Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Re: Pozna kdo ta avto?

Napisal/-a Patrik_A3 To jun 05, 2012 8:49 pm

Courage™ je napisal/-a:
Patrik_A3 je napisal/-a:poznam avto. Res je, šargi ga je pred rkatkim prodajal, prej pa ga je imel en katerega poznam, kateri je bil 2. lastnik. Kakšna 2 meseca nazaj ga je prodal. Avto je bil v tip top stanju ;)

od uroša ?

ja
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo To jun 05, 2012 8:51 pm

Splošno dejstvo. Vsak prodajalec te lahko nategne, privat ali Avtohiša. Če se na avte ne spoznaš, vzami s sabo kakšnega mehanika ali ga pelji na servis da ga preverijo.

Tako je še najbolje.

Če greš na "lepe oči", se lahko hitro opečeš.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 To jun 05, 2012 8:54 pm

DePalmo je napisal/-a:Splošno dejstvo. Vsak prodajalec te lahko nategne, privat ali Avtohiša. Če se na avte ne spoznaš, vzami s sabo kakšnega mehanika ali ga pelji na servis da ga preverijo.

Tako je še najbolje.

Če greš na "lepe oči", se lahko hitro opečeš.

joj, toti so šele zabiti. ko ti pride na dvorišče, se meče pod avtom in na koncu mehanik reče da je tvoj avto (katerega odlično poznaš) zanič. Pa da je motor nevem kakšen pa nevem kaj vse. Mislim, takega samo odženem. Mehanik ponavadi polek tak pametni, kot da v motor vidi in kot da je z avtom se vozo 2 leti. sem imel 1x takšen primer. Budale hudičeve.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

matayus
Novinec

Napisal/-a matayus To jun 05, 2012 8:58 pm

filip** je napisal/-a:Pozna kdo tega? http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6128765&show=1

Tole je slikano v Slovenskih Konjicah na Zlatem griču. Večkrat so avti slikani na tej lokaciji.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf To jun 05, 2012 9:08 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:joj, toti so šele zabiti. ko ti pride na dvorišče, se meče pod avtom in na koncu mehanik reče da je tvoj avto (katerega odlično poznaš) zanič. Pa da je motor nevem kakšen pa nevem kaj vse. Mislim, takega samo odženem. Mehanik ponavadi polek tak pametni, kot da v motor vidi in kot da je z avtom se vozo 2 leti. sem imel 1x takšen primer. Budale hudičeve.

To jim je ostalo v navadi še iz časov, ko so se metali pod fičote in 101-ke :mrgreen:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Napisal/-a DePalmo To jun 05, 2012 10:19 pm

Ne vsi. Jaz s sabo vzamem kolega ki se dost dobro spozna na mehaniko, pa še merilec laka ima. In mi je kmalu jasno kakšen je avto.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To jun 05, 2012 10:30 pm

Ni isto, če vzameš mehanika za brezpogojno zbijanje cene ali pa zato, da se ne nasankaš. :D Sicer sem pa tudi jaz že dvakrat bil pri nakupu v vlogi "poznavalca", enkrat je vse štimalo (razen prešvoh motorja =P ), drugič je pa trgovec ostal brez besed, ker res marsikaj ni štimalo, avto se je pa prodajal kot super ohranjen.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

nabuc
Nov uporabnik

Napisal/-a nabuc Sr jun 06, 2012 8:53 am

Pozdravljeni,

Kupujem rabljen avto in zanima me če pozna kdo tale avtomobil:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5892319&show=1

Hvala

Lp

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Sr jun 06, 2012 2:48 pm

zdravo,

ali kdo pozna dotično vozilo? ga je že kdo gledal?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6069415&show=1

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr jun 06, 2012 2:57 pm

DePalmo je napisal/-a:Ne vsi. Jaz s sabo vzamem kolega ki se dost dobro spozna na mehaniko, pa še merilec laka ima. In mi je kmalu jasno kakšen je avto.

Da vzameš nekoga, ki se spozna na mehaniko je uredu, najbolj mi grejo pa na živce ljudje, ki skačejo okoli avta z merilcem laka in, ker je avto barvan zaradi kamenčkov in prask, ti začne nažigat, da je bil avto razbit pa če prav ga ni kleparja, da bi razbit avto tako popravil, da se ne vidi na prosto oko. :huh:

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Napisal/-a DePalmo Sr jun 06, 2012 3:33 pm

Sam dobro veš da je vse to zelo relativno ;)
Do sedaj smo tako kupili dva avta (za našo lastno uporabo in tudi nimamo želje menjavat vsako leto). Prvi ni bil nič barvan po zagotovilu lastnice, kar je merilec tudi potrdil. Drugi je sam prodajalec v pogovoru povedal da je nabasal srno in tudi kaj je bilo barvano. Merilec je to tudi potrdil in da je vse ostalo še vedno prva barva.

Če ti pa zagotavlja da avto še nikoli ni bil štrihan, nato pa vidiš da je pod barvo milimeter ali več kita in da je tako (po vsej verjetnosti) okoli in okoli avta, pa nekaj ne štima...

Tisto o tem da imaš "mehanika" s sabo da zbija ceno je pa druga zgodba. Takih ne prenašam in tudi sam nisem tak.

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ Če jun 07, 2012 7:23 am

se strinjam z lancia hf.....enega sem že skoraj okol kepe ruknil ker je bil pameten....čeprav sem mu pokazal (mi je dokument od zavarovalnice mi je predal že prejšnji lastnik), da je bil avto butnjen in popravljen na zadnjem desnem boku.....no naslednji kupec je prav tako meril ampak brez pripomb, ker je videl koliko je ura...da ima pa že vsak kekec to zadevo in pametuje mi gre pa na živce. Mariskdo pač ne pove naprej kje je bil avto barvan, pa tudi če je bil malo, in malo kitan kje...in ko ga naslednji naprej prodaja itak da bo rekel da ni bil, ker v bistvu sploh ne ve....potem se pa pametnjakoviči zabiti najdejo za pametovat. Pri ornk ruknjenem avtu je pa druga pesem....ampak na splošno kot berem in vidim iz izkušenj, bi folk rad imel 5-10let star avto kot da je pravkar iz tovarne prišel...pa sej so nori....iščeš pač najbolje kar najdeš.

Luky
Nov uporabnik

Napisal/-a Luky Če jun 07, 2012 5:43 pm

Grega_ je napisal/-a:...ampak na splošno kot berem in vidim iz izkušenj, bi folk rad imel 5-10let star avto kot da je pravkar iz tovarne prišel...pa sej so nori....iščeš pač najbolje kar najdeš.

Jaz tudi mislim da pri starem avtu ne moreš pričakovat da bo avto kot nov vendar 80 % oglasov so cene teh 10 let starih krip krepko previsoke.
Sam med kupovanjem avtom nikoli ne težim zaradi praskic in pikic pri rabljenem avtu če ima normalno ceno ( eurotax ali blizu eurotaxa). Če pa je cena napihnjena potem pričakujem nov avto pa tudi če je 12 let stara gajba praske in pikice ter obrabljeni sedeži in podobno nima kaj iskati na avtu.

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Napisal/-a rok46 Če jun 07, 2012 10:07 pm

B|ind je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6080236&show=1 ?

to hočš kupt al kaj? upam da ne :)
Slika

Lol89
Nov uporabnik

Napisal/-a Lol89 Če jun 07, 2012 11:49 pm

Pozdravljeni!

Glede na to da sem še študent nimam toliko prihodkov za kak boljši avto, zato gledam za približno takšno ceno.

Kaj menite o tem? Kdo ve kej o tem avtu??? Cena = ugodna - vrjetno se da še kj spustit, km= nvm zdi se mi bolj malo za ta letnik... da ni prevrteno :D

http://www.avto.net/avtopralnicapika/ad.asp?id=6142857

tnx za odgovor pa upam, da se najde kdo k bi znau kj poveat...

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Napisal/-a LinuxFuter Pe jun 08, 2012 12:08 am

Kristjan.Renault je napisal/-a:Me zanima če kdo pozna avto? Ali se splača kupit? http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6133873&show=1 Hvala na odgovore ;)

Če je volan zlo zlizan oz. je tik pred tem da se preguli ima avto približno 320kkm (tole leti predvsem na tole serijo 3 na povezavi, za druge avte me pa prosim ne napadajte če je tam kaj drugače).
Pa tale ima še tastar dizajn klučev tako da je narejen najpozneje avgusta '99, sicer je pa lepo videti da so zraven vsi original ključi.

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Pe jun 08, 2012 6:24 am

LinuxFuter je napisal/-a:
Kristjan.Renault je napisal/-a:Me zanima če kdo pozna avto? Ali se splača kupit? http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6133873&show=1 Hvala na odgovore ;)

Če je volan zlo zlizan oz. je tik pred tem da se preguli ima avto približno 320kkm (tole leti predvsem na tole serijo 3 na povezavi, za druge avte me pa prosim ne napadajte če je tam kaj drugače).
Pa tale ima še tastar dizajn klučev tako da je narejen najpozneje avgusta '99, sicer je pa lepo videti da so zraven vsi original ključi.

avto je bil zadnjih nekaj let do pred 2 meseca nazaj v lasti uporabnika Lumpy_ iz tega foruma. Konaktiraj ga če te kaj zanima. Da nebote tople vode odkrivali

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Pe jun 08, 2012 8:32 pm

Lol89 je napisal/-a:Pozdravljeni!

Glede na to da sem še študent nimam toliko prihodkov za kak boljši avto, zato gledam za približno takšno ceno.

Kaj menite o tem? Kdo ve kej o tem avtu??? Cena = ugodna - vrjetno se da še kj spustit, km= nvm zdi se mi bolj malo za ta letnik... da ni prevrteno :D

http://www.avto.net/avtopralnicapika/ad.asp?id=6142857

tnx za odgovor pa upam, da se najde kdo k bi znau kj poveat...

Razen to, da je bil spredaj razbit je avto neproblematičen. Vsaj kolikor jih poznam, ki so jih imeli in nekateri jih še imajo.

Uporabniški avatar
zico
Nov uporabnik

Napisal/-a zico Pe jun 08, 2012 9:18 pm

Pozdravljeni,
pozna kdo tale avto in kake izkusnje z prodajalcem
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5942264&show=1

Hvala
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten