Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

TilenD
Nov uporabnik

Kraj: MB

Re: Nategatorji !!!!

Napisal/-a TilenD Sr mar 28, 2012 2:09 pm

Snikerson to si se pa malo zmoto.

Lp!

Uporabniški avatar
kotk
Nov uporabnik

Napisal/-a kotk Sr mar 28, 2012 2:28 pm

TilenD je napisal/-a:Snikerson to si se pa malo zmoto.

Lp!

Glede na to, da je prodajani avto tvoj, potem lahko svojo izjavo potrdiš, dokažeš?

Lp

TilenD
Nov uporabnik

Kraj: MB

Napisal/-a TilenD Sr mar 28, 2012 3:09 pm

Žal je avtomobil prodan in je ostal v domačih krajih.. Drugač pa sem vsem ki so si prišli avto pogledat ponujal možnost za priklop na računalnik pri poblaščenem serviserju. in kolk mi je znano iz foruma se ob priključitvi na računalnik izpiše celotna zgodovina avtomobila (servisi, kilometri..) Naj me kdo popravi če se motim.

Lp!

Borak
Nov uporabnik

Napisal/-a Borak Sr mar 28, 2012 9:14 pm

Nategatorji da te kap, ampak vsi slej kot prej prodajo avto. Sam sem BIL v fazi nakupa drugega avta, ampak sem omagal, kamorkoli sem prišel vse nek krš, povsod km zbiti, gledal mondeota, c4..... v fris sta mi lagala da garantirata km, potem jima pokažem sprintano z neta sliki kjer točno kaže število km (našel prek vin številke, pomagal stric gooogle :-) ) pa sta še vedno trdila da to ni to, ko sem jima rekel ok, če drži vajino potem pa pojdimo na servis na pregled, če je vse ok, vzamem avto, če ne, kukala vam majka :-) hehe sta oba rekla da ne mislita vozit nekam kjer nimajo pojma, halo onadva ga pa imate, verjetno po poklicu pek in mesar...., Ma vam povem da se bom raje vozil s staro kanto, kot pa da se mi nekdo reži v fris kako me je nategnil. Nič nimam proti, saj vsi po malem nategujemo drug drugega, ampak povej mi bil je ruknjen, ampak kvalitetno popravljen, za km je druga zgodba, če se zanašaš na km po števcu in greš delat servis, predvsem veliki, si ga naj****, saj ni čudn da avti crkujejo, če pa se dela servis na 300kkm in več, namesto na 200...
Je pa res da je prijateljica kupila pred letom dni avto pri 1A, prišla pogledala, bil ji je blazno všeč, vse ok, prvi lastnik..., bla, bla, sem ji rekel, avto se ne kupi kot štruca kruha, naslednji dan greva gledat, avto res lep, karkoli pogledam dela, vizuelno zunaj in znotraj ok, testna vožnja tudi ok, prodajalci prijazni, jaz nezaupljiv k hudič, ampak prijateljica ga je hotela, pa sva kupila. Sedaj se vozi eno leto, vse bp, upam da bo tako tudi v bodoče. Verjetno bom kar njo poslal da mi kupi avto hahaha, kaj pa vem, vsak te nategne, moti me predvsem to da se vsi nekaj lažejo glede lastnikov, km, nekaramboliranosti....., jeba je res, ampak tudi zame se bo našel drug avto :-)

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr mar 28, 2012 9:42 pm

Borak je napisal/-a:Nategatorji da te kap, ampak vsi slej kot prej prodajo avto. Sam sem BIL v fazi nakupa drugega avta, ampak sem omagal, kamorkoli sem prišel vse nek krš, povsod km zbiti, gledal mondeota, c4..... v fris sta mi lagala da garantirata km, potem jima pokažem sprintano z neta sliki kjer točno kaže število km (našel prek vin številke, pomagal stric gooogle :-) ) pa sta še vedno trdila da to ni to, ko sem jima rekel ok, če drži vajino potem pa pojdimo na servis na pregled, če je vse ok, vzamem avto, če ne, kukala vam majka :-) hehe sta oba rekla da ne mislita vozit nekam kjer nimajo pojma, halo onadva ga pa imate, verjetno po poklicu pek in mesar...., Ma vam povem da se bom raje vozil s staro kanto, kot pa da se mi nekdo reži v fris kako me je nategnil. Nič nimam proti, saj vsi po malem nategujemo drug drugega, ampak povej mi bil je ruknjen, ampak kvalitetno popravljen, za km je druga zgodba, če se zanašaš na km po števcu in greš delat servis, predvsem veliki, si ga naj****, saj ni čudn da avti crkujejo, če pa se dela servis na 300kkm in več, namesto na 200...

Ajde, pokaži mi spletno stran, kjer se preko VIN številke vidijo realni kilometri za mondeota.....
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
giacomini
Nov uporabnik

Kraj: primorska

Napisal/-a giacomini Če mar 29, 2012 12:35 pm

Vse kar dobiš je v glavnem tule www.carfax.si vse ostalo je nakladanje ki sodi za šank.....

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Kegl Če mar 29, 2012 12:42 pm

giacomini je napisal/-a:Vse kar dobiš je v glavnem tule http://www.carfax.si vse ostalo je nakladanje ki sodi za šank.....

ja sam tle ni kilometrov ;)

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Če mar 29, 2012 1:34 pm

Edina stvar, ki se jo jaz spomnim bi lahko bila, da vržeš VIN v googla in ti vrže ven eno tujo stran, kjer je isti avto + VIN z realnimi kilometri. Sam to je bl longshot. :)

Borak
Nov uporabnik

Napisal/-a Borak Pe mar 30, 2012 10:36 am

vin št sem dal v google in le ta je našel avto v belgiji, kjer se je prodajal, v dokaz bom prilimal fotko, za oba c4 in mondeota. sem se na licu mesta prepričal da sta točna ta avtomobila kot sem jih našel na spletu, še gume sta imela iste, spredaj in zadaj, kot je pisalo na tej strani. Je pa stran ki "grosistično" prodaja avte.
ne mislim se spuščati v kreganje, napisal sem samo zato, da se ve, kako je včasih z lahkoto in malo sreče najti. Sem odločno proti vrtenju km, ker ima potem lahko kupec, to se pravi jaz zaradi tega velike stroške. Pa ne nisem diler avtov, je pa moja prva izobrazba avtomehanik in nisem v tej branži, imam pa nekaj osnovnega znanja ki mi ga je dala šola in nekaj let šravfanja in upam da kar nekaj zdrave pameti.
Priponke
ford.png
moneo 1.png
citroen1.png
citroen.png
Zadnjič spremenil Borak, dne Pe mar 30, 2012 12:06 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Borak
Nov uporabnik

Napisal/-a Borak Pe mar 30, 2012 10:37 am

trijoadijo, je sedaj ok? :-)

Borak
Nov uporabnik

Napisal/-a Borak Pe mar 30, 2012 10:42 am

cefizelj je pravilno odgovoril in mogoče je včasih to najhitreje, samo par klikov :-)
in ne ni nakladanje za šankom, pač pa iskanje kako so km bili preverteni, zgleda pa da je oboje, vrtenje km in nakladanja za šankom slo nacionalni šport :-)

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Kraj: Tukaj

Napisal/-a 106 Pe mar 30, 2012 11:02 am

Tud med avti slovenskega porekla z znano zgodovino so cvetke katere sučejo kilometre nazaj med servisnimi intervali tak ,da 100% nikoli nemreš bit :huh:

Uporabniški avatar
giacomini
Nov uporabnik

Kraj: primorska

Napisal/-a giacomini Pe mar 30, 2012 12:32 pm

Ajde borak zaupaj mi VIN da preverim, ob vpisu vin-a v google meni še nikoli ni nič spisalo...pa sem dosti avtov probal.....

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo So mar 31, 2012 11:45 am

@borak: Vpisal VIN, pa mi je ven vrglo samo tega mondeota iz avto.net. A imaš morda še sliko iz tujine, kjer je tudi vpisana št. šasije od onega mondeota? In, ali imaš morda kakšno večjo sliko? Ker po uni sliki mondeota iz tujine se vidi, da je sam barva enaka, pa iste feltne.Takih je pa tu okoli kot listja.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson So mar 31, 2012 12:54 pm

TilenD je napisal/-a:Snikerson to si se pa malo zmoto.

Lp!

js sem sam "quotal" kolega, ki je bil prejšnji lastnik tega avta...

mastif
Nov uporabnik

Napisal/-a mastif Ne apr 01, 2012 8:36 pm

Lep pozdrav

Zanima me tale prodajalec:

Top Avtomobili
Hajdoše 22, Hajdina, Ptuj

Mal mi je že ime sumljivo sicer. Ma kdo kej izkušenj z njimi?

Lp

Edit:

po telefonu tip reče da ma avto 160000km, in je v odličnem stanju, brez prask, motor super itd., v glavnem biu sem na ogledu, avto je vredi, sam malo je streha obtolčena od toče, olje v menjalniku pušča ( in reče tip da je to normalno za audijeve avtomatske menjalnike), kilometrov ma pa na števcu 198400. Do kurca celi avto pa še čaku sm pol ure tipa ker je kao privat lastnik. Povedu pa je da je avto biu uvožen iz nemčije 2006, leto po izdaji prve registracije.

Ne priporočam niti ogleda kaj šele nakupa kateregakoli avta,
btw: to so hodl tipi tja pa kr uzemal avte, češ jst grem sam tja, jst tja samo skočm, ko pa je biu tip ki se je hotu peljat z avtom na servis nekam v maribor, mu je sicer pustil, ampak je takoj zavrtel telefon, in evo ga, ;čuj k tebi prie zaj en tip z mojemu avtu. ....itn

Primzy81
Nov uporabnik

Napisal/-a Primzy81 Sr apr 04, 2012 9:09 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5840179&show=1

Pozna kdo te tipe iz Viča - Rujovič s.p.? NUJNO čimprej odgovor

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ Če apr 05, 2012 7:58 am

Primzy81 je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5840179&show=1

Pozna kdo te tipe iz Viča - Rujovič s.p.? NUJNO čimprej odgovor

Ne vem zakaj si ga dal pod nategatorje ampak, drugega da več kot 700 max. 800eur to ni vredno ti nebi znal povedat.

matayus
Novinec

Uporabniški avatar
dottore
Stalni uporabnik

Kraj: "sončna stran Slavnika"

Napisal/-a dottore Ne apr 08, 2012 5:46 pm

Če upoštevamo, da ta avto prodaja Matej Lisjak, bi bil to lahko nateg. http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5920921&show=1
Slika
P.s. :
matej lisjak je živi prevarant je gnida od človeka ima firmo v kopru gmb (gregor matej brothers)kao face pa to,prodaja aute ukradene iz italije,sploh ni pošten državljan nobenih davkov ni plaču v življenju in njega je treba zapreti.on je prodal jasminu auto in se zmenili v zameno da nebo jasmin šel na policijo da mu da poršeja in ta ga je naslednji dan prijavil.prodal mu je skoraj novega 335 bmw sveda ukradenega ki ga je policija zaplenila.(Vir: http://24ur.com/novice/crna-kronika/z-g ... obila.html )
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov