Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Re: Nategatorji !!!!

Napisal/-a maniaxxx Pe jan 04, 2013 5:42 pm

peroRS je napisal/-a:Kaj to pomeni?

28.480 EUR (Brutto)

23.933 EUR (Netto)

Brutto je z ddv, neto je brez ddv.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe jan 04, 2013 5:46 pm

Bosti1904 je napisal/-a:DMV je 9% za ta avto, pa stroški prevoza,.. Dobrega jurja bo ziher zaslužil 8)

Kaj misliš, da bo firma za đabe uvažala avte?
Slika

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe jan 04, 2013 5:52 pm

spet "kreativni najemi" :roll: :roll: :roll: ni kopal ni oral, oglas lepo copypaste z Mobile in 5 jurčkov gor...... ma srem se ti na tako firmo....

IcEm4n je napisal/-a:
Bosti1904 je napisal/-a:DMV je 9% za ta avto, pa stroški prevoza,.. Dobrega jurja bo ziher zaslužil 8)

Kaj misliš, da bo firma za đabe uvažala avte?

o DMV-ju ne bi......prevoz - relativna stvar.......skratka...

PS. saj je že nekje tema o njih, če se ne motim....

peroRS je napisal/-a:Kaj to pomeni?

28.480 EUR (Brutto)

23.933 EUR (Netto)

Davek bo itak ostal, ker če ti vzameš brez davka, je to -19, moraš ga pa potem plačat v Slo, kjer je 20%......recimo za 1x še države izven EU dobijo brez davka ceno, celo za Hrv ne velja cena brez davka, ker je sporazum z EFTO v veljavi in avtomobili so izklučeni - zato praktično 2x fizična oseba tam plača davek...

Bosti1904
Nov uporabnik

Napisal/-a Bosti1904 Pe jan 04, 2013 8:02 pm

Moj post je bil zgolj zato, da se pokaže odkod je avto. Glede na ostale avte je omenjeno podjetje mogoče res pošteno, me pa malo razjezi provizija, ki si jo zaračunajo za opravljen uvoz. Za nekoga, ki bi se tega sam lotil ga lahko tak avto pride ceneje. Če sem koga užalil, naj admin zbriše post.
Zadnjič spremenil Bosti1904, dne Pe jan 04, 2013 11:27 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Sin ličarja

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe jan 04, 2013 9:51 pm

Bosti1904 je napisal/-a:Moj post je bil zgolj zato, da se pokaže odkod je avto. Glede na ostale avte je omenjeno podjetje mogoče res pošteno, me pa malo razjezi provizija, ki si jo zaračunajo za opravljen uvoz. Za nekoga, ki bi se tega sam lotil ga lahko tak avto pride ceneje. Če sem koga užalil, naj admin zbriše post.

Zakaj te jezi provizija? Sej si ga lahko sam uvoziš če želiš. A ti bi meni uvozil avto brezplačno? Če bi mi ga se lahko hitro kaj zmeniva :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Mindflash Pe jan 04, 2013 9:58 pm

Bosti1904 je napisal/-a:Moj post je bil zgolj zato, da se pokaže odkod je avto. Glede na ostale avte je omenjeno podjetje mogoče res pošteno, me pa malo razjezi provizija, ki si jo zaračunajo za opravljen uvoz. Za nekoga, ki bi se tega sam lotil ga lahko tak avto pride ceneje. Če sem koga užalil, naj admin zbriše post.

Si v gostilni tudi jezen ker ti pecen zrezek prinesejo na krozniku in pri tem zaracunajo 'provizijo'?

Bosti1904
Nov uporabnik

Napisal/-a Bosti1904 Pe jan 04, 2013 11:34 pm

maniaxxx je napisal/-a:

Zakaj te jezi provizija? Sej si ga lahko sam uvoziš če želiš. A ti bi meni uvozil avto brezplačno? Če bi mi ga se lahko hitro kaj zmeniva :mrgreen:

Hotel sem samo povedat, da je za moje pojme prevelika. Za nekaj dni dela, pa kr tisoče evre računat. Mi je popolnoma jasno, da so v tem poslu velika tveganja sam vseen se mi zdi, da so nekateri preveč požrešni. Mogoče na moje mnenje vpliva tudi dejstvo, da prihajam iz savinjske regije, kjer je danes že vsak drug švercer.

Zdaj me pa pribijte na križ =P
Sin ličarja

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo So jan 05, 2013 1:43 am

Moraš pa tudi upoštevati dejstvo da če hočeš tak avto in se ti neda ukvarjat z birokracijo, prevozom, carino, LPP (homologacija), raje plačaš nekomu tistega tisočaka ali dva da ti avto dobesedno pripelje na dom.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo So jan 05, 2013 4:34 am

Tale ima ceno itak narejeno za glihanje. Če ga proda za tak dnar kot piše v slo oglasu, bo zaslužu jurja do jurja pa pol.Ne vidim nič napačnega pri tem....
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So jan 05, 2013 9:56 am

TrijoAdijo je napisal/-a:Tale ima ceno itak narejeno za glihanje. Če ga proda za tak dnar kot piše v slo oglasu, bo zaslužu jurja do jurja pa pol.Ne vidim nič napačnega pri tem....

x2

To niti ni tako dosti, saj že prodajalci rabljenih vozil pri nas (ne uvoženih) služijo po jurja, dva na avtu. Pri vrednostih nad 30.000€ še več.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 So jan 05, 2013 10:14 am

TrijoAdijo je napisal/-a:Tale ima ceno itak narejeno za glihanje. Če ga proda za tak dnar kot piše v slo oglasu, bo zaslužu jurja do jurja pa pol.Ne vidim nič napačnega pri tem....

kr misli si..... :lol:

PS. kaj misliš, da se on s "švabom" ne bo zglihal za manj, kot piše na mobile :?:

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG So jan 05, 2013 10:42 am

Na prejšnji streni imate isti avto pri nas z 80k km manj kot v nemčiji pa se nobeden ne pritožuje,ko bi pa človek rad zaslužil na legalen način pa vsi v zrak,ker pri tem ni nobeden nategnjen. On bo uvozil avto in vrjetno hoče tudi zaslužiti.Komur se zdi to predrago ga lahko uvozi sam pa naj prišpara tistih 1.000 €.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So jan 05, 2013 11:28 am

Tisti, ki bo dal 33 jurčkov za avto pa res ne bo gledal za tistega jurja, ki bo avtohiša zasližila.
Drugače pa saj itak vsaka avtohiša avte prodaja dražje kot jih kupi. Ne vem kje je tu problem.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder So jan 05, 2013 12:03 pm

js bi jim dal max 50€ za rihtanje uvoza. Za večje denarje bi raje sam uredil vse. Cigoti bi kr tako radi jurje kasirali na račun kupcev.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 So jan 05, 2013 12:11 pm

Blinder je napisal/-a:js bi jim dal max 50€ za rihtanje uvoza. Za večje denarje bi raje sam uredil vse. Cigoti bi kr tako radi jurje kasirali na račun kupcev.

nikogar ne silijo. Kdor hoče prit samo z papirji po avto se obrne na njih, komur pa se da ukvarjat z uvozom pa to stori sam. Easy kot pasulj ;) Je pa logično da zaslužijo, ker če nebi potem lahko vsak podjetje zapre, če bo delal na "lepe oči" oz. zastonj. Biznis je biznis ;)

ČE nočeš sam avta oprat , greš v pralnico in ponucaš 10€ da ti ga drugi operejo, doma bi te eno pranje če bi sam opral prišlo mogoče 2€ ;) Logika pač :)
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 So jan 05, 2013 1:01 pm

Logika pač

Niti ne.

Jaz svoje delo vrednotim med 12 do 15 € na uro. Če peljem avto v pralnico me košta 6€. Avto operem v pol ure, torej prišparam tudi do 1,5€, če peljem avto v pralnico. Oziroma, če v tem času spijem kavico, sem na nuli, ampak sem določen del svojega minljivega življenja porabil za kavico, raje, kot pa za pranje pleha.
Sex turns gay people into Mexicans.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So jan 05, 2013 6:19 pm

primozek68 je napisal/-a:
Logika pač

Niti ne.

Jaz svoje delo vrednotim med 12 do 15 € na uro. Če peljem avto v pralnico me košta 6€. Avto operem v pol ure, torej prišparam tudi do 1,5€, če peljem avto v pralnico. Oziroma, če v tem času spijem kavico, sem na nuli, ampak sem določen del svojega minljivega življenja porabil za kavico, raje, kot pa za pranje pleha.

Slabo razmišljaš. Zakaj bi sploh pral avto, pa še v avtopralnici?

a) porabil si xx € za gorivo
b) plačal si 6€ za pranje
c) zapravil si 2€ za kavo
d) tratil si svoj dragocen čas (pol ure za kavo, pol ure za vožnjo do pralnice in nazaj), zapravil si (po tvoje ovrednosteno) 15€ za to brezveze porabljeno uro.

Končna računica...zapravil si eno uro svojega minljivega življenja, vse skupaj te je stalo ca. 25€, pa še dodatnih 15s življenja si zapravil za odgovarjanje kle gor na forumu.
In vse to za kup ničvrednega pleha :mrgreen:

Švoh dela ta tvoja logika =P

Uporabniški avatar
ChuckNorris
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ChuckNorris Ne jan 06, 2013 1:42 am

Oportunitetni stroški Primož, lp

gani
Nov uporabnik

Napisal/-a gani So jan 12, 2013 11:13 pm

Še en pošten prodajalec. Še pred kratkim je imel R grand scenic, letnik 2006, pri podjetju Bužga prevoženih 225.000 km, danes pa jih ima že 148.000. Poleg tega pa je še vedno aktiven oglas od VBS leasinga, za isti avto, kjer pa je prevoženih še vedno 225.000.
Prosim, če kdo naredi prinscreen, ker meni javlja neko napako.

http://www.avto.net/_AVTO/results.asp?z ... ASC&stran=

VBS:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6440311&show=1

BUŽGA:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6439852&show=1
gani

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo So jan 12, 2013 11:32 pm

sašo5 je napisal/-a:

kr misli si..... :lol:

PS. kaj misliš, da se on s "švabom" ne bo zglihal za manj, kot piše na mobile :?:

e, dragi sašo...s švabom se zglihat za manj za dober avto (ohranjen pa to) je isto, kot če bi se šel v "tvojo" avtohišo glihat za ceno. Besplatno,al đabe :lol: :lol:
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov