Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Ali se alfe pogosteje kvarijo kot ostale znamke?

Da
95
42%
Ne
132
58%

Skupaj glasov : 227

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Pe dec 29, 2006 10:38 am

Italian Stallion je napisal/-a:
axa je napisal/-a:Mah ce bi jst poslusu papke ki so skoz vztrajno trdili da je alfa zanic in jada jada.....jah pol bi se mogu ustavit kupovat alfe ze pri prvi kaj sele zdej pri 4-ti :-P

Reputacija alfe v Slo precej nazalost temelji na nacin "ustnega izrocila" :"je sosed reku,da je slisu od cimra,ki je fant od njegove bivse itd" od ljudi k padejo v profil
tipicnega slovenceljna(mati v nedeljo hocm meso iz zupe,tenstan krompir,govejo zupo pa Gamse na radiu....aja pa Mati ne pozabit it tistega divjega prasca k sm ujagal potegnt z Golfa ven).

Dobro vemo,da v Slo folk BIL precej zaplankan ne samo glede avtomobilov ampak glede marsicesa.na sreco se stanje pocasi popravlja in se da opazit da ljudje postajajo bolj odprti do DRUGIH(zamislite si en grotesken zvok,ki igra k to preberete) stvari razn od VW,Audi,MErcedes,nevem Kras,Podravka....ok nakladam :D Ampak mislim da ste si ustvarili priblizno sliko.

Ok ce se pa vrnem na prvotno temo pol lahko recem, da je kar velik del Ljudstva opazilo da Alfa ni tak bav bav in da je cist primerljiva z ostalimi znamkami,ker roko na srce dandanes res kmalu neves kaj vec dobis pri Avto. proizvajalcih in da se kvarijo prakitcno vsi a ne?Pac nazalost je alfa bila precej na slabem glasu in to se zdej opazi,ker ko se pac en Italjanski avto pokvari,padejo komentarji "prekleta j***a italjanska ",ce se je pa pokvaril bmw al pa kej podobno nemskega pa ga ni blo komentarja sploh,ker se pac "zgodi" to pa zato ker so te znamke ze od nekdaj cislane do amena in se jim odpusca stvari k se drugim ne.Ok tukaj zelim povdariti,da nism sovrazno nastrojeno proti nobeni znamki ampak se pac dal bolj primer,primeren za Slo razmere :P

V glavnem sklep vsega je, da je lahko vsak avto dober ne glede na znamko sam odvisno je na kaj naletis.V mojem primeru pri 4 alfah nisem imel tezav docim pri enem fordu,bmw-ju,seat-u ter renaultu,ki so bili doma je bilo precej vec tezav ampak se zmer ne pravim da so avti te znamke zanic in si upam trdit da si bom se kdaj lastil kaj drugega kot Alfo.

Ok vem da je dolg post sam sm doma bolan pa nimam kej delat :P

Popoloma strinjam! :D samo neki še o oproščanjo napak : prvi modeli audi tt so bili tako nestabilni, da so jim original dajali svince v prtljažnik, mercedes a-class se prekipne lol tega nobeden ne omeni ;)

Tako, kot ALFISTI, ki le redki in še ti s težavo priznajo, da so današnje A.R. proti starejšim generacijam kratko malo nepremičnine in jih konkurenca, ki je pred tremi desetljetji zaostajala na veliko prehiteva - da o dejstvu, da so novejše ALFE v osnovi FIAT-i, pa da jim pod motorne pokrove nameščajo agregate z osnovo iz koncerna GM ... in podobne "pogruntavščine" niti ne omenjamo.
Ljudje, ki so ustvarili legendarne A.R. do nekje sredine 70 let prejšnjega stoletja se zagotovo obračajo v grobovih, ko gledajo današnje A.R.

LP

Uporabniški avatar
Italian Stallion
Novinec

Napisal/-a Italian Stallion Pe dec 29, 2006 10:40 am

Mojster Miha je napisal/-a:
axa je napisal/-a:Mah ce bi jst poslusu papke ki so skoz vztrajno trdili da je alfa zanic in jada jada.....jah pol bi se mogu ustavit kupovat alfe ze pri prvi kaj sele zdej pri 4-ti :-P

Reputacija alfe v Slo precej nazalost temelji na nacin "ustnega izrocila" :"je sosed reku,da je slisu od cimra,ki je fant od njegove bivse itd" od ljudi k padejo v profil
tipicnega slovenceljna(mati v nedeljo hocm meso iz zupe,tenstan krompir,govejo zupo pa Gamse na radiu....aja pa Mati ne pozabit it tistega divjega prasca k sm ujagal potegnt z Golfa ven).

Dobro vemo,da v Slo folk BIL precej zaplankan ne samo glede avtomobilov ampak glede marsicesa.na sreco se stanje pocasi popravlja in se da opazit da ljudje postajajo bolj odprti do DRUGIH(zamislite si en grotesken zvok,ki igra k to preberete) stvari razn od VW,Audi,MErcedes,nevem Kras,Podravka....ok nakladam :D Ampak mislim da ste si ustvarili priblizno sliko.

Ok ce se pa vrnem na prvotno temo pol lahko recem, da je kar velik del Ljudstva opazilo da Alfa ni tak bav bav in da je cist primerljiva z ostalimi znamkami,ker roko na srce dandanes res kmalu neves kaj vec dobis pri Avto. proizvajalcih in da se kvarijo prakitcno vsi a ne?Pac nazalost je alfa bila precej na slabem glasu in to se zdej opazi,ker ko se pac en Italjanski avto pokvari,padejo komentarji "prekleta j***a italjanska ",ce se je pa pokvaril bmw al pa kej podobno nemskega pa ga ni blo komentarja sploh,ker se pac "zgodi" to pa zato ker so te znamke ze od nekdaj cislane do amena in se jim odpusca stvari k se drugim ne.Ok tukaj zelim povdariti,da nism sovrazno nastrojeno proti nobeni znamki ampak se pac dal bolj primer,primeren za Slo razmere :P

V glavnem sklep vsega je, da je lahko vsak avto dober ne glede na znamko sam odvisno je na kaj naletis.V mojem primeru pri 4 alfah nisem imel tezav docim pri enem fordu,bmw-ju,seat-u ter renaultu,ki so bili doma je bilo precej vec tezav ampak se zmer ne pravim da so avti te znamke zanic in si upam trdit da si bom se kdaj lastil kaj drugega kot Alfo.

Tvoja ideja o zaplankanosti ... ne vem če ravno drži. Po mojem prepričanju praksa oz dejstva "podirajo" tvojo idejo o zaplankanosti ... in deloma tudi rezultat ankete

Na Primorskem je bila A.R. 33 priljubljen model med novimi vozili - kasnejši modeli od prenovljene 33 prek 145-146, ter aktualne 147 pa bistveno manj.

Postavlja se vprašanje ZAKAJ ? Precejšen delež kupcev novih vozil se odloča na podlagi izkušenj iz preteklosti - in nobena skrivnost ni, pa tudi ne redkost, da se v primeru dobrih izkušenj s predhodnikom odločijo za naslednika oz avto enake blagovne znamke.
V primeru A.R. lahko delež krivde nepriljubljenosti pripišemo tudi slabim izkušnjam (prvih) lastnikov. In ker tipične lastnosti A.R. (oblika, zmogljivosti motor + podvozje ... ) običajno kupcem ustrezajo ... gre pripisat negativno mnenje ostalim "faktorjem" kot so recimo : nezanesljivost, stroški, ipd.

LP

Okusi in želje kupcev se spreminjajo z leti. V praksi je to to, da si starejši, bodoči družinski ljudje želijo večje avtomobile, ki jih pa določene znamke ne ponudijo. Moj bratranec je imel 10 let AR, zdaj pa ko je postal oče si je pa kupil renault megane break lol! Ne pozabit faktor žensk :P že več ker prijatelj je pod pritiskom popustil in si ni kupil alfe in verjetno se to tudi drugod dogaja :shock: obstajajo tudi drugi faktorji zakaj določeni ljudje menjajo znamko avtomobila, dejstvo je pa da je 80% slo-voznikov vseeno kak avto je, samo da se pelejo pa da ma določeno opremo (velikokrat je podlaga odločitve nabave avtomobila tudi cena vozila in koliko opreme dobiš,.....)

Nove A.R. 33 (pred prenovo) so kupovali v glavnem starejši oz ljudje večjim proračunom - mladeničem o katerih ti govoriš so v izboru novih vozil preostale razne ZASTAVE in primerljiv "low budget" tistih časov

LP

Tistih časov! Evo to je to, ko noben ne pomisli za več kot 5 min. Človek pove eno možnost zakaj u slo upadejo št. prodaje pol pa samo tisto komentiraš ne, da bi pomislil da so drugi vzroki zakaj jih ne kupujejo, zihr je kvaliteta! LOL
Cuore Sportivo

vinci
Novinec

Napisal/-a vinci Pe dec 29, 2006 11:03 am

Tvoj bratranec je kupil renoja alfa pa izgubila še enega kupca vsaj zaenkrat.Kaj je pa narobe z Renault meganom ker si napisal lol zraven?
Ja tudi druge znamke delajo nepake ki so neopravičljive to vemo vsi samo tukaj se pogovarjamo o alfi in njenih "problemih".
Bili so začetniki razvoja in dobre ideje samo kaj ko te ideje niso pripeljali do konca sami predvsem v svojo korist in neredili konkurenci malo sivih las.
Hvala.

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Pe dec 29, 2006 11:07 am

Tvoja ideja o zaplankanosti ... ne vem če ravno drži. Po mojem prepričanju praksa oz dejstva "podirajo" tvojo idejo o zaplankanosti ... in deloma tudi rezultat ankete

Na Primorskem je bila A.R. 33 priljubljen model med novimi vozili - kasnejši modeli od prenovljene 33 prek 145-146, ter aktualne 147 pa bistveno manj.

Postavlja se vprašanje ZAKAJ ? Precejšen delež kupcev novih vozil se odloča na podlagi izkušenj iz preteklosti - in nobena skrivnost ni, pa tudi ne redkost, da se v primeru dobrih izkušenj s predhodnikom odločijo za naslednika oz avto enake blagovne znamke.
V primeru A.R. lahko delež krivde nepriljubljenosti pripišemo tudi slabim izkušnjam (prvih) lastnikov. In ker tipične lastnosti A.R. (oblika, zmogljivosti motor + podvozje ... ) običajno kupcem ustrezajo ... gre pripisat negativno mnenje ostalim "faktorjem" kot so recimo : nezanesljivost, stroški, ipd.

LP

Okusi in želje kupcev se spreminjajo z leti. V praksi je to to, da si starejši, bodoči družinski ljudje želijo večje avtomobile, ki jih pa določene znamke ne ponudijo. Moj bratranec je imel 10 let AR, zdaj pa ko je postal oče si je pa kupil renault megane break lol! Ne pozabit faktor žensk :P že več ker prijatelj je pod pritiskom popustil in si ni kupil alfe in verjetno se to tudi drugod dogaja :shock: obstajajo tudi drugi faktorji zakaj določeni ljudje menjajo znamko avtomobila, dejstvo je pa da je 80% slo-voznikov vseeno kak avto je, samo da se pelejo pa da ma določeno opremo (velikokrat je podlaga odločitve nabave avtomobila tudi cena vozila in koliko opreme dobiš,.....)

Nove A.R. 33 (pred prenovo) so kupovali v glavnem starejši oz ljudje večjim proračunom - mladeničem o katerih ti govoriš so v izboru novih vozil preostale razne ZASTAVE in primerljiv "low budget" tistih časov

LP

Tistih časov! Evo to je to, ko noben ne pomisli za več kot 5 min. Človek pove eno možnost zakaj u slo upadejo št. prodaje pol pa samo tisto komentiraš ne, da bi pomislil da so drugi vzroki zakaj jih ne kupujejo, zihr je kvaliteta! LOL

Komentiram stvari, ki jih poznam ... in ni edina - lahko povem še veliko o prodajnih "uspehih" ostalih modelov.

In če si že tolko pameten - naštej vzroke oz dejstva "zakaj se A.R ne prodaja"

LP

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch Pe dec 29, 2006 11:14 am

V sloveniji... Smo pa menda slovenci res najbol pametni heh. Sej pravm, prepricat slovenskega osla v kaj drugega je nemogoce, ko se le-ta zapic v eno mislenje. :) Alfa je zanic in gremo naprej, sam ni mi jasn zakva se se v nemciji rekordno prodaja a obenem je 159 tak drek, ker kle na forumu in v slo se prodaja zanic hehe.

Uporabniški avatar
Italian Stallion
Novinec

Napisal/-a Italian Stallion Pe dec 29, 2006 11:23 am

Počasi že osebno gratuje lol no comment on renault megane break (bleda senca odznotraj proti 10 let starejšimi alfami - spet stvar okusa, ampak to je dejstvo). Vaša škoda, če verjamete drugim kakšen avto je AR. Enako bi lahko rekel za katero drugo znamko, ampak seveda to ne pride v poštev pa mislim, da prodaja avtomobilov ni nek konkreten indeks za zanesljivost in izdelavo avtomobilov, glede na to zakaj se v slo ne prodajajo tako dobro je odzgoraj post tako da ne bom ponavljal. Ubistvo pa mislim, da je brezveze nekatere prepričevati, da je AR super avto, ker lahko ima vsak svojo mišljenje in je isto če bi mene hotel prepričat, da je VW vredo, zato se opravičujem če sem katerega lastnika drugih avtohiš užalil! LP
Cuore Sportivo

vinci
Novinec

Napisal/-a vinci Pe dec 29, 2006 11:28 am

Tudi slovenski osli smo ljudje.
Zakaj se pa alfa ne prodaja je pa več vzrokov od slabega ugleda ki si ga je sama zapravila in seveda (ne)kvalitete.

vinci
Novinec

Napisal/-a vinci Pe dec 29, 2006 11:46 am

Tako kot ti gledaš na druge avtomobile "zaničljivo" tako tudi drugi gledajo na alfo.Kar se tiče alfe sem jaz govoril iz svojih izkušenj in niso bile negativne.Kar se prodaje tiče se pogovarjamo o celotni alfini prodaji ne samo za slovenijo ki je premajhno tržišče vendar nič manj pomembno.

Uporabniški avatar
GEISTERFAHRER
Novinec

Napisal/-a GEISTERFAHRER Pe dec 29, 2006 11:49 am

vinci je napisal/-a:Zakaj se pa alfa ne prodaja je pa več vzrokov od slabega ugleda ki si ga je sama zapravila ...

Argumentiraj! :roll:
Alfa-146 BOXER, za dušo in telo!
Slika

Uporabniški avatar
axa
Novinec

Kraj: Ilirska Bistrica

Napisal/-a axa Pe dec 29, 2006 11:54 am

Jaz se dobro zavedam,da alfina prodaja(vsaj tle pri nas) trpi zaradi slabega ugleda,ki si ga je pridobila v prejsnjih letih pac z povrsno izdelavo avtomobilov ampak precej podobne povrsnosti sem opazil tudi pri drugih znamkah(ne bom napisu katerih da ne bo kdo kej zameru....ja in vmes je bila ena nemska....in ne opel :P :D ).

Na zivce mi gre pa seveda to,da ljudje bazirajo na ta slab ugled se dandanes in dejansko pljuvajo cez prakticno vse avtomobile, ki prihajajo iz fiatovega koncerna v tem primeru brez ,da bi seveda imeli kdaj sploh moznost poskusiti enega od teh avtomobilov.Ne bom reku,da so pa vsi taki a ne?

No jaz tukaj nimam vec kaj dodat, ker naceloma se ne oziram dosti za takimi temami, ker ponavadi izpadejo banalne ,ker vsak svojo lajna in temu ni ponavadi konca ne kraja.
Naj vsak pac vozi tist kar mu pase....

P.S Mojster miha:Tisto glede zaplankanosti sem pa lepo poudaril,da so BILI zaplankani in da se je to spremenilo.

vinci
Novinec

Napisal/-a vinci Pe dec 29, 2006 11:55 am

Italijanska šlamparija ni izraz ki bi padel z neba in za slabo kvaliteto in posledično slab ugled je kriva alfa.Razen če je pri alfi obratno pa so krivi kupci oziroma lastniki alf?

Uporabniški avatar
axa
Novinec

Kraj: Ilirska Bistrica

Napisal/-a axa Pe dec 29, 2006 12:13 pm

Sej nism nikoli trdil, da so drugi krivi....itak, da so si po vecini kar sami.Malo je pa tudi to krivo, ker je avto kot sam poceni in so jih rabljene kupovali po vecinoma mladci, ki so v avto bore malo vlagali in tiscali , valda da je vse skup crkovalo in s tem se je tudi siril "glas" o kvarljivost alf.To vem sam , ker sem tudi sam kupoval zgonjene za par soldov in se je vidlo kak je bilo delano z njimi.Priznam, da sem tudi sam postal precej skepticen proti tej znamki ravno zaradi tega, samo sem vseeno sel se naslednjo kupit,ki je stala malo vec in ni bla zgonjena.....rezultat:Avto je delal BP, nato sem ga prodal naprej in se dandanes sluzi lastniku zopet BP.

Sam sem nato kupil po besedah ZELO dovzetno alfo za okvare(155Q4) in glej ga zlomka avto mi 2 in pol leti sluzi kot mora(kaksna okvara se je najdla ampak nic kriticnega..pac posledica enih neumnosti prejsnjih lastnikov) in me ni nikoli pustila na cedilu kljub kar solidni konjazi in navitosti motorja.Da ne govorim to,da je ta alfa tocno iz tistega obdobja k je bila kao alfa najslabsa.

weta
Novinec

Napisal/-a weta Pe dec 29, 2006 12:27 pm

alfa 33 prvi model se je prodajala na primorskem zaradi dveh oz. treh razlogov.
1. to je bil čas, ko so nekateri dobivali italijanske penzije (veliko denarja na enkrat) in so potem starčki ali pa njihovi 50 letni otroci na veliko kupovali nove avte in tako zamenjali svoje fičke, yugote in stoenke
2. primorska je bila v tistih časih tradiconalno navezana na italijanski trg. Zastava je pač bila licenca fiat. In ko si primerjal fiat z zastavo je bil le ta zelo kvaliteten.
3. penzijo so dobili v lirah in na italijansko banko in so nekateri gladko kar italijanski avto kupili.

očitno pa je bila ta alfa krš od avta, ker nihče ni potem kupil novega modela.
tisti, ki je takrat kupil golfa II, ga še sedaj vozi.

zakaj pa se sedaj alfe ne prodajajo? mogoče zelo ozek krog ljudi, ki so potencialni kupci. To je recimo v glavnem mladina ali pa mladi po srcu itd...le ti pa nimajo denarja.
stari čiko pri 60-ih ne rabi 250 konjev, 2.5 turbo in podobnega sranja...rabi 100 konjev, da pelje ženo v nedeljo k maši in v soboto v market.
meni osebno je všeč 159, mogoče bi si čez čas privoščil kako 2, 3 leta staro, ker za novo nimam keša...pa sem gledel motorno paleto...ne hvala, ne rabim toliko konjev in kubikov da bom samo zavarovalnico futral...
če se sedaj s familijo lepo vozimo s 75 konji, se bomo tudi v prihodnje..s komplet stroški registracije in zavarovanjem 80 čukov letno...za ostalo pa gremo raje dvakrat na leto v toplice.

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch Pe dec 29, 2006 12:42 pm

vinci je napisal/-a:Italijanska šlamparija ni izraz ki bi padel z neba in za slabo kvaliteto in posledično slab ugled je kriva alfa.Razen če je pri alfi obratno pa so krivi kupci oziroma lastniki alf?

Seveda, da je, samo to je bilo v preteklosti, mi pa govorimo o novih modelih, sploh je bila šlamparija najbol prisotna pri it. avtomobilih z nekje sredine 80ih do nekako leta 98. Topic pa je, ali je Alfa slab avto... To kokr jz vem je sedanjost in ne preteklost oz. stereotipi... Nasplosno pa dobr vem, da so bili stari it. avti do tega obdobja ko sem ga vpisal in se v njega ne bom natancno poglabljal, ker si lahko vsak to prebere na internetu zakaj in kako, zelo dobri in predvsem vzdrzljivi. Tako da ljudje lepo prosim, vsaj malo premislte predn pišete zacementirane komentarje vaših staršev... Novi modeli so pa svetlobna leta pred tistimi in vsakemu ki dvomi lahko gre sprobat pa mu bo vse jasno, zakaj se tudi celo v Nemciji prodaja tako dobro. Kakor si ti omenil, ocitno ne brez razloga ali pac?

Uporabniški avatar
De_Tomaso
Uporabnik

Napisal/-a De_Tomaso Pe dec 29, 2006 3:13 pm

ghostrider je napisal/-a:Še kr so pa najbolj glasni lastniki alfe! Toliko o naduvancih in samohvali. Tukaj bi še posebej poudaril veleuma esema in mu odgovoril na post: če imaš MB ali BMW, samohvala ni potrebna, kar je nasprotje z alfo. Nekdo, ki reče, da je S klasa kulnkišta, nima pojma kaj govori in nima predstave o razlikah med avtomobili. Tak avto ne kupiš za to, da boš po Ljubljani 45 min iskal frej parkirno mesto, čeprav sem ga v box veliko lažje parkiral, kot avto, ki ga trenutno lastim in je več kot meter krajši. Se strinjam, da ni seicento, niti ni alfa, saj ta avto za tak način vožnje in uporabe ni narejen. Niti ni gokart za na mobikrog. Mogoče boš kasneje drugačnega mnenja, zdaj pa mislim, da je tvoje šimfanje znak fovšije, k si pač kj tacga ne morš privoščit.
p.s.:600 SEL s 410 konji in ogromnim navorom pa se mi še zdaleč ni zdel dolgočasen. To pač ni avto, ki bi bil namenjen familjari, ki hodi v špara po pašteto.

Veš kaj fant, ko boš ti imel toliko izkušenj in ko boš vsak dan imel na dvorišču S klaso se boš pa tudi lahko oglasil in napisal da je kuln kišta.

Do takrat, ko boš pa vozil en meter krajše avtomobile pa me prosim ne označevat kot nekoga, ki nima pojma in tako dalje.
Zadnjič spremenil De_Tomaso, dne Pe dec 29, 2006 3:21 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Vprašanje podnebnih sprememb zaradi naše potrošnje ni vprašanje stroškov, ampak vprašanje naše morale.

Uporabniški avatar
De_Tomaso
Uporabnik

Napisal/-a De_Tomaso Pe dec 29, 2006 3:19 pm

Ta tema je lep pokazatelj dveh reči.

- Skoraj ni lastnika alfe, ki bi jo preklinjal

- in skoraj brez izjeme noben od tistih, ki trdijo, da se alfe bolj kvarijo kot drugi avtomobili, je sam ne vozi in si je nikoli ni lastil.

Jaz si iz tega potegnem določene zaključke, kako pa si jih drugi pa je stvar vsakega posameznika.
Vprašanje podnebnih sprememb zaradi naše potrošnje ni vprašanje stroškov, ampak vprašanje naše morale.

Martina Navratilova
Novinec

Napisal/-a Martina Navratilova Pe dec 29, 2006 3:33 pm

De_Tomaso je napisal/-a:Ta tema je lep pokazatelj dveh reči.

- Skoraj ni lastnika alfe, ki bi jo preklinjal

- in skoraj brez izjeme noben od tistih, ki trdijo, da se alfe bolj kvarijo kot drugi avtomobili, je sam ne vozi in si je nikoli ni lastil.

Jaz si iz tega potegnem določene zaključke, kako pa si jih drugi pa je stvar vsakega posameznika.

:?: :?: :?: :?:

Tipicen post alfista. popolno posplosevanje. Vse alfe katere lastnike dobro poznam vem da se vec kvarijo kot povprecni avti drugih znamk. Tiste katerih ne poznam dobro se pa nikoli ne pokvarijo. Res cudno.

Tema je kvecjemu pokazatelj da doloceni ljudje v SLO ne bojo priznali svoje napake pri nakupu ne glede na to da mkajo v kurcu avto. :D

Tipicna nasa mentaliteta. :roll:

Pa mamo jo doma in jst sm navijal zanjo zdj mi je pa jasno po 3eh da so pac resno u kurcu.

Da je alfa v kurcu lahko z lahkoto trdijo tisti ki so imeli v lasti vec japoncev in vec alf. Jst sm tak. In jst trdim da so u kurcu. Dokler pa primerjate alfo z peugeotom, fiatom, renualtom, lancio ali citroenom pa niti niso tako slabe. priznam.

Martina Navratilova
Novinec

Napisal/-a Martina Navratilova Pe dec 29, 2006 3:41 pm

De_Tomaso je napisal/-a:
ghostrider je napisal/-a:Še kr so pa najbolj glasni lastniki alfe! Toliko o naduvancih in samohvali. Tukaj bi še posebej poudaril veleuma esema in mu odgovoril na post: če imaš MB ali BMW, samohvala ni potrebna, kar je nasprotje z alfo. Nekdo, ki reče, da je S klasa kulnkišta, nima pojma kaj govori in nima predstave o razlikah med avtomobili. Tak avto ne kupiš za to, da boš po Ljubljani 45 min iskal frej parkirno mesto, čeprav sem ga v box veliko lažje parkiral, kot avto, ki ga trenutno lastim in je več kot meter krajši. Se strinjam, da ni seicento, niti ni alfa, saj ta avto za tak način vožnje in uporabe ni narejen. Niti ni gokart za na mobikrog. Mogoče boš kasneje drugačnega mnenja, zdaj pa mislim, da je tvoje šimfanje znak fovšije, k si pač kj tacga ne morš privoščit.
p.s.:600 SEL s 410 konji in ogromnim navorom pa se mi še zdaleč ni zdel dolgočasen. To pač ni avto, ki bi bil namenjen familjari, ki hodi v špara po pašteto.

Veš kaj fant, ko boš ti imel toliko izkušenj in ko boš vsak dan imel na dvorišču S klaso se boš pa tudi lahko oglasil in napisal da je kuln kišta.

Do takrat, ko boš pa vozil en meter krajše avtomobile pa me prosim ne označevat kot nekoga, ki nima pojma in tako dalje.

To so pa res izkusnje. LOOOOOL

Uporabniški avatar
GEISTERFAHRER
Novinec

Napisal/-a GEISTERFAHRER Pe dec 29, 2006 3:43 pm

Martina Navratilova je napisal/-a: In jst trdim da so u kurcu...

:?:
Utemelji!
Alfa-146 BOXER, za dušo in telo!
Slika

Martina Navratilova
Novinec

Napisal/-a Martina Navratilova Pe dec 29, 2006 3:52 pm

GEISTERFAHRER je napisal/-a:
Martina Navratilova je napisal/-a: In jst trdim da so u kurcu...

:?:
Utemelji!

Ker so pol-izdelki ze ko pridejo iz tovarne
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 27 gostov