Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk Sr feb 18, 2009 9:02 am

uros11 je napisal/-a:Pa še sam svoj pravnik je bil. Videno- kupljeno ne pomeni tega, da ti lahko vturijo drugo vozilo.

saj mu ni vturil drugega vozila...tega je pac lepo povedano malo predelal

lp tdk

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk Sr feb 18, 2009 9:11 am

se ena smesna zgodba izpred vec kot 10 let....

Bili so casi,ko ni bilo interneta,pa so bili zanimivi avto sejmi,ki so se vsaj v MS in MB dogajali po nedeljah...in tako pridemo enkrat v nedeljo v MS na ta sejem;tam je en starejsi gospod prodajal Renault 19;avto ohranjen super,vzdrzevan,spucan kot da je nov,malo km,clovek je za avto res skrbel;skratka sigurno vreden nakupa.Okrog avta precej radovednezev in potencialnih kupcev;pa pravi en naj odpre haubo in malo zalaufa motor;gospod za zalaufa,motor suh,delovanje normalno...in se najde en pameten pa pravi,da mu ropota vodna pumpa(kar seveda ni bilo res);lastnik je dobesedno popizdil in zgrabil za grlo enega,ki je stal poleg(tip ni bil nic kriv);ga tam davil in skoraj podrl na tla,preklinjal,ga posiljal tja odkod je prisel...eni so ju komaj spravili narazen...lastnik pa se se nekaj casa ni pomiril s tem,da mu nekdo pravi,da pumpa ropota...nikoli ne ves,kaj in koliko kje komu poves...

lp tdk

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Sr feb 18, 2009 9:18 am

@tdk

glede pranja avta - meni recimo je to vedno v drugem planu. Operem ga občasno, ker je na moji poti v službo, sploh pozimi, vedno mokra cesta. Naj potem perem vsak dan?
Drugače pa še noben od mojih avtov ni bil slabo vzdrževan. Vozim ga na redne servise, knjiga je vedno potrjena, če kaj začne ropotat ali škripat, sledi servis, brez izjeme. Ker sem si zadal, da bom imel samo toliko drag avto, kot ga lahko vzdržujem. Ne da vse dam za kupnino.
Tako da, tudi če je avto opran in spedenan, ne pomeni, da je vzdrževan. In če je umazan, ne pomeni da ni vzdrževan. :roll:

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk Sr feb 18, 2009 9:29 am

dask je napisal/-a:@tdk

glede pranja avta - meni recimo je to vedno v drugem planu. Operem ga občasno, ker je na moji poti v službo, sploh pozimi, vedno mokra cesta. Naj potem perem vsak dan?
Drugače pa še noben od mojih avtov ni bil slabo vzdrževan. Vozim ga na redne servise, knjiga je vedno potrjena, če kaj začne ropotat ali škripat, sledi servis, brez izjeme. Ker sem si zadal, da bom imel samo toliko drag avto, kot ga lahko vzdržujem. Ne da vse dam za kupnino.
Tako da, tudi če je avto opran in spedenan, ne pomeni, da je vzdrževan. In če je umazan, ne pomeni da ni vzdrževan. :roll:

se strinjam;poznam pa nekaj takih,da ce je teden dni suha cesta se vozijo z umazanim avtom;v avtu pa imajo dobesedno smetisce,na armaturi za prst prahu ipd...in za nekaj takih vem,kako avto servisirajo in vzdrzujejo.So pa zame ta dejstva dovolj,da sklepam,kako nekdo srbi za avto tudi pod havbo...se pa strinjam,da so tudi izjeme,ceprav po mojem mnenju redke.

lp tdk

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Sr feb 18, 2009 11:52 am

Hja ... tako je to. Vcasih vidim kaksen avto ko je do strehe od soli. Se spomnim pred leti soseda v zimskem obdobju ko si je kupil nov avto. Doma pa garaza, ogrevana in ko se je pripeljal domov je tisti zasoljen in moker avto postavil direktno v garazo. Ne da bi umil ... malo kdaj se je videlo da je vsaj tisto sol dol spral ... :D

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo Po feb 23, 2009 9:24 pm

Še današnja izkušnja z avtotrgovino KEKO (šargi) iz Mariborske ulice v Celju.

Gre za ford focus karavan '99
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2613107&show=
Po telefonu prejšnji teden je bilo rečeno:
126.000 realnih kilometrov, prvi lastnik, servisna knjiga potrjena, avto kot nov, vse
vključno s klimo dela...

Danes ob ogledu
Prvo kot prvo me preseneti prodajalec, ki niti ne zna slovensko. Si pogledam avto,
takoj mi je jasno da ima bistveno več kilometrov kot jih je na števcu. Na moj komentar o kilometrih odvrne da je avto kot nov in da da pisno garancijo na kilometre...Nasploh je na vsako vprašanje odgovoril nekaj v smislu: poglej kako je lep, pa čisto poceni, to morš tkoj kupit da ga ne vzame kdo drug...(pa avto stoji že vsaj pol leta...)
Pogledam prometno: kot lastnik vozils vpisan phillip morris d.o.o...Ga vprašam kako da so pozabil omenit da je bil to služben avto...Odgovor: ne ne gospod, to bil privat...
Ostale napake: klima ne dela, zavore tresejo (zviti diski), ročna ne prime, radio je zakodiran (kode nimajo), servisne knjige ali kakršnihkoli potrdil o servisih seveda ni,,
armatura je popokana in spraskana, isto obloge vrat spredaj...Vrata prtljažnika ne stojijo gor, ker so zanič amortizerji...

Po probni vožnji sem že odločen, da nikakor ni pameten nakup, nakar se pojavi še lastnik (keko) in se začne opravičevat, ko mu omenim, da hoče nategnit(slabo stanje avta, močno zbiti kilometri)... Za slabo stanje se je opravičeval, in krepko spustil ceno, o kilometrih je še nekaj časa trdil, da so pravi in da garantira in oh in sploh. Nato ga prosim, naj mi pove, kako naj si razlagam nalepko na vratih, na kateri je vpisan zadnji servis (december 2007 - 250.000km, omenjena je tudi naslednja menjava jermena na 300.000)... Spet je sledilo opravičevanje, da on tega res ni vedel itd. (šalabajzerji so pozabil odstranit vse dokaze...) in spet zaradi tega krepko
znižal ceno. Na koncu je bila cena od prodajne nižja za 35%!!! Seveda sem se kljub temu poslovil.

Na kratko, če je kdo gledal ta avto, naj si prihrani čas, ker...
- klima ne dela (ne vklopi se niti ventilator)
-zavore so potrebne temeljite obnove
-potrbno je nardit komplet velik servis
-utrujeni materiali
-realnih 250.000-300.000 km
Lep dan!

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 Po feb 23, 2009 9:36 pm

GoGo je napisal/-a:Še današnja izkušnja z avtotrgovino KEKO (šargi) iz Mariborske ulice v Celju.

Gre za ford focus karavan '99
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2613107&show=
Po telefonu prejšnji teden je bilo rečeno:
126.000 realnih kilometrov, prvi lastnik, servisna knjiga potrjena, avto kot nov, vse
vključno s klimo dela...

Danes ob ogledu
Prvo kot prvo me preseneti prodajalec, ki niti ne zna slovensko. Si pogledam avto,
takoj mi je jasno da ima bistveno več kilometrov kot jih je na števcu. Na moj komentar o kilometrih odvrne da je avto kot nov in da da pisno garancijo na kilometre...Nasploh je na vsako vprašanje odgovoril nekaj v smislu: poglej kako je lep, pa čisto poceni, to morš tkoj kupit da ga ne vzame kdo drug...(pa avto stoji že vsaj pol leta...)
Pogledam prometno: kot lastnik vozils vpisan phillip morris d.o.o...Ga vprašam kako da so pozabil omenit da je bil to služben avto...Odgovor: ne ne gospod, to bil privat...
Ostale napake: klima ne dela, zavore tresejo (zviti diski), ročna ne prime, radio je zakodiran (kode nimajo), servisne knjige ali kakršnihkoli potrdil o servisih seveda ni,,
armatura je popokana in spraskana, isto obloge vrat spredaj...Vrata prtljažnika ne stojijo gor, ker so zanič amortizerji...

Po probni vožnji sem že odločen, da nikakor ni pameten nakup, nakar se pojavi še lastnik (keko) in se začne opravičevat, ko mu omenim, da hoče nategnit(slabo stanje avta, močno zbiti kilometri)... Za slabo stanje se je opravičeval, in krepko spustil ceno, o kilometrih je še nekaj časa trdil, da so pravi in da garantira in oh in sploh. Nato ga prosim, naj mi pove, kako naj si razlagam nalepko na vratih, na kateri je vpisan zadnji servis (december 2007 - 250.000km, omenjena je tudi naslednja menjava jermena na 300.000)... Spet je sledilo opravičevanje, da on tega res ni vedel itd. (šalabajzerji so pozabil odstranit vse dokaze...) in spet zaradi tega krepko
znižal ceno. Na koncu je bila cena od prodajne nižja za 35%!!! Seveda sem se kljub temu poslovil.

Na kratko, če je kdo gledal ta avto, naj si prihrani čas, ker...
- klima ne dela (ne vklopi se niti ventilator)
-zavore so potrebne temeljite obnove
-potrbno je nardit komplet velik servis
-utrujeni materiali
-realnih 250.000-300.000 km

Problem je pri njemu dobit dober avto :D

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po feb 23, 2009 9:36 pm

gogo..u celje h KEKO tu sploh ne hod, nikol. škoda, ker nisi prej vprašal, ne bi rabil hodit v Celje. pri njemu še nisem videl avta s servisno knjigo ne nič..ma pa najčistejše avte v sloveniji po moje :D , tako da ( @tdk ), ni vse zlato kar se sveti, moj avto je na zunaj dostikrat umazan do strehe in še čez, kar se tiče tehnike je vzdrževan u piko, vožen, kot se spodobi, notranjost pa je tudi vedno čista, ker v umazanem avtu se ne morem voziti, kak pa je na zunaj me pa prav malo briga, recimo temu italianski način razmišljanja, pleh je pleh, motor, zavore ipd more pa bit v nulo.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Napisal/-a GoGo To feb 24, 2009 12:57 pm

speedfreak je napisal/-a:gogo..u celje h KEKO tu sploh ne hod, nikol. škoda, ker nisi prej vprašal, ne bi rabil hodit v Celje. pri njemu še nisem videl avta s servisno knjigo ne nič..ma pa najčistejše avte v sloveniji po moje :D , tako da ( @tdk ), ni vse zlato kar se sveti, moj avto je na zunaj dostikrat umazan do strehe in še čez, kar se tiče tehnike je vzdrževan u piko, vožen, kot se spodobi, notranjost pa je tudi vedno čista, ker v umazanem avtu se ne morem voziti, kak pa je na zunaj me pa prav malo briga, recimo temu italianski način razmišljanja, pleh je pleh, motor, zavore ipd more pa bit v nulo.

Sej sem hvalabogu le mimogrede se ustavil. Sem že prej slišal precej slabega, ampak sem pač riskiral tisto slabo urico in se prepričal na lastne oči...
Lep dan!

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To feb 24, 2009 4:41 pm

Potem pa OK, ker pomoje te prime da koga ustreliš, ko se pelješ čez pol Slovenije, da na koncu dočakaš to, kar je tebe doletelo.

me pa preseneča, da Šargi in njemu podobni še vedno prodajajo, čeprav že vsako dete ve, da je nategator na kubik.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky To feb 24, 2009 5:37 pm

speedfreak je napisal/-a:gogo..u celje h KEKO tu sploh ne hod, nikol. škoda, ker nisi prej vprašal, ne bi rabil hodit v Celje. pri njemu še nisem videl avta s servisno knjigo ne nič..ma pa najčistejše avte v sloveniji po moje :D , tako da ( @tdk ), ni vse zlato kar se sveti, moj avto je na zunaj dostikrat umazan do strehe in še čez, kar se tiče tehnike je vzdrževan u piko, vožen, kot se spodobi, notranjost pa je tudi vedno čista, ker v umazanem avtu se ne morem voziti, kak pa je na zunaj me pa prav malo briga, recimo temu italianski način razmišljanja, pleh je pleh, motor, zavore ipd more pa bit v nulo.
točno tak je pri meni. Pa še po avtu se nima noben želje vlačit, da se ne zamaže. No js si edino luči, stekla in pa okoli kljuk spucam :P
LP Rok

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Sr feb 25, 2009 9:08 am

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2641397&show=

zanimivo, da so takoj zbrisali kilometrino, ki je znašala 223000!

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Napisal/-a GoGo Sr feb 25, 2009 9:58 am

adis je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2641397&show=

zanimivo, da so takoj zbrisali kilometrino, ki je znašala 223000!

Res da v oglasu ne piše kilometrine, vendar v tem primeru dvomim da bodo zbijal.
Potem morjo "zgubit". še servisno knjigo...223 k v končni fazi ni velik, če je bil res ustrezno servisiran...
Lep dan!

marjan novak
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a marjan novak Sr feb 25, 2009 10:49 am

Ja fantje, taka je realnost.
Dobri rabljeni avti ostanejo/se prodajo znotraj družinskega kroga ali med prijatelji in kolegi. Kar pride na trg je bolj revščina, seveda z nekaj izjemami, ki se še isti dan prodajo. V državi je lep kup dilerjev, ki živijo od pleha in normalno je da jim ne more stat pol leta na parkirišču. Naredili bodo vse samo da ga spravijo v denar.

Kupovanje rabljenega zahteva veliko znanja in potrpežljivosti in pa seveda dežuranja na avto.netu. Raje si izbor avtov nekoliko razširite in vzamete tisto kar je najbolj ohranjeno in se takoj pojavi na netu.

Drugače pa še malo počakajte, kriza še ni dosegla dna in prava ponudba šele prihaja, posebej tista na "lizing" in "kredit brez pologa".

LP

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Sr feb 25, 2009 2:43 pm

marjan novak je napisal/-a:Ja fantje, taka je realnost.
Dobri rabljeni avti ostanejo/se prodajo znotraj družinskega kroga ali med prijatelji in kolegi. Kar pride na trg je bolj revščina, seveda z nekaj izjemami, ki se še isti dan prodajo. V državi je lep kup dilerjev, ki živijo od pleha in normalno je da jim ne more stat pol leta na parkirišču. Naredili bodo vse samo da ga spravijo v denar.

Kupovanje rabljenega zahteva veliko znanja in potrpežljivosti in pa seveda dežuranja na avto.netu. Raje si izbor avtov nekoliko razširite in vzamete tisto kar je najbolj ohranjeno in se takoj pojavi na netu.

Drugače pa še malo počakajte, kriza še ni dosegla dna in prava ponudba šele prihaja, posebej tista na "lizing" in "kredit brez pologa".

LP

PODPIS!!

dejanz75
Novinec

Napisal/-a dejanz75 Če feb 26, 2009 10:12 am

Ali ima kod kakšne izkušnje (pozitivne ali negativne) z Avto Cerar d.o.o. iz Ljubljane? Zanimam se za nakup par let starega avta pri njih.

risar
Nov uporabnik

Napisal/-a risar Če feb 26, 2009 11:14 am

pozitivne izkušnje z rabljenim avtomobilom v Avtotehniki Celje,fer odnos,in vse izvršeno na vozilu kot smo se dogovorili,poleg tega pa še dober popust na vozilo.

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Če feb 26, 2009 12:15 pm

Moje menje zakaj je toliko nategatorjev je to, da bi ogromno slovencev rado kupilo nemški avto z malo km, po možnosti z dizlom in malo več kot osnovno opremo. Pri nas se takih avtomobilov ne proda veliko oz. so vsi z osnovno ali malo več opremo ti pa se ne prodajajo 3,4 leta stari ampak jih ljudje zvozijo ali prodajo sosedu.

Pomanjkanje zaželjene robe pa potem nadomestijo nategatorji z uvozom zgarbanih pretežno službenih vozil iz tujine, ki jih lepo posesajo in povoskajo, malo priredijo podatke in 3/4 frajerjev, ki bi radi imeli "dojče wagen" potem kupijo te avte za 20-30% manj kot bi bil nov sicer manjši avto, čez pol leta pa dvojno razliko znosijo mehanikom za turbine, zavore, menjalnike, šobe, črpalke...
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

mysticforest
Nov uporabnik

Napisal/-a mysticforest Če feb 26, 2009 3:28 pm

kaj pa tale fantje

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2602374&show=

skoraj 1000 ogledov oglasa, pa je avto še zmeri tam

uvožen iz Italije...prodajalec ga je itak kot vsak svoje hvalil na ves glas...

kaj mislite..ma kdpo izkušnje z njimi?...

Uporabniški avatar
LaKi_
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a LaKi_ Če feb 26, 2009 3:41 pm

od teh 1000 ogledov se jih je 500 zdej nabral k so vsi z a.com pogledal kaj je to za en avto.
Glede na razne izkušnje s temi uvoženimi avti (ob registracijah zaplenjeni avti, ker so bli čez mesec dva prijavljeni kot ukradeni, dvom v realnost kilometrov, itd itd) samo zmanjšujejo možnost prodaje, če se le-te ne nardi v lastni režiji, se prav da greš sam po avto v tujino in veš kaj si kupu, pa še takrat je možnost da se naserješ.
Težko je danes biti norec, kajti konkurenca je velika.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov