zijan je napisal/-a:Polo78 je napisal/-a:Mene zanima, kakšne vožnje imaš to, da je poraba tako ugodna? Zgolj same relacije ali stalno ekonomična vožnja? Ga nikoli ne steraš?
Drugo vprašanje, kakšno je kaj stanje zavor? Slišal sem za primer, ko so morali nekomu pri dobrih 30k km zaradi obrabljenosti že menjat zavorne ploščice in to menda pri normalni vožnji...
Jaz imam Golfa 5, 1.6; poraba 7.0. Vožnja vsak dan v Lj in nazaj, avtocesta 30 km v eno smer. Povprečna hitrost cca 130 - 140 km/h. Če vsi na forumu trdijo da je 1.6 zelo zastarel in TSI (je) sodoben motor ne vem zakaj ne bi slednji še precej manj porabil...
Se strinjam s tabo. Doma je šestica z 1.2 TSI motorjem. Punca je dnevno na relaciji Postojna - Ljubljana in nazaj. Večinoma vozi s tempomatom in ne boš verjel njej se poraba vrti 5.8 do 6.0 litrov na 100km (tempomat na cca 120km/h). Na isti relaciji in z nekaj izživljanji do 170 ali 180 km/h brez problema dosežem porabo 8.5 do 9.0litrov. Res pa da s tempomatom in umirjeno vožnjo (sam ga nastavim na 135km/h) ne potrebujem več kot 6.1l/100km.
LP Tristan01