Včasih so bili motorji pokriti, zdaj je pa kot kak Yugo - vse na fraj

Blinder je napisal/-a:ggorenc je napisal/-a:legendarac je napisal/-a:Kaj zdaj lastniki ni nobenega da bi povedal kakšna je kaj poraba?
Ga dobim cez 2 tednaSicer pa tipicen turbo bencinar, lahko zelo nizka pri varcni voznji in zelo visoka ob pretiravanju.
Bullshit. Če bi res kot praviš bi pol mel turbo motor velik izkoristek pri nizki obremenitvi in slab izkoristek pri visoki. Bi potem po taki logiki 5.0 V8 turbo porabil manj ko 1.2 tsi
gofra je napisal/-a:Mal pretiravas. Se pa popolnoma strinjam z zgornjo trditvijo - vsaj pri meni je praksa pokazala enako...
zijan je napisal/-a:ban je napisal/-a:1.4 TSI ima plastičen pokrov.
Bolj kot pokrov mene zanima kaj se bolj splača:
- 1.2 TSI (105) ali 1.6 TDI (90KM) in chip tuning. Koliko sem preveril na netu oba se chipata na približno enako moč cca 120 KM.
Ročni menjalnik ali DSG?besoft je napisal/-a:..da še jaz dodam svoje.
imam Yeti-ja 1.2 TSi.
Tattoo- je napisal/-a:gofra je napisal/-a:Mal pretiravas. Se pa popolnoma strinjam z zgornjo trditvijo - vsaj pri meni je praksa pokazala enako...
Saj praksa pri vseh kaže tako...problem je samo, ker so tukaj na forumu predvsem "teoretiki", ki niti od blizu še niso videli Volkswagnovih TSI ali Fiatovih T-Jet motorjev, kaj šele da bi jih peljali!Pri vsem skupaj pa je tako daleč najbolj pomembno ali ima motor plastični pokrov ali ne?!
![]()
Kar se pa konkretnega vprašanja tiče sem pa vozil tako Golfa 1.2 TSI, kot tudi Polota 1.2 TSI in me je motor(ček) celo bolj prepričal v Golfu kot pa Polotu - najbrž zaradi pričakovanj, da bo Golf s tem motorjem nepremičnina medtem ko sem za Polota pričakoval, da bo majhna "raketa"...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov