Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 To nov 03, 2009 3:31 pm

Matjazy je napisal/-a:Ne vem zakaj delate tako paniko glede gum, saj ima zimske, poleg tega pa razmere še niso tako slabe, da se tudi s slabimi letnimi ne bi dal lepo vozit.
Če imaš slabe gume, so razmere vedno slabe... :!:

No, če bi vsaj našla tiste letnice, sej ni tko težko. Edini zaobljen pravokotnik oz. elipsa s 4 številkami. Oblika cifre xx0x. Če so stare 2-3 leti, potem ni panike (al pa je, glede na omenjene znamke gum...).
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
vlkapika
Novinec

Napisal/-a vlkapika To nov 03, 2009 6:52 pm

Se bomnaredla noro (domnevam da pač nisem :D ) in šla k vulkanizeru kjer so mi centrirali gume... pa naj pogleda kje je letnica...

Edina št., ki sem jo našla je bla 062603 al nekaj takega... samo, če je to np.datum, pol gume niso od tega avta :?
bravoja, ne :)
zaj je že meni tečno, ker ne najdem (jap, vsakič, preden se vsedem v avto grem gledat pa iskat te št., že zaradi jeze)...

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Sr nov 04, 2009 11:24 am

Matjazy je napisal/-a:
tristan01 je napisal/-a:
vlkapika je napisal/-a:Zato pa čakam na plačo :) to so pač stroški, ki pridejo polek avta, vem...
če bo le kaj pomagalo... Ker pol je pa "kakec", če to ni to, ne?
Drugače je pa blo praktično, ko sem mela prej vse gume na felnah- je blo dosti majn stroškov za menjavo (včasih nič, ker si rak domam menjal).

Upam da je danes avtomobil ostal doma, ker z gumami kot si jih opisala je prava tempirana bomba na današnjih cestah. Glede na napoved za naslednje dni pa čimprej po nov komplet gum.

LP Tristan01

Ne vem zakaj delate tako paniko glede gum, saj ima zimske, poleg tega pa razmere še niso tako slabe, da se tudi s slabimi letnimi ne bi dal lepo vozit.
Sicer pa fiesta ne sme nič trest, če je vse ok scentrirano. Naša ne trese nič.

Bo malce off topic, vseeno bom skušal na kratko razložiti zakaj "delam paniko". Letno prevozim med 80 in 100.000 km po SLO (nisem profesionalni voznik). Ravno včerajšnje razmere so zopet pokazale kakšna mentaliteta voznikov je v SLO. Kot verjetno sam veš nas je kar nekaj ki dnevno v službo in nazaj naredimo med 100 in 200km. Vremenarji so opozarjali na možnost sneženja skoraj povsod razen na obali (kar se je tudi uresničilo). In kaj se zgodi zjutraj? AC med Postojno in LJ sneg se še ne oprijema vozišča razen pri Logatcu in vozimo celih 60 km/h. AC CE -LJ med Celjem in Trojanami vožnaj 30-40km/h. Zaradi malomarnih voznikov ki ne razumejo da za zimske razmere je potrebno imeti primerno opremo. Ampak zakonodaja predvideva da jo rabimo šele po 15.11. - torej do takrat večina niti pomislila ne bo na zimske gume, pa še po tem datumu bo precej voznikov, ki bodo ostali na letnih gumah in vozili v prtljažniku verige (kot da so v pomoč pri 2 cm snega na cesti). O tem kaj se v takih razmerah dogaja lahko vidiš vsak večer pri dnevniku. Vlkipiki želim samo pomagat, da ne bo imela težav. Kupila je prvi avtomobil, verjetno ima malo vozniških izkušenj, na avtomobile pa se sploh ne pozna. Takšen voznik v zimskih razmerah in z gumami na meji hitro postane novica dneva. Za nocoj pa zopet napovedujejo darilo z neba.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
vlkapika
Novinec

Napisal/-a vlkapika Sr nov 04, 2009 1:02 pm

Vlkipiki želim samo pomagat, da ne bo imela težav. Kupila je prvi avtomobil, verjetno ima malo vozniških izkušenj, na avtomobile pa se sploh ne pozna. Takšen voznik v zimskih razmerah in z gumami na meji hitro postane novica dneva. Za nocoj pa zopet napovedujejo darilo z neba.

LP Tristan01[/quote]

Hvala :) mogoče se je že malo zgubilo na teh straneh nekaj inf.
Izpit mam 6 let (nisem ga šla takoj delat- z 18.leti), fiesta je pa moj drugi avto. Vem, da so gume pomembne... Sem mela lažjo prometno (novembra- 3 leta nazaj) in ko sem spomladi menjala gume, je vulkanizer grdo gledal- ble so iz leta 92 (stare tlko ko avto) z žreblom noter... :oops: jap, z tem sem se vozla pozimi- me srh spreleti, ko se samo spomnim...
Bom probala čim prej menjat gume na avtu- upam, da se bo ostavlo tudi tresenje...

Na avte se pa res slabo spoznam... Znam pa sestavit omare :) pa tudi kaj druga popravit :) če kdo rabi... ;)
ps- žarnice tudi menjujem (malo heca)

hec na stran- hvala drugače :)

Uporabniški avatar
vlkapika
Novinec

Napisal/-a vlkapika To nov 10, 2009 3:27 pm

Sem našla na ford forumu enega, ki bo avto pogledal- diagnoza bo baje zastonj...
Javim, ko zvem kaj- če vas zanima :D

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 To nov 10, 2009 3:38 pm

daj poslikaj malo avto,pa naredi novo temo v galeriji z slikami fieste :)
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
vlkapika
Novinec

Napisal/-a vlkapika To nov 10, 2009 6:41 pm

Hmn, dvomim da te zanima ena "stara" ford fiesta, vsaj vizualno:)
tak da- :roll:
drugače pa misli, da bo moja "vojaška slika" za zdaj dovol :D
ne?

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Napisal/-a simply To nov 10, 2009 6:45 pm

Je premajhna. :cry:

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To nov 10, 2009 6:52 pm

simply je napisal/-a:Je premajhna. :cry:

Se strinjam. :P

lp

Uporabniški avatar
vlkapika
Novinec

Napisal/-a vlkapika To nov 10, 2009 8:18 pm

saj vem, da vas zanima avto zraven mene ;)
hih, večje mi ni hotlo sprejet :)

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To nov 10, 2009 8:34 pm

vlkapika je napisal/-a:saj vem, da vas zanima avto zraven mene ;)

Off: Tisti ki smo že bili v vojski nedvomno poznamo avto. :P :P in ja seveda nas zanima puch.

lp

On: upam, da ti majster zrihta avtek.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Napisal/-a simply To nov 10, 2009 8:45 pm

Če bi prej naložila svojo sliko, bi najverjetneje pol foruma odšlo s teboj po avtomobil. :D

Zamisli si kaj bi bilo, če bi bila slika še večja.

Uporabniški avatar
vlkapika
Novinec

Napisal/-a vlkapika To nov 10, 2009 9:36 pm

Vidiš, kaj pa nisi tega prej predlagal?! Bi prej našli avto :)
:D

sicer pa je to blo slikano 2 leti nazaj... Avto je pa bil zakon- smo obtičali na Počku v eni vrtači (voznik naju je s kolegico skoraj vstran spravo, ker sma ga baje nasrale, da je zapeljal v največjo lukno - torej vrtačo- in ven nismo mogli...), ampak se je po 15 min truda dobro končalo:)

hmn, 1x ko bom vlka pa mela vlko denarja, si bom verjetno kupla kakega terenca... brez skrbi, bom tudi takrat odprla kako temo- za malo vaše pomoči
:oops: :D ;)

zaenkrat pa držimo pesti za fiesto, ki sem tak dolgo kupovala, da super zdrži do takrat...
:wink: :pray: :)

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind To nov 10, 2009 11:37 pm

vlkapika je napisal/-a:saj vem, da vas zanima avto zraven mene ;)

Obstaja tema slike uporabnikov.
Objavi pa da kakšen komentar vržemo :P

Uporabniški avatar
vlkapika
Novinec

Napisal/-a vlkapika Po nov 23, 2009 10:06 am

Helo :)

Spet jaz... da malo povem, kaj se dogaja :)

No, tako, po 2000 km sem mela "preventivni pregled" mojega avteka pri avtohiši, kjer sem ga kupila. Pač pregled po nekih 105ih točkah. Stricu sem povedala, da mi ful trese volan (vibracije se občutno prenašajo z volana na avto in spet nazaj), pa mi je začel, da morem na centriranje. Hja, to sem že naredila, pa mi je on še 1x sprednje centriral (zastonj)...

In glej ga zlomka- tresenje se je občutno zmanjšalo!!! Še vedno malo trese (verjetno bi mogla še zadnje 1x centrirat)... ah, kak sem bla srečna...

V glavnem- sprednje gume sma ugotovila, da so letnik 2007 (natančno 2407), tako da teh nebi rabla menjat. Za zadnje pa nisma našla- :roll: , tak da razmišljam o menjavi teh...
Kaj pravite?

Mimogrede pa sprašujem še glede "ratkap". Gospod mi je namreč po centriranju slabo namontiral eno ratkapo, pa je ena kola "malo bosa". A se da kje samo eno kupit (za Forda)? Drugače mi pa je bratranec predlagal "operacijo srna"- po deveti uri zvečer ;) 8)
al pa obisk bolšega sejma v Mb (naj "naročim" pri nekom in bom naslednji dan dobila- pri tem pa navest mojo registersko, da mi nebo še katera zmanjkala- če razumete :oops: )

lp

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Po nov 23, 2009 1:36 pm

Ratkape nabavi v Šparu, so čist pocen. Edino če hočeš na vsak način original.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
vlkapika
Novinec

Napisal/-a vlkapika Sr dec 16, 2009 5:56 pm

Spet jaz :D (saj vem, da me je ziher kdo pogrešal :))

Radkapa kupljena (original- naj ji bo, ker je moj prvi boljši avtek)- ena 25€... samo naslednjič (kar upam da ne bo) grem definitivno samo še v Spar...

Avto bil na optiki- podvozje je super, volan mi trese le še občutno :tomidelej:
Bom še 1x centrirala zadnja kolesa (za to ni blo danes časa) pol pa po mojem more bit to- to :))

Trenutno mam 79 800 prevoženih (sem bla pridna) in računam na vlki servis pri 90.000!? A je to ok?

Lp in hvala :)

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Če dec 17, 2009 7:17 am

Avto ma ketno tko da ne vem kako velikega servisa pri 90k ne bo če se ne motim.

Uporabniški avatar
vlkapika
Novinec

Napisal/-a vlkapika Pe dec 18, 2009 2:31 pm

Matjazy je napisal/-a:Avto ma ketno tko da ne vem kako velikega servisa pri 90k ne bo če se ne motim.

Emn, mislim,da ma jermen (a) :?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov