Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Re: Nategatorji !!!!

Napisal/-a DePalmo Sr apr 24, 2013 7:13 pm

weasel je napisal/-a:Take poste, ki so poizvedovanje, bi morali v tej temi moderatorji brisat.

x2

sasocar123
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj(okolica)

Napisal/-a sasocar123 Sr apr 24, 2013 8:58 pm

Če leti to name, se opravičujem, bolj me zanima dejanska avtohiša..

Lp,

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Sr apr 24, 2013 9:06 pm

Ne leti specifično nate, ampak na vse take kot si ti. Tukaj se naj bi objavljalo samo dejanski nategi, ne pa vprašanja o vsaki avtohiši ali preprodajalcu če je nategun. Odgovor na to je zelo preprost: po vsej verjetnosti ja!

Naj bo zlato pravilo: če kupuješ avto, se ga preveri v detajle. Če tega ne znaš, vzami s sabo mehanika ki mu zaupaš. Pa ni važno od koga se kupuje avto.

Uporabniški avatar
hp6715s
Novinec

Napisal/-a hp6715s Sr apr 24, 2013 9:09 pm

sasocar123 je napisal/-a:Pozdravljeni !

Pozna kdo ta avto in prodajalca ?

ABC AVTO D.O.O.
Celovška cesta 248A
LJUBLJANA

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7112769&show=1

Hvala za odgovor.

Lp,

Zadnjič sem šel slučajno mimo in sem si malo ogledal ''zbirko''. Zgledajo uvoženi, marsikateri je obtolčen. Zraven imajo v kotu na kupu neke stare rezervnie karoserijske in druge dele nametane. Osebno mi je zgledalo mal sumljivo vse skupi.

sasocar123
Stalni uporabnik

Napisal/-a sasocar123 Sr apr 24, 2013 9:46 pm

Razumem, se opravičujem. Pa hvala za info :pivo

vwcc
Nov uporabnik

Napisal/-a vwcc Sr apr 24, 2013 9:58 pm

Pozdravljeni.

Pišem Vam, da Vas ne bodo "nategnili", kot mene in sicer sem dal prebarvet platišča k Felnar (Hajdina- Ptuj), ker se je začel luščit lak. Platišča so bila dvobarvna. Čeprav so mi najprej po telefonu zatrjevali, da lahko popravijo vse in da bo videti, kot novo
se je začelo že, ko sem dostavil platišča. Prvo so ugotovili, da dvobarvno ne bo šlo, ker je preveč dela. Odločil sem se za srebrno barvo. Čez nekaj dni me pokličejo in povedo, da so platišča gotova in da so še lepša, kot nova. Pridem k Felnar in ŠOK- vsa platišča so bila podrgnjena, zaradi nepravilne shrambe, grdo pobarvana (kapljice barve in lise) poškodovana pnevmatika (manjkal del pnevmatike), navadni črni ventilčki (imel sem srebrne skrite),... Ker seveda takšnih platišč nisem hotel prevzet so mi obljubili, da jih bodo popravili in to upoštevali pri ceni, saj sem se pripeljal od daleč. Po ponovnem obvetilu (tokrat samo sms) sem še enkrat prišel ponje. Bila so malo boljša in še zdaleč ne takšna kot nova!!!! Pri računu se je spet zapletlo, ker obljubljene cene ni bilo, ampak me je čakala precej višja. Platišča sem si zmontiral zvečer doma, ker sem jih imel čez glavo. Drugo jutro me je pričakala prazna pnevmatika (ker so napačno namestili ventilček). Da mi popravijo napako sem se po službi odpeljal do VULCO-Zaverski v Mariboru. Tu pa sledi ponoven ŠOK. Pri centriranju platišča so mi močno poškodovali lak na platišču in seveda takoj obsodili Felnarja in nekvalitetno barvanje. Po dvournem ignoriranju so mi rekli, da naj jih prijavim kamor hočem, ker jih boli k....

Premislite ko boste peljali svojega jeklenega konjička k FELNAR (Hajdina- Ptuj) in VULCO (Zaverski v Mariboru).

VWBora
Nov uporabnik

Napisal/-a VWBora Sr apr 24, 2013 10:24 pm

ABC AVTO D.O.O.
Celovška cesta 248A
LJUBLJANA

Hvala za odgovor.

Lp,

Parking je deljen med dvema avtohišama, GAMA in ABC. Gamo ima čez od mojega prijatelja oče. Pri njemu sem vzel Alfo Romeo 159. Ja avti so nekateri spraskani, ali pobutani. Ja popravijo tudi nekatere, kot vsaka avtohiša ki uvaža( Replika na dele ). Vendar pri dostih avtih kjer pustijo vidne praske in kakšne manjše vizualne napake, je to vse upoštevano pri ceni.

Vendar je pa tukaj nekaj dobrega, avtomobili so mehansko vsi izpravni! Glede na to, da sem kupil znamko kateri večina ne zaupa, trkam po lesu, z mojo po prevoženih 30k v 7 mescih ni čisto nič narobe. Verjamem da je tudi z ostalimi tako. Dovolijo testno vožnjo, tudi da avto odpeljete h svojemu mehaniku. Brez komplikacij.

Imate tudi možnost za uvoz avtomobila po vaših željah, se potrudijo. Pa ne govorim tako ker sem prijatelj z njimi, ampak ker dejansko tako je.
Zdi se mi pa smešno pluvanje uporabnika po avtohiši s katero nima nič izkušenj, zamisli se malo kako bi tebi bilo, če bi pljuvali tvoje podjetje, tvoj kruh. Prava katastrofa ste ratali. Ne sodi človeka po platnicah. Idiotizem čisti.

LP.
Alfa Romeo 159 - 2007 ; 1.9 jtdm

sasocar123
Stalni uporabnik

Napisal/-a sasocar123 Če apr 25, 2013 9:17 am

Hvala za odgovor ! Danes grem na ogled ;)

Lp,

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Če apr 25, 2013 9:27 pm

VWBora je napisal/-a:

ABC AVTO D.O.O.
Celovška cesta 248A
LJUBLJANA

Hvala za odgovor.

Lp,

Parking je deljen med dvema avtohišama, GAMA in ABC. Gamo ima čez od mojega prijatelja oče. Pri njemu sem vzel Alfo Romeo 159. Ja avti so nekateri spraskani, ali pobutani. Ja popravijo tudi nekatere, kot vsaka avtohiša ki uvaža( Replika na dele ). Vendar pri dostih avtih kjer pustijo vidne praske in kakšne manjše vizualne napake, je to vse upoštevano pri ceni.

Vendar je pa tukaj nekaj dobrega, avtomobili so mehansko vsi izpravni! Glede na to, da sem kupil znamko kateri večina ne zaupa, trkam po lesu, z mojo po prevoženih 30k v 7 mescih ni čisto nič narobe. Verjamem da je tudi z ostalimi tako. Dovolijo testno vožnjo, tudi da avto odpeljete h svojemu mehaniku. Brez komplikacij.

Imate tudi možnost za uvoz avtomobila po vaših željah, se potrudijo. Pa ne govorim tako ker sem prijatelj z njimi, ampak ker dejansko tako je.
Zdi se mi pa smešno pluvanje uporabnika po avtohiši s katero nima nič izkušenj, zamisli se malo kako bi tebi bilo, če bi pljuvali tvoje podjetje, tvoj kruh. Prava katastrofa ste ratali. Ne sodi človeka po platnicah. Idiotizem čisti.

LP.

Ma ja, daj lepo te prosim, prodajaj tele zgodbice komu drugemu. Kakšni mehanski izpravni, a si nor?? Pobrišejo napake s testerjem, da se lučke ugasnejo, mehaniki si pa manejo roke, ko se stranka vrne po 1 letu s sesuto turbino in blajerco v bloku.

A veš kaj naredijo? Spolirajo, spucajo, cagar nazaj, gume nujno zamenjat z unimi 9 let starimi od Boh-a za 5€, fejst namazat gume pa tepihe, eventuelno kakšno ročko zamenjajo ali strgan naslon, servisno naštampat in dišečo smrekco obesit. Vsi! VSI brez izjeme. Ker to je njegov kruh, poceni kupit in dražje prodat. In ker se nobenemu ne da res iskat in čakat ugodnih avtov, delajo tole.

Mehansko izpravni j3bote, a ti grem pokazat poln hof Alf, Audijev,... vsi brez motorjev notri, ker čakajo na avans za dele. In to so vse od teh švercerčkov avti...
Sex turns gay people into Mexicans.

sasocar123
Stalni uporabnik

Napisal/-a sasocar123 Če apr 25, 2013 9:37 pm

Zdravo !

Danes sem šel gledat tega bmwja. Možakar, kdor mi ga je prodajal je videti precej vredu. Najprej mi je povedal, da je bil pripeljan iz ITA in kje je bil butnen(zadaj na boku, od parkinga), prav tako so barvali sprednji odbijač, ki je bil spraskan. Za vse to, mi je pokazal slike iz licitacije v ITA in res je vse držalo. Praska na sprednjem odbijaču in buška v boku. Kilometri so bili slikani že v ITA in so enaki tudi tukaj. Je sem pa tja kakšna praska, ampak to me ne moti, avto ni nov.
Je pa res, da je turbina glasna oz malo žvižga. Rekel je, da da na avto garancijo 12 mesecev, se pravi, da če hočem, lahko avto vozim 2 meseca, potem pa grem poštimat še to turbino da bo v piko delovalo.
Se pravi na avtu je imel ceno 8990e, nekako sva se spogajala, da mi ga da za 8200 + to da mi on časti 12 mesečno garancijo z možnostjo podaljšanja 1 leta.
Rekel je tudi, da ni noben problem, da bi avto odpeljal na AMZS pregled, ali na BMW v Lj..
Tako da nevem, moram malo prespati, potem se bom pa odločil kako in kaj.

Lp,

vinci
Novinec

Napisal/-a vinci Ne apr 28, 2013 5:47 pm

8200eur za sedem let starega BMW-ja iz Italije, ki ima komaj 137kkm pa dvanajst mesecev garancije pa še turbino ti zamenjajo pa še na AMZS ga lahko pelješ pregledat. :huh:
Želim ti veliko sreče in upam da boš z avtom zadovoljen.

Uporabniški avatar
luxxx7
Stalni uporabnik

Napisal/-a luxxx7 To apr 30, 2013 12:13 pm

luxxx7 je napisal/-a:Pozdravljeni, prodaj prilagam slike od VW Passat 1.9TDI. Avto je imel v lasti moj oče, ki so mu ga tudi pripeljali z Belgije leta 2006. Avto je bil prodan avgusta ali septembra(se ne spomnim) 2011 z 330.000km, saj je oče delal vsakodnevne relacije v službo. Gor je bila do prodaje prva turbina, prva sklopka+vztrajnik.
Če se ga splača kupiti, pa presodite sami :) http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6834919&show=1

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Ponovno se prodaja naš bivši Passat s še višjo ceno, da se ne bo kdo brez potrebe opekel: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7254575&show=1

civoparka
Nov uporabnik

Napisal/-a civoparka To apr 30, 2013 2:15 pm

Danes se v pričakovanju besed prodajalca EvroAuto, odpravin na ptuj da si ogledam eno octavijo za katero je trdil da je samo malo obdrgjena od zimskih verig.

Na avtu cel levi blatnik potolčn, raztrgan naslon v avtomobilu, barva se lušči, poln prask, avto ponekod rjavi. Okej avto je star res 13 let, ampak ne mi trdit da je avto kot nov, da se jz budala vozn 150km + do tebe. Najhuj je bil pa seveda odnos prodajalca (morda je celo lastnik). Mu naštejem par nepravilnosti na avtomobilu in mu razložim da sm pršu 150km zaradi njegove dobre besede pogledat avto, mi on gladko zaklene avtomobil pred nosom in me odjebe. Mislimn če je to kakšen način prodaje avtomobila pol pa ga nj tut k*** vzame!!

Tko da EvroAuto Ptuj močno odvsetujem, predvsem zaradi odnosa in napačnih informacij na avtonetu.

VWBora
Nov uporabnik

Napisal/-a VWBora To apr 30, 2013 2:33 pm

sasocar123 je napisal/-a:Zdravo !

Danes sem šel gledat tega bmwja. Možakar, kdor mi ga je prodajal je videti precej vredu. Najprej mi je povedal, da je bil pripeljan iz ITA in kje je bil butnen(zadaj na boku, od parkinga), prav tako so barvali sprednji odbijač, ki je bil spraskan. Za vse to, mi je pokazal slike iz licitacije v ITA in res je vse držalo. Praska na sprednjem odbijaču in buška v boku. Kilometri so bili slikani že v ITA in so enaki tudi tukaj. Je sem pa tja kakšna praska, ampak to me ne moti, avto ni nov.
Je pa res, da je turbina glasna oz malo žvižga. Rekel je, da da na avto garancijo 12 mesecev, se pravi, da če hočem, lahko avto vozim 2 meseca, potem pa grem poštimat še to turbino da bo v piko delovalo.
Se pravi na avtu je imel ceno 8990e, nekako sva se spogajala, da mi ga da za 8200 + to da mi on časti 12 mesečno garancijo z možnostjo podaljšanja 1 leta.
Rekel je tudi, da ni noben problem, da bi avto odpeljal na AMZS pregled, ali na BMW v Lj..
Tako da nevem, moram malo prespati, potem se bom pa odločil kako in kaj.

Lp,

Upam, da si zadovoljen z odnosom do tebe kot stranke. Ob nakupu ti pa želim čim več užitka z avtom. :)

@Primozek86; kaj nej ti sploh napišem? Nekateri mogoče delajo raje z manjšim zaslužkom in boljšo referenco v prihodnosti. Saj veš da dobra beseda daleč nese. ;) Nevem, kako te kdorkoli prenaša, kjerkoli. Prvi in zadnji post namenjen tebi.
Alfa Romeo 159 - 2007 ; 1.9 jtdm

kikoxxx
Nov uporabnik

Napisal/-a kikoxxx Če maj 02, 2013 8:55 pm

Pozdravljeni!
Tukaj sem nov zanima me ce mogoce kdo pozna ta dva avto ker se odlocam za nakup enega izmed njiju.Prvi je pri avtohisi avtoscena žalec.malo mi je cudno useskupaj po moje je bil avto spredaj malo razbit,drugi ima po mojem mnenju zbite kilometre.zelo bi bil vesel vasega mnenja ze vnaprej najlepsa hvala!

1: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7212963&show=1
2: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7253607&show=1

Lp!

Uporabniški avatar
NoF3ar
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a NoF3ar Če maj 02, 2013 9:25 pm

civoparka je napisal/-a:Danes se v pričakovanju besed prodajalca EvroAuto, odpravin na ptuj da si ogledam eno octavijo za katero je trdil da je samo malo obdrgjena od zimskih verig.

Na avtu cel levi blatnik potolčn, raztrgan naslon v avtomobilu, barva se lušči, poln prask, avto ponekod rjavi. Okej avto je star res 13 let, ampak ne mi trdit da je avto kot nov, da se jz budala vozn 150km + do tebe. Najhuj je bil pa seveda odnos prodajalca (morda je celo lastnik). Mu naštejem par nepravilnosti na avtomobilu in mu razložim da sm pršu 150km zaradi njegove dobre besede pogledat avto, mi on gladko zaklene avtomobil pred nosom in me odjebe. Mislimn če je to kakšen način prodaje avtomobila pol pa ga nj tut k*** vzame!!

Tko da EvroAuto Ptuj močno odvsetujem, predvsem zaradi odnosa in napačnih informacij na avtonetu.

Predvidevam da gre za tole škodo:

http://www.avto.net/_dealerpages/ad.asp ... 627&show=1

Kot si sam ugotovil/a avto je star 13 let da je obtolčen pa se vidi iz slik, da se lak lušči na haubi se tudi vidi, da na zadnjih obrobah rjavi pa se tudi vidi. Pa nezagovarjam prodajalca, daleč od tega, vendar imam močen občutek da si eden izmed tistih ki pride po 13let star avto in pričakuje novega. Če nisi se ti opravičujem. Ampak nažalost se vse te stvari, ki si jih napisal/a vidi iz slike (razen naslonjala), in tudi pričakuje na 13 let starem avtu + tega med najcenejšimi na avto.net. Pač pregovor: Ni vse zlato kar se sveti in je kemično očiščeno. Ni zastojn tale 1800€ medtem ko ostale enekega letnika dosegajo od 3000-5000€.
Zadnjič spremenil NoF3ar, dne Če maj 02, 2013 9:33 pm, skupaj popravljeno 5 krat.

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Če maj 02, 2013 9:25 pm

kikoxxx:

TO JE TEMA NATEGATORJI FOR F*UCKS SAKE!!

PRVI POST V TEJ TEMI:

Tukaj sedaj pišite o nategatorjih.

Prosim pa da se opredeli točno zakaj je nategator, da ne bo kakšnih kasnejših posledic. Klevetanje brez obrazložitve bo brisano!

Kaj ti zdej (in drugim) ni jasno!! Si polpismen?

Btw, ker glup nick.
Sex turns gay people into Mexicans.

anchika
Nov uporabnik

Re:

Napisal/-a anchika Po maj 06, 2013 10:26 am

noni je napisal/-a:avto jani v šentjurju vam odsvetujem nakup.....preverjeno

na žalost tudi pri meni.. Škoda da nisem prej tega videla

Timoo
Nov uporabnik

Napisal/-a Timoo To maj 07, 2013 1:18 pm

Top avtomobili d.o.o., Hajdoše 22, Ptuj

Prvič je avto letnik 10/2008, drugič pa letnik 8/2007 (dopuščam pa možnost, da se gre za dva različna vizuelno identična avtomobila).
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7253891&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7013850&show=1

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox To maj 07, 2013 2:32 pm

Timoo je napisal/-a:Top avtomobili d.o.o., Hajdoše 22, Ptuj

Prvič je avto letnik 10/2008, drugič pa letnik 8/2007 (dopuščam pa možnost, da se gre za dva različna vizuelno identična avtomobila).
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7253891&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7013850&show=1

Pa fantje zakaj ste tako površni, se zavedate da lahko po krivem blatite ime nekoga ki je lahko daleč od nategunstva??????

Poglej si sprednjo masko, zadaj desno napis...notranjost pri sedežu ročke za nastavitev... pa še kaj se najde če samo pogledaš :roll:
Chuck Norris je enkrat prišel dvakrat
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov