Lp vsem, bom si temo izposodil, glede na to, de gre debata o golfih, mazdah ipd. Namreč kopujem nov avto in dobivam en dejavu (ravno gledam svoje prispevke, ko sme kupoval prejšnjič
viewtopic.php?f=18&t=45188 , in ko berem vse to tukaj:
.gledam za dizla karavan, v igri je oz je bilo marskaj:
-vw golf VII variant, po možnosti 2.0 tdi,
-octavia combi, tudi 2.0 tdi če gre..
-mazda 6 cd 150 2.2
-kašen rabljen a4 recimo, ampak nad tem sem očasi obupal,
-volvo in bmw je pravtako izven dometa (trojka karavana mi je zelo všeč), čeprav se mi ne dopade zadnji pogon preveč (zaradi snega, poznam pa x-drive iz prve roke)
torej, vozil sem golfa in octavio, pravtako mazdo, imam izkušnje z audijem, tudi bmw ipd, torej lepo prosim, brez nekih komentarjev v smislu to je j**c, to je super ipd, sem se naučil, da takšne kritike ne pomenijo nič, z argumenit če le gre. nekako se vedno golf vrača v prvi izbor, imam že kar konkretne dogovor v salonu ipd, malo pa me je zmedlo tole z vidranjem vode v prage in kjukami. v članku je bilo omenjeno, da se zadeve zna dogajat na vseh modelih, ki bazirajo na isti osnovi (škoda, audi, seat, vw), vendar vem tudi, da se včasih zanačašč iz muhe nardi lsona, nenzadnje je vag velik konkurent svetovni avt,. industriji, preko neta to danes ni problem. je res to takšene problem, kako to preverit recimo?
koliko sem prebral prispevke, se tudi ne bi strinjal, da je vw (ki recimo zame ni neka premium znamka, pač neka zlata sredino in to je to) tolik dražji (imam konrektno preštudirane cen, tudi realne, ko se resno pogovarjaš za prodajo) in recimo v ceni za isto oprema med škodo in vw ni razlika (vsaj relacija golf-octavia recimo), mogoče je vw še malenksot bolj opremljen, je pa vsako dodatno naročilo mogoče cenejši pri škodi (alu platišča ipd).
mazda je bila precej prva ljubezen na prvo vožnjo, moram rečt, vendar je malce izven mojega buđeta, pogojno bi mogoče šla kakšen testna ipd, ampak smo spet pri cinkanju ipd. je pa kr precej večji avto to, dolg 4.80 m recimo (limuzinski varianta še večje, se mi zdi).
audi še nisem uspel probat (ima izkušnje s starejšim modeloma in z njim ni bilo problemov), se pa vidi že po teži recimo, da gre za bolj obdelan avto ipd. pri vw so dosegli recimo nižjo težo (cca 100 kg manj), ampak to sem prepričan z uporabo tanjšega pleha (kar dokazuje, ko omenjeno neki novi ojačan pleh), ker mi ne diši preveč, tako zaradi rjavenja kot ostalih zadev. glede tega so "nemci" bili znani (vem, kako se upogne pločevina na bmw, audi ali pa recimo renuju ipd), škoda da to opuščajo. sicer pa je štirka šele pravi audi, kot pravijo in to deloma vrjamem, ker gre za njihov agregat, v trojki je enak kot pri ostali vag grupi, vsaj gelde na papir in izgled. najbolj robustno in kvalitetno obdelova ima trenutno bmw, po mojem, ampak,ok pustimo to, se to precej plača..
v igri bi bil še kakšen japonc, ampak ali so mi enostavno vsi preveč grdi, ali pa pač ni ustreznega modela..
kam torej zagonit denar (ja vem, na banko dat, pa obresti vlečt, hehe)? avto mi je žal nuja in številka sedanjega (ford focuc tdci) se bliža 250k, tudi je že malo v letih..
p.s. poznam vse te probleme z egr, dpf, vztrajniki, sklopkami potisnimi ležaji, filtri, injektorji, podložkamii, rjo, slabo in nepremirno obdelovo plastike ipd, ampak očitno se temu danes ne moreš ognit, sploh na dizlih (sem še toliko ne cesti, da zaenkrat je le dizel opcija). nasploh se mi zdi, da ti dpf filtri naredijo večino težav (mašijo turbine itd). po dursi trsani rinejo turbin tudi na bencinarje, višajo kompresijo, kar spet sigurno obremenjuje materiale in spet postaneš stalni obiskovalec servisov. torej novega avta se veselim in me je hkrati groza ali pa vsaj malo slabe volje. upam na čim manj groze..