Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Re: Nategatorji !!!!

Napisal/-a lancia hf Pe nov 30, 2012 12:43 pm

Težko se najde starejši avto v avtohiši z realnimi kilometri tako da ......... :huh:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Lagoon
Nov uporabnik

Napisal/-a Lagoon Pe nov 30, 2012 6:25 pm

Pozdravljeni!

Tukaj sem nova in me zanima vaše mnenje o tem avtu (vem da je dosti nov, a vseeno..). Tudi glede trgovca me zanima. Kupujem namreč "novega" in se ne bi rada nategnila.

Link: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6472195&show=1

Nekaj me zafrkava računalnik oziroma Print Screen, zato dajem samo link.

Hvala in lp.

Dawid1
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a Dawid1 Po dec 03, 2012 5:36 pm

trina je napisal/-a:AVTO LUGO, Lugonjić Dragomir, s.p. Odsvetujem nakup avtomobila pri tem podjetju!!! Lani sem tam kupila osebni avto, naj bi bil nekaramboliran...Pred kratkim sem imela prometno nesrečo, ob trku bi se moral sprožiti airbag, pa se ni...V nesreči sem se poškodovala...Avto sem prodala, ker je bil dobro butnjen...In glej ga zlomka, kupec mojega avtomobila odkrije, da je moj avto sestavljen iz dveh, oz. je ena tretjina druge barve...Pred nakupom pri AVTO LUGO sem peljala avto na tehnični pregled na Belokranjsko c.12 v Mariboru...V opozorilo!!!

Hvala za opozorilo, pa ravno sem imel v planu zdaj en dan it pogledat eno Renault Laguno 2....

Sicer na zalost je tako pri velikem stevilu dilerjev...

lp

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Sr dec 05, 2012 8:59 am

b0149 je napisal/-a:Sam sem nedavno nazaj prodal svoj stari avto Avtoservisu Strašek. Teden dni kasneje sem zasledil svoj stari avto v oglasu na Avto.net.
Prodajalec je bil A2 AVTOMOBILI, TADEJ KOCIJAN, s.p. Mestinje 58a ,P.E.MESTINJE 11 Podplat.
Kilometri so bili zbiti za več kot 60.000 kilometrov.
Prav tako je bilo v oglasu izmišljeno, da ima ABS.
Avto je bil sicer izpraven, in verjamem, da naslednjemu lastniku dobro služi, če ga le redno vzdržuje, vendar je pa dejstvo, da je preprodajalec prevrtel števec kilometrov nazaj. Tako novi lastnik ne ve, da bi bilo potrebno po kakšnih 20.000 kilomtrih zamenjati klinasti in zobati jermen in lahko zato pride do večje okvare motorja.
Moj primer je čista potrditev, da ta preprodajalec zbija kilometre na vseh avtomobilih kjer je le lahko in zato vsakomur odsvetujem nakum avtomobila pri njemu.

lp!

Najverjetneje je kilometre zbil kar lepo Strašek in potem avto dal naprej A2. To delajo zato, da se zabriše sled, kdo je res kilometre vrtel, ker tako ne moreš dokazati, kdo jih je vrtel, ker sta v verigi že dva prodajalca. Tako se prodaja večina avtomobilov preko dilerjev. Vrtijo kilometre in si potem menjajo avte, da jih ne moreš potem kazensko preganjat, lopovi pokvarjeni!
Sem imel en podoben primer sicer kakšnih 5 let nazaj, so pa bli mal amaterji, pa sem dobil podatek o prejšnjem lastniku, pa sva si izmenjala dejstva in posledica je bila vračilo avta prodajalcu in povračilo kupnine. :evil:

agorkic
Nov uporabnik

Napisal/-a agorkic Ne dec 09, 2012 6:09 am

Tudi letos ponovno.
Moja izkušnja na strani 109-110.

LP in lepe praznike
Priponke
Justy 20131.jpg

Uporabniški avatar
NoF3ar
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a NoF3ar Ne dec 09, 2012 2:31 pm

Da nebo kdo nasedo. Tile twingoti so se izdelovali do 1997 (benetton Twingo) ter je pra pra stari model. 2x AirBag pa se tud lahko pozabi, saj nima priklopov za njih.

Slika
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6751459&show=1

RENAULT

Mob.: 030 / 267 - 242
Zadnjič spremenil NoF3ar, dne Ne dec 09, 2012 3:08 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne dec 09, 2012 2:50 pm

Te letniki tudi niso imeli še teh prednjih luči ampak so bila še deljena za smernik in luč
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
NoF3ar
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a NoF3ar Ne dec 09, 2012 2:59 pm

Ja tudi zadnje luči, so zamenjane ter notranjost, škoda da je oglas zbrisal, vendar AirBag kr z novim usnjem prevlečen in to grdo... Tile modeli so še meli 1.3motor od stare petke . Tako da en veliki nateg.

Sicer cena se mi zdi realna.

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo Po dec 10, 2012 10:49 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6734180&show=1

Tale hondica je šla iz mojih rok pred kakšnim dobrim mesecem z cca 300.000 prevoženimi, za 150€.....
Če bo kdo razmišljal o nakupu naj bo pozoren na naslednje:
Pleh je (bil) v katastrofalnem stanju (zadnje obrobe zluknjane, sprednji blatniki, sprednja vrata) - kakor vidim po slikah verjetno ni bilo nič konkretno popravljano
ABS občasno svetila lučka (v okvari eden izmed senzorjev)
Klima je poleti še delala, jeseni je izdihnila (verjetno zmanjkalo plina, dvomim da je kaj filal...)
Daljinec je crknil, ker je alarm nagajal sem odklopil šlatlico pod tapeto v prtljažniku, posledično tudi centrala ni delala, ključavnice so bile izredno trde, ko sem ga dal iz rok, se ga je dalo
zaklenit samo še na sovoznikovi strani...
Na zadnjem levem oknu je crknil motorček za pomik stekla.

Razen tega da je cel spraskan in gnil ter naštetih napak je bil avto ok. Tehnično mu ni falilo nič (motor, podvozje, zavore, sklopka...)...
Avto je sicer še čist ok za peljat, če vas zgoraj navedeno ne moti. Je pa cena glih ene 3x previsoka....
Naj kdo prosim prilepi PRT SCR če se mu da.
Lep dan!

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Po dec 10, 2012 11:10 pm

GoGo je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6734180&show=1

Tale hondica je šla iz mojih rok pred kakšnim dobrim mesecem z cca 300.000 prevoženimi, za 150€.....
Če bo kdo razmišljal o nakupu naj bo pozoren na naslednje:
Pleh je (bil) v katastrofalnem stanju (zadnje obrobe zluknjane, sprednji blatniki, sprednja vrata) - kakor vidim po slikah verjetno ni bilo nič konkretno popravljano
ABS občasno svetila lučka (v okvari eden izmed senzorjev)
Klima je poleti še delala, jeseni je izdihnila (verjetno zmanjkalo plina, dvomim da je kaj filal...)
Daljinec je crknil, ker je alarm nagajal sem odklopil šlatlico pod tapeto v prtljažniku, posledično tudi centrala ni delala, ključavnice so bile izredno trde, ko sem ga dal iz rok, se ga je dalo
zaklenit samo še na sovoznikovi strani...
Na zadnjem levem oknu je crknil motorček za pomik stekla.

Razen tega da je cel spraskan in gnil ter naštetih napak je bil avto ok. Tehnično mu ni falilo nič (motor, podvozje, zavore, sklopka...)...
Avto je sicer še čist ok za peljat, če vas zgoraj navedeno ne moti. Je pa cena glih ene 3x previsoka....
Naj kdo prosim prilepi PRT SCR če se mu da.

Slika

zastava
Nov uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a zastava To dec 11, 2012 9:29 pm

giacomini je napisal/-a:Vse kar dobiš je v glavnem tule http://www.carfax.si vse ostalo je nakladanje ki sodi za šank.....

ma ta carfax ni vreden 2 centa kaj šele tistih 10€ kot te opalijo,sem za foro probal za svoj avto in je vse ena velika klobasa ,katero oni fajn računajo,drugač pa itak več podatkov dobiš na e-upravi in o zastonj

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo To dec 11, 2012 11:59 pm

zastava je napisal/-a:
giacomini je napisal/-a:Vse kar dobiš je v glavnem tule http://www.carfax.si vse ostalo je nakladanje ki sodi za šank.....

ma ta carfax ni vreden 2 centa kaj šele tistih 10€ kot te opalijo,sem za foro probal za svoj avto in je vse ena velika klobasa ,katero oni fajn računajo,drugač pa itak več podatkov dobiš na e-upravi in o zastonj

http://www.vin-decoder.net/

To je pa vrglo ven za mojega kupeja:
Slika

bjel
Nov uporabnik

Napisal/-a bjel Sr dec 12, 2012 3:57 pm

kaj menite o ZEC COMMERC-u in kilometrih na temle avtomobilu?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6754951&show=1

gingers
Nov uporabnik

Napisal/-a gingers Sr dec 12, 2012 6:13 pm

agorkic je napisal/-a:Tudi letos ponovno.
Moja izkušnja na strani 109-110.

LP in lepe praznike

Hvala! Predno smo mislili lastnika kontaktirati smo vpisali njegovo tel. stevilko v Google in naleteli na tvojo izkusnjo.

"agorkic" hvala za tvoj prispevek!

malina
Nov uporabnik

Napisal/-a malina Če dec 13, 2012 6:21 pm

Pred kaksnim mesecem sem prodal avto Renault Thalia (letnik 2001/12; 1. registracija 2002/02) za 400 EUR. Od opreme je imel samo 2 x airbag, servo volan in kodiran vzig. Avto je bil s svojimi 230000 kilometri ze precej zmahan - kupec naj bi ga porabil za rezervne dele. Potem se je avto pojavil na avto.net. Glej pripete slike z datumom oglasa in imenom prodajalca (bodite pozorni na kilometre). Avto je lahko prepoznati, ker ima ogledalo na levi strani bele barve, na desni pa crne.

LP
Priponke
thalia.PNG
19.11.2012
Prodajalec: Šibilja
thalia2.PNG
21.11.2012
thalia3.PNG
3.12.2012
thalia4.PNG
12.12.2012
Prodajalec: Finsvet

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe dec 14, 2012 5:43 pm

Starejši oglas (Prevoženi km: 253000)

Novejši oglas (Prevoženi km: 221000)

Napaka pri pisanju oglasa ali še en......?? :roll:
Zadnjič spremenil peroRS, dne Pe dec 14, 2012 7:46 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Pe dec 14, 2012 6:14 pm

To ni isti avto, kakor jaz vidim. Nalepka na armaturi, nalepka slo na odbijaču, itd
Sex turns gay people into Mexicans.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe dec 14, 2012 6:20 pm

primozek68 je napisal/-a:To ni isti avto, kakor jaz vidim. Nalepka na armaturi, nalepka slo na odbijaču, itd

Hmm
Barva...ena je zelena, druga zgleda....antracitno siva?
Risi na zadnjem odbijaču, drugačen tepih.

Možno, da sem se zmotil ja oops

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe dec 14, 2012 7:30 pm

Poleg naštetega ma ena temne šipe, vlečna kljuka ni (vidt) ista, pa tud vinjeta ni pri obeh na istem mestu. Tako da dvomim, da bi bil to isti avto.
Slika

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe dec 14, 2012 7:48 pm

Moja napaka, sem prehitro sklepal. oops
Sem zbrisal linke do oglasov, da ne bom delal komu krivice ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov