Jerch_ je napisal/-a:takih kot si ti imam doma kar nekaj. vozite lepo na pooblaščence, seveda bodo vse uredili z nasmeško. in to vedno. med in po garancijskem obdobju. Nobeden vam ne brani. Jst si lahko privošim polni kasko pri bilo kateri zavarovalnici, pa kljub temu prvo preverim kaj katera ponuja in ko najdem pravo grem na prvi šalter po informativni izračun. če mi nekdo, ki zastopa to zavarovalnico preko s.p.-ja lahko naredi isto polico za precej manj denarja bom naredil pri njemu. in verjami, da se bo bolj potrudil, kot nekdo ki sedi za enim izmed 22 šalterjov v velikem centru. razmislil bo kako izvleči dodatne popuste (če ima avto recimo alarm, če se dela malo km, če... itd)
Sem opazil, da ti grejo tvoji na jetra. Lepo, da imaš čas iskati najugodnejšo ponudbo, pa čeprav to lahko pomeni, da vedno pri nekom drugem urediš zavarovanje. Jaz zaupam svojemu zastopniku, ki mi vedno svetuje, vedno se dobi še kak popust navrh (stalna stranka) in je vedno dostopen tudi ob nemogočih urah, če ga potrebujem.
zakaj bi plačal za isto uslugo več? sploh ko isteče garancija.. zakaj le?? saj ne dvomim, da so sposobni na pooblaščencu vsega ampak za koliko denarja?
Vsaka znamka ima svoje pooblaščence in vsaka jih po svoje izobražuje. Vsak generalni uvoznik ima pri postavljanju mreže svoje pogoje - ki niso poceni (ponavadi je v sklopu pooblaščenca še salon s floto testnih vozil, nadomestnih vozil, pa izobraževanja, orodja itd.) - in tako je tudi urna postavka taka, ko je. Zmotno je mišljenje, da je to kar dobiček pooblaščenca. Če že znaš iskati raznorazne ponudbe na različnih krajih, boš ugotovil, da so tudi urne postavke pooblaščencev različne (v mestu je itak dražje kot pa na podeželju, to bi že moral opaziti). Ergo: V mestih so po tvoje kar bolj pohlepni ljudje, a ne?
daj prosim povej mi kje kupuješ gume, kje jih montiraš? Ker na pooblaščencu jih imajo. neboš verjel da so povsot gume in usluge za vsaj 25% dražje kot kjerkoli.. in ne boš verjel, da ti na pooblaščencu prej poturijo stare gume kot spletni trgovci z ogromno prometa.. ampak še vedno boš trdil, da jim zaupaš, se vsedel in odpeljal. vem ker je moja sestra ista in svinjsko drago plača 2,5 leti stare gume, ker sploh ne ve kje je DOT zapisan..
Gume niso originalni rezervni del, tako da jih sam izbiram, lahko pa tudi sam prinesem, montirajo pa na pooblaščencu. Vzrok za take cene - beri moj prejšnji odstavek.
Na splošno opažam, da imaš veliko slabih izkušenj s pooblaščenci..pa ja ne, da si s čisto vsakim imel probleme, da si tako prepričan, da so vsi isti?
PS2: če voziš BMWja imaš sedaj na enem izmed uradnih servisov možnost čiščenja injektorjev za slabih 150eu. En uporabnik foruma je šel in opazil, da čiščenje ne poteka s priklopom strojev in posebne tekočine ampak čiščenje obsega le vlivanje aditiva, ki ga ravno tako da servis prodaja za 9eu!! in ker človek ni naiven je zahteval to kar je plačal.. in je dobil.. ampak ni isti dan.. In je to tudi zapisal na forumu. pa se tistemu uradnemu servisu gladko hebe. ker ve da si lahko privoši to. ker ve da je še dovolj ovc, ki bodo z veseljem prišle na ta poseg, ker jim bodo tudi mehaniki to predlagali.. pa ne mislit, d so krivi mehaniki, prodajalci. Krivo je vodstvo.
Ergo: Obstaja instrument pritožbe in še veliko drugih prijemov, da se to uredi. Samo črnit na forumu ne bo pomagalo. In ne, nimam BMW-ja, ker si ga ne bi mogel privoščiti glede vzdrževanja.
In taka logika je povsot, kjer se ovce lahko melje. Kjer ljudje slepo zaupajo nasmešku tistega, ki jih na šalterju prevzame in jim razloži, da njihov avto je super.. da je servisni interval dandanes povečan na 30.000km in da je to vse prepračunano.. ja sej je. za kaj že? da vas dobro ožemejo. Izvolite vsi.. navali narode. samo ne prosim potem pisati tukaj nekih frustracij za si pomirit vest (slabo)
Zelo veliko poudarjaš svoje določene strahove, pomiri se...jaz nimam občutka, da me kdorkoli ožema, pač imam rad dobro opravljeno delo, račun oz. pisno potrdilo in garancijo za opravljeno delo. Doslej brez problema in mi ni žal denarja. Mogoče bi kaj prihranil drugje, ampak nimam časa in živcev, da bi za vsako ceno iskal prihranke, ker mi ni treba!