Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Ali se alfe pogosteje kvarijo kot ostale znamke?

Da
95
42%
Ne
132
58%

Skupaj glasov : 227

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če dec 21, 2006 1:37 am

ghostrider je napisal/-a:Zanimiva tema. Ko enkrat alfo omeniš je komad folka pametnga. Ko pa enkrat omeniš MB al BMW, pa so vsi tiho oziroma govorijo, kako ima sosed probleme ali pa da je od fotra S klasa zanič. Čudno, kajne?

Niti ne. S tem, da imaš BMW ali MB, se pa res ni za hvalit! :P

vinci
Novinec

Napisal/-a vinci Če dec 21, 2006 9:09 am

Pozdravljeni.

Prvo bom odgovoril tistemu ki kupuje alfo da ce bo dobil dobro ohranjeno ne bi smelo biti problemov.Vsi vemo da so od alfe JTD motorji eni izmed najboljših tudi bencinarji niso slabi seveda je pa odvisno kdo je avto imel in kako je z njim ravnal in ga vzdrževal.Nakup rabljenega je pač loterija zato vzemi kakšnega ki se spozna zraven in dobro preglej avto.Upam da boš imel srečo pri nakupu.

Kar se pa tiče same alfe bi jaz povedal svoje mnenje.Prvo moram povedat da nisem nikoli imel v lasti italjanskega avtomobila smo pa doma imeli alfo 33 ki jo je fotr novo kupil leta 1990 in smo jo imeli šest let.Z njo nismo imeli nobenih problemov tako da je pustila dober vtis.
Zakaj nisem sam kupil nikoli italijanskega avtomobila predvsem zato ker imam nek negativen predsodek ki je po vsej verjetnosti neupravičen.
Priznati je treba da je alfa v preteklih 15.letih naredila ogromen napredek.Ampak jaz imam občutek da zdaj stopicajo na mestu in nikakor ne naredijo tega drastičnega koraka naprej ki bi jih dvignilo med ostale ugledne znamke ki uživajo zaupanje ljudi tako glede kvalitete kot tudi zanesljivosti predvsem pa prodaje ki vemo da je pri alfi slaba.Čudim se vodstvu take firme da se nikoli ne vpraša zakaj smo na lestvicah zanesljivosti zmeraj na spodnji polovici kjub temu da mrsikdo reče da so te lestvice zelo relativne je dejstvo da nekaj le povejo o določenem modelu ali znamki posredno tudi pripomorejo k prodaji.
Dostikrat poslušam razne izgovore nekaterih da v alfah crkuje nemška elektronika.Saj alfa sama zbira katero elektroniko bo uporabila v svojih avtih.Že leta nazaj so govorili da so bokser motorji občutljivi da imajo navite motorje itd...Gledam ostale firme recimo subaru ima bokser motorje zelo zanesljivi in kvalieteni potem honda ki je včasih tudi imela navite motorje pa nikoli ni bilo problemov z zanesljvostjo in vzdržljivostjo motorjev.
Problem alfe ni v dizajnu ali voznih lasnostih ampak v kakovosti izdelave in zanesljivosti in ko bojo dosegli kakovost in zanesljivost ki bo konstantna in dejansko merilo za ostale konkurente potem imajo možnost za uspeh ker vse ostalo je samo neko bedno povprečje.
Hvala, upam da nisem prevač zabluzil.

Uporabniški avatar
GEISTERFAHRER
Novinec

Napisal/-a GEISTERFAHRER Če dec 21, 2006 9:16 am

Mah, ne moreš govorit o kvaliteti in o motorjih AR, najprej moraš bit sam lastnik alfe, pol pa daj oceno!
BTW moj boxer ima nekaj čez 187k km! In ja, alfin boxer je zelo zanesljiv motor, brez problemov že cel cajt!!

Lp,
Alfa-146 BOXER, za dušo in telo!
Slika

Uporabniški avatar
kochar
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kochar Če dec 21, 2006 9:35 am

Zanimivo, da so na statistikah zanesljivosti Alfe praviloma slabo uvrščene, tu pa nima nihče nobenih problemov :D
I'll be back.

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch Če dec 21, 2006 11:13 am

Jah pac jih nimajo, ne vem zakaj bi komorkol lagal... Jz zase vem, da jih pac nimam in ne vem zakaj bi zarad statistike mogu govort, da jih imam.

vinci
Novinec

Napisal/-a vinci Če dec 21, 2006 11:56 am

Vozil sem se v alfi ki smo jo imeli doma 6 let skoraj vsak dan.Zadnje leto sem bil tudi souporabnik te alfe kot sofer in kot sem napisal je avto pustil dober vtis.Tako da neke izkušnje imam mogoče ne tako velike koti vendar nekaj pa le.
Mi lahko tle govorimo o čustvih,trdiciji,dizajnu... pri alfah pa vendar ko firma kot je alfa ali katera druga potegne črto konec leta in pogleda koliko avtov so prodali kakšen je dobiček in se ugotovi kakšno je realno stanje glede zasluška ali izgube in ali je šla prodaja gor ali ne to je vse kar je pomembno in to je pač surova realnost ki velja za vse.

Opažam da so tukaj nekateri ki govorijo za nekatere znamke da je vse slabo in so nekateri ki zagovarjajo svoj avto do onemoglosti kako je idealen.Jaz recimo vozim renault clio in vskemu povem za dobre kot tudi za slabe stvar oziroma stvari ki me motijo na avtu pa to ne pomeni da je moj avto slab ima pa svoje pomankljivosti kakor vsi drugi.

Uporabniški avatar
De_Tomaso
Uporabnik

Napisal/-a De_Tomaso Če dec 21, 2006 3:34 pm

No jaz vedno povem, da je S klasa zanič pa slike rje sme tudi že objavljal.

8)
Vprašanje podnebnih sprememb zaradi naše potrošnje ni vprašanje stroškov, ampak vprašanje naše morale.

sviz2000
Novinec

Kraj: nova gorica

Napisal/-a sviz2000 Če dec 21, 2006 6:06 pm

vinci je napisal/-a:Pozdravljeni.

Prvo bom odgovoril tistemu ki kupuje alfo da ce bo dobil dobro ohranjeno ne bi smelo biti problemov.Vsi vemo da so od alfe JTD motorji eni izmed najboljših tudi bencinarji niso slabi seveda je pa odvisno kdo je avto imel in kako je z njim ravnal in ga vzdrževal.Nakup rabljenega je pač loterija zato vzemi kakšnega ki se spozna zraven in dobro preglej avto.Upam da boš imel srečo pri nakupu.

Kar se pa tiče same alfe bi jaz povedal svoje mnenje.Prvo moram povedat da nisem nikoli imel v lasti italjanskega avtomobila smo pa doma imeli alfo 33 ki jo je fotr novo kupil leta 1990 in smo jo imeli šest let.Z njo nismo imeli nobenih problemov tako da je pustila dober vtis.
Zakaj nisem sam kupil nikoli italijanskega avtomobila predvsem zato ker imam nek negativen predsodek ki je po vsej verjetnosti neupravičen.
Priznati je treba da je alfa v preteklih 15.letih naredila ogromen napredek.Ampak jaz imam občutek da zdaj stopicajo na mestu in nikakor ne naredijo tega drastičnega koraka naprej ki bi jih dvignilo med ostale ugledne znamke ki uživajo zaupanje ljudi tako glede kvalitete kot tudi zanesljivosti predvsem pa prodaje ki vemo da je pri alfi slaba.Čudim se vodstvu take firme da se nikoli ne vpraša zakaj smo na lestvicah zanesljivosti zmeraj na spodnji polovici kjub temu da mrsikdo reče da so te lestvice zelo relativne je dejstvo da nekaj le povejo o določenem modelu ali znamki posredno tudi pripomorejo k prodaji.
Dostikrat poslušam razne izgovore nekaterih da v alfah crkuje nemška elektronika.Saj alfa sama zbira katero elektroniko bo uporabila v svojih avtih.Že leta nazaj so govorili da so bokser motorji občutljivi da imajo navite motorje itd...Gledam ostale firme recimo subaru ima bokser motorje zelo zanesljivi in kvalieteni potem honda ki je včasih tudi imela navite motorje pa nikoli ni bilo problemov z zanesljvostjo in vzdržljivostjo motorjev.
Problem alfe ni v dizajnu ali voznih lasnostih ampak v kakovosti izdelave in zanesljivosti in ko bojo dosegli kakovost in zanesljivost ki bo konstantna in dejansko merilo za ostale konkurente potem imajo možnost za uspeh ker vse ostalo je samo neko bedno povprečje.

my point exactly

Uporabniški avatar
alexmazda
Novinec

Napisal/-a alexmazda Če dec 21, 2006 6:17 pm

Opažam da so tukaj nekateri ki govorijo za nekatere znamke da je vse slabo in so nekateri ki zagovarjajo svoj avto do onemoglosti kako je idealen.Jaz recimo vozim renault clio in vskemu povem za dobre kot tudi za slabe stvar oziroma stvari ki me motijo na avtu pa to ne pomeni da je moj avto slab ima pa svoje pomankljivosti kakor vsi drugi.[/quote]

saj. renault je bil v nemčiji pri adac ocenjen kot znamka ki se najbolj kvari. če ne verjameš pojdi pogledat na njihovo stran.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Če dec 21, 2006 6:49 pm

Prav tako je bil poleg peugeot-a in citroena na dnu top gear lestvice... ampak to je že OT.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
alexmazda
Novinec

Napisal/-a alexmazda Če dec 21, 2006 7:26 pm

tak je! poglejte si samo clio rs-a. 7 se je zavrtel na stezi za testiranje. groza

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Kraj: Markovec City

Napisal/-a RED_line Če dec 21, 2006 7:42 pm

Martina Navratilova je napisal/-a:
RED_line je napisal/-a:
ghostrider je napisal/-a:
De_Tomaso je napisal/-a:Recimo, da v zadnjem času dosti pogosto vozim eno kuln kišto z imenom S razred in V8 motorjem pa je tako nezanimiv avto, da ga niti malo nimaš želje vozit hitro, v bistvu ga sploh nimaš želje vozit pa magari ima V8 motor in skoraj 300 konjev.quote]

sto ljudi sto čudi!!!

ni čudno, ampak realno. to je neokretna krava ki z njo hitro ne moreš nikjer drugje razen na avto cesti. in še to če nima vsaj 350KM je brezveze, ker je pretežek!

Ja ker avto z tono in 175 konji res nikamor ne gre na avtocesti. :shock:

Pol noben audi z manj kot 315-imi konji in recimo tezo 1800 kg ne gre hitro na avtocesti?

O navoru ne rabim pisat

:?: :?:

Res, brezveze.

boš moral malo več polente pojest preden boš prišel na mojo raven.
škoda besed zate...
gassssssssssssssssss

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Napisal/-a RED_line Če dec 21, 2006 7:44 pm

alexmazda je napisal/-a:Opažam da so tukaj nekateri ki govorijo za nekatere znamke da je vse slabo in so nekateri ki zagovarjajo svoj avto do onemoglosti kako je idealen.Jaz recimo vozim renault clio in vskemu povem za dobre kot tudi za slabe stvar oziroma stvari ki me motijo na avtu pa to ne pomeni da je moj avto slab ima pa svoje pomankljivosti kakor vsi drugi.

saj. renault je bil v nemčiji pri adac ocenjen kot znamka ki se najbolj kvari. če ne verjameš pojdi pogledat na njihovo stran.[/quote]

kdo pa je kdaj reku da so renoji dobri avti? mislim da je že dajvu boljši kot reno!
gassssssssssssssssss

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Napisal/-a RED_line Če dec 21, 2006 7:46 pm

GEISTERFAHRER je napisal/-a:Mah, ne moreš govorit o kvaliteti in o motorjih AR, najprej moraš bit sam lastnik alfe, pol pa daj oceno!
BTW moj boxer ima nekaj čez 187k km! In ja, alfin boxer je zelo zanesljiv motor, brez problemov že cel cajt!!

Lp,

boxer je res posrečen motor.samo kaj ko je drago vzdrževanje.
gassssssssssssssssss

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Če dec 21, 2006 8:31 pm

De_Tomaso je napisal/-a:No jaz vedno povem, da je S klasa zanič pa slike rje sme tudi že objavljal.

8)

sej za MB se ve da nima najbolš pleha
5 let star passat variant- mu je popolnoma razžrl rob haube in prtlažnika- mehaniki niso mogl vrjet (slišal od mehanika ne od lastnika)
jst lahko povem, da japonci gor al pa dol- Nissan patrol je po moje najbolj pokvarljiv avto- dva znanca ga mata- skupi v garanciji zamenjala 5 motorjev, ....

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Če dec 21, 2006 10:56 pm

RED_line je napisal/-a:
GEISTERFAHRER je napisal/-a:Mah, ne moreš govorit o kvaliteti in o motorjih AR, najprej moraš bit sam lastnik alfe, pol pa daj oceno!

Lp,

boxer je res posrečen motor.samo kaj ko je drago vzdrževanje.

Boxer je dokler dela zelo poceni motor za vzdrževanje,seveda gledano v primerjavi z alfinim Twinsparkom in ne holfom 2 ;)

Uporabniški avatar
Italian Stallion
Novinec

Napisal/-a Italian Stallion Če dec 28, 2006 10:03 am

Skyline87 je napisal/-a:.........prosim samo Alfe si ne kupuj, ti bo žal verjemi mi avto vozim že 23 let Alfa je šrot mašina. Samo zaštartaj jo se ti bo zdelo, da dizla pošlušaš pa poraba goriva in olja...glava te bo bolela.Pa 1.4 motor in preko 100 konjev..navito do kraja in kar je navito tudi podvrženo popravilom.Odpri oči lep pozdrav

Variator! Novejše alfe imajo boljš konstruirane in bolj vzdržljive, znano pri vsem alfistam kot "diesel sound effect" http://www.alfa156.net/tech/variator.html
Cuore Sportivo

Uporabniški avatar
Italian Stallion
Novinec

Napisal/-a Italian Stallion Če dec 28, 2006 10:10 am

samekk je napisal/-a:italjani delajo najboljše avte na svetu
:roll: :hi

WORD :D
Cuore Sportivo

Uporabniški avatar
Italian Stallion
Novinec

Napisal/-a Italian Stallion Če dec 28, 2006 10:46 am

vinci je napisal/-a:Pozdravljeni.

Pa smo spet tam, ko nobeden ne misli za več kot 5 min. Malo razumno, če hočeš da je avto vzdržliv uporabiš materiale, ki imajo visoko natezno trdnost in visoko napetost tečenje, problem v tem, da ko uporabiš takšne materiale se teža drastično veča - posledica slabše se motor suče, težje dosega visoke vrtljaje torej manj moči pri zmerno veliki porabi, ampak to je cena vzdržljivosti. Zdaj pa pride 6 minuta razmišljanja do katere ..... no u bisvu, zakaj bi športna hiša kot AR naredila tako napako in razočarala svoje kupce. To so alfa inženirji rešili z uvedbo drugih materialov, kompozitov in boh ve kaj vse so poiskušali, da bi združili vzdržljivost in športe lastnosti in edina pomankljivost takšnih materialov je, da se ob neenakomernem segrevanju in preobremenjevanju ustvarijo dislokacije in razne napake v kristalih teh snovi, kar sledi je krhkost oz. nevzdržljivost v nadaljni uporabi (mrzlo tišanje obratov v oblake)! Imam alfo 156 1.6 TS z več kot 200k prevoženih. Mrzle nikoli, dokler ni temp na 90 stopinj pa olje na temp, potem pa ožemam motor kolikor gre, pa deluje kot urca! Npr. da bi bili motorji pri F1 vzdržljivi lol od kod pa potem 900km iz 3.0 motorja???
Cuore Sportivo

Martina Navratilova
Novinec

Napisal/-a Martina Navratilova Če dec 28, 2006 11:06 am

RED_line je napisal/-a:
Martina Navratilova je napisal/-a:
RED_line je napisal/-a:
ghostrider je napisal/-a:
De_Tomaso je napisal/-a:Recimo, da v zadnjem času dosti pogosto vozim eno kuln kišto z imenom S razred in V8 motorjem pa je tako nezanimiv avto, da ga niti malo nimaš želje vozit hitro, v bistvu ga sploh nimaš želje vozit pa magari ima V8 motor in skoraj 300 konjev.quote]

sto ljudi sto čudi!!!

ni čudno, ampak realno. to je neokretna krava ki z njo hitro ne moreš nikjer drugje razen na avto cesti. in še to če nima vsaj 350KM je brezveze, ker je pretežek!

Ja ker avto z tono in 175 konji res nikamor ne gre na avtocesti. :shock:

Pol noben audi z manj kot 315-imi konji in recimo tezo 1800 kg ne gre hitro na avtocesti?

O navoru ne rabim pisat

:?: :?:

Res, brezveze.

boš moral malo več polente pojest preden boš prišel na mojo raven.
škoda besed zate...

:pray: :pray:

Ne, ne samo tega ne...

Valda nisi odgovoril. pametnjakovic.

Ubistvu ni treba, ker zdaj malo berem tvoje poste in vidim da nimas pojma. Nabijas nekaj v 3 dni. Lep primer povprecnega obiskovalca a.com.

Glede tega kdo poje vec polente pa nisem v dvomih. :lol:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 5 gostov