Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Kraj: Chicago, USA

Napisal/-a chgotom Če jan 03, 2008 12:56 am

Senad je napisal/-a:to je najlažje. jaz ti avto prodam, ti pa se sam j*** pa urejaj papirje, ko ga dobiš u slo...

LP IZ MB. :!:

Ja, zaenkrat so ze stirje v Sloveniji odpovedali, ki bi to urejali: eden nima telefona, drugi sploh ne avta, tretji je kar poniknil, cetrti pa se vedno "nekaj preverja". Od tukaj iz ZDA papirologijo v Sloveniji res bolj tezko urejamo.

Doloceni posamezniki (beri tisi z znanjem, vezami in poznanstvi) pa tako najraje sami urejajo uvoz. Ceneje in hitreje.

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Če jan 03, 2008 1:00 am

jay je napisal/-a:fantje in dekleta, dajte si raje v eu najt avtomobilčke, en kup problemov manj boste imeli ;)

Ja, ce si isti avto pripravljen 2x preplacat (Jeep Grand Cherokee ipd), nekatere pa sploh ne dobis po normalni in uradni poti v Evropi, ker ni uvoza: Charger, Mustang...

Pa se dolar je sibak... Torej?

LP iz Chicaga!

HostMaster
Nov uporabnik

Napisal/-a HostMaster Če jan 03, 2008 11:08 am

to se mi zdi neki sumljivo. ko sem te uprašal za konkretno ceno avtomobila mi nisi odgovoril na vprašanje !!!!!!!!! to je zihr nateg!!!! :evil:

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Če jan 03, 2008 11:41 am

HostMaster je napisal/-a:to se mi zdi neki sumljivo. ko sem te uprašal za konkretno ceno avtomobila mi nisi odgovoril na vprašanje !!!!!!!!! to je zihr nateg!!!! :evil:

Tole je malo TOO MUCH obdolzevat za nateg kar tako nekoga? Kaj pa ce si ti nateg, da ti tukaj najdemo avto, zalozimo denar za rezervacijo potem se pa sploh ne oglasis vec? Se je ze dogajalo... Tako, da ne bi o tem.

Imas telefon, poklici, ce hoces takoj odgovor in se dogovorimo.

LP iz Chicaga!

DeJones
Nov uporabnik

Napisal/-a DeJones Če jan 03, 2008 3:24 pm

ocean je napisal/-a:mislm ok...js bi zej na tem mestu pocas dau eno kritiko za "chgotom": mislm ok na začetku je blo use lepo in prou, sva se menla, povedu sm zelje, najdu sm avto...in na konc nobenga odziva vec...ok k si mi dau telefon sm te poklicu sva se slisala in po pogovoru nej bi se stvar spravla u pogon...in nato spet ne duha ne sluha iz amerike...pišem na fourumu kje se je zgubu uporabnik "chgotom" in mi omenjeni uporabnik odgovori, da bo sel za par dni na počitnice potem se meniva naprej...in kaj je sledil kot vidmo veselo piše po forumu (meni pa odgovora na nč...recimo al je avto u redu, al je predelec al najdem kej drucga, al pa da je uredu pa se zmenmo za plačilo, itd.)...torej al se da sploh kej konkretno zmenit? mislm pišem pač zato ker točno v tej temi uporabnik chgotom na veliko omenja izvoz iz amerike in da lepo to use uredi. Po mojih izkušnjah ni blo še nič od tega, tako da me nakup v tej smeri iz amerike že mineva...morm priznat da nism prčakvou tacga odnosa;)

lp

Tudi jaz nisem dobil odgovora. Zanimivo.

Sicer pa je chicago kar krepko oddaljen od obale, ste kaj razmišljali kako potem avto spraviti na V obalo amerike. Ali je bolje nakup opraviti kje na V obali, kaj pravite?

LP

ocean
Novinec

Napisal/-a ocean Če jan 03, 2008 6:23 pm

chgotom je napisal/-a:
ocean je napisal/-a:mislm ok...js bi zej na tem mestu pocas dau eno kritiko za "chgotom": mislm ok na začetku je blo use lepo in prou, sva se menla, povedu sm zelje, najdu sm avto...in na konc nobenga odziva vec...ok k si mi dau telefon sm te poklicu sva se slisala in po pogovoru nej bi se stvar spravla u pogon...in nato spet ne duha ne sluha iz amerike...pišem na fourumu kje se je zgubu uporabnik "chgotom" in mi omenjeni uporabnik odgovori, da bo sel za par dni na počitnice potem se meniva naprej...in kaj je sledil kot vidmo veselo piše po forumu (meni pa odgovora na nč...recimo al je avto u redu, al je predelec al najdem kej drucga, al pa da je uredu pa se zmenmo za plačilo, itd.)...torej al se da sploh kej konkretno zmenit? mislm pišem pač zato ker točno v tej temi uporabnik chgotom na veliko omenja izvoz iz amerike in da lepo to use uredi. Po mojih izkušnjah ni blo še nič od tega, tako da me nakup v tej smeri iz amerike že mineva...morm priznat da nism prčakvou tacga odnosa;)

lp

Se vedni nisi KONKRETNO napisal kaj te zanima, model, letnik, miljaza in vse ostalo. Kaksen prevoz zelis (kontejner oz roll-on/roll/off). Imas tudi moj telefon in lahko poklices, samo 7 ur razlike upostevaj.

LP iz Chicaga!

Kaj z moje strani ni bilo konkretno. Mogoče to da sem sam našu avto na netu in ti poslal link na PM, mogoče to (bom zej še javno povedu)da sm ti povedu, da gledam jaguarja E - typa(če se spomniš še nisi točno vedel kater avto je to), za katerga mi je najbl vazn da je kompletn in vem da za tak dnar 15k € vključno s prevozom do sem ne bo blesteče ohranjen, AMPAK VAŽN DA JE KOMPLETN, za avto k je star več kot 30 let pa ne bom pisal kok ma milj ker je to relativne podatek ane. Klical sem te že sva govorila pa ni bil nič drugač, sej usi vemo da pač pr tem tut ti neki zaslužš ane, ne bom te zej js pa prosu da mi ga prpeles...drgač pa prevoz kontejner ampak to je res zadna stvar k se jo zmeni...tko da še enkat poudarjam POVEDU SEM USE ODGOVORA PA NA NČ NISM DOBU...to je to z moje strani, sam povem kako vidm stvar tko da to je to

lp

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a Če jan 03, 2008 7:30 pm

DeJones je napisal/-a:
Sicer pa je chicago kar krepko oddaljen od obale, ste kaj razmišljali kako potem avto spraviti na V obalo amerike. Ali je bolje nakup opraviti kje na V obali, kaj pravite?

LP

ti si pa kar precej prešprical geografijo :)

Uporabniški avatar
Majand
Novinec

Re: zavarovanje

Napisal/-a Majand Če jan 03, 2008 8:11 pm

8 je napisal/-a:zivjo!

kolko pa pride obvezno zavarovanje v zda za eno veliko suv mrcino (escalade, navigator, q7, x5)?

lp 8

Kot ze omenjeno, tu ni toliko pomembna moc motorja ampak bolj tvoja vozniska zgodovina (kazni,…). Jaz placam za Hondo civic 1400 dolarjev obveznega zavarovanja brez kaska, ker sem uradno brez izkusenj. Kolega ima Imprezo sti in placa enak znesek za polni kasko.Moras pa preden zavarujes povedat kolk prekrskov si v zadnjih letih naredil, in to se zelo pozna pri premiji, tako da je to se dodatna kazen za prekrsek.

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Pe jan 04, 2008 2:13 am

TommyGun je napisal/-a:
DeJones je napisal/-a:

LP

Chicago lezi na obali Michigan-skega jezera, ki je potem prek ostalih Velikih Jezer povezano z izhodom na Atlantik prek kanala Sv. Lovrenca. Toliko o geografiji.

Avte seveda ne posiljamo od tukaj direktno z ladjo, ampak gredo s tovornjaki do vzhodne obale, najbolj pogosto Baltimore oz. druga New Jersey pristanisca. Transportni stroski nimajo veze s ceno avta, so v bistvu isti od tukaj (Chicago) kot direktno iz vzhodne obale. Seveda lahko avto kupis sam na vzhodni obali, v tem primeru se izogibaj regij New York, Boston, New Jersey - avti so najbolj zdelani v kolikor je govora o rabljenih seveda in pa nekaj drazji. Precej boljse stanje je juzneje: N. in S. Carolina, Georgia in pa seveda Florida.

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Pe jan 04, 2008 2:19 am

Majand je napisal/-a:

kolko pa pride obvezno zavarovanje v zda za eno veliko suv mrcino (escalade, navigator, q7, x5)?

lp 8

Kot ze omenjeno, tu ni toliko pomembna moc motorja ampak bolj tvoja vozniska zgodovina (kazni,…). Jaz placam za Hondo civic 1400 dolarjev obveznega zavarovanja brez kaska, ker sem uradno brez izkusenj. Kolega ima Imprezo sti in placa enak znesek za polni kasko.Moras pa preden zavarujes povedat kolk prekrskov si v zadnjih letih naredil, in to se zelo pozna pri premiji, tako da je to se dodatna kazen za prekrsek.

Tocno tako! Le tista beseda "moras povedat" ne drzi povsem: zavarovalnice kar same pridobijo tvoj Driving Record in takoj vidijo, kako je z voznisko zgodovino. Neredko pa se zahtevajo (oz. pridobijo) se Credit Check, da vidijo, kako placujes (ali pa ne placujes...) racune in ostale financne obveznosti: najemnine, mortgage, kreditne kartice itd. Bistveno vlogo igra tudi starost in pa podrocje kjer zivis. V kaksnem Bronx-u brez garaze bo zavarovanje za Mercedes bistveno visje, kot pa kje v Iowi v predmestni hiski z garazo.

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
Majand
Novinec

Napisal/-a Majand Pe jan 04, 2008 3:51 am

chgotom je napisal/-a:
Majand je napisal/-a:

lp 8

Tocno tako! Le tista beseda "moras povedat" ne drzi povsem: zavarovalnice kar same pridobijo tvoj Driving Record in takoj vidijo, kako je z voznisko zgodovino. Neredko pa se zahtevajo (oz. pridobijo) se Credit Check, da vidijo, kako placujes (ali pa ne placujes...) racune in ostale financne obveznosti: najemnine, mortgage, kreditne kartice itd. Bistveno vlogo igra tudi starost in pa podrocje kjer zivis. V kaksnem Bronx-u brez garaze bo zavarovanje za Mercedes bistveno visje, kot pa kje v Iowi v predmestni hiski z garazo.

LP iz Chicaga!

Ja, sigurno preverijo tvoj driving record, samo ko rabis na hitro sklenit zavarovanje vseeno izpolnis obrazec o morebitnih prekrskih, da se lahko doloci premija, kasneje pa se to sigurno preveri. Kar se pa credit checka tice, pri meni so ga zahtevali celo pri sklenitvi narocnine za mobilni telefon. :D

lp

HostMaster
Nov uporabnik

Napisal/-a HostMaster So jan 05, 2008 4:12 pm

chgotom je napisal/-a:
TommyGun je napisal/-a:
DeJones je napisal/-a:

LP

Chicago lezi na obali Michigan-skega jezera, ki je potem prek ostalih Velikih Jezer povezano z izhodom na Atlantik prek kanala Sv. Lovrenca. Toliko o geografiji.

Avte seveda ne posiljamo od tukaj direktno z ladjo, ampak gredo s tovornjaki do vzhodne obale, najbolj pogosto Baltimore oz. druga New Jersey pristanisca. Transportni stroski nimajo veze s ceno avta, so v bistvu isti od tukaj (Chicago) kot direktno iz vzhodne obale. Seveda lahko avto kupis sam na vzhodni obali, v tem primeru se izogibaj regij New York, Boston, New Jersey - avti so najbolj zdelani v kolikor je govora o rabljenih seveda in pa nekaj drazji. Precej boljse stanje je juzneje: N. in S. Carolina, Georgia in pa seveda Florida.

LP iz Chicaga!

to je že res, da cena prevoza ni odvisna od cene avtomobila. je pa res k ti dobiš avto v SLO morš plačat carino,davek.....pol je pa odvisn od cene avtomobila. če se znajdš pa ti v Ameriki napišejo manjšo ceno, kot si ti v resnici dal.
jst ne vem zakaj še zmeri nism dubu odgovora?

LP, HostMaster

ocean
Novinec

Napisal/-a ocean Ne jan 06, 2008 6:34 pm

sej se ne rabs sekirat ce nisi dobu odgovora, js ga ze pol leta cakam, tko da resnost na visku... ;)

HostMaster
Nov uporabnik

Napisal/-a HostMaster Ne jan 06, 2008 8:40 pm

ocean je napisal/-a:sej se ne rabs sekirat ce nisi dobu odgovora, js ga ze pol leta cakam, tko da resnost na visku... ;)

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Ne jan 06, 2008 9:07 pm

ocean je napisal/-a:sej se ne rabs sekirat ce nisi dobu odgovora, js ga ze pol leta cakam, tko da resnost na visku... ;)

Vsem ki "niso dobili odgovora": email-e imamo zasute z vprasanji, vecina je v stilu"... ja jest sam tko en mal sprasujem kolk bi bil en vajper pa ena korveta pa mogoc bi se enga mustanga prpelu. Pol pa jest bi placu ko ga mam tuki v Sloveniji registriranga... kolk bo pa carina..." itd itd itd Resnost na visku!

Kolega tukajle, ki se najbolj pritozuje in je hotel informacije o starejsem in eksoticnem Jaguarju (ve, kdo je...): to ni avto, ki ga dobis na vsakem koraku, v kolikor si ga uspel locirat, sporoci pls.

V kolikor je bil kaksen email spregledan, se iskreno opravicujem. Poslji se enkrat PM tukaj na forum.

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Ne jan 06, 2008 9:13 pm

HostMaster je napisal/-a:
chgotom je napisal/-a:
TommyGun je napisal/-a:
DeJones je napisal/-a:

LP

LP iz Chicaga!

to je že res, da cena prevoza ni odvisna od cene avtomobila. je pa res k ti dobiš avto v SLO morš plačat carino,davek.....pol je pa odvisn od cene avtomobila. če se znajdš pa ti v Ameriki napišejo manjšo ceno, kot si ti v resnici dal.
jst ne vem zakaj še zmeri nism dubu odgovora?

LP, HostMaster

Izvozna dokumentacija, title in vse ostalo mora bit potrjeno s strani ameriske carine, ko avto zapusti ozemlje ZDA. Kot tako jo potem dobi v roke slovenska carina, zato tisto "ce se znajdes" ne bo povsem drzalo...

Tisto o odgovoru - glej prejsnji odgovor.

LP iz Chicaga!

ocean
Novinec

Napisal/-a ocean Po jan 07, 2008 8:54 am

chgotom je napisal/-a:

Vsem ki "niso dobili odgovora": email-e imamo zasute z vprasanji, vecina je v stilu"... ja jest sam tko en mal sprasujem kolk bi bil en vajper pa ena korveta pa mogoc bi se enga mustanga prpelu. Pol pa jest bi placu ko ga mam tuki v Sloveniji registriranga... kolk bo pa carina..." itd itd itd Resnost na visku!

Kolega tukajle, ki se najbolj pritozuje in je hotel informacije o starejsem in eksoticnem Jaguarju (ve, kdo je...): to ni avto, ki ga dobis na vsakem koraku, v kolikor si ga uspel locirat, sporoci pls.

V kolikor je bil kaksen email spregledan, se iskreno opravicujem. Poslji se enkrat PM tukaj na forum.

LP iz Chicaga!

Poglej! poslal sem ti ene tri PMe, u vsakm tud link od jaguarja, ki se je nahajal (ne vem ce je se tam) v astoriji (NY) spraševal sem te, če je avto še dovolj blizu tebe, da si ga mogoče ogledaš, vendar se mi je zdela razdalja 300km pač malo prevelika, zato sem se že sam pozanimal in dobil slike. Naj omenim še, da si mi odgovarjal (1 odgovor) vse dokler nisem polslal linka od avtomobila, v tem odgovoru si tudi zapisal telefonsko številko. ko nekaj časa ni bili odgovora (beri par mesecev) sem se odločil da te pokličem in sva govorila ene 10 minut. v pogovoru si se mi sicer opravičil, da ni bilo odziva in takrat si poudaril da bom dobil odgovor v kratkem (če je zadevo mogoče izpeljati). in nato vse tiho je bilo. torej kaj še prčakuješ od mene, glede na to da sva seze pogovarjala o plačilu in o tem da mi ti še samo skalkuliras koliko točno me stvar pride in kakšna so moja možna zavarovanja pri vnaprejšnem plačilu. rekel bi, da se je moja pošta izgubila med ostalo neresno, če bi pisu neki o muscle carsih pa kok pride pa kva je pocen ampak ne DAU SM TI USE POTREBNO DA SE SAM ZMENVA IN PRPELEVA ZADEVO SM in ne se ti men zej zgovarjat na neresnot z moje strani. aja pa ce se koga zanima zakaj sm ksn mesc nazaj sprasvou ke se je zgubu chogotom, no vrjetn nism za brez veze sprasvou ane...

ni bil spregledan en mail, bla je spregledana cela vrsta mailov, sej sm ti ga tut na firmo u ameriko poslou tk da ne mec me u kos kamor ne pasem;)

Uporabniški avatar
TooOldVehicle
Novinec

Napisal/-a TooOldVehicle Po jan 07, 2008 9:36 am

A mi lahko nekdo prosim pove za kakšno ameriško različico strani Avto.net, Mobile.de, katera ameriška stran z rabljenimi avtomobili je tam najbolj obiskana, in ima najbolj obsežno ponudbo? hvala
Slika

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po jan 07, 2008 9:59 am

TooOldVehicle je napisal/-a:A mi lahko nekdo prosim pove za kakšno ameriško različico strani Avto.net, Mobile.de, katera ameriška stran z rabljenimi avtomobili je tam najbolj obiskana, in ima najbolj obsežno ponudbo? hvala

Prelistaj par strani nazaj ;)

Barracuda1
Novinec

Napisal/-a Barracuda1 Po jan 07, 2008 1:03 pm

Zanima me, če je možno uvoziti tudi motorno kolo (motocross), in če je, koliko bi bila cena za prevoz, enaka kot za avto ali kaj razlike?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 9 gostov