če je prevrtenih 30K ni tak problem, če pa več, pa bi oče (mehanik) verjetno opazil. Bom pa tudi upoštevala nasvete in šla v privat ponudbo. Hvala fantje :) Ste mi majčken olajšali skrbi pri nabavi prvega avta.

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ Sr feb 29, 2012 2:13 pm

Leggo, saj tudi dober avto dobiš pri preprodajalcu, sploh če je šlo staro za novo, ampak jest najraje kupim avto direktno od lastnika, pač tako je. In tudi nazadnje sem tako naredil, avto sem sicer iskal dolgo časa ampak na koncu dobil kar sem želel. Kot so ti že omenili uporabi zgornje nasvete, preveriš servise na servisih (ser. knjige niti ne glej, jih še na bolhi prodajajo), če je oče mehanik, bo hitro videl kako je kaj avto ohranjen, če je bil kje barvan naj te ne moti npr. parking ipd.,, sploh če bodo kakšni papirji zraven (tako da če lastnik omenja da je bil na kasko barvan, mora imeti račun in vse). Za AMZS npr. samo omeni da ga tja pelješ na cel pregled in če ti kaj skriva, da ga tam pustiš in naj sam plača račun, tako da če bo začel mutiti kaj, ti je lahko že jasno kolk je ura. Sploh ker to ni malo denarja, nategunov je pa veliko.

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Napisal/-a 106 Sr feb 29, 2012 2:14 pm

Pri privat moreš vzet v zakup ,da ni nobene garancije razn ,če se pogodba tak sestavi v kar pa dvomim da bi kdo to sploh hotel ..... v avtohiši kolkor vem ti morjo dat 1 mesec po zakonu pa tudi zmenit se da lažje ,če že recimo gre kaj narobe. Tukaj v tvojem primeru kolkor gledam po slikah sicer ne gre za neko levo avtohišo ali zgolj preprodajalca ..... sicer pa je to samo moje mnenje pač imam raje avtohiše :)

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ Sr feb 29, 2012 3:15 pm

Tele garancije so tako ali tako banalne......sploh pa en mesec....pa drobni tisk si je potrebno prebrati, tudi v zakonu glede teh garancij....me zanima kolkim je npr. uspelo dokazati ko jim je ribnil motor da je bila to skrita napaka prodajalca in ne pač slučaj ipd.

zaho23
Nov uporabnik

Napisal/-a zaho23 Sr feb 29, 2012 8:59 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5746793&show=1

tale auto ma 192.000km resničnih. tisti ki zna naj prilepi oglas, ker jaz ne znam,..lp

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr feb 29, 2012 9:01 pm

zaho23 je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5746793&show=1

tale auto ma 192.000km resničnih. tisti ki zna naj prilepi oglas, ker jaz ne znam,..lp

Slika

e5777
Nov uporabnik

Nakup avtomobila pri podjetju DIA NOVA d.o.o.

Napisal/-a e5777 Ne mar 04, 2012 8:28 pm

Ali ima kdo izkušnje z nakupom avtomobila pri tem podjetju.

http://www.avto.net/_DEALER/results.asp ... srubrika=1

Hvala

Andrej

bostjan84
Nov uporabnik

Napisal/-a bostjan84 Sr mar 07, 2012 1:00 pm

Pozdrav vsem na forumu :)

še 1x pohvale vsem sodelujočim, ki delite z vsemi nami koristne informacije.

Zanimam se za nakup avtomobila Audi TT, nagledal sem si dve opciji (linki spodaj). Zanima me če ima od vas izkušnje s temi navedenimi prodajalci avtomobilov in na splošno izkušnje z Audi TT (skrite napake itd.).

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5768831&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5699185&show=1

Za odgovore se lepo zahvaljujem!

LP

Uporabniški avatar
dottore
Stalni uporabnik

Kraj: "sončna stran Slavnika"

Napisal/-a dottore Sr mar 07, 2012 4:49 pm

bostjan84 je napisal/-a:Pozdrav vsem na forumu :)

Zanimam se za nakup avtomobila Audi TT, nagledal sem si dve opciji (linki spodaj). Zanima me če ima od vas izkušnje s temi navedenimi prodajalci avtomobilov in na splošno izkušnje z Audi TT (skrite napake itd.).

LP

Drugi prodajalec je eden izmed bolj sumljivih v slo.

bostjan84
Nov uporabnik

Napisal/-a bostjan84 Sr mar 07, 2012 11:22 pm

mmikolj je napisal/-a:
bostjan84 je napisal/-a:Pozdrav vsem na forumu :)

LP

Drugi prodajalec je eden izmed bolj sumljivih v slo.

hvala za odgovor... in tudi ostalim, ki so mi poslali zasebno sporočilo ;)
sem zasledil da je ta avto od drugega ponudnika v komisijski prodaji.
imam pa v spominu, da ga je prodajala pred časom fizična oseba. Podatki so pa bili identični tako kot so navedeni tukaj.
Kako sploh poteka komisijska prodaja, mi lahko nekdo pove več o tem.
Hvala

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Napisal/-a 106 Če mar 08, 2012 1:14 am

Saj ga lahko prodaja tudi fizična oseba hkrati pa je avto pač v eni avto hiši kjer ti ,če ga prodaja zaračunajo par procentov ..... jaz se načeloma takim izogibam ,ker sem 2x šel na ogled pa si je lastnik vedno nekaj zmislil da kao ne more ,da nima cajta itd čeprav je blo s strani avto hiše vse zmenjeno ..... sicer pravijo da v tretje gre rado samo pri meni ne še osl gre samo 1x na led.

Primzy81
Nov uporabnik

Re: Nakup avtomobila pri podjetju DIA NOVA d.o.o.

Napisal/-a Primzy81 Ne mar 11, 2012 10:11 pm

e5777 je napisal/-a:Ali ima kdo izkušnje z nakupom avtomobila pri tem podjetju.

http://www.avto.net/_DEALER/results.asp ... srubrika=1

Hvala

Andrej

Tudi mene zanima tale firma - kdo kake izkušnje z njihovimi avti?

Uporabniški avatar
rovtar
Nov uporabnik

Napisal/-a rovtar Po mar 12, 2012 8:43 am

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5796064&show=1

Avto ima realnih preko 300.000km. Imam uporabnika kateri je imel to ibizo. Prodaja je preprodajalec

Slika

Meganesilver
Nov uporabnik

Napisal/-a Meganesilver Sr mar 14, 2012 9:30 am

Pozdravljeni!
Mene pa zanima, če ima kdo kakšne izkušnje LKV-PELEJ Dramlje. Izgleda, da ima večinoma uvožene avte. Ve kdo kakšni so?

TheBazookaGum
Nov uporabnik

Napisal/-a TheBazookaGum Pe mar 16, 2012 5:31 pm

Pozdravljeni!

Včeraj sem kupil avto(automatic) v 1A avto hiši. Po nakupu sem šel na vožnjo, nakar mi je pri polnem plinu avto ugasnil. Bil sem pri prijatelju in je preveril el. in je rekel da ima avto neko napako in da bi bilo najbolje ga nazaj vrniti. Na avte se ne spoznam oni so mi zagotavljali da je avto v odličnem stanju brez napak, kot zgleda ni. Danes sem šel k njim in jim rekel kaj se je zgodilo oni so rekli da bojo dali njihovemu avtomehaniku da preveri jaz sem rekel da ne bom ker jim ne zaupam in da bom drugemu odpeljal da naredi diagnozo. Zdaj me zanima vaše mnenje glede tega, kaj se da narediti naj še opomnim da nimam garancije na avto.

LP!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 10 gostov