Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po sep 06, 2010 2:48 pm

King1 je napisal/-a:
sandisandi je napisal/-a:pa kaj vidva mislita da nimam kaj bolj pametnega za počet (fanatik WV group). mater sta k...s pisanjem želim obvarovati vsaj nekatere ki še imajo vozilo v garanciji predvsem pa tiste ki bodo kupovali WV

Dej ne s*** kle po forumu no. ;)

lp

joj no sam da kdo kej čez ta kurčev VW kej pove pa takoj serje.... :roll:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po sep 06, 2010 3:00 pm

speedfreak je napisal/-a:joj no sam da kdo kej čez ta kurčev VW kej pove pa takoj serje.... :roll:

Odvisno, kako pove. Če pove tako:
sandisandi je napisal/-a:...zatorej vas obveščam
NE KUPUJTE WOLKSVAGEN GOLF VOZIL!!!
ker vam bo prav kmalu žel tako kot je meni

in to na podlagi samo ene izkušnje, čeprav svoje, pa tudi zato, ker je to ponavljal/kopiral v več temah hkrati, je to navadno vsiljevanje in so reakcije logične in razumljive.
Kot da nismo dovolj pametni, da si ustvarimo svoje mnenje? Tudi to je lahko žalitev...

Zdaj pa dovolj o tem!
:!:

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Po sep 06, 2010 3:09 pm

esem je napisal/-a:
speedfreak je napisal/-a:joj no sam da kdo kej čez ta kurčev VW kej pove pa takoj serje.... :roll:

Odvisno, kako pove. Če pove tako:
sandisandi je napisal/-a:...zatorej vas obveščam
NE KUPUJTE WOLKSVAGEN GOLF VOZIL!!!
ker vam bo prav kmalu žel tako kot je meni

in to na podlagi samo ene izkušnje, čeprav svoje, pa tudi zato, ker je to ponavljal/kopiral v več temah hkrati, je to navadno vsiljevanje in so reakcije logične in razumljive.
Kot da nismo dovolj pametni, da si ustvarimo svoje mnenje? Tudi to je lahko žalitev...

Zdaj pa dovolj o tem!
:!:

Moj post je letel na uporabnika King1 in on ve zakaj da ne boš prepameten esem :roll:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

legendarac
Novinec

Napisal/-a legendarac Po okt 25, 2010 6:55 pm

Halo Brett lepo nabiraš kilometre? Kako kaj prede TSI, poraba ?

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Po okt 25, 2010 7:01 pm

legendarac je napisal/-a:Halo Brett lepo nabiraš kilometre? Kako kaj prede TSI, poraba ?

na servisu ga ma ker je zaribal :EE

Zdj je kupu opla :lol:

Uporabniški avatar
brett
Novinec

Napisal/-a brett To okt 26, 2010 5:34 am

speedfreak je napisal/-a:
legendarac je napisal/-a:Halo Brett lepo nabiraš kilometre? Kako kaj prede TSI, poraba ?

na servisu ga ma ker je zaribal :EE

Zdj je kupu opla :lol:

Res nimaš bolj pametnega za napisat kot take srednješolske komentarje! :roll:
Nekateri v večini tem prihajate na dan s takimi komentarji, ki nimajo nobene teže...

Avto ima 25700km, dela brezhibno, poraba je te dni deci nad 6L. Ni mi žal da sem ga kupil, sploh za tak denar (kar se tega tiče, mi ni žal za recesijo :twisted: ). Včasih me edino muči, da nisem raje vzel 160KM.

Če so pa kaka konkretna vprašanja, pa na dan z njimi...

lp :)

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To okt 26, 2010 8:21 am

Mene zanima, kakšne vožnje imaš to, da je poraba tako ugodna? Zgolj same relacije ali stalno ekonomična vožnja? Ga nikoli ne steraš? :D

Drugo vprašanje, kakšno je kaj stanje zavor? Slišal sem za primer, ko so morali nekomu pri dobrih 30k km zaradi obrabljenosti že menjat zavorne ploščice in to menda pri normalni vožnji... :?
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To okt 26, 2010 8:27 am

brett je napisal/-a:Nad 8L pa mi še ni uspelo priti, kljub divjanju po avtocesti s povprečno hitrostjo 170km/h 30km .........

koga ti "pumpaš" :?: :roll: povprečje 170 pa še ne 8 litrov................

PS gor se pizdiš na Igorja, češ da nima kaj pametnega za povedat, tu pa berem tvoje pravljice :arrow: najavi se in bova to porabo na 30 km preverila_povrnem vse stroške in zamenjava avte, če bo po navedeni povprečni hitrosti manj kot 12lit./100 (naj bo po BC-ju, čeprav tudi ta manj kaže- laže)

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To okt 26, 2010 8:31 am

Tale z 8 litri je res mal bosa :roll:

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 To okt 26, 2010 9:19 am

sašo5 je napisal/-a:
brett je napisal/-a:Nad 8L pa mi še ni uspelo priti, kljub divjanju po avtocesti s povprečno hitrostjo 170km/h 30km .........

koga ti "pumpaš" :?: :roll: povprečje 170 pa še ne 8 litrov................

PS gor se pizdiš na Igorja, češ da nima kaj pametnega za povedat, tu pa berem tvoje pravljice :arrow: najavi se in bova to porabo na 30 km preverila_povrnem vse stroške in zamenjava avte, če bo po navedeni povprečni hitrosti manj kot 12lit./100 (naj bo po BC-ju, čeprav tudi ta manj kaže- laže)

Hmmm tole bo pa težko preveriti. Ne vem kje boš našel odsek dolg 30 km kjer ga bosta lahko gnala 180 km/h. Ti pa lahko povem, da večini sodobnih motorjev kljub močnem priganjanju hitro pade povprečna poraba ko na AC padeš v malce gneče. Sem imel primer, ko sem iz Kopra gnal proti LJ. Pred Postojno poraba na Bc krepko čez 8 (TDI), potem pa sem padel v gnečo v okolici Postojne in do Unca. Poraba je v parih km padla pod 7 litrov. Se pa ob tem zavedam da povprečje ni bilo niti blizu 170km/h. Ker nekateri svojo povprečno hitrost enačijo z malo daljšim doseganjem max. hitrosti na nekem odseku potem hitro pridemo na take debate kot jo poslušamo tule. Žalostno je da jo potem nekateri še potencirate/provocirate, namesto da bi se zadeva spregledala, če avtor večkrat podaja take nekredibilne izjave pa se to zabeleži v njegov avatar, kar so si nekateri uporabniki že prislužili.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To okt 26, 2010 9:46 am

Polo78 je napisal/-a:Mene zanima, kakšne vožnje imaš to, da je poraba tako ugodna? Zgolj same relacije ali stalno ekonomična vožnja? Ga nikoli ne steraš? :D

Drugo vprašanje, kakšno je kaj stanje zavor? Slišal sem za primer, ko so morali nekomu pri dobrih 30k km zaradi obrabljenosti že menjat zavorne ploščice in to menda pri normalni vožnji... :?

Si prepričan, da so bile dejansko obrabljene? Meni je en mladi talent pri Slaku v NM tudi ponudil menjavo čisto brezveze pri takšnih kilometrih, potem so pa zdržale še skoraj trikrat toliko. Potem naslednjič ko si bile "še največ za 1000km", so pa furale še kakšnih 7-8k km brez problema.

Če je poraba takšna, dvomim, da avto kaj teranja vidi in ne razumem zakaj želja po 160KM, če je še to preveč.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Napisal/-a Polo78 To okt 26, 2010 12:00 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
Polo78 je napisal/-a:Drugo vprašanje, kakšno je kaj stanje zavor? Slišal sem za primer, ko so morali nekomu pri dobrih 30k km zaradi obrabljenosti že menjat zavorne ploščice in to menda pri normalni vožnji... :?

Si prepričan, da so bile dejansko obrabljene? Meni je en mladi talent pri Slaku v NM tudi ponudil menjavo čisto brezveze pri takšnih kilometrih, potem so pa zdržale še skoraj trikrat toliko. Potem naslednjič ko si bile "še največ za 1000km", so pa furale še kakšnih 7-8k km brez problema.

Se pardoniram. No ja... v bistvu je še slabše, gre se za zvijanje diskov. Tole izjavo sem zasledil na mazda forumu:
http://www.mazda-si.net/index.php?showtopic=2457&st=120
Zna bit Alex, da maš kar prav. Pri moji prejšnji Mazdi se praktično feltne niso nič mazale od zavornega prahu pa so bili diski na vsakih 40.000km zviti pri tem, da zelo malo bremzam. Pri novi šestki pa so platišča skos črna od prahu ampak pri 50.000km zavira gladko kot po putrčku, nobenih sledi o kakih zvitih diskih.

Drugače pa če je komu kej v tolažbo - moj službeni Golf VI je mel že 2x menjane diske pa avto še nima 30.000km pa z njim delam skoraj tako lepo kot z mojo Mazdico.

Dotični, ki je to napisal je skoraj sigurno tudi na a.com, tako da mogoče se bo javil in povedal kaj več glede tega - jaz sem samo posredoval to informacijo, da ne bo kdo rekel, da si kaj izmišljujem. Zato sem pa @brett-a vprašal glede zavor - vedel sem, da je nekaj v zvezi z njimi pa se nisem mogel spomnit ali je šlo za ploščice ali diske...

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- To okt 26, 2010 12:17 pm

Polo78 je napisal/-a:
Zna bit Alex, da maš kar prav. Pri moji prejšnji Mazdi se praktično feltne niso nič mazale od zavornega prahu pa so bili diski na vsakih 40.000km zviti pri tem, da zelo malo bremzam. Pri novi šestki pa so platišča skos črna od prahu ampak pri 50.000km zavira gladko kot po putrčku, nobenih sledi o kakih zvitih diskih.

Drugače pa če je komu kej v tolažbo - moj službeni Golf VI je mel že 2x menjane diske pa avto še nima 30.000km pa z njim delam skoraj tako lepo kot z mojo Mazdico.

Kaj hudiča pa on smatra pod "normalno" vožnjo, da mu uspe na vsakih 40.000 km (in to očitno večkrat in na različnih avtomobilih) zviti diske?! :shock: :roll: Ali tip ne zna voziti ali pa je mesar...
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To okt 26, 2010 12:30 pm

Glede na to, da mam na petki še original diske in zadnje ploščice pri 110k km, bremze sem pa kmalu po menjavi sprednjih ploščic za neorginalne (ravno toliko da so bile ulaufane) enkrat pregrel, da so bile čisto mehke in vse skup še vedno laufa brezhibno. me res zanima kaj je pri tem tipu narobe! :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Napisal/-a Polo78 To okt 26, 2010 12:46 pm

Tattoo- je napisal/-a:
Polo78 je napisal/-a:

Kaj hudiča pa on smatra pod "normalno" vožnjo, da mu uspe na vsakih 40.000 km (in to očitno večkrat in na različnih avtomobilih) zviti diske?! :shock: :roll: Ali tip ne zna voziti ali pa je mesar...

Če ne veš, je bila na stari Mazdi 6 kar zajetna serija original diskov problematična in se niso zvijali samo njemu. Je kar dosti uporabnikov tudi tam, ki so imeli identične probleme. Poleg tega pa če pravi, da lepo vozi, ne zavira veliko,... a ni to mal čudno? Saj možno, da je tudi tale Golf osamljen primer... ali pa tudi ne. Lahko je problem tudi nekje povsem drugje in npr. sploh ni kriv material iz katerega so diski ampak npr. pretrde zavorne ploščice? Nevem, ugibam... Za to je pa forum, da se vpraša in razjasni, kajne? ;)

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To okt 26, 2010 1:01 pm

Polo78 je napisal/-a:Če ne veš, je bila na stari Mazdi 6 kar zajetna serija original diskov problematična in se niso zvijali samo njemu.....

:shock: ma ne :roll: jaz tudi ne vem_pa na Mazdi, da je bilo to :?: si ti čist siguren, da se nisi slučajno zatipkal........pa brez nervoze, vprašam samo(lmenda lahko)ma sem čist iz sebe, res ne morem verjet.....a Mazda praviš?

Uporabniški avatar
brett
Novinec

Napisal/-a brett To okt 26, 2010 1:34 pm

Polo78 je napisal/-a:Mene zanima, kakšne vožnje imaš to, da je poraba tako ugodna? Zgolj same relacije ali stalno ekonomična vožnja? Ga nikoli ne steraš? :D

Steram ga vsake toliko časa (na cca. en tank okoli 20km). Drugače pa imam bolj kot ne ekonomično vožnjo. Pa to ne pomeni, da vozim 80km/h na AC, ipd., res pa da redko nad 110km/h. Po drugi strani pa recimo vedno, ko od daleč vidim rdečo na semaforju spustim gas (izklopim tempomat), dajem v nižje prestave in s tem poraba kar lepo pada. In še en primer: ko grem domov iz LJ, grem ven na izvozu za Domžale. Ko je mimo tabla 1000m do izvoza (do takrat imam vklopljen tempomat), spustim gas in pustim, da avtu pojenja hitrost. Ko pridem do izvoza, je hitrost še dobrih 60km/h, ko pa pridem do table omejitev 40km/h jih imam glih dobrih 40km/h. Vmes prestavljam v nižjo prestavo da "bremza".In tukaj se pozna poraba, ker je slab km na nuli. IPD.
Na servisu so mi rekli, da bom ob taki vožnji imel mogoče težave z zavornimi ploščki. Pa ne zaradi obrabe ampak ravno obratno. Ni pa nujno. Ker velikokrat zaviram z motorjem in ne toliko zavorami, če je to le mogoče.
Na porabo vpliva tudi tempomat.
Relacije so povprečno med 15km in 20km - mešane ceste: ulice, lokalna, AC, ulice (+ nekaj križišč in rondojev).

Kar se tiče, da nakladam glede porabe: morda se tam nisem dobro izrazil oz. pojasnil: ko avto pospešujem do recimo 170km/h je poraba krepko nad 10L. Ko pa pridem do te hitrosti jo nastavim na tempomat in pustim konstanto. In ob tej konstanti se poraba ustali pri 8L oz. tam, tam. Odvisno je tudi od naklona AC. Če gre navzgor je višja, navzdol pa nižja. To sem "stestiral" na dolenjski AC v smeri NM - 2x v letu dni.

lp

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Napisal/-a Polo78 To okt 26, 2010 2:26 pm

sašo5 je napisal/-a:
Polo78 je napisal/-a:Če ne veš, je bila na stari Mazdi 6 kar zajetna serija original diskov problematična in se niso zvijali samo njemu.....

:shock: ma ne :roll: jaz tudi ne vem_pa na Mazdi, da je bilo to :?: si ti čist siguren, da se nisi slučajno zatipkal........pa brez nervoze, vprašam samo(lmenda lahko)ma sem čist iz sebe, res ne morem verjet.....a Mazda praviš?

Zajemi sapo, dihaj,... počasi... bo šlo? :lol: Ja, Mazda. Zakaj bi bil nervozen? Nasprotno! :D Sem vesel zate, da boš sedaj lažje živel ob spoznanju, da imajo tudi oni kak problem ali pomankljivost, in ne samo tvoji "dekavci". Verjetno te je to žrlo vsa ta leta, ko si iskal opravičilo za nakup svojega (pre)cenjenega vozila pa ga nisi našel, sedaj si ga pa končno dobil in verjamem, da se človeku ob takem trenutku prikaže najmanj Marija... :rofl

zijan
Nov uporabnik

Napisal/-a zijan To okt 26, 2010 2:33 pm

Jaz imam Golfa 5, 1.6; poraba 7.0. Vožnja vsak dan v Lj in nazaj, avtocesta 30 km v eno smer. Povprečna hitrost cca 130 - 140 km/h. Če vsi na forumu trdijo da je 1.6 zelo zastarel in TSI (je) sodoben motor ne vem zakaj ne bi slednji še precej manj porabil...

zijan
Nov uporabnik

Napisal/-a zijan To okt 26, 2010 2:40 pm

[quote=
Avto ima 25700km, dela brezhibno, poraba je te dni deci nad 6L. Ni mi žal da sem ga kupil, sploh za tak denar (kar se tega tiče, mi ni žal za recesijo :twisted: ). Včasih me edino muči, da nisem raje vzel 160KM.

Če so pa kaka konkretna vprašanja, pa na dan z njimi...

lp :)[/quote]

Res ne razumem zakaj si želiš 160KM če praviš da po AC voziš cca 110 km/h... za takšno vožnjo je dober katerikoli (slabši) Golfov motor. 1.2 TSI je že preveč :D
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov