Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Re: Nov avto, golf VII

Napisal/-a ~toMmy~ So sep 21, 2013 2:14 am

Pač sklepam tudi po tem, da jaz pri vsakodnevnih relacijah bolj redko pritiskam (šiht), drugače pa pogosteje. Bistvo mojega posta je pa predvsem to, da je težko primerjat porabe, recimo na dopustu sem "podrl rekord avta" za cca. en liter, pa lahko čisto iskreno napišem, da sem bil lepo obtežen (2 osebi + poln prtljažnik + kar nekaj krame na zadnjih sedežih), sem kar nekajkrat pritisnil do konca, stal v kolonah ipd. Se pravi, po eni strani sem dostikrat metal gorivo stran, po drugi pa dosegel najnižjo porabo v slabih 8ih letih. Btw, tvoja poraba je par deci pod povprečjem, moja pa ravno nekje toliko nad njim :D

DPF filter kot izgovor za višjo porabo, je meni osebno nesmisel, ker gre le za generacijo novejši avto (npr. Golf VI ima cca. 4dcl nižjo porabo od Golfa V), teža in feltne na Astri so pa pač "neizbežna" stvar pri Astri. Če približno ocenim glede na podatke na spritmonitorju, zna Astra v štirih letih (25k km letno) porabit več kot za 1.000€ več koriva got Golf VII. Poleg tega so pri Astri gume občutno dražje, pa še na račun teže se nekoliko hitreje obrabljajo.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx So sep 21, 2013 10:49 am

Kolikor so meni poznane REALNE porabe astre s 130 konji in golfa tdi s 105 konji ( že tu je razlika ), je razlika minimalna, če sploh, je pa veliko odvisno od relacije. konec koncev pri NORMALNi vožnji imajo vsi ti avti porabo okoli 5 do 5.5.

Hočem povedat, da bi bila poraba bolj pri koncu faktorjev odločitve pri nakupu avta v tem rangu.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Ne okt 06, 2013 12:46 am

For je napisal/-a:Evo probal danes 122konjskega TSIja z DSGjem :D :D :D :D

Ma avto je fantazija!

Vse kar je o njem dobrega napisano, sigurno drži, razen zanesljivosti in odnosa Porsche Slovenija ko gre za reklamacije.

Prodajalec je zadevo zagnal pred mano da ga prestavi ...motorja sploh ne slišiš :shock:

Ma res je kompleten ...ima vse kar imajo veliki :mrgreen: ...da ne bom dolgovezil preveč ...
Najbolj me je zanimala poraba z DSGjem. Nisem dvomil v tiste podatke na papirju. Sicer malo več pije kot piše, ampak nič hudega.

Ljubljana - Radovljica po avtocesti, potem nazaj po stari cesti do Kranja. Zelo agresivna in za motor stresna vožnja je bila. Hotel sem biti čim bolj grob z pedalo plina, hotel sem sprovocirat DSG, pa mi ni uspelo. Se kar prilagaja voznikovim trenutnim željam. Sicer malo rabi da dojame da hočem prehiteti ...potem pa reagira suvereno in se vrti skoraj do rdečega :mrgreen:

Vse to maltretiranje je preživel z 7,2 litra, kar je fenomenalno!

No potem sem probal še tisto mojo umirjeno vožnjo. Po stari cesti Kranj - Šentvid - obvoznica - Lj Vič - Tržaška - Celovška do Petrola zraven Avtotehne ...rezultat je 4,7 https://www.facebook.com/photo.php?v=10 ... tif_t=like

Bencinar, 122KM, Avtomatik .... :shock: :shock: to je več kot odlično! To sem tudi pričakoval z takšno vožnjo. Jaz tudi sicer vozim umirjeno....vsako toliko tudi pritisnem, ampak to je redkost.

Čeprav tukaj nisem preveč hvalil Golfa, mu moram priznat da je res boljši....

Pa vseeno, ne vem če si upam kupiti to .....moje izkušnje od prej, in to kar tukaj vidimo, pa še izkušnje z Porsche Slovenija :? :? :?

Servis na 15.000 bi še požrl, ampak to da za raznorazne neumne okvare skoz visim na VW servisu, pijem njihove brezplačne kavice, gledam njihove prijazne obraze, vozim njihova NOVA nadomestna vozila, in čakam dva-tri dni na svoj avto....to pa res ne bi preživel! :( :? :(

Enostavno ne upam ....da ne govorim o ženi, njo itak ne morem prepričat, ni šans! :|

No ja ... sem danes tudi Astro probal. 1.4 120 KM

Sem šel isto relacijo kot z Golfom. Sem bil malo presenečen nad porabo... 5,5 :shock: Baje bi z 140konjskim bilo še manj....ne vem če to drži?
https://www.facebook.com/photo.php?v=10 ... eo_comment
Zelo sem se trudil posnemati DSGja in z menjalnikom operirati pod 2000 obratov. Zanimivo da tudi sama Astra svetuje kdaj prestaviti. Trudil sem ubogati in točno tako voziti. Recimo v peti prestavi se voziš 70 kmh ...točno takrat se prižge tisti znakec da prestaviš v šesto. To je pikico manj kot 2000 obratov.
Se spomnim ....DSG je tudi vse to delal med 1500 in 2000 obratov. Seveda govorim o čist umirjeni vožnji.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater

Je pa nekaj bistvenih razlik med Golfom in Astrom

Golf je imel gume 205/16
Astra pa ------------ 235/18 in je bila trivratna GTC ki je baje težja od petvratne.

Golf je bil avtomatik
Astra pa 6 stopenjski ročni menjalnik

Zdaj ...če si zamislim petvratno Astro z normalnimi 16 colskimi kolesi, in manjšo težo ...ali bi to prineslo še pol litra manj, pa da rečemo da bi bila poraba 5 L ...? :?
Če ji pa dodamo še avtomatski menjalnik, smo takoj na 6 - 6,5 L :huh:

Izolacija potniške kabine je pri Golfu boljša. Tukaj je razlika kar velika. Volanski obroč mi je tudi boljši v Golfu. Osvetlitev armature, zasloni .... tudi.
Mehko stopalko zavore v Astri pa ne morem prebavit ....definitivno!

Vem da je GTCjka športno nastrojena, ampak me je pri višji hitrosti motil preobčutljiv volan. Niti delček milimetra nima lufta, vsak tak minimalen premik volana zaniha avto. Zame moteče na avtocesti.
Razlika je pa tudi v konjih ....zgleda ne gre za isto pasmo. Golf ima bolj kvalitetne :mrgreen:

Tudi ostale rešitve voznikovega okolja so v Golfu bolj praktične (manj moteče) Astra ima čist preveč tistih gumbov. Nisem se niti trudil dojeti čemu so namenjeni, ker se mi je vrtelo v glavi če sem jih samo gledal .... :roll:

Očitno da imam pri obeh avtomobilih podoben procent pripomb in da bo treba obvezno še Mazdo probat. Tale rdeča je res lepa http://www.youtube.com/watch?v=vNytygUWqd8

Pa še zmeraj sanjam o i40 (mogoče rabljen :( :? )

Eto ..jaz se opravičujem zaradi dolžine posta... samo ne mi spet reči da kompliciram! ;) Pač ....rad bi se prav odločil ko se bo treba odločat .... :)

edit: aja ...pozabil sem povedat da sem jo potem iz Ljubljane do Kranj vzhod in naprej do Škofje Loke maximalno preganjal in dosegel 11 L :huh: :huh: :huh: (Golf je nekaj podobnega preživel z 7,2 L)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Ne okt 06, 2013 3:50 am

Glej, že Golf VI (=konkretno obnovljen V), je Astro (in praktično vse konkurente) po testih prekašal, trenutno pa je Golf generacijo novejši, ima nižjo porabo, cenejše dimenzije gum, cenejše servise...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Ne okt 06, 2013 9:03 am

Tiste 235 gume dvignejo porabo. 50 kg več al manj(na 1300-1400 podlage) pa ne naredi neke razlike.

Možno, da je motor 1.4 v astri 120 in 140 konjski enak, samo elektronika drugačna, da tistega bolj švoh duši pri visokih obratih, da je potem nižja maksimalna moč. Navora imajo isto, deklarirana poraba je tudi ista.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Po okt 07, 2013 9:21 am

I40 ima zdaj financiranje brez pologa in obresti, to precej spremeni situacijo tistim, ki bodo vzeli financiranje
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Po okt 07, 2013 8:04 pm

For je napisal/-a:
For je napisal/-a:
Ma avto je fantazija!

Enostavno ne upam ....da ne govorim o ženi, njo itak ne morem prepričat, ni šans! :|

No ja ... sem danes tudi Astro probal. 1.4 120 KM

Sem šel isto relacijo kot z Golfom. Sem bil malo presenečen nad porabo... 5,5 :shock: Baje bi z 140konjskim bilo še manj....ne vem če to drži?
https://www.facebook.com/photo.php?v=10 ... eo_comment
Zelo sem se trudil posnemati DSGja in z menjalnikom operirati pod 2000 obratov. Zanimivo da tudi sama Astra svetuje kdaj prestaviti. Trudil sem ubogati in točno tako voziti. Recimo v peti prestavi se voziš 70 kmh ...točno takrat se prižge tisti znakec da prestaviš v šesto. To je pikico manj kot 2000 obratov.
Se spomnim ....DSG je tudi vse to delal med 1500 in 2000 obratov. Seveda govorim o čist umirjeni vožnji.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater

Je pa nekaj bistvenih razlik med Golfom in Astrom

Golf je imel gume 205/16
Astra pa ------------ 235/18 in je bila trivratna GTC ki je baje težja od petvratne.

Golf je bil avtomatik
Astra pa 6 stopenjski ročni menjalnik

Zdaj ...če si zamislim petvratno Astro z normalnimi 16 colskimi kolesi, in manjšo težo ...ali bi to prineslo še pol litra manj, pa da rečemo da bi bila poraba 5 L ...? :?
Če ji pa dodamo še avtomatski menjalnik, smo takoj na 6 - 6,5 L :huh:

Izolacija potniške kabine je pri Golfu boljša.
Tukaj je razlika kar velika. Volanski obroč mi je tudi boljši v Golfu. Osvetlitev armature, zasloni .... tudi.
Mehko stopalko zavore v Astri pa ne morem prebavit ....definitivno!

Vem da je GTCjka športno nastrojena, ampak me je pri višji hitrosti motil preobčutljiv volan. Niti delček milimetra nima lufta, vsak tak minimalen premik volana zaniha avto. Zame moteče na avtocesti.
Razlika je pa tudi v konjih ....zgleda ne gre za isto pasmo. Golf ima bolj kvalitetne :mrgreen:

Tudi ostale rešitve voznikovega okolja so v Golfu bolj praktične (manj moteče) Astra ima čist preveč tistih gumbov. Nisem se niti trudil dojeti čemu so namenjeni, ker se mi je vrtelo v glavi če sem jih samo gledal .... :roll:

Očitno da imam pri obeh avtomobilih podoben procent pripomb in da bo treba obvezno še Mazdo probat. Tale rdeča je res lepa http://www.youtube.com/watch?v=vNytygUWqd8

Pa še zmeraj sanjam o i40 (mogoče rabljen :( :? )

Eto ..jaz se opravičujem zaradi dolžine posta... samo ne mi spet reči da kompliciram! ;) Pač ....rad bi se prav odločil ko se bo treba odločat .... :)

edit: aja ...pozabil sem povedat da sem jo potem iz Ljubljane do Kranj vzhod in naprej do Škofje Loke maximalno preganjal in dosegel 11 L :huh: :huh: :huh: (Golf je nekaj podobnega preživel z 7,2 L)

Če sem povsem iskren, iščeš zgolj dokončno potrditev, da vzameš Golfa. Če ti avto v večini primerov povsem ustreza na podlagi testne izkušnje - go for it! Zavedati se je zgolj potrebno, da imaš lahko dandanes težave z vsakim avtomobilom, glede tega se lahko najde tolažba v garanciji.

Pri VW imajo 2 leti splošne garancije ter dodatni 2 leti jamstva (ki ni isto, kot garancija, da ne bo pomote! In izključuje določena določila, katera določa zakonodaja pri splošni garanciji. Btw, najbolj dobrodušna je pri tem 7 letna Kijina SPLOŠNA garancija, ki pa je sicer vezana na 150.000 km). Predvsem pa tudi ne moreš biti povsem brez skrbi pri splošni garanciji, če bi eventuelno prišlo do tolikšne napake, da bi ti morali zamenjati avto, saj bo šele tedaj prišlo do večjih komplikacij in izmikanj ;) A to so le najbolj redki primeri ...

Ok, še največji faktor pri izbiri pa bo najverjetneje žena ter kako jo prepričati v nakup :mrgreen: Pelji jo na testno vožnjo z novim GTI-jem ... =P
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Po okt 07, 2013 11:18 pm

Če sem povsem iskren, iščeš zgolj dokončno potrditev, da vzameš Golfa.

Ne! Potrditev ne iščem več, mi je že jasno.
Zavedati se je zgolj potrebno, da imaš lahko dandanes težave z vsakim avtomobilom, glede tega se lahko najde tolažba v garanciji.

Pa ne bi se strinjal..... vseeno se da marsikaj zbrskat in ugotoviti kdo pogosteje obiskuje servise.
Mojih 6 let z štirko je bilo katastrofa! Šest let z Astro pa 5 rednih (zdaj moram na šestega) in dva izredna obiska.
ter dodatni 2 leti jamstva (ki ni isto, kot garancija, da ne bo pomote!

Če ti pa povem da sem vsaj tri prodajalca vprašal glede te garancije in vsak mi je potrdil da gre za enako garancijo, mi ne boš verjel ....
No vidiš, to sovražim pri Porsche Slovenija ....to da moraš potem dokazovati neko napako na vozilu. Prvo kar te vprašajo/namigujejo je, da si nekaj narobe delal z avtom ...in potem naprej vprašanje za vprašanjem ...kot da bi bil na policijski postaji.
Oni bi mogli vedet da nobena njihova stranka ne bi prišla k njim kar tako ker jim je dolgčas. Mogli bi se opravičit za vsak izreden servis in brez vprašanj popraviti avto, da ne rečem da bi mogli stranki dostavit nadomesten avto in odpeljat pokvarjenega. Ma..... ti obiski servisov so meni največja nadloga ....tudi če ne plačam popravila ...naj se gredo solit!!!
Ok, še največji faktor pri izbiri pa bo najverjetneje žena ter kako jo prepričati v nakup

Ja, to si lepo napisal, in tudi drži. Jaz bi hitro pozabil vse nevšečnosti ki sem jih doživel z VW in Porsche Slovenija in se prepustil kvaliteti Golfa. Zato je dobro da te žena vleče nazaj :mrgreen:

V bistvu pričakujem da bo Mazda 3 izpolnila moja pričakovanja ...bomo videli ... ;)

maniaxxx je napisal/-a:I40 ima zdaj financiranje brez pologa in obresti, to precej spremeni situacijo tistim, ki bodo vzeli financiranje

Ma za polog moraš imeti, že zaradi manjših obrokov....drugače je to preveč na mesec ... :? :roll:

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Po okt 07, 2013 11:49 pm

seveda, ampak še vedno ni obresti...

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan To okt 08, 2013 7:33 am

For je napisal/-a:
V bistvu pričakujem da bo Mazda 3 izpolnila moja pričakovanja ...bomo videli ... ;)

Če bi iskal vzporednice z novimi modeli Mazd (predvsem z modelom 6), je moč pričakovati, da bi lahko bil avto odličen. V enem od prvih tujih testov v Auto Bildu pa je izkazal precej suvereno, primerjalno s Focusom in Civicom (http://www.autobild.de/artikel/ford-foc ... 95540.html). A vendarle, če se z nakupom ne mudi preveč, bi predlagal, da počakaš vsaj prvo leto po lansiranju modela na trg, da se izkaže in pokaže, kakšne so njegove eventuelne poporodne težave. In ravno zaradi tega ...

For je napisal/-a:
Zavedati se je zgolj potrebno, da imaš lahko dandanes težave z vsakim avtomobilom, glede tega se lahko najde tolažba v garanciji.

Pa ne bi se strinjal..... vseeno se da marsikaj zbrskat in ugotoviti kdo pogosteje obiskuje servise.

... je bilo moje razmišljanje bolj vezano na to, da se lahko najde problematičen avto tudi med modeli, ki so statistično najmanj pokvarljivi. Nenazadnje sem se tudi sam opekel s svojim zadnjim avtom, ki še vedno velja pri vseh statistikah za enega manj pokvarljivih (http://www.zurnal24.si/japonci-odpovedo ... nek-206695), v času nakupa je bil že v drugi polovici svoje tržne poti in bi moral biti načeloma brez otroških bolezni, pa sem bil z njim skorajda več na servisu, kot na cesti.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr okt 09, 2013 10:02 am

For je napisal/-a:

samo nimaš zadnje besede :mrgreen: =P

Mazda :shock: bljak :( pravkar sem v časopisu pogledal armaturo - števce :arrow: katastrofa_pa še avto se mi zdi predrag...

PS. koliko je novih 6 na cesti :?: Nič, oz. same testne....

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr okt 09, 2013 11:10 am

Sem zadnjič šel v salon pofirbcat kako zgleda novi golf karavan, v živo je še lepši kot na slikah. Mamljivo, pa cca 800€ je dražji kot petvratni. :)

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Sr okt 09, 2013 11:26 am

sašo5 je napisal/-a:

V letošnjem letu je bilo prvič registriranih 153 Mazd 6 (55 fizičnih oseb).

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Sr okt 09, 2013 11:52 am

Jaz jih vidim vsak dan na obali, tudi iz HR in IT, očitno se kar dobro prodaja.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Sr okt 09, 2013 9:50 pm

sašo5 je napisal/-a:
For je napisal/-a:

samo nimaš zadnje besede :mrgreen: =P

Mazda :shock: bljak :( pravkar sem v časopisu pogledal armaturo - števce :arrow: katastrofa_pa še avto se mi zdi predrag...

Ti si pa res zaljubljen v VW .....beznadežan slučaj :mrgreen: Najbrž je žena ljubosumna...?

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če okt 10, 2013 4:24 pm

For je napisal/-a:
Ti si pa res zaljubljen v VW .....beznadežan slučaj :mrgreen: Najbrž je žena ljubosumna...?

Slika

chan je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:

prejšnja oz. "liftdesing" 2009/2010_ tista za 22.900 jih je bilo prvi mesec samo v Brežicah 10 registriranih

to, 153 so vštete tudi t.i. dnevne regstracije, 55 dejanskih, je pa bore malo za celo leto, pa tako opevan "avto"....saj, če bi ga dali za 22.900 kot predhodnika, bi še nekaj bilo, tako pa....

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Če okt 10, 2013 10:46 pm

Sašo5, upam, da je to navadno trolanje, ker ni res ničemur podobno.

Mazda 6 karavan, CD175 Revolution SD, vsa oprema, kovinska barva: 32.200€
Audi a4 karavan, 2.0 177 TDI, Business, kovinska barva: 37.800€

Pa če izenačimo opremo, lahko audiju mirno dodamo še najmanj 10.000€ pa ne bo dosti, saj so samo 19 palčna platišča in usnjeno oblazinjenje slabih 6.000€. In če oba avtomobila postaviš ob bok in ju primerjaš na OBJEKTIVEN način, potem se zdi audi res skrajno neracionalna izbira. Ob izenačitvi opreme je tudi passat kar občutno dražji od mazde. Najbolje, da bi nenemške avte zastonj talali... :roll:

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Pe okt 11, 2013 7:53 am

sašo5 je napisal/-a:
chan je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:

prejšnja oz. "liftdesing" 2009/2010_ tista za 22.900 jih je bilo prvi mesec samo v Brežicah 10 registriranih

to, 153 so vštete tudi t.i. dnevne regstracije, 55 dejanskih, je pa bore malo za celo leto, pa tako opevan "avto"....saj, če bi ga dali za 22.900 kot predhodnika, bi še nekaj bilo, tako pa....

Ne upoštevaš, da se pod pravne osebe štejejo vsa podjetja in posamezniki, ki so vzeli avtomobil na leasing. ;) Konec koncev je v tem cenovnem rangu financiranje (leasing) ob nakupu tovrstnega avtomobila bistveno bolj pogosto, kot v nižjih razredih. Bilo pa bi malce nenavadno, če bi razglasili preostanek registriranih vozil (kar 98 primerkov) za dnevne registracije, mar ne?!? Konec koncev pa je potrebno tudi upoštevati izjemno zmanjšano prodajo vozil zaradi krize in zgolj za primerjavo ponujam ostale konkurente:

bestseller VW Passat - 423 (103 fizične - so potemtakem ostali tudi med enodnevno reg. :?: )
Renault Laguna - 34 (16 fizičnih)
Opel Insignia - 225 (zgolj 4 fizične :!: )
Peugeot 508 - 129 (15 fizičnih)
npr. kot zanimivost Hyundai I40 - 63 (zgolj 6 fizičnih)
Ford Mondeo - 70 (30)
ter še Audi A4 - 83 (23 fizičnih)

Nenazadnje pa je potrebno avto spoznati med vožnjo in ne zgolj na podlagi parih slikic v časopisu! ;) Osebno mi je bila Mazda 6 v praksi največje pozitivno presenečenje med avtomobilskimi modeli zadnjega časa, pri kateri sem se moral prav potruditi, da najdem negativne točke. Zatorej (tudi glede na pozitivne ocene Mazde CX5, katere sam sicer še nisem imel priložnosti peljati) bi bilo moč pričakovati pri novi Mazdini trojki, da bi lahko bil izjemno prepričljiv produkt. A vendarle - počakati je potrebno do prvih voznih vtisov!

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher Pe okt 11, 2013 7:58 am

chan je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:
chan je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:

Ne upoštevaš, da se pod pravne osebe štejejo vsa podjetja in posamezniki, ki so vzeli avtomobil na leasing. ;) Konec koncev je v tem cenovnem rangu financiranje (leasing) ob nakupu tovrstnega avtomobila bistveno bolj pogosto, kot v nižjih razredih. Bilo pa bi malce nenavadno, če bi razglasili preostanek registriranih vozil (kar 98 primerkov) za dnevne registracije, mar ne?!? Konec koncev pa je potrebno tudi upoštevati izjemno zmanjšano prodajo vozil zaradi krize in zgolj za primerjavo ponujam ostale konkurente:

bestseller VW Passat - 423 (103 fizične - so potemtakem ostali tudi med enodnevno reg. :?: )
Renault Laguna - 34 (16 fizičnih)
Opel Insignia - 225 (zgolj 4 fizične :!: )
Peugeot 508 - 129 (15 fizičnih)
npr. kot zanimivost Hyundai I40 - 63 (zgolj 6 fizičnih)
Ford Mondeo - 70 (30)
ter še Audi A4 - 83 (23 fizičnih)

Nenazadnje pa je potrebno avto spoznati med vožnjo in ne zgolj na podlagi parih slikic v časopisu! ;) Osebno mi je bila Mazda 6 v praksi največje pozitivno presenečenje med avtomobilskimi modeli zadnjega časa, pri kateri sem se moral prav potruditi, da najdem negativne točke. Zatorej (tudi glede na pozitivne ocene Mazde CX5, katere sam sicer še nisem imel priložnosti peljati) bi bilo moč pričakovati pri novi Mazdini trojki za izjemno prepričljiv produkt. A vendarle - počakati je potrebno do prvih voznih vtisov!

Samo 34 Lagun se je prodalo v kolikem času? Letos?!

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Pe okt 11, 2013 8:11 am

Locher je napisal/-a:
Samo 34 Lagun se je prodalo v kolikem času? Letos?!

Statistika kaže dejansko zgolj 34 Lagun v letošnjem letu. Kljub temu, da je bila Laguna v preteklosti v tem razredu bestseller, pa se pojavlja v zadnjem času več ali manj na obrobju in bi NUJNO potrebovala naslednico. Zgolj kot zanimivost - na avto.net se trenutno nahajata ZGOLJ in SAMO 2 nova primerka!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov