Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Pe dec 28, 2007 12:24 pm

@chgotom: ja feltne in tudi serijsko ni tako zatemnjen... je tako
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Kraj: Chicago, USA

Napisal/-a chgotom Pe dec 28, 2007 5:03 pm

MacTron je napisal/-a:@chgotom: ja feltne in tudi serijsko ni tako zatemnjen... je tako

S feltnami se strinjam, glede zatemnitve pa je lahko samo folija, ki jo kupis tukaj za par dolarjev in nalimas noter na sipe.

Sicer je pa tak avto tukaj zdaj vreden tam 2-3 jurje $ ali pa se to ne.

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
blind3k
Stalni uporabnik

Kraj: Ljutomer,Koper

Napisal/-a blind3k Pe dec 28, 2007 5:16 pm

zna kdo konkretno povedat kaj vse bi bilo potrebno menjati oz. prilagoditi evropskemu trgu? Npr. če gledamo BMW E60(za tiste, ki neveste je to serija 5), motor ni pomemben, kaj bi bilo potrebno menjati?

chgotom o tem kaj veš?

lp

Uporabniški avatar
Juster
Nov uporabnik

Kraj: Koper

Napisal/-a Juster Pe dec 28, 2007 11:28 pm

Hmmm cudno.. ker na cars.com so vedno letniki navedeni in se vec.?

Poglej se na AUTOTRADER.COM

LP iz Chicaga![/quote]

Ojla Chicago !!!

Že pogledal na Autotrader.......ja, je kaj videt.....full cooll
Danes sem bil pri naših homologatorjih. Baje sploh ni takšen problem - vsaj pri njih ne.
Baje full komplicirajo naši DISTRIBUTERJI. Od nji moraš kot kupec namreč dobit neko potrdilo. In tam se lahko zadeva upočasni ali celo ustavi.
Po praznikih se bom pozanimal.....

LP V Chicago !!!
Je pa lepo

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom So dec 29, 2007 5:58 pm

blind3k je napisal/-a:zna kdo konkretno povedat kaj vse bi bilo potrebno menjati oz. prilagoditi evropskemu trgu? Npr. če gledamo BMW E60(za tiste, ki neveste je to serija 5), motor ni pomemben, kaj bi bilo potrebno menjati?

chgotom o tem kaj veš?

lp

Profesionalno predelavo za majhen denar ti naredi nemski Auto Mandt:

http://www.auto-mandt.com/

Predelajo/pripravijo ti ne le ameriske avtomobile, ampak skoraj vse novejse modele iz ZDA, ne glede a to, kje so narejeni (Japonce, Korejce, ameriske Japonce-Lexus itd.)

Izdajo ti potem evropsko homologacijo in pa nemski TUV. Zadeva naj bi potem sla gladko skoz slovensko birokracijo.

LP iz Chicaga!

DeJones
Nov uporabnik

nakpu v usa

Napisal/-a DeJones Po dec 31, 2007 4:11 pm

Zdravo, kolegi!

Kakor sem že na email sporočil našemu ameriškemu kolegu razmišljam o nakupu Hummerja H3 za podjetje. (no, če bodo razmere tako pokazale, pridejo v poštev tudi alternative, npr. Mazda 7)

Potem bi odprl predstavništvo našega podjetja v Srbiji in si pridobil predstavniške tablice (to pomeni da odpadejo dajatve kot so DDV, DMV in carina).

Če je še kdo zainteresiran, naj le pove, pa gremo skupaj v USA prevzet avte, lahko pa si razdelimo tudi stroške odprtja podjetja v SRB.

V zadevo sem vložil že precej energije, bil sem tudi že na uradu v Beogradu in se osebno pozanimal (trg Nikole Pašiča 3 in 5).

V kolikor je komu znano, kako je s homologacijo avtov za Srbijo na omenjene tablice naj prosim sporoči, sem pa na zadnjem shodu Hummerjev opazil kar nekaj takih s temi tablicami in rdečni žmigalci.

V kolikor ima kdo kaj več podatkov, kako vozilo registrirati v Republiki Vanuatu, pa se tudi priporočam. Kolikor je meni znano niti ni tak problem, toda ko smo se mi zanimali se je zataknilo že pri zavarovanju.

Hvala, LP

8AK
Novinec

Kraj: Ljubljana - Črnuče

Napisal/-a 8AK Po dec 31, 2007 5:45 pm

@chgotom: A bodo novi challengerji namenjeni tudi za €vropo?
Slika

Slika

HostMaster
Nov uporabnik

Napisal/-a HostMaster To jan 01, 2008 2:42 pm

Pozdravljeni!

chgotom........prosim te, da nam vsem konkretno poveš npr. 2007 DODGE CHARGER $14,955 koliko bi me stalo VSE SKUPAJ (carina, DMV, davek, prevoz) do Trsta?
Kontaktiral sem te že na mail samo ni bilo odgovora!

LP, HostMaster :D

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Sr jan 02, 2008 3:40 pm

HostMaster je napisal/-a:Pozdravljeni!

chgotom........prosim te, da nam vsem konkretno poveš npr. 2007 DODGE CHARGER $14,955 koliko bi me stalo VSE SKUPAJ (carina, DMV, davek, prevoz) do Trsta?
Kontaktiral sem te že na mail samo ni bilo odgovora!

LP, HostMaster :D

Nisi povsem razumel s cem se ukvarjamo: to je IZVOZ iz ZDA v Slovenijo, ne pa UVOZ v Slovenijo.

Da, avto lahko dobis do kateregakoli evropskega pristanisca, lahko te napotimo do nemskega homologatorje (http://auto-mandt.com), uvozno birokracijo pa bos moral zaenkrat urejat sam - vsaj dokler ne zacne aktivno delat eden od nasih slovenskih zastopnikov.

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
Senad
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Senad Sr jan 02, 2008 4:24 pm

to je najlažje. jaz ti avto prodam, ti pa se sam j*** pa urejaj papirje, ko ga dobiš u slo...

LP IZ MB. :!:

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Sr jan 02, 2008 4:28 pm

Ta izvoz je bolj tako tako.
Povezati se bi morali s kakšnim podjetjem itd, tako da bi lahko vi uvozili avto do registracije in ne da se potem kupec zajebava po možnosti še pol leta. Sedaj vam gre na roko še šibak dolar...če bi nudili še do registracije mislim da bi bilo interesrntov kar nekaj

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sonny Sr jan 02, 2008 4:44 pm

chgotom je napisal/-a: vsaj dokler ne zacne aktivno delat eden od nasih slovenskih zastopnikov.

LP iz Chicaga!

Kdaj pa naj bi začel delati kdo, morda kaj veš ?

ocean
Novinec

Napisal/-a ocean Sr jan 02, 2008 6:36 pm

mislm ok...js bi zej na tem mestu pocas dau eno kritiko za "chgotom": mislm ok na začetku je blo use lepo in prou, sva se menla, povedu sm zelje, najdu sm avto...in na konc nobenga odziva vec...ok k si mi dau telefon sm te poklicu sva se slisala in po pogovoru nej bi se stvar spravla u pogon...in nato spet ne duha ne sluha iz amerike...pišem na fourumu kje se je zgubu uporabnik "chgotom" in mi omenjeni uporabnik odgovori, da bo sel za par dni na počitnice potem se meniva naprej...in kaj je sledil kot vidmo veselo piše po forumu (meni pa odgovora na nč...recimo al je avto u redu, al je predelec al najdem kej drucga, al pa da je uredu pa se zmenmo za plačilo, itd.)...torej al se da sploh kej konkretno zmenit? mislm pišem pač zato ker točno v tej temi uporabnik chgotom na veliko omenja izvoz iz amerike in da lepo to use uredi. Po mojih izkušnjah ni blo še nič od tega, tako da me nakup v tej smeri iz amerike že mineva...morm priznat da nism prčakvou tacga odnosa;)

lp

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Sr jan 02, 2008 6:40 pm

chgotom je napisal/-a:Nisi povsem razumel s cem se ukvarjamo: to je IZVOZ iz ZDA v Slovenijo, ne pa UVOZ v Slovenijo.

Mislim... sploh nima veze ali uvažaš ali izvažaš... tukaj je samo stvar dogovora kdo nosi stroške prevoza, kdo plača zavarovanje, do kam in kje je prenos lastništva.
Incoterms če se dobro spomnim.

Sicer pa po pisanju @oceana tudi "izvoz" neki šteka. Če mene vprašaš, se vam ne da zajebavat za 5-15k$ vreden avto in z vsemi pripadujočimi papirji....če že je kaj na tem sploh?!

8
Nov uporabnik

zavarovanje

Napisal/-a 8 Sr jan 02, 2008 7:15 pm

zivjo!

kolko pa pride obvezno zavarovanje v zda za eno veliko suv mrcino (escalade, navigator, q7, x5)?

lp 8

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Sr jan 02, 2008 7:29 pm

^^ tudi mene bi zanimalo

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Sr jan 02, 2008 7:40 pm

fantje in dekleta, dajte si raje v eu najt avtomobilčke, en kup problemov manj boste imeli ;)
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

dule1989
Nov uporabnik

Kraj: okolica ptuj-a

Napisal/-a dule1989 Sr jan 02, 2008 7:42 pm

jay je napisal/-a:fantje in dekleta, dajte si raje v eu najt avtomobilčke, en kup problemov manj boste imeli ;)

tako je :!:
wandali d.o.o.

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Če jan 03, 2008 12:43 am

ocean je napisal/-a:mislm ok...js bi zej na tem mestu pocas dau eno kritiko za "chgotom": mislm ok na začetku je blo use lepo in prou, sva se menla, povedu sm zelje, najdu sm avto...in na konc nobenga odziva vec...ok k si mi dau telefon sm te poklicu sva se slisala in po pogovoru nej bi se stvar spravla u pogon...in nato spet ne duha ne sluha iz amerike...pišem na fourumu kje se je zgubu uporabnik "chgotom" in mi omenjeni uporabnik odgovori, da bo sel za par dni na počitnice potem se meniva naprej...in kaj je sledil kot vidmo veselo piše po forumu (meni pa odgovora na nč...recimo al je avto u redu, al je predelec al najdem kej drucga, al pa da je uredu pa se zmenmo za plačilo, itd.)...torej al se da sploh kej konkretno zmenit? mislm pišem pač zato ker točno v tej temi uporabnik chgotom na veliko omenja izvoz iz amerike in da lepo to use uredi. Po mojih izkušnjah ni blo še nič od tega, tako da me nakup v tej smeri iz amerike že mineva...morm priznat da nism prčakvou tacga odnosa;)

lp

Se vedni nisi KONKRETNO napisal kaj te zanima, model, letnik, miljaza in vse ostalo. Kaksen prevoz zelis (kontejner oz roll-on/roll/off). Imas tudi moj telefon in lahko poklices, samo 7 ur razlike upostevaj.

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Re: zavarovanje

Napisal/-a chgotom Če jan 03, 2008 12:51 am

8 je napisal/-a:zivjo!

kolko pa pride obvezno zavarovanje v zda za eno veliko suv mrcino (escalade, navigator, q7, x5)?

lp 8

Avti, ki jih omenjas tukaj niso ne vem kake "mrcine" tu se zavarovanje ne meri po kubaturi, saj ta le kaj malo prinese k rizicnosti avtomobila....

Merilo je predvsem voznik, pogledajo ti tvoj DRIVING RECORD, ce imas gor kaksen DUI - Driving Under Influence (po domace, ce so te pijanega dobili, kar je bad, very bad!) pa prehitre voznje, pa tickete, pa seveda nesrece itd. Pomemben faktor je seveda starost, mulotu pri 18, ki bi vozil kaksen GT V8 nabijejo zavarovanje, da je joj, resnemu gospodu srednjih let v uglajeni limuzini pa racunajo minimalno. Ce nimas RECORD-a (beri: si tujec) potem pa gredo po pavsalu, spet velja starost in pa ce imas amerisko voznisko ali ne pomembno vlogo.

Meni konkretno za Mustanga GT V8, starost tam pri 40 in cist driving record z 15 letnimi izkusnjami (to v le vZDA, voznje prej v Sloveniji/Evropi ne stejejo!), racunajo tam jurja $ na leto.

LP iz Chicaga!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov