uros11 je napisal/-a:Pa še sam svoj pravnik je bil. Videno- kupljeno ne pomeni tega, da ti lahko vturijo drugo vozilo.
saj mu ni vturil drugega vozila...tega je pac lepo povedano malo predelal
lp tdk
dask je napisal/-a:@tdk
glede pranja avta - meni recimo je to vedno v drugem planu. Operem ga občasno, ker je na moji poti v službo, sploh pozimi, vedno mokra cesta. Naj potem perem vsak dan?
Drugače pa še noben od mojih avtov ni bil slabo vzdrževan. Vozim ga na redne servise, knjiga je vedno potrjena, če kaj začne ropotat ali škripat, sledi servis, brez izjeme. Ker sem si zadal, da bom imel samo toliko drag avto, kot ga lahko vzdržujem. Ne da vse dam za kupnino.
Tako da, tudi če je avto opran in spedenan, ne pomeni, da je vzdrževan. In če je umazan, ne pomeni da ni vzdrževan.
GoGo je napisal/-a:Še današnja izkušnja z avtotrgovino KEKO (šargi) iz Mariborske ulice v Celju.
Gre za ford focus karavan '99
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2613107&show=
Po telefonu prejšnji teden je bilo rečeno:
126.000 realnih kilometrov, prvi lastnik, servisna knjiga potrjena, avto kot nov, vse
vključno s klimo dela...
Danes ob ogledu
Prvo kot prvo me preseneti prodajalec, ki niti ne zna slovensko. Si pogledam avto,
takoj mi je jasno da ima bistveno več kilometrov kot jih je na števcu. Na moj komentar o kilometrih odvrne da je avto kot nov in da da pisno garancijo na kilometre...Nasploh je na vsako vprašanje odgovoril nekaj v smislu: poglej kako je lep, pa čisto poceni, to morš tkoj kupit da ga ne vzame kdo drug...(pa avto stoji že vsaj pol leta...)
Pogledam prometno: kot lastnik vozils vpisan phillip morris d.o.o...Ga vprašam kako da so pozabil omenit da je bil to služben avto...Odgovor: ne ne gospod, to bil privat...
Ostale napake: klima ne dela, zavore tresejo (zviti diski), ročna ne prime, radio je zakodiran (kode nimajo), servisne knjige ali kakršnihkoli potrdil o servisih seveda ni,,
armatura je popokana in spraskana, isto obloge vrat spredaj...Vrata prtljažnika ne stojijo gor, ker so zanič amortizerji...
Po probni vožnji sem že odločen, da nikakor ni pameten nakup, nakar se pojavi še lastnik (keko) in se začne opravičevat, ko mu omenim, da hoče nategnit(slabo stanje avta, močno zbiti kilometri)... Za slabo stanje se je opravičeval, in krepko spustil ceno, o kilometrih je še nekaj časa trdil, da so pravi in da garantira in oh in sploh. Nato ga prosim, naj mi pove, kako naj si razlagam nalepko na vratih, na kateri je vpisan zadnji servis (december 2007 - 250.000km, omenjena je tudi naslednja menjava jermena na 300.000)... Spet je sledilo opravičevanje, da on tega res ni vedel itd. (šalabajzerji so pozabil odstranit vse dokaze...) in spet zaradi tega krepko
znižal ceno. Na koncu je bila cena od prodajne nižja za 35%!!! Seveda sem se kljub temu poslovil.
Na kratko, če je kdo gledal ta avto, naj si prihrani čas, ker...
- klima ne dela (ne vklopi se niti ventilator)
-zavore so potrebne temeljite obnove
-potrbno je nardit komplet velik servis
-utrujeni materiali
-realnih 250.000-300.000 km
speedfreak je napisal/-a:gogo..u celje h KEKO tu sploh ne hod, nikol. škoda, ker nisi prej vprašal, ne bi rabil hodit v Celje. pri njemu še nisem videl avta s servisno knjigo ne nič..ma pa najčistejše avte v sloveniji po moje, tako da ( @tdk ), ni vse zlato kar se sveti, moj avto je na zunaj dostikrat umazan do strehe in še čez, kar se tiče tehnike je vzdrževan u piko, vožen, kot se spodobi, notranjost pa je tudi vedno čista, ker v umazanem avtu se ne morem voziti, kak pa je na zunaj me pa prav malo briga, recimo temu italianski način razmišljanja, pleh je pleh, motor, zavore ipd more pa bit v nulo.
točno tak je pri meni. Pa še po avtu se nima noben želje vlačit, da se ne zamaže. No js si edino luči, stekla in pa okoli kljuk spucam :Pspeedfreak je napisal/-a:gogo..u celje h KEKO tu sploh ne hod, nikol. škoda, ker nisi prej vprašal, ne bi rabil hodit v Celje. pri njemu še nisem videl avta s servisno knjigo ne nič..ma pa najčistejše avte v sloveniji po moje, tako da ( @tdk ), ni vse zlato kar se sveti, moj avto je na zunaj dostikrat umazan do strehe in še čez, kar se tiče tehnike je vzdrževan u piko, vožen, kot se spodobi, notranjost pa je tudi vedno čista, ker v umazanem avtu se ne morem voziti, kak pa je na zunaj me pa prav malo briga, recimo temu italianski način razmišljanja, pleh je pleh, motor, zavore ipd more pa bit v nulo.
adis je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2641397&show=
zanimivo, da so takoj zbrisali kilometrino, ki je znašala 223000!
marjan novak je napisal/-a:Ja fantje, taka je realnost.
Dobri rabljeni avti ostanejo/se prodajo znotraj družinskega kroga ali med prijatelji in kolegi. Kar pride na trg je bolj revščina, seveda z nekaj izjemami, ki se še isti dan prodajo. V državi je lep kup dilerjev, ki živijo od pleha in normalno je da jim ne more stat pol leta na parkirišču. Naredili bodo vse samo da ga spravijo v denar.
Kupovanje rabljenega zahteva veliko znanja in potrpežljivosti in pa seveda dežuranja na avto.netu. Raje si izbor avtov nekoliko razširite in vzamete tisto kar je najbolj ohranjeno in se takoj pojavi na netu.
Drugače pa še malo počakajte, kriza še ni dosegla dna in prava ponudba šele prihaja, posebej tista na "lizing" in "kredit brez pologa".
LP
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov