Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Re: Kupujem zanesljiv nov avto

Napisal/-a esem Ne mar 10, 2013 10:13 pm

Na željo avtorja je tema spet odklenjena ;)

Gregor Humar
Nov uporabnik

Napisal/-a Gregor Humar Po mar 11, 2013 12:06 am

In, si kaj kupil ali kaj je zdaj teh 500 stopinj?

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Po mar 11, 2013 12:18 am

To tudi mene zanima :)

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Po mar 11, 2013 1:16 am

Ponujeno mi je bilo službeno vozilo, za določene namene(nimam veliko službenih kilometrov, tu pa tam). Kasneje se je zataknilo pri dogovoru saj sem le to želel uporabljati tudi za privat namene.

Konec koncev bom res mogel kupiti svojega. :D
Only music takes me there, where i can be me.

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Po mar 11, 2013 1:18 am

esem je napisal/-a:Na željo avtorja je tema spet odklenjena ;)

Najlepša hvala za pomoč @esem.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Po mar 11, 2013 2:46 am

Kaj pa kakšna toyota auris :?: Prejšnji teden sem vozil novi model z na novo dodelanim 1,6 atmosfercem s 132-konji, 6-stopenjskim menjalnikom in gre presenetljivo dobro. Zunanjost je v živo, sploh prednji del, zelo lepa, sestava karoserije natančna in brez pripomb. Notranjost je prečiščena, vse je na dosegu, no edina zamera gre predpotopni digitalni uri, ki pa ne kazi splošnega vtisa, obloga armature in vrat je kvalitetna. Gre dejansko za povsem drug avto napram staremu modelu...upam, da ostaja pregovorna zanesljivost, vsaj kar se neproblematični bencinskih motorjev tiče.

Takega kot sem imel na testu (1,6 style, kovinska barva, 16" alu platišča, krom dodatki na maski, odbijaču in oknih, hill assist, naslon spredaj in zadaj, voznikov in sopotnikov sedež nastavljiv po višini, kamera za vzratno vožnjo...) so mi brez pogajanj o popustu ponudili za 16.000€, kar se mi zdi poštena cena ;)
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Po mar 11, 2013 12:13 pm

yashica je napisal/-a:Kaj pa kakšna toyota auris :?: Prejšnji teden sem vozil novi model z na novo dodelanim 1,6 atmosfercem s 132-konji, 6-stopenjskim menjalnikom in gre presenetljivo dobro. Zunanjost je v živo, sploh prednji del, zelo lepa, sestava karoserije natančna in brez pripomb. Notranjost je prečiščena, vse je na dosegu, no edina zamera gre predpotopni digitalni uri, ki pa ne kazi splošnega vtisa, obloga armature in vrat je kvalitetna. Gre dejansko za povsem drug avto napram staremu modelu...upam, da ostaja pregovorna zanesljivost, vsaj kar se neproblematični bencinskih motorjev tiče.

Takega kot sem imel na testu (1,6 style, kovinska barva, 16" alu platišča, krom dodatki na maski, odbijaču in oknih, hill assist, naslon spredaj in zadaj, voznikov in sopotnikov sedež nastavljiv po višini, kamera za vzratno vožnjo...) so mi brez pogajanj o popustu ponudili za 16.000€, kar se mi zdi poštena cena ;)

Zelo dober opis. Ima ta model toyote 4 odmične gredi če se ne motim?

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Po mar 11, 2013 12:37 pm

Ima dvojno odmično. Se mi je pa zgoraj pripetila nenamerna napaka. Na novo je dodelan 1,33 litrski motor s 100 konji in ne 1,6 oops Kakorkoli na moji listi naslednjega avtomobila se je zapisala še (prvič) toyota.

Če ti to kaj pomeni, avto prihaja iz britanskega Burnistona in ima 5-letno jamstvo brez omejitve kilometrov, servis za omenjeni motor je omejen na 1 leto ali 15.000km in stane okrog 140-150€... vsaj tako info. so mi dali.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Po mar 11, 2013 1:58 pm

Dodaš še 4k € in kupiš Auris HSD in napram navadnem bencinarju ob prevoženih 20k km letno prihraniš 600 € letno (razliko dobiš v 7 letih), kasko je dražje, je pa obvezno zavarovanje samo za 74 kW. Garancijo na hibridni del je možno podaljševati do 10 let brez omejitve kilometrov, verjetnost da gre kaj narobe v prvih 10 letih je zelo majhna. Po 10 letih boš pa imel problem tudi s klasičnim bencinarjem, ker bo zadeva za tiste čase svinjsko požrešna in rabljena nič vredna, hibrida boš pa po 10 letih še zmeraj prodal za 5k €. Sicer pa na testno vožnjo pa sam presodi, ker pač zadeva ni všeč vsakemu.

Servisi na Toyoti niso poceni, jaz s svojim oljem plačujem od 160-200 €, s Toyota oljem bi bilo še 40 € dražje.
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

Andro992
Nov uporabnik

Napisal/-a Andro992 Po mar 11, 2013 2:26 pm

J.McLane je napisal/-a:Dodaš še 4k € in kupiš Auris HSD in napram navadnem bencinarju ob prevoženih 20k km letno prihraniš 600 € letno (razliko dobiš v 7 letih), kasko je dražje, je pa obvezno zavarovanje samo za 74 kW. Garancijo na hibridni del je možno podaljševati do 10 let brez omejitve kilometrov, verjetnost da gre kaj narobe v prvih 10 letih je zelo majhna. Po 10 letih boš pa imel problem tudi s klasičnim bencinarjem, ker bo zadeva za tiste čase svinjsko požrešna in rabljena nič vredna, hibrida boš pa po 10 letih še zmeraj prodal za 5k €. Sicer pa na testno vožnjo pa sam presodi, ker pač zadeva ni všeč vsakemu.

Servisi na Toyoti niso poceni, jaz s svojim oljem plačujem od 160-200 €, s Toyota oljem bi bilo še 40 € dražje.

Hehe, pa smo že iz 9000 - 15000€ na 20000€ :lol: ta pleh... =P

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Po mar 11, 2013 5:56 pm

Evo v ponedeljek grem na test Fiat 500L če kerga zanima poročam :D Glede testa P3008 pa odličen za MESTO okol po AC nad 130kmh pa je skakal in vetr se je preveč slišal ( panoramsko steklo) ima prekratke sedalni del prednjih sedežev, ostalo je PSA vsedi se in vozi !

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Po mar 11, 2013 9:23 pm

Kaj pa menite o kakšnem wv transporterju ali multivanu? Vem,da so kar precej veliki ampak plac pa vedno kaj prav pride.

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 Po mar 11, 2013 9:27 pm

nooblette je napisal/-a:Kaj pa menite o kakšnem wv transporterju ali multivanu? Vem,da so kar precej veliki ampak plac pa vedno kaj prav pride.

Daj se najprej odloči kakšen avto/kombi želiš. Enkrat gledaš riota drugič pa transporterja/multivana :roll:

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po mar 11, 2013 9:55 pm

nejc1 je napisal/-a:
nooblette je napisal/-a:Kaj pa menite o kakšnem wv transporterju ali multivanu? Vem,da so kar precej veliki ampak plac pa vedno kaj prav pride.

Daj se najprej odloči kakšen avto/kombi želiš. Enkrat gledaš riota drugič pa transporterja/multivana :roll:

x2

Sicer pa kombiji po mojih izkušnjah niso ravno neki biseri po zanesljivosti in glede na tvojo nezahtevnost glede avtomobila, se ti iz finančnega vidika precej bolj splača nakup kakšnega Traffica. ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Po mar 11, 2013 10:25 pm

Ta tema je res zrela za dokončen zaklep. Ne se delat norca iz ljudi, ki ti svetujejo in raje premisli, kakšen avto dejansko potrebuješ in potem povprašaj po dotičnih modelih.

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette To mar 12, 2013 12:49 am

hahehihoh je napisal/-a:Ta tema je res zrela za dokončen zaklep. Ne se delat norca iz ljudi, ki ti svetujejo in raje premisli, kakšen avto dejansko potrebuješ in potem povprašaj po dotičnih modelih.

Poglej, gledam vse možne varijante. Nič nisem odločen glede znamke, oblike, motorja itd... rad bi jih "predelal" čim več in se nato odločil.

ps.: Nekje sem prebiral o kii sportage. Naj bi jo imel eden od moderatorjev? Ne spomnim se točnega nickname-a če lahko kdo pomaga z kakšnim linkom. Ali če morda kdo ve zakaj recimo "ne vzeti" takšno kio?
Bom zdaj raje tako spraševal, bom mogoče prej zvedel kakšno pomanjklivost, kot dobro stvar :D

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran To mar 12, 2013 5:58 am

Clovek se dela norca iz vas vi mu pa se svetujete :D

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To mar 12, 2013 6:04 am

J.McLane je napisal/-a: hibrida boš pa po 10 letih še zmeraj prodal za 5k €.
No ja malo optimistično a vseeno tudi diesel bo oz. bi imel svojo ceno. ;)

lp

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist To mar 12, 2013 9:27 am

MBtouran je napisal/-a:Clovek se dela norca iz vas vi mu pa se svetujete :D

x2
No escape from the mass mind rape...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov