RENO911 je napisal/-a:Pa še jaz en off:
Ne ustvarjat neke iluzije, da Evropa zapira svoj trg. Če je kdo zaprt, so američani. Nikoli niso bili naklonjeni uvozu iz evrope, kolikor ga je bilo, pa je bilo zelo komplicirano. To je tudi en od razlogov, da večina američanov ne ve kje je Evropa. Še dobro da imajo internet, ker prej je bilo z mediji enako. Samo notranji.
Če bi bili ameriški avti tako dobri, se ne bi američani z nekaj več dolarji vozli z evropejci.
Za tiste, ki pa iščete dober stari muscle car, pa si nabavite kakšnega starega SL-a, bo veliko boljši, pa še problemov bo dosti manj. Velja pa tudi preko luže za naj-oldija. Spet za tiste, ki imajo nekaj več, reveži se vozijo s starimi mustangi.
To je ze off-topic, Americani niso tako zagovedeni, kot mislis. Dosti boljse situiranih je obiskalo Evropo, mogoce celo videlo precej vec krajev kot ti (ali pa jaz...).
Kdo pa so sploh Americani? Neka imaginarna bitja iz vesolja ali kaj? Ameriko so ustvarjali in jo se ustvarjajo(mo) priseljenci z vsega sveta, DA TUDI SLOVENCI! Na tisoce Slovencev po rodu in narodnosti nas zivi tukaj, ne le v Clevelandu, Chicagu in okolici (kjer nas je res najvec...) ampak po celi Ameriki. In ko bos v bodoce v nic deval kaksnega Americana je mogoce to Slovenec tam 2 ali pa 3 generacije? Kaj pa potem poreces?
Usta bos odpiral od presenecenja, ko bos kakemu crncu razlagal o Sloveniji in se ti bo na siroko zasmejal - pricakujes namrec, da nima pojma... Potem pa ti razlozi, da je bil stacioniran v Heidelbergu/Mannheimu v Nemciji kakih 8 let in je v prostem casu prekrizaril z avtom celo Evropo, bil v Sloveniji, Italiji..... Ziva resnica, sem dozivel nekajkrat.
Ameriski avti dobri in slabi, tako, da ne bi o tem. Tukaj diskutiramo konkretno o problematiki uvoza ameriskega avta v Slovenijo in o vseh krizih in tezavah povezanih s tem. V kolikor te ta topic ne zanima, pa tudi prav.
LP iz Chicaga!