Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

matkeg
Nov uporabnik

Napisal/-a matkeg Pe jan 23, 2009 9:11 pm

ja veš sej bi js kupil od zasebnika pa je od treh avtomobilov ki so bili pri zasebiku so vsi prešvercani, pa ''kao'' prvi lastnik!Isto je pri FIRMAH jih je 10avtov vsi ''kao'' prvi lastnik!Pa sej ni problem če js vem d niso vrtel nazaj, zgleda pa da bo mogu vse kilometre peverjat!Zanima me če kdo pozna mogoče avtohiše z dobro alfo!?
Matjaž

Uporabniški avatar
drsokodj
Stalni uporabnik

Napisal/-a drsokodj Pe jan 23, 2009 9:52 pm

fantje, v avtohišah se zna zgoditi velik nateg.....nikoli neveš kaj je bilo z avtom, zakaj je avto šel v avtohišo....lahko je motor zanič, daš aditiv notr, pa lepo laufa, ko menjaš olje te kap zadane.....poznam en tak primer z renojem Dci ..zamenali motor, več kot 2000€ škode in zdaj dela..

lahko da dobro dobiš....odvisno
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
kiki13
Novinec

Napisal/-a kiki13 Po feb 02, 2009 10:14 pm

Se strinjam. V avtohišah je vsaj pol avtov, ki so pokvarjeni in jih ljudje dajo noter in zamenjajo z novim. Ravno danes slišal za rabljenega polota, ki je bil kupljen v mariboru (ne bom napisal trgovine-si lahko mislite) in ima težave z motorjem, popravilo 2500€!!!
Če kupuješ rabljen avtomobil, kupi privat, od prvega lastnika ter ga dobro preveri. Še vedno pa veliko ljudi na žalost kupi tako, da malo pogleda zunanjost, servisno knjigo (ki jo lahko "uredijo" v petih minutah), se pelje par kilometrov ter avto kupi. Nato pa jamrajo, da je avtomobil zanič!!!

Uporabniški avatar
kiki13
Novinec

Napisal/-a kiki13 Po feb 02, 2009 10:45 pm

Sem se spomnil primera: Avto Šentjur. Imeli oglas na avtonetu za megana, z vso možno opremo, cena nizka, 45tk. Mi reče prodajalec, da bo avto šel v dveh dneh. Se usedem v avto, na avtocesti gužva-prometna, pa po stari cesti-skoraj izgubil živce. V glavnem, komaj najdem ta avto šentjur. Nato pa šok. Avto je bil cel popraskan (na slikah ni bilo za videti), manjkala mu je aluminijasta feltna (bila zmontirana železna z drugo gumo). Notranjost čist uničena, na zadnjem sedežu luknje od cigaret in zelo umazano. Pa mi prodajalec reče, da je takšno od otrok!!! :( Na koncu pride še najboljše. Avto je bil uvožen iz Belgije, kilometrov skoraj 70t (po telefonu mi niso nič omenili). Ko sem rekel, da ne bom kupil avta, mi tip pokaže neko internetno stran od belgijske banke in mi pokaže ta avto!!!
Sem se zahvalil, obrnil in samo odšel. Tožiti bi jih moral za čas, bencin in živce.

Spremljal oglas na avtonetu, avtomobil je izginil iz avtoneta. Kdo kupi tak avtomobil???

Ni mi jasno, kako lahko takšni ljudje preživijo. Ali so kupci res tako naivni, ali pa gledajo samo na denar? V vsakem primeru imaš z avtomobilom težave in stroške.

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 To feb 03, 2009 1:06 am

kiki13 je napisal/-a:...na zadnjem sedežu luknje od cigaret in zelo umazano. Pa mi prodajalec reče, da je takšno od otrok!!! :( ...

To pa sem zdaj butnil v smeh. :D

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To feb 03, 2009 1:55 am

RENO911 je napisal/-a:
kiki13 je napisal/-a:...na zadnjem sedežu luknje od cigaret in zelo umazano. Pa mi prodajalec reče, da je takšno od otrok!!! :( ...

A rabljenih igel na zadnji klopi pa ni bilo (se tudi najdejo na igriščih vrtcev)? :P :lol:

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ To feb 03, 2009 3:08 am

baj da so bili kondomi, umazani od nutele, med sedeži :lol: :lol:
jah mogoče je bil pa prejšnji lastnik pedofill in je hodu z nutelo namazan po vrtcih... :P

Uporabniški avatar
ALIEn3001
Novinec

Napisal/-a ALIEn3001 To feb 03, 2009 3:45 am

obcasnigledalec je napisal/-a:Malo sem prebral in se mi zdi, da mogoče avti, ki jih ponujajo na Avto Svet, Masarykova 30 niso tako zelo dobri kot pa zgledajo, ter da so nategatorji, že v tej temi sem zasledlil pa na parih drugih forumih, bi mogoče kdo vedel več?

Osebno sem tam kupil Alfo 145 JTD. Pristop se mi je zdel čisto OK - avto je imel par praskic, tako da pobarvan ni bil. Po 2 letih se mi zdi, da so bili kilometri realni (cca 120k). Je pa res, da se pri nekem cenejšem avtomobilu ne bodo tako potrudili (se ne splača), kot pri kakšnem dražjem.

Praktično vse rabljene Alfe so drugače uvoz.

kupujem avto ALFA ali PASSAT pa me zanima katero avtohišo bi predlagali vseeno predlagali, ker nebi rad nekje 9000€ stran vrgu?Če imate sploh kakšne dobre izkušnje!
lp

Kot rečeno, poglej si sam na avto.net in se odločaj v glavnem med fizičnimi osebami. Vedno povprašaj najprej na Alfa forumu, znajo poznati zgodovino marsikaterega avtomobila :lol:
James May: I preffer this (AR 159) to the BMW 3-series :)

cwetto
Nov uporabnik

Napisal/-a cwetto Po feb 09, 2009 9:27 am

V Avto Lesce sem šel gledat tegale Peugeota 807:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2477562&show=

Letnik 2006, 124 kkm, vsa oprema (zadnje vrata na štrom, ogledala na štrom, dvojna klima........

No, zadevo sem šel osebno gledat. Še preden sem sploh kaj začel gledat, je rekel, da so desna vrata štrihana. Jaz vprašam zakaj pa, pa reče da je bil tko opraskan. Jaz si mislim svoje.
Potem se vsedem noter, prižgem avto vse kul. Odpiram predale in v enem najdem en pokrovček. Vprašam od kaj je in reče da od sistema za pranje žarometov. OK, grem pogledat, in vse lepo. Reče da je en manjkal (desni!), in da ko so naročeval nove, so dobili v kompletu dva. Torej je levi ostal. Rečem naj samo vklopi to pranje žarometov, da vidim, kako poteka. Ta šprica pride ven, pošprica in se potem pospravi. Razen DESNEGA, ki ostane malo zunaj. Rečem, da je ta nekaj pokvarjen, pa on reče, da se mal zatika (no shit, Einstein).
Potem gledam mal gume in feltne, in vidim da je DESNA sprednja feltna opraskana. Kr fajn. Reče, da je pač nekdo peljal preblizu robnika.
Potem še ugasnem avto in gledam, če se pospravijo špegli. Levi se lepo zapre, desni pa ostane zunaj. Reče, da so ga pustili odklopljenega, ker so štrihal vrata.
Potem pa še gledam haubo in malo bolj štrli na DESNI kot na levi.

Očitno je bilo nekaj narobe na DESNI strani SPREDAJ.

Je še kdo gledal ta avto?
Ker ceno ma kaj veliko, stoji pa mu tudi že nekaj časa tam.

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Po feb 09, 2009 10:51 am

Verjetno si videl tudi, kaj ostalega prodajajo. Veliko avtomobilov višjega razreda, uvoz...
Jaz osebno sem se vedno izogibal prodajalen, kjer zunaj stoji v vrsti več avtov istega tipa in v večini višjega razreda. To pomeni samo uvoz, kakšni avti pa to so, je pa jasno.
Drugače pa glede Avto Lesce še nisem slišal veliko dobrega, lokalno veljajo za "švercerje". Osebno pa nimam izkušenj z njimi.

Aldin20
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Aldin20 Po feb 09, 2009 2:02 pm

verjetno use autohise veljajo za svercerje..sam sn si ogledal pri autocomerc..auto na avto.net zelo lepo ohranjen pa vse..pridem tja polomija..nikjer za servis..kilometrina vprasanje..pa ces kao 1 lastnik..pol elektricni pomik sedezev sploh ni deloval..cena pa 11.000 eurov :)

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk Pe feb 13, 2009 5:26 pm

se enkrat...nekaj misli in predvsem resnic:

O kupovanju rabljenih avtov je bilo ze ogromno,ce ne prevec napisanega.Zgodovina avta?ja,eni vidijo samo letnik in predvsem prevozene km;so realni?vemo,koliko avtov ima dol zgonjene kilometre;in potem nekdo kupi tak avto,kupi dobesedno sranje,pa potem pljuva po modelu in znamki avta...kaka ironija!In servisi?jih je prejsnji lastnik(i)delal in kje ter predvsem kako?Ni servis samo menjava olja pa filtra;enim je to dovolj,saj vse ostalo stane nekaj več;je že tako dobro!

vsi poznamo nekoga na pooblascenem servisu ali najdemo nekoga,ki servisno knjigo postempla,servise vpise enkrat z crno,enkrat plavo kulico...in nekdo slepo verjame,da je vse tako kot biti...pa spet kupi mačka v žaklju pa pljuva po znamki in modelu avta.

Dostikrat je dovolj,ce avto na brzino pogledas...nekdo avta niti ne opere;pravi,saj bo cez tri dni spet dezevalo,pa bo spet umazan...isto,kot pravimo,danes se pa ne bom umival,saj bom jutri spet delal pa bom spet presvican in umazan...in vcasih odpres vrata avta,pa je kot bi odprl drvarnico;polno smeti...tak lastnik me lahko prepricuje,da je avto dobro vzdrzeval in urejal...slika pravi ravno nasprotno;kdor avta ne opere in ocisti znotraj da bolj malo tudi na vzdrzevanje...in potem se pojavljajo okvare in hibe,ki so v veliki meri posledica ravnanja lastnika vozila.

Ko sem lani menjaval avto sem gledal tudi Honde Accord;pa pridemo na Autocommerce v LJ;prodajalec pravi,da je ravno vceraj noter prisla ena,cena mi je OK,prevozeni km enako,pa pravim,naj mi da kljuce,da malo vidim;se vsedem v avto..kot na smetišču,v avtu zaudarjalo,polno prahu,smeti da je kaj...takega avta ne kupim nikoli,saj vem,da ga je prejsnji lastnik zanemarjal;prodajalec pravi,da ga bodo ocistili;naj ga kar,svoje sem videl.

lp tdk

p.s.Tu gor pisimo predvsem lastne izkusnje,ne pa tisto v stilu mi je en povedal..sem slisal in sedaj tu pravim. Ogromno je odvisno od lastnika vozila;pa ne mislit,da ne vem,da avti nimajo napak;ravno nasprotno,precej okvar je posledica ravnanja lastnika z vozilom.

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Pe feb 13, 2009 7:01 pm

RENO911 je napisal/-a:

Kaj pa je tu smešnega, mogoče so bili prejšnji lastniki kakšni "Strojani"? Ali pa stari od taga mulca ... http://www.izklop.com/?url=links/start&a=open&id=50168

Uporabniški avatar
kiki13
Novinec

Napisal/-a kiki13 To feb 17, 2009 8:44 am

Se čisto strinjam s tdk-jem. Če avto kupuješ privat in prideš k nekomu domov, lahko takoj, ko pogledaš človeka in se ozreš malo naokoli, že približno veš, kakšen bo avto. Človek, ki ne skrbi za sebe, okolico hiše, verjetno ne bo skrbel tudi za avto, tako kot je treba. Lahko so tudi izjeme.

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk To feb 17, 2009 2:37 pm

kiki13 je napisal/-a:Se čisto strinjam s tdk-jem. Če avto kupuješ privat in prideš k nekomu domov, lahko takoj, ko pogledaš človeka in se ozreš malo naokoli, že približno veš, kakšen bo avto. Človek, ki ne skrbi za sebe, okolico hiše, verjetno ne bo skrbel tudi za avto, tako kot je treba. Lahko so tudi izjeme.

...in potem ko nekdo kupi tak avto,je krivo vse drugo,samo sam kupec ne.Prodajalec pa si mane roke,kako je nekoga nategnil..

se ena storija izpred 10 let...kolega je prodajal golfa I GTI,crne barve,alu felne,zatemnjena stekla,akraktiven,spuscen,REMUS izpuh...skratka izgled super.Pa se najde fant,ki mu je ata dal denar;se najdemo v Radencih na crpalki,zvecer,tema,avto pogleda pod ulicno svetilko...kolega ga zapelje,seveda GTI ful gas,prideta nazaj...on bi avto takoj vzel;ni blema,nimamo papirja da napiseta znesek are,na crpalki nam prodajalec iz zvezka A4 iztrga list,napisemo kao pogodbo...

fant da pride drug dan po avto.Kolega avto v garazo,nov akumulator ven,starega noter,zatemnjena stekla ven,navadna noter,alu felne dol,navadne z pokrovi gor,REMUS dol..in je prisel siromak po avto,placal in odpeljal...samo da ima GTI-ja,ki fejst potegne.Avto pripelje domov,pa kolega,ki je bil prejsnji dan z njim opazi,da ni alu feln,zatemnjenih stekel...pa klice,pa prijavi policiji...na papirju pa je podpisal sistem videno-kupljeno...in se je lahko obrisal pod nosom.

tako je to vcasih...vedite eno:Boljse dobro zamuditi kot slabo kupiti.

lp tdk

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica To feb 17, 2009 3:00 pm

pišuka sam ce ne opazis da avto naenrkat nima alu felgic in zatemnjenih sip pol si res siromak...

supr
Nov uporabnik

Napisal/-a supr To feb 17, 2009 3:34 pm

@tdk: tvoj kolega je pa kr car.

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 To feb 17, 2009 3:34 pm

Pa še sam svoj pravnik je bil. Videno- kupljeno ne pomeni tega, da ti lahko vturijo drugo vozilo.

porscha
Nov uporabnik

Napisal/-a porscha Sr feb 18, 2009 8:39 am

EDIT adis: TEBE draga uporabnica BRIŠEM z tega foruma, ker kršite pravilnik in DELATE REKLAMO FINNOVI!

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk Sr feb 18, 2009 8:59 am

Še ena zgodba izpred malo manj kot leta dni:

Imel sem laguno II,1.9 dci,bil sem drugi lastnik,kupil sem jo ko je imela 15k km prevozenih in jo prodajal z 90k km.Avto je bil res ohranjen in vzdrzevan kot mora biti.Iskal sem varianto zamenjave;gledal Alfe 156,A4 ter BMW serije 3. V MS mi laguno vzamejo v racun za 8k euro;pa sem mislil se malo pogledat...in tako pridemo na Avto Aktiv v LJ,ki prodaja povecini BMW-je;tam najdem 318d,lep avto,cena ce se prav spomnim okoli 16k euro;najdem prodajalca,mi odpre avto;vse mi nekako ustreza;ga vprasam,ce je mozna menjava...ja,seveda,kaj pa imate?Mu povem za laguno,jo gre pogledat in me povabi nazaj v salon ali pisarno....in tam mi pove,da mi laguno not vzame za 4k euro....halo!Pa me razkuri in mu povem,da jo rajsi peljem na Dinos,kot mu jo pustim za 4k eurov;se obrnem pa adijo...pride za mano,pa nagovarja,da se da se kaj zmenit,pa da bo pri BMW-ju ceno spustil,sem rekel,da se za b***** ne pustim imeti.
Potem sem laguno menjal za 320d,na katerem mi je v Neumu sel sesalni kolektor;loputo je zabilo v motor...sreca,da sem imel avto v garanciji...320d nisem vec vzel nazaj,vzel sem testno laguno...z doplacilom seveda.

lp tdk
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov