Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Re: Nov avto, golf VII

Napisal/-a maniaxxx Pe okt 11, 2013 9:50 am

To da Sašo sovraži Mazde je že znano, ampak to ne pomeni da je mazda slab avto, je super avto in bi jo takoj imel....če bi jo lahko oops
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Pe okt 11, 2013 10:25 am

chan je napisal/-a:
Locher je napisal/-a:
Samo 34 Lagun se je prodalo v kolikem času? Letos?!

Statistika kaže dejansko zgolj 34 Lagun v letošnjem letu. Kljub temu, da je bila Laguna v preteklosti v tem razredu bestseller, pa se pojavlja v zadnjem času več ali manj na obrobju in bi NUJNO potrebovala naslednico. Zgolj kot zanimivost - na avto.net se trenutno nahajata ZGOLJ in SAMO 2 nova primerka!

The last ONE http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7639688&show=1 TPV jo ima 8) :lol: :mrgreen:

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe okt 11, 2013 11:56 am

maniaxxx je napisal/-a:To da Sašo sovraži Mazde je že znano

To pa zato, ker se ne more sprijaznt, da en japonček naredi boljši avto kot štirje švabi skupi :P
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Pe okt 11, 2013 12:33 pm

Ivan36 je napisal/-a:
chan je napisal/-a:
Locher je napisal/-a:

Statistika kaže dejansko zgolj 34 Lagun v letošnjem letu. Kljub temu, da je bila Laguna v preteklosti v tem razredu bestseller, pa se pojavlja v zadnjem času več ali manj na obrobju in bi NUJNO potrebovala naslednico. Zgolj kot zanimivost - na avto.net se trenutno nahajata ZGOLJ in SAMO 2 nova primerka!

The last ONE http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7639688&show=1 TPV jo ima 8) :lol: :mrgreen:

Očitno se je v tem vmesnem času predzadnja že "izgubila" ... :mrgreen:
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Napisal/-a Ivan36 Pe okt 11, 2013 1:07 pm

Ah @ChAN ako damo tle not v to temo druge firme folk raje druge firmice kupi ;) :lol:

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Pe okt 11, 2013 1:42 pm

Ivan36 je napisal/-a:
chan je napisal/-a:
Locher je napisal/-a:

Pa saj niti ni ravno nepričakovano, da se slabo prodaja. Avto je star že 6 let potem pa ji krivico dela še prejšnja generacija. Je pa zanimivo, so jih skoraj polovico prodali fizičnim kupcem, do podobnega razmerja med registriranimi in prodanimi fizičnim kupcem pride le še Mondeo. Drugi imajo precej več registriranih kot prodanih fizičnim kupcem.

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack To okt 22, 2013 8:39 pm

Gledam kje naj bi te nove Golfe sestavljali, kot piše spodaj.

Assembly:
Wolfsburg, Germany
Zwickau, Germany
Changchun, China (FAW-VW)
Puebla, Mexico (from 2014)
São José dos Pinhais, Brazil (from 2015)

Zdaj pa me zanima, ali se na Kitajskem in drugje sestavlja samo za Kitajski trg ali tudi za evropski?

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Napisal/-a Ivan36 To okt 22, 2013 10:33 pm

Ma VW ima celo BUSE in Kamione v BR 8)
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Vo ... _factories

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Sr okt 23, 2013 7:27 am

LeQuack je napisal/-a:Gledam kje naj bi te nove Golfe sestavljali, kot piše spodaj.

Assembly:
Wolfsburg, Germany
Zwickau, Germany
Changchun, China (FAW-VW)
Puebla, Mexico (from 2014)
São José dos Pinhais, Brazil (from 2015)

Zdaj pa me zanima, ali se na Kitajskem in drugje sestavlja samo za Kitajski trg ali tudi za evropski?

Kolikor vem, delajo Kitajci za Azijo, v Evropo se ne vozi. Obe Ameriki pa pokrivata Mehika in Brazilija. Tako da je evropski Golf sestavljen v Nemčiji, ampak res samo sestavljen. Deli pa so s celega sveta, tudi Slovenije in Kitajske ;)

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Sr okt 23, 2013 7:40 am

sem jaz naročeval neke originalne dele za šestico...
iz Kitajske, seveda... 3/4 ceneje..
pride paket, odprem... notri pa vsi produkti made in germany...

ok, si mislim, imel sem tako srečo... naročim še 2 paketa z 15 stvarmi... vse made in germany, štempli, original roba...
vse dela tako kot more...
..zakaj je potemtakem taka tabu tema, če so neki deli sestavljeni na Kitajskem?
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr okt 23, 2013 5:24 pm

Saj če bi se človek v teh časih izogibal tehniki, ki je vsaj delno "eksotičnega" porekla, bi težko sploh kaj kupil. ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Sr okt 23, 2013 5:34 pm

.com je napisal/-a:sem jaz naročeval neke originalne dele za šestico...
iz Kitajske, seveda... 3/4 ceneje..
pride paket, odprem... notri pa vsi produkti made in germany...

ok, si mislim, imel sem tako srečo... naročim še 2 paketa z 15 stvarmi... vse made in germany, štempli, original roba...
vse dela tako kot more...
..zakaj je potemtakem taka tabu tema, če so neki deli sestavljeni na Kitajskem?

Kirajci znajo tudi nalepke in ostale napise made in germany kopirati ;)

Ne vem sicer za točno tvoj primer, samo jaz sem tudi od sony-a naroču, pa vse štimalo vse še one srebrne nalepke, ki barvo spreminjajo, samo delalo pa ni kaj dolgo ;)

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack Sr okt 23, 2013 5:52 pm

Pri nemških znamkah tudi velik del cene daš ravno zato, da so nemški, tako da si na koncu seveda razočaran, če niso.

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Sr okt 23, 2013 8:33 pm

LeQuack je napisal/-a:Pri nemških znamkah tudi velik del cene daš ravno zato, da so nemški, tako da si na koncu seveda razočaran, če niso.

Poreklo podjetja že dolgo časa nima veze v tem kje je izdelek narejen.

Znajo pa tudi kitajci naredit odlično robo, le izgubi se med vsem ostalim množično naštancanim.

Honda je pa recimo imela probleme z avtomobili narejenimi v Veliki Britaniji... : )

kx500
Nov uporabnik

Napisal/-a kx500 Pe nov 01, 2013 2:19 pm

Najprej en lep pozdrav vsem.
Kot zanimivost sem vam v priponki priložil primerjavo golfa VII z 1.2TSI in 1.6TDI motorjem iz nemškega časopisa Autozeitung.
Priponke
GolfVII-1.2TSI vs. 1.6TDI.doc
Primerjava G7 1.2TSI in 1.6TDI
(55.5 KiB) Prenešeno 191 krat

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda So nov 02, 2013 8:47 am

osebno če bi recimo delal 20kkm letno (včasih sam v avtu, včasih skoraj poven) bi sigurno vzel 1.6tdi, ker 1.2tsi je podrtija od mašine večina ima slab priokus, ko bo avto imel 100kkm ga noben ne bo hotel povohat kar je za 1.6tdi čisto druga zgodba.

ps.:zanimivo bi bilo oba avta 1.2tsi in 1.6tdi naložit 5 oseb v avto in sprobat pospeške..... 1.6tdi-12s/100km, 1.2tsi-14s/100km
Lp

golfko di zlodko
Nov uporabnik

Napisal/-a golfko di zlodko So nov 02, 2013 10:04 am

pskoda je napisal/-a:osebno če bi recimo delal 20kkm letno (včasih sam v avtu, včasih skoraj poven) bi sigurno vzel 1.6tdi, ker 1.2tsi je podrtija od mašine večina ima slab priokus, ko bo avto imel 100kkm ga noben ne bo hotel povohat kar je za 1.6tdi čisto druga zgodba.

ps.:zanimivo bi bilo oba avta 1.2tsi in 1.6tdi naložit 5 oseb v avto in sprobat pospeške..... 1.6tdi-12s/100km, 1.2tsi-14s/100km

Pozdravljen.

Mislim, ti pa si res "stručko", ni kaj. Govoriš nekaj na pamet, da bo avto z motorjem 1.2 TSI po 100000 prevoženih kilometrih nekakšna podrtija. Lepo te prosim, umiri konje. Najprej si ga kupi, z njim naredi toliko km in potem sodi. Kar se tiče 1.6 TDI motorja - kako pa veš, da boš avto s tem motorjem in 100000 prevoženimi kilometri res prodal?
Kar pa se tiče pospeškov, ki si jih navedel - a se ti sploh zavedaš, kaj ti pomenita 2 sekundi v celem življenju. Mislim, da ljudje, ki kupujejo avtomobil (takšen ali drugačen), primarno ne dajejo poudarka nekim sekundam ... verjetno pa nečemu drugemu, se ti ne zdi?
Jaz na vse skupaj gledam bolj realno, predvsem pa funkcionalno.
Sicer pa imajo vsake oči svojega malarja in vsaka pamet svoj prav.

Lp! :D

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 So nov 02, 2013 10:13 am

golfko di zlodko je napisal/-a:Jaz na vse skupaj gledam bolj realno, predvsem pa funkcionalno........

realno in funkcionalno je prav to, kar je "pskoda" napisal.....

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda So nov 02, 2013 10:24 am

golfko di zlodko je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:osebno če bi recimo delal 20kkm letno (včasih sam v avtu, včasih skoraj poven) bi sigurno vzel 1.6tdi, ker 1.2tsi je podrtija od mašine večina ima slab priokus, ko bo avto imel 100kkm ga noben ne bo hotel povohat kar je za 1.6tdi čisto druga zgodba.

Pozdravljen.

Mislim, ti pa si res "stručko", ni kaj. Govoriš nekaj na pamet, da bo avto z motorjem 1.2 TSI po 100000 prevoženih kilometrih nekakšna podrtija. Lepo te prosim, umiri konje. Najprej si ga kupi, z njim naredi toliko km in potem sodi. Kar se tiče 1.6 TDI motorja - kako pa veš, da boš avto s tem motorjem in 100000 prevoženimi kilometri res prodal?
Kar pa se tiče pospeškov, ki si jih navedel - a se ti sploh zavedaš, kaj ti pomenita 2 sekundi v celem življenju. Mislim, da ljudje, ki kupujejo avtomobil (takšen ali drugačen), primarno ne dajejo poudarka nekim sekundam ... verjetno pa nečemu drugemu, se ti ne zdi?
Jaz na vse skupaj gledam bolj realno, predvsem pa funkcionalno.
Sicer pa imajo vsake oči svojega malarja in vsaka pamet svoj prav.

Lp! :D

Take "podrtije" osebno sploh ne gledam, ker jima še veliko manjka za moj okus. Punca ima tiguana 2.0tdi od novega in vidim kaj se dogaja z avtom že pred 100kkm ne pa z enim 1.2 mlinčkom. Osebno avtomobile pred 100kkm menjam že od negdaj pa so bili včasih bolj trpežni in ja tisti ps sem govoril na pamet, ker bo zelo verjetno še večja razlika kot samo 2s. ;)
Lp

Clancy
Novinec

Napisal/-a Clancy So nov 02, 2013 11:36 am

kx500 je napisal/-a:Najprej en lep pozdrav vsem.
Kot zanimivost sem vam v priponki priložil primerjavo golfa VII z 1.2TSI in 1.6TDI motorjem iz nemškega časopisa Autozeitung.

Podatki v tej tabeli so nekoliko čudni. 1.2 TSI je nov motor, saj se vidi da je 16 ventilar, ampak piše, da ima verigo, čeprav je znano, do imajo po novem vgrajen jermen. Kot drugo pa je, kako so na TDI-ju izmerili elastičnost v VI. prestavi, če jih ima le pet?

Pskoda, ne govori na pamet. Me pa prav zanima, kako se bodo prodajali rabljeni Fordi 1.0 Ecoboost, Renojevi 0.9 TCE in podobna j***a.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov