Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Re: Kupujem zanesljiv nov avto

Napisal/-a yashica Ne mar 03, 2013 3:10 pm

@NoF3ar tvoji kmečki pameti ne bom oporekal =P . Za VW bom rekel takole. Povprečna končna sestava karoserije- glede na mojo šestico, nadpovprečno oziroma bolje, odlično počutje in voznost in nažalost slaba zanesljivost (glede na težave mojega tsi-ja in opažanja v službi, koliko novih motorjev prihaja iz Nemčije in obratno, koliko jih gre nazaj v tovarno :evil: ).
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Ne mar 03, 2013 3:16 pm

yashica je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Brez zamere, ampak Opel in zanesljiv avto ne gresta skupaj! ;)

Z zamero ali brez nje tudi VW in zanesljivost ne gresta z roko v roki, tako kot danes še marsikatera znamka ne.

maxipin je napisal/-a:Če vam kakšen avto neodgovarja ga zato še nerabite spljuvati. Opel (konkretno tudi astra) je dobila kar nekaj DEKRA nagrad. Verjetno niso to kar brezvezne stvari:
http://www.opel.de/opel-erleben/ueber-o ... astra.html
http://www.dekra.de/de/pressemitteilung ... ID=8750774

Zanimivo je tudi da je dr. Karl-Thomas Neumann bil CEO pri VW-ju in sedaj odšel k OPLU:
http://www.youtube.com/watch?v=MEDMIxjo ... e=youtu.be

Glede zanesljivosti avtomobila je ogromno odvisno tudi od šoferja. Poznam dva lastnika VW tourana (2.0 TDI 140hp). Enemu je glavo odprlo že pri 80k km, enemu pa dela normalno (brez večjih težav) pri 200k km. Je pa opaziti dejstvo da je VW-ju malo začelo škripati. Poznam tudi nekaj prevoznikov ki vozijo za VW (večinoma za Wolfsburg in Embden), ki lahko potrdijo da se jih je začela lotevati kriza oz. so začeli cilni kupci prehajati k konkurenci. Mel je tudi Opel nekaj problemov v zgodovini, ampak trenutno 8) .
Če pa malo bolje pomislim pa od vseh znancev ne da bi vedel da bi mu opel povzročal večje težave...

P.S: glede zanesljivosti pa mislim da je neumno primerjati Opla z Kio in Citroenom ;)

Zanimiv fenomen, povem nekaj o bilokateri znamki in se takoj omenja VW, čeprav ga nisem v tej temi sploh predlagal! :lol: In kje sem kadarkoli napisal, da je pojem zanesljivosti? :DDD

Pri VW-ju se izogneš problematičnih motorjev, pa se najverjetneje ne boš "poročil" s servisom. Pri Oplu se pa (vsaj zadnjih 15 let) rado zgodi ne glede na model in motorizacijo, da prvi lastniki ob vsakem obisku servisa upajo, da jim bodo končno odpravili napako oz. napake, ki se pojavljajo od samega začetka (pred iztekom garancije) in iščejo rešitve tudi izven pooblaščenega servisa. Ne pravim, da je to pravilo, ampak preveč nas je že naletelo na bombo, da bi ostal tiho, ko se predlaga nekomu, ki išče zanesljiv avto. Vem preveč iz lastnih izkušenj, nekaj iz druge roke direktno od lastnikov, tukaj na forumu se uporabnik "bori" ravno s tako motorizirano Astro... in nenazadnje je takšna Astra edini testni avto, ki me je toplo sprejel z opozorilom o napaki... in potem med vožnjo dodal še enega... :mrgreen:

Jaz ga v glavnem odsvetujem ne glede na to, koliko fur imajo špediterji za VW. :cry
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne mar 03, 2013 3:25 pm

Sam sem v 160kkm prevozenih z opli ( corsa 1.4 in astra 1.9 jtd) imel z njimi manj težav kot z VW ali VAG...torej lahko sklepam da je Opel veliko zanesljivejši od VAG če se gremo tako :roll:

Danes ti je vse skupaj en velik šrot, če maš srečo bo delalo, če ne pač ne, edine razlike so potem v sposobnosti in odnosu na servisih, drugega ni.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Ne mar 03, 2013 3:55 pm

~toMmy~ je napisal/-a:

Zanimiv fenomen, povem nekaj o bilokateri znamki in se takoj omenja VW, čeprav ga nisem v tej temi sploh predlagal! :lol: In kje sem kadarkoli napisal, da je pojem zanesljivosti? :DDD

Pri VW-ju se izogneš problematičnih motorjev, pa se najverjetneje ne boš "poročil" s servisom. Pri Oplu se pa (vsaj zadnjih 15 let) rado zgodi ne glede na model in motorizacijo, da prvi lastniki ob vsakem obisku servisa upajo, da jim bodo končno odpravili napako oz. napake, ki se pojavljajo od samega začetka (pred iztekom garancije) in iščejo rešitve tudi izven pooblaščenega servisa. Ne pravim, da je to pravilo, ampak preveč nas je že naletelo na bombo, da bi ostal tiho, ko se predlaga nekomu, ki išče zanesljiv avto. Vem preveč iz lastnih izkušenj, nekaj iz druge roke direktno od lastnikov, tukaj na forumu se uporabnik "bori" ravno s tako motorizirano Astro... in nenazadnje je takšna Astra edini testni avto, ki me je toplo sprejel z opozorilom o napaki... in potem med vožnjo dodal še enega... :mrgreen:

Jaz ga v glavnem odsvetujem ne glede na to, koliko fur imajo špediterji za VW. :cry

Bo res fenomen, ker ga nisi omenil, sem ga pa zato jaz... očitno sem mali delničar VW-ja :mrgreen:

Se pravi, da od novih ostane trenutno samo 2,0tdi, ker "civilna" bencinarja 1,2 in 1,4 tsi še ne moreta dokazati, da je to to. Če se omejim na golfa :huh:

Astro J sem vozil, ko je prišla na trg in me je že v štartu razočarala škripajoča plastika armaturke. Pri nekaj čez 2000km prevoženih je bil cel orkester čričkajoče golazni v sredinski konzoli, vratih in to na lepi cesti. Z motorjem in elektroniko pa začuda ni bilo težav.

Zadnjega dela okrog špediterjev pa ne razumem kaj si hotel povedati oops
1992 Fiat Uno 60 SX

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Ne mar 03, 2013 3:58 pm

maniaxxx je napisal/-a:Danes ti je vse skupaj en velik šrot, če maš srečo bo delalo, če ne pač ne, edine razlike so potem v sposobnosti in odnosu na servisih, drugega ni.

X 1
1992 Fiat Uno 60 SX

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Ne mar 03, 2013 4:16 pm

Tisto glede špediterjev in omenjanja VW je letelo na maxipin-a in njegov mini esej o VW-ju. Še vedno mi ni jasno, zakaj ga je moralo kar nekaj uporabnikov omenit, če je bilo govora o Oplu in kaj je namen teh primerjav. ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne mar 03, 2013 5:23 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Še vedno mi ni jasno, zakaj ga je moralo kar nekaj uporabnikov omenit, če je bilo govora o Oplu in kaj je namen teh primerjav. ;)

Ok, za VW že razumem, da ima veliko ljudi kle gor neke komplekse :D

Ni mi pa jasna spodnja izjava:
maxipin je napisal/-a:P.S: glede zanesljivosti pa mislim da je neumno primerjati Opla z Kio in Citroenom ;)

:DDD :DDD :shock:

Me prav zanima, v čem je Opel toliko boljši od Kie in Citroena, da jih je tako neumno primerjati med seboj :lol: :lol:

Uporabniški avatar
divjak888
Novinec

Napisal/-a divjak888 Ne mar 03, 2013 6:12 pm

vi se samo pogovarjate katera znamka je manj kanta. dejstvo je da če ne daš vsaj 150k€ za pošten avto, dobiš lahko samo še "kanto". tako da ne se toliko zagovarjat vaše naj znamke, saj tiste so bile dobre v 90 letih. časi se spreminjajo. vse znake ki sem zasledil imajo samo eno dobro stvar, vse ostalo je na istem nivoju. tipo en je lep, drugi ima dober motor, tretji pa je udoben.

za nemške avtmobilistične fane pa, če vam je lepo se vozit v pancerju -> http://1.bp.blogspot.com/-YV2OSh6HNvA/T ... nzerII.jpg pa kar izvolite. jz imam rajši avte :)

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Ne mar 03, 2013 9:37 pm

nooblette je napisal/-a:
uros11 je napisal/-a:Na števce se navadiš - če te samo števci motijo. Mene je pri kalosu (predhodnik avea) motila slaba kvaliteta plastike. Po parih letih vse zdrsano. Stikala in ročaj za roke predvsem. Domnevam, da je sedaj boljše, vendar v primerjavi s kakšno europsko znamko istega ranga mi je bilo porazno.

Ne žal. Resnično so mi te števci ogabni...je pa škoda ker deluje vredu avto.

Ohh sem čisto pozabil :D , danes sem govoril čisto po velikem naključju z gospodom ki prodaja citroene. Malo sva podebatirala in mi je dejal ,da se na 1.6hdi menja samo tekočina za fap filter in še to na cca 180k kilometrov. Kaj vi menite o tem? :shock: Da ni to samo kakšna prodajno pospeševalna fora?

Fantje sej vas nebi rad motil samo eno vprašanje imam :D (glej zgoraj)

Sicer če pa že primerjate znamke med seboj in zagovarjate stvari, dejte začeti pri zanesljivosti motorjev in potem udobje itd... Tako bomo vsi izvedeli kaj novega, meni pa bodo informacije koristne za nakup.
Tako se boste strinjali recimo ta avto ima tole pa tole uredu, tadrugi ima to pa to...

@divjak888, Vsi avti so kante če ne daš za avto vsaj 150k eur? Stavek mi je polepšal večer :pivo
Only music takes me there, where i can be me.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne mar 03, 2013 9:58 pm

nooblette je napisal/-a:Malo sva podebatirala in mi je dejal ,da se na 1.6hdi menja samo tekočina za fap filter in še to na cca 180k kilometrov. Kaj vi menite o tem? :shock: Da ni to samo kakšna prodajno pospeševalna fora?

Če maš srečo se samo to menja ja......poleg vseh rednih servisov in potrošnega materiala :D :mrgreen:

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Ne mar 03, 2013 10:26 pm

peroRS je napisal/-a:
nooblette je napisal/-a:Malo sva podebatirala in mi je dejal ,da se na 1.6hdi menja samo tekočina za fap filter in še to na cca 180k kilometrov. Kaj vi menite o tem? :shock: Da ni to samo kakšna prodajno pospeševalna fora?

Če maš srečo se samo to menja ja......poleg vseh rednih servisov in potrošnega materiala :D :mrgreen:

Ta "če imaš srečo" mi je zelo ušeč. :D

Kaj pa tole se kam "premakne"? : http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6609608&show=1 Sprašujem ker nisem uspel dobiti nobenega bencinarja na testno vožnjo.

Sicer sem izredno umirjen voznik, ampak se mi vseeno zdi malo malo konjev. Ohh da ne pozabim, ali ima tale dacia enomasni ali dvomasni vztrajnik če bi morda kdo vedel?

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Po mar 04, 2013 6:29 am

nooblette je napisal/-a:
Kaj pa tole se kam "premakne"? : http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6609608&show=1 Sprašujem ker nisem uspel dobiti nobenega bencinarja na testno vožnjo.

Sicer sem izredno umirjen voznik, ampak se mi vseeno zdi malo malo konjev. Ohh da ne pozabim, ali ima tale dacia enomasni ali dvomasni vztrajnik če bi morda kdo vedel?

Premika se, samo podatki pa niso ravno obetajoči. 82 konjev in navor 134Nm pri 2800 obratih mora premikati slabih 1200kg, kar ni ravno vzpodbudno. Tudi podatek o končni 160km/h in pospešek do sto 14,5s sta dovolj zgovorna. Osnova tega osemventilca sega v leto 1995 in kot tak, razen težav s tesnili glave, velja za trpežnega. Kakšne so spremembe na samem motorju z oznako K7M 812, ki je vgrajen v ta avto pa ne vem.

Namesto tega motorja bi sam izbral novi 1,2 tce 115KM, ki ima bistveno boljšo odzivnost. Motor je res nove serije, samo glede na to, da stari 1,2tce 100KM ne velja za problematika, dvomim, da je renojevcem nadgradnja spodletela.

Tukaj imaš še test http://www.avtomobilizem.com/testi/daci ... 3-02-2013/

divjak888 je napisal/-a:dejstvo je da če ne daš vsaj 150k€ za pošten avto, dobiš lahko samo še "kanto".

S katerga planeta se pa ti oglašaš :?:
1992 Fiat Uno 60 SX

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Po mar 04, 2013 9:27 am

nooblette je napisal/-a:Ohh sem čisto pozabil :D , danes sem govoril čisto po velikem naključju z gospodom ki prodaja citroene. Malo sva podebatirala in mi je dejal ,da se na 1.6hdi menja samo tekočina za fap filter in še to na cca 180k kilometrov. Kaj vi menite o tem? :shock: Da ni to samo kakšna prodajno pospeševalna fora?

Povedal ti je idealne razmere za uporabo FAP filtra. Torej, če boš avto skos točil polno in se boš vozil po AC, bo njegova trditev kar držala, drugače pa nič. Jaz sem na svojem 1.6 HDi (Peugeot 206) dotočil tekočino pri ~150.000 KM, nekateri jo prej, nekateri kasneje. Sem pa do teh kilometrov že 2x dal čistit FAP filter (seveda na neuradni servis, na uradnem ne poznajo metode čiščenja, poznajo pa metodo menjave za 400e za tovarniško obnovljenega - seveda, če priznajo da to obstaja, kar so samo nekateri, ter za novega okoli 700e, kar pa takoj z veseljem ponudijo). Seveda prištej še ene 200e za menjavo...

Aja, additiv se vbrizga v tank ob vsakem točenju nad ~10l, ampak me ne držat za besedo ker nevem čisto točno koliko litrov je meja. Torej, večkrat boš točil manj litrov, prej bo šla tekočina.

Če imaš veliko mestne vožnje in bolj malo AC, razmišljaj o bencinarju, drugače pa lahko tudi o dizlu. Ga boš pač malo prepihal ko boš na AC in se ti nebo takoj zabasal FAP.

divjak888 je napisal/-a:vi se samo pogovarjate katera znamka je manj kanta. dejstvo je da če ne daš vsaj 150k€ za pošten avto, dobiš lahko samo še "kanto". tako da ne se toliko zagovarjat vaše naj znamke, saj tiste so bile dobre v 90 letih. časi se spreminjajo. vse znake ki sem zasledil imajo samo eno dobro stvar, vse ostalo je na istem nivoju. tipo en je lep, drugi ima dober motor, tretji pa je udoben.

To se ti šele kvari :D In če bi jaz odštel toliko denarja in se bi mi kvaril kot to slišim naokoli, vrjemi da jim ga vrnem čez vhodna vrata na sredino salona!

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Po mar 04, 2013 4:30 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
yashica je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Brez zamere, ampak Opel in zanesljiv avto ne gresta skupaj! ;)

Z zamero ali brez nje tudi VW in zanesljivost ne gresta z roko v roki, tako kot danes še marsikatera znamka ne.

maxipin je napisal/-a:Če vam kakšen avto neodgovarja ga zato še nerabite spljuvati. Opel (konkretno tudi astra) je dobila kar nekaj DEKRA nagrad. Verjetno niso to kar brezvezne stvari:
http://www.opel.de/opel-erleben/ueber-o ... astra.html
http://www.dekra.de/de/pressemitteilung ... ID=8750774

Zanimivo je tudi da je dr. Karl-Thomas Neumann bil CEO pri VW-ju in sedaj odšel k OPLU:
http://www.youtube.com/watch?v=MEDMIxjo ... e=youtu.be

Glede zanesljivosti avtomobila je ogromno odvisno tudi od šoferja. Poznam dva lastnika VW tourana (2.0 TDI 140hp). Enemu je glavo odprlo že pri 80k km, enemu pa dela normalno (brez večjih težav) pri 200k km. Je pa opaziti dejstvo da je VW-ju malo začelo škripati. Poznam tudi nekaj prevoznikov ki vozijo za VW (večinoma za Wolfsburg in Embden), ki lahko potrdijo da se jih je začela lotevati kriza oz. so začeli cilni kupci prehajati k konkurenci. Mel je tudi Opel nekaj problemov v zgodovini, ampak trenutno 8) .
Če pa malo bolje pomislim pa od vseh znancev ne da bi vedel da bi mu opel povzročal večje težave...

P.S: glede zanesljivosti pa mislim da je neumno primerjati Opla z Kio in Citroenom ;)

Verjetno si mislil name. No, da ti povem. Se nič več ne borim. Avto je porihtan. Dela normalno naprej. Že od sredine decembra.
Poznam pa dva osebno katera imata astre isto z 1.7 motorji. Res, da so mlajše kakšno leto, dve a imata že kar nekaj kilometrine za sabo. Nobenih problemov! Morda bosta imela čez čas probleme morda pa ne! Zaenkrat pravita, da sta zelo zadovoljna z njihovimi astrami.
Pač jaz sem naletel na mino. Seveda sem jaz osebno razočaran. Ne morem pa na podlagi mojga primera totalno skritizirat firmo! Res, da sem kdaj že napisal, da je opel j**c. Verjetno iz besa.
Ne morem pa trdit nekaj takega kot si ti rekel na splošno za celo firmo!

Še enkrat si preberi svojo trditev:

~toMmy~ je napisal/-a: je napisal/-a:
Brez zamere, ampak Opel in zanesljiv avto ne gresta skupaj!

Na podlagi koliko primerov? Ta se mi zdi pa rahlo pretirana. Pa ne zagovarjam sedaj opla. Sigurno ne. Ker kupil ga ponovno ne bi. Samo je pa bedarija kaj takega izjavit.
Bom omenil VW, ker je idealna prilika. :mrgreen: Pa nimam nič proti VW. Potemtakem bi lahko to rekel tudi za VW. Slišim od ljudi. Pa tudi tukaj gor si lahko marsikaj preberete o njihovih TSI in tudi TDI so bili problematični. Šobe in tako naprej. Zanesljivost?

Razkuri me ko nekdo tako na splošno označi določeno znamko za nezanesljivo!
Glede na to, da je Opel po prodaji v Evropi v letu 2012 kar na 4 mestu dvomim, da ljudje kar tako brezglavo kupujejo oziroma, da bi se znamka tako prodajala glede na govorice kot jih slišiš tukaj.

Osebno sem imel težave z astro ja. Ampak moraš vedet, da je bila ena prvih (!) registriranih pri nas. Koliko aster j je bilo registriranih pri nas decembra 2009? Kaj to pomeni?
Jasno prve serije. In to me je izučilo. Nikoli ne kupim več avtomobila kater je komaj kaj na trg prišel.

To vidim pri sebi sedaj. Saj z Astro H (facelift) nisem imel niti približno toliko problemov kot sem jih imel z novo astro. In sem bil načeloma zadovoljen z avtomobilom.

Je pa @maniaxxx še najbolj pametno zapisal. Danes je vse en in isti šrot! Je popolnoma jasno zakaj.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Po mar 04, 2013 4:49 pm

Pa si prebral vse, kar sem napisal? Ti si zadnji primer, za katerega vem, da se je moral "borit", da se v garanciji kaj porihtalo, si pa daleč od edinega, prvi s katerim sem bil seznanjen, je bil namreč pri hiši. In čisto lepo sem napisal, da to še ne pomeni, da so vsi (ali pa večina) problematični, ampak ko so težave, se zna zelo zakomplicirat in to v razponu od Corse do Vectre, pri dizlih in bencinarjih.

Bistvo tega je, da odsvetujem takšen avto nekomu, ki išče nekaj praktično nepokvarljivega. Še vedno me bega, zakaj je treba zraven vleč VW. Samo zato, ker sem jaz to napisal? :roll: Zanimivo, ker VW-ja mu nisem svetoval... to ti pa nič ne pove? :roll:
Slika

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Po mar 04, 2013 5:54 pm

yashica je napisal/-a:
nooblette je napisal/-a:

Premika se, samo podatki pa niso ravno obetajoči. 82 konjev in navor 134Nm pri 2800 obratih mora premikati slabih 1200kg, kar ni ravno vzpodbudno. Tudi podatek o končni 160km/h in pospešek do sto 14,5s sta dovolj zgovorna. Osnova tega osemventilca sega v leto 1995 in kot tak, razen težav s tesnili glave, velja za trpežnega. Kakšne so spremembe na samem motorju z oznako K7M 812, ki je vgrajen v ta avto pa ne vem.

Namesto tega motorja bi sam izbral novi 1,2 tce 115KM, ki ima bistveno boljšo odzivnost. Motor je res nove serije, samo glede na to, da stari 1,2tce 100KM ne velja za problematika, dvomim, da je renojevcem nadgradnja spodletela.

Tukaj imaš še test http://www.avtomobilizem.com/testi/daci ... 3-02-2013/

divjak888 je napisal/-a:dejstvo je da če ne daš vsaj 150k€ za pošten avto, dobiš lahko samo še "kanto".

S katerga planeta se pa ti oglašaš :?:

Super napisano hvala za odgovor.

Sicer pa. Danes videl, peljal ter testiral c elysee 1.6 hdi. Niti ne vem kaj naj napišem glede na to da sem totalno nezahteven kupec ki še klime izrecno ne želi v avtu. Stvar se pa pomika naprej tko,da nekaj pa še bo iz tega :D

ps: Še enkrat a mogoče ve ali je v dacia lodgy enomasni ali dvomasni vztrajnik, ker prodajalci milo rečeno nimajo pojma kaj prodajajo. :cry:

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ To mar 05, 2013 6:43 pm

nooblette je napisal/-a:
ps: Še enkrat a mogoče ve ali je v dacia lodgy enomasni ali dvomasni vztrajnik, ker prodajalci milo rečeno nimajo pojma kaj prodajajo. :cry:

nevem zakaj te to skrbi. če si bral na A.com da so imeli določeni avti probleme z dvomasnimi vztrajniki 2005-2007 pri določenih motorjih z določenimi proizvajalci je verjetnost, da bo danes v kakšnem novem avtu taka situacija enaka skoraj da ničli.. Glede na napisano si res tako nezahteven, da bi ti človek še karjolo lahko prodal kot hibrida. hibrida zato, ker bi jo včasih porival ti, drugič pa žena. igled in kakovost vožnje, kot tudi pospeški pa mislim , da so primerljivi z lodgy-em z omenjenim motorjem... saj nismo v romuniji, kjer razumem da rabijo take avte, ker so prepovedali konjsko vprego (in jo sedaj jemo v lazanjah zato) in imajo lahko 16s do 100km/h pospeška. v Slo pa res nevem, kako se lahko varno vključiš na vozni pas na AC z ženo v avtu, kakšnim malim kovčkom in psom..

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To mar 05, 2013 6:49 pm

~toMmy~ je napisal/-a: Še vedno me bega, zakaj je treba zraven vleč VW. Samo zato, ker sem jaz to napisal? :roll: Zanimivo, ker VW-ja mu nisem svetoval... to ti pa nič ne pove? :roll:

Ampak vidva se pa mata rada a ne? =P Pejta že na coffe pa se zmenta kako naprej, ker se v vsaki temi spotikata eden ob drugega. ;) ;)

lp

p.s. brez zamere

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 To mar 05, 2013 8:13 pm

Hudiča ja prodaja vozil v državi crkuje tle pa noben ne kupi neč ? Jaz bi enga kupu pa vozil in čez leto menjal za druzga pa spet in spet tako 5 let .

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette To mar 05, 2013 8:37 pm

Ivan36 je napisal/-a:Hudiča ja prodaja vozil v državi crkuje tle pa noben ne kupi neč ? Jaz bi enga kupu pa vozil in čez leto menjal za druzga pa spet in spet tako 5 let .

Zakaj torej ne narediš tako kot si napisal? Če ti finance dopuščajo in je želja velika potem ne vidim razloga. ;) Jaz pa gledam na avtoprodajo drugače. Če pridem v salon gledat avto ki bo stal recimo 15k eur in se obnašajo kot ,da me ni tam mirno zapustim salon. Oni pa so izpustili moje eure. Če kljub temu imajo še vedno veliko strank in jim zadeva "laufa" potem super.

@jerch, hvala za razlago. Torej novi avtomobili tudi če imajo dvomasni vztrajnik je pokvarljivost le tega izredno majhna?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov