Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
zgagaxxl
Novinec

Kraj: Na sončni strani Alp

Re: Pozna kdo ta avto?

Napisal/-a zgagaxxl To feb 14, 2012 10:23 am

TOYOTA je napisal/-a:spet jaz težim s toyotami:)

pozna kdo prodajalca oz. avto?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5673346&show=1

Jst sem kupil mojega škodilaka pri njih. SLO, 1 lastnik, avto bil star leto in pol ter 46.000 km. Ful zadovoljen in je šlo lepo skozi. Še mau smo se cenkali pri ceni. Pa še tolk mi je šel na roko, da me je počakal do naslednjega dne, ko smo prišli po avto.

Je pa hec pri 2,2l 177KM avensisih. Sem ga tudi imel nagledanega in sem veliko bral po forumih. Ti motorji so imeli neko napako in so pili ogromno olja, lahko je tudi ribnil. Nekaj so potem v garanciji popravljali, ne vem pa kako je, če je avto iz garancije in ni bil narejen vpoklic. Če se prav spomem imajo Avensisi od leta 2007 elektronsko servisno knjigo in so vsi podatki v bazi. Dobi VIN številko in pokliči na najbližnji Toyota servis in jih prosi za informacije o zgodovini avta. Jst sem gledo enega iz Francije in sem dobil podatke na našem servisu.

Poglej še na Toyota forum kjer je tudi precej napisanega. Je pa 2,0l in 150KM motor baje bolj zanesljiv in neproblematičen. Abnormalno vleče, kako mora šele 177KM... :DDD

Pa veliko sreče pri nakupu.
*** Hoy do I print my voice mail? ***

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA To feb 14, 2012 3:31 pm

zgagaxxl je napisal/-a:
TOYOTA je napisal/-a:spet jaz težim s toyotami:)

pozna kdo prodajalca oz. avto?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5673346&show=1

Jst sem kupil mojega škodilaka pri njih. SLO, 1 lastnik, avto bil star leto in pol ter 46.000 km. Ful zadovoljen in je šlo lepo skozi. Še mau smo se cenkali pri ceni. Pa še tolk mi je šel na roko, da me je počakal do naslednjega dne, ko smo prišli po avto.

Je pa hec pri 2,2l 177KM avensisih. Sem ga tudi imel nagledanega in sem veliko bral po forumih. Ti motorji so imeli neko napako in so pili ogromno olja, lahko je tudi ribnil. Nekaj so potem v garanciji popravljali, ne vem pa kako je, če je avto iz garancije in ni bil narejen vpoklic. Če se prav spomem imajo Avensisi od leta 2007 elektronsko servisno knjigo in so vsi podatki v bazi. Dobi VIN številko in pokliči na najbližnji Toyota servis in jih prosi za informacije o zgodovini avta. Jst sem gledo enega iz Francije in sem dobil podatke na našem servisu.

Poglej še na Toyota forum kjer je tudi precej napisanega. Je pa 2,0l in 150KM motor baje bolj zanesljiv in neproblematičen. Abnormalno vleče, kako mora šele 177KM... :DDD

Pa veliko sreče pri nakupu.

kupujem corollo verso ali avensis s tem 177 km motorjem, poznam ljudi na toyoti in sploh toliko ni bilo napak, je pa res, da če si delal malo kilometrov, se je zabasal dpf, egr in posledično se je dogajalo, da so menjavali tesnila glave, sploh tisti motorji kateri so bili vgrajeni na samem začetku, če je bil avto redno servisiran ne bi smelo biti problemov, tudi na forumih sem prebral, da je bilo malo menjav motorja, vsekakor je pa tu odvisno od predhodnika, kako je delal z avtom...peljeta se oba odlično, no saj čez 400Nm navora pač naredi svoje...pa še en + je tukaj, ponavadi imajo ti avti s tem motorjem obilo opreme...glede garancije velja 150.000 ali 7 let, če vidijo specifične probleme (pitje olja, hladilne, kajenje...), pa uredijo pod tovarniško garancijo, v sloveniji poznam samo 1 primer...če pa kdo še kaj ve, pa kar...:)
Problem pri 2.0 85kw je to da je "švoh" in nima verige...150 km pa nikjer nisem zasledil , da se prodaja...
lpa,.
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To feb 14, 2012 5:26 pm

Glede TIFON-a lahko povem samo, da kolikor jaz vem so recej pošteni, kar se pa samega avta tiče pa konkretnega ne poznam
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury To feb 14, 2012 5:49 pm

So pa večinoma uvoženi avtomobili kajne? Saj ne da bi blo kaj narobe sam prašam...

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx To feb 14, 2012 5:51 pm

evilfury je napisal/-a:So pa večinoma uvoženi avtomobili kajne? Saj ne da bi blo kaj narobe sam prašam...

Ni nujno, se pa ukvarjajo z uvozom seveda tudi. Če maš ogledan kak avto pri njih mi daj link, mogoče se lahko malo bolj pozanimam o avtu
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury To feb 14, 2012 5:57 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5673615&show=1

Tega, ampak me moti da ima počivališe za noge tako zmatrano, nasploh tudi pedala kažejo več kilometrov... ne verjamem da ima samo tolk kilometrov...

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx To feb 14, 2012 5:58 pm

Bom probu kej zvedet o tem avtu, drugače pa men tud zgleda, da ma dosti več km

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury To feb 14, 2012 6:00 pm

Dej še za tistga srebrnga bmwja 730d prašej. :)

Uporabniški avatar
kastko1
Nov uporabnik

Kraj: Laško - okolica

Napisal/-a kastko1 To feb 14, 2012 6:01 pm

A mogoče pozna kdo tale avto? Možno da ga je šel že kdo gledat, ker je bil avto učeri gor dan in je imel ogromno ogledov.
Čeprav tale Avto Frankolovo, nehvalijo glih najbolj, je mogoče avto od kakega vredo voznika.
Link: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5681236&show=1

In pa še slika če bo oglas slučajn nanov naložen:

bn1.png

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA To feb 14, 2012 6:40 pm

maniaxxx je napisal/-a:Bom probu kej zvedet o tem avtu, drugače pa men tud zgleda, da ma dosti več km

če boš imel čas, bi te prosil, da malo pogledaš avensisa, ker imam 200 km do gor in ne bi rad hodil za BV...kje so servisi za 30000 km od 2009 do danes?

hvala
lp,a.
In USA you drive car.
In Japan car BREAKS you.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx To feb 14, 2012 6:43 pm

TOYOTA je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:Bom probu kej zvedet o tem avtu, drugače pa men tud zgleda, da ma dosti več km

če boš imel čas, bi te prosil, da malo pogledaš avensisa, ker imam 200 km do gor in ne bi rad hodil za BV...kje so servisi za 30000 km od 2009 do danes?

hvala
lp,a.

Sam imam tudi daleč do tam, ampak en kolega jih pozna tam, sam tudi kupuje pri njih, samo upam da ga bom dobil, ker je veliko službeno odsoten..

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA To feb 14, 2012 6:49 pm

maniaxxx je napisal/-a:
TOYOTA je napisal/-a:

hvala
lp,a.

Sam imam tudi daleč do tam, ampak en kolega jih pozna tam, sam tudi kupuje pri njih, samo upam da ga bom dobil, ker je veliko službeno odsoten..

hvala, če boš lahko kaj izvedel...ZS!

lp,a.
In USA you drive car.
In Japan car BREAKS you.

Uporabniški avatar
zgagaxxl
Novinec

Kraj: Na sončni strani Alp

Napisal/-a zgagaxxl To feb 14, 2012 7:00 pm

kastko1 je napisal/-a:A mogoče pozna kdo tale avto? Možno da ga je šel že kdo gledat, ker je bil avto učeri gor dan in je imel ogromno ogledov.
Čeprav tale Avto Frankolovo, nehvalijo glih najbolj, je mogoče avto od kakega vredo voznika.
Link: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5681236&show=1

In pa še slika če bo oglas slučajn nanov naložen:

bn1.png

Sem vozil Scenica 1.9dci letnik 2002. Sem ga menjal, ker sem moral skoraj vzeti še en kredit zaradi izrednih servisov. Serviser, ki je bil prej na Renault servisu in je šel potem na svoje pravi, da ni važen letnik, samo barve vozil se menjajo zaradi menjave turbin plus ostalih napak... :nae

Osebno mnenje... Pri renoltu glej samo bencinarje. Sploh pri takšni kilometraži...
*** Hoy do I print my voice mail? ***

Rossi
Nov uporabnik

Napisal/-a Rossi To feb 14, 2012 7:36 pm

Za ta avto lahko mirno trdim, da kilometri ne štimajo....poznam 1.lastnika in bežno tud zdajšnjega! Tak da, ni vse tak čisto pri Tifonu!

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4937438&show=1

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To feb 14, 2012 9:05 pm

Tale S ima glede na km dokaj visoko ceno ali pač ne?

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To feb 14, 2012 9:10 pm

simply je napisal/-a:Tale S ima glede na km dokaj visoko ceno ali pač ne?

Ja pa imajo res precej visoke cene (tudi ostali na netu). Se mi zdi, da recimo Audi A8 precej bolj zgublja ceno. Vsaj tko na prvi pogled :?

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej To feb 14, 2012 9:53 pm

Ja merđo je merđo to audi nikoli nebo v življenju! Pa ne pravim, da ima kdorkoli slabe avte od teh dveh. Mercedes je mercedes pa če se vsi na glavo postavijo enako velja za Ferrari...

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Kraj: Tukaj

Napisal/-a 106 Sr feb 15, 2012 12:34 pm

Kaj se s temi kilometri ukvarjate tolko ,če pa gre vse preverit kar je slovenskega .... kar je tujega za VW in Audi gre tudi kolkor vem v kolkor so seveda original servisi bli delani ......... je pa res da si lahko tudi sam med intervali zmanjšaš kilometre poznam en tak bolan primer na srečo je ta avto zdaj totalka.

docrob
Nov uporabnik

Napisal/-a docrob Sr feb 15, 2012 2:57 pm

Pozdravljeni!

Sem iz Cerkelj prodajalec je pa iz Maribora tko da se mi ne da gor vozt brezveze, na omenim, da se o avtih NE SPOZNAM, mi je pa v oči padel tale

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5574372&show=1

JMZCP19S521301786 je vin številka,

Ali se splaca? Še kaksne podatke?

Lp
ker se cenim

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Kegl Sr feb 15, 2012 3:00 pm

če maš vin številko, ga lahko tut sam preveriš, čeprou verjetn kej dost ne boš zvedu, ker je drugi lastnik ;)

se mi zdi pa volan mal preveč znucan za 166kkm, ne vem no...je pa res, da je svetla notranjost k se takoj umaže.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov