yashica je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:Brez zamere, ampak Opel in zanesljiv avto ne gresta skupaj!
Z zamero ali brez nje tudi VW in zanesljivost ne gresta z roko v roki, tako kot danes še marsikatera znamka ne.
maxipin je napisal/-a:Če vam kakšen avto neodgovarja ga zato še nerabite spljuvati. Opel (konkretno tudi astra) je dobila kar nekaj DEKRA nagrad. Verjetno niso to kar brezvezne stvari:
http://www.opel.de/opel-erleben/ueber-o ... astra.html
http://www.dekra.de/de/pressemitteilung ... ID=8750774
Zanimivo je tudi da je dr. Karl-Thomas Neumann bil CEO pri VW-ju in sedaj odšel k OPLU:
http://www.youtube.com/watch?v=MEDMIxjo ... e=youtu.be
Glede zanesljivosti avtomobila je ogromno odvisno tudi od šoferja. Poznam dva lastnika VW tourana (2.0 TDI 140hp). Enemu je glavo odprlo že pri 80k km, enemu pa dela normalno (brez večjih težav) pri 200k km. Je pa opaziti dejstvo da je VW-ju malo začelo škripati. Poznam tudi nekaj prevoznikov ki vozijo za VW (večinoma za Wolfsburg in Embden), ki lahko potrdijo da se jih je začela lotevati kriza oz. so začeli cilni kupci prehajati k konkurenci. Mel je tudi Opel nekaj problemov v zgodovini, ampak trenutno.
Če pa malo bolje pomislim pa od vseh znancev ne da bi vedel da bi mu opel povzročal večje težave...
P.S: glede zanesljivosti pa mislim da je neumno primerjati Opla z Kio in Citroenom
~toMmy~ je napisal/-a:
Zanimiv fenomen, povem nekaj o bilokateri znamki in se takoj omenja VW, čeprav ga nisem v tej temi sploh predlagal!In kje sem kadarkoli napisal, da je pojem zanesljivosti?
![]()
Pri VW-ju se izogneš problematičnih motorjev, pa se najverjetneje ne boš "poročil" s servisom. Pri Oplu se pa (vsaj zadnjih 15 let) rado zgodi ne glede na model in motorizacijo, da prvi lastniki ob vsakem obisku servisa upajo, da jim bodo končno odpravili napako oz. napake, ki se pojavljajo od samega začetka (pred iztekom garancije) in iščejo rešitve tudi izven pooblaščenega servisa. Ne pravim, da je to pravilo, ampak preveč nas je že naletelo na bombo, da bi ostal tiho, ko se predlaga nekomu, ki išče zanesljiv avto. Vem preveč iz lastnih izkušenj, nekaj iz druge roke direktno od lastnikov, tukaj na forumu se uporabnik "bori" ravno s tako motorizirano Astro... in nenazadnje je takšna Astra edini testni avto, ki me je toplo sprejel z opozorilom o napaki... in potem med vožnjo dodal še enega...![]()
Jaz ga v glavnem odsvetujem ne glede na to, koliko fur imajo špediterji za VW.
maniaxxx je napisal/-a:Danes ti je vse skupaj en velik šrot, če maš srečo bo delalo, če ne pač ne, edine razlike so potem v sposobnosti in odnosu na servisih, drugega ni.
~toMmy~ je napisal/-a:Še vedno mi ni jasno, zakaj ga je moralo kar nekaj uporabnikov omenit, če je bilo govora o Oplu in kaj je namen teh primerjav.
maxipin je napisal/-a:P.S: glede zanesljivosti pa mislim da je neumno primerjati Opla z Kio in Citroenom
nooblette je napisal/-a:uros11 je napisal/-a:Na števce se navadiš - če te samo števci motijo. Mene je pri kalosu (predhodnik avea) motila slaba kvaliteta plastike. Po parih letih vse zdrsano. Stikala in ročaj za roke predvsem. Domnevam, da je sedaj boljše, vendar v primerjavi s kakšno europsko znamko istega ranga mi je bilo porazno.
Ne žal. Resnično so mi te števci ogabni...je pa škoda ker deluje vredu avto.
Ohh sem čisto pozabil, danes sem govoril čisto po velikem naključju z gospodom ki prodaja citroene. Malo sva podebatirala in mi je dejal ,da se na 1.6hdi menja samo tekočina za fap filter in še to na cca 180k kilometrov. Kaj vi menite o tem?
Da ni to samo kakšna prodajno pospeševalna fora?
nooblette je napisal/-a:Malo sva podebatirala in mi je dejal ,da se na 1.6hdi menja samo tekočina za fap filter in še to na cca 180k kilometrov. Kaj vi menite o tem?Da ni to samo kakšna prodajno pospeševalna fora?
peroRS je napisal/-a:nooblette je napisal/-a:Malo sva podebatirala in mi je dejal ,da se na 1.6hdi menja samo tekočina za fap filter in še to na cca 180k kilometrov. Kaj vi menite o tem?Da ni to samo kakšna prodajno pospeševalna fora?
Če maš srečo se samo to menja ja......poleg vseh rednih servisov in potrošnega materiala![]()
nooblette je napisal/-a:
Kaj pa tole se kam "premakne"? : http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6609608&show=1 Sprašujem ker nisem uspel dobiti nobenega bencinarja na testno vožnjo.
Sicer sem izredno umirjen voznik, ampak se mi vseeno zdi malo malo konjev. Ohh da ne pozabim, ali ima tale dacia enomasni ali dvomasni vztrajnik če bi morda kdo vedel?
divjak888 je napisal/-a:dejstvo je da če ne daš vsaj 150k€ za pošten avto, dobiš lahko samo še "kanto".
nooblette je napisal/-a:Ohh sem čisto pozabil, danes sem govoril čisto po velikem naključju z gospodom ki prodaja citroene. Malo sva podebatirala in mi je dejal ,da se na 1.6hdi menja samo tekočina za fap filter in še to na cca 180k kilometrov. Kaj vi menite o tem?
Da ni to samo kakšna prodajno pospeševalna fora?
divjak888 je napisal/-a:vi se samo pogovarjate katera znamka je manj kanta. dejstvo je da če ne daš vsaj 150k€ za pošten avto, dobiš lahko samo še "kanto". tako da ne se toliko zagovarjat vaše naj znamke, saj tiste so bile dobre v 90 letih. časi se spreminjajo. vse znake ki sem zasledil imajo samo eno dobro stvar, vse ostalo je na istem nivoju. tipo en je lep, drugi ima dober motor, tretji pa je udoben.
~toMmy~ je napisal/-a:yashica je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:Brez zamere, ampak Opel in zanesljiv avto ne gresta skupaj!
Z zamero ali brez nje tudi VW in zanesljivost ne gresta z roko v roki, tako kot danes še marsikatera znamka ne.maxipin je napisal/-a:Če vam kakšen avto neodgovarja ga zato še nerabite spljuvati. Opel (konkretno tudi astra) je dobila kar nekaj DEKRA nagrad. Verjetno niso to kar brezvezne stvari:
http://www.opel.de/opel-erleben/ueber-o ... astra.html
http://www.dekra.de/de/pressemitteilung ... ID=8750774
Zanimivo je tudi da je dr. Karl-Thomas Neumann bil CEO pri VW-ju in sedaj odšel k OPLU:
http://www.youtube.com/watch?v=MEDMIxjo ... e=youtu.be
Glede zanesljivosti avtomobila je ogromno odvisno tudi od šoferja. Poznam dva lastnika VW tourana (2.0 TDI 140hp). Enemu je glavo odprlo že pri 80k km, enemu pa dela normalno (brez večjih težav) pri 200k km. Je pa opaziti dejstvo da je VW-ju malo začelo škripati. Poznam tudi nekaj prevoznikov ki vozijo za VW (večinoma za Wolfsburg in Embden), ki lahko potrdijo da se jih je začela lotevati kriza oz. so začeli cilni kupci prehajati k konkurenci. Mel je tudi Opel nekaj problemov v zgodovini, ampak trenutno.
Če pa malo bolje pomislim pa od vseh znancev ne da bi vedel da bi mu opel povzročal večje težave...
P.S: glede zanesljivosti pa mislim da je neumno primerjati Opla z Kio in Citroenom
Zanimiv fenomen, povem nekaj o bilokateri znamki in se takoj omenja VW, čeprav ga nisem v tej temi sploh predlagal!In kje sem kadarkoli napisal, da je pojem zanesljivosti?
![]()
Pri VW-ju se izogneš problematičnih motorjev, pa se najverjetneje ne boš "poročil" s servisom. Pri Oplu se pa (vsaj zadnjih 15 let) rado zgodi ne glede na model in motorizacijo, da prvi lastniki ob vsakem obisku servisa upajo, da jim bodo končno odpravili napako oz. napake, ki se pojavljajo od samega začetka (pred iztekom garancije) in iščejo rešitve tudi izven pooblaščenega servisa. Ne pravim, da je to pravilo, ampak preveč nas je že naletelo na bombo, da bi ostal tiho, ko se predlaga nekomu, ki išče zanesljiv avto. Vem preveč iz lastnih izkušenj, nekaj iz druge roke direktno od lastnikov, tukaj na forumu se uporabnik "bori" ravno s tako motorizirano Astro... in nenazadnje je takšna Astra edini testni avto, ki me je toplo sprejel z opozorilom o napaki... in potem med vožnjo dodal še enega...![]()
Jaz ga v glavnem odsvetujem ne glede na to, koliko fur imajo špediterji za VW.
~toMmy~ je napisal/-a: je napisal/-a:
Brez zamere, ampak Opel in zanesljiv avto ne gresta skupaj!
yashica je napisal/-a:nooblette je napisal/-a:
Kaj pa tole se kam "premakne"? : http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6609608&show=1 Sprašujem ker nisem uspel dobiti nobenega bencinarja na testno vožnjo.
Sicer sem izredno umirjen voznik, ampak se mi vseeno zdi malo malo konjev. Ohh da ne pozabim, ali ima tale dacia enomasni ali dvomasni vztrajnik če bi morda kdo vedel?
Premika se, samo podatki pa niso ravno obetajoči. 82 konjev in navor 134Nm pri 2800 obratih mora premikati slabih 1200kg, kar ni ravno vzpodbudno. Tudi podatek o končni 160km/h in pospešek do sto 14,5s sta dovolj zgovorna. Osnova tega osemventilca sega v leto 1995 in kot tak, razen težav s tesnili glave, velja za trpežnega. Kakšne so spremembe na samem motorju z oznako K7M 812, ki je vgrajen v ta avto pa ne vem.
Namesto tega motorja bi sam izbral novi 1,2 tce 115KM, ki ima bistveno boljšo odzivnost. Motor je res nove serije, samo glede na to, da stari 1,2tce 100KM ne velja za problematika, dvomim, da je renojevcem nadgradnja spodletela.
Tukaj imaš še test http://www.avtomobilizem.com/testi/daci ... 3-02-2013/divjak888 je napisal/-a:dejstvo je da če ne daš vsaj 150k€ za pošten avto, dobiš lahko samo še "kanto".
S katerga planeta se pa ti oglašaš
nooblette je napisal/-a:
ps: Še enkrat a mogoče ve ali je v dacia lodgy enomasni ali dvomasni vztrajnik, ker prodajalci milo rečeno nimajo pojma kaj prodajajo.
~toMmy~ je napisal/-a: Še vedno me bega, zakaj je treba zraven vleč VW. Samo zato, ker sem jaz to napisal?Zanimivo, ker VW-ja mu nisem svetoval... to ti pa nič ne pove?
Ivan36 je napisal/-a:Hudiča ja prodaja vozil v državi crkuje tle pa noben ne kupi neč ? Jaz bi enga kupu pa vozil in čez leto menjal za druzga pa spet in spet tako 5 let .
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov