Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

bobi20
Nov uporabnik

Re: Pozna kdo ta avto?

Napisal/-a bobi20 Pe jul 06, 2012 4:15 pm

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe jul 06, 2012 7:21 pm

bobi20 je napisal/-a:pozna kdo tega golfa http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6239800&show=1

Na avtu je bila 3.10.2010 ...Prav tako je bil opravljen takrat velik servis - imam vse papirje in z račun od opravljenea servisa.

Nedavno pred cca 14dni pa je bil opravljen redni servis, ter zraven je bil se zamenjan jermen, napenjalec jermena, zavorne ploščice, centriranje + menjana vodila elektricnih stekel.

Narejen "velik servis" pred 2 letoma, zdaj pa spet menjan (samo!!) jermen (brez vodne črpalke ?!?!?!). :roll: :roll:

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Pe jul 06, 2012 9:49 pm

peroRS je napisal/-a:
bobi20 je napisal/-a:pozna kdo tega golfa http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6239800&show=1

Na avtu je bila 3.10.2010 ...Prav tako je bil opravljen takrat velik servis - imam vse papirje in z račun od opravljenea servisa.

Nedavno pred cca 14dni pa je bil opravljen redni servis, ter zraven je bil se zamenjan jermen, napenjalec jermena, zavorne ploščice, centriranje + menjana vodila elektricnih stekel.

Narejen "velik servis" pred 2 letoma, zdaj pa spet menjan (samo!!) jermen (brez vodne črpalke ?!?!?!). :roll: :roll:

jau vi tud use sšimfate, prvo je mel glavni servis in se je pač takrat menjalo vodna pumpa in zobati jermen...

zdaj je pa mikro jermen menjal, kaj ti tu ni prav? samo iščete dlako v jajcu nekateri :roll:

vem za audija, ki je v mescu in pol mel 3x nov micro jermen gor, prvič zato ker je bil zanič, drugič zato ker je nekaj cvililo in tretjič ker je bodoči kupec želel imeti novega... pa da napišeš to pod oglas na avto.net vas bo pol folka trdilo kak je z avtom vse narobe in oh in sploh in vsi bi se ga ognili na daleč... :roll: najboljši ste pa tisti ko trdite, da ima avto premalo km....

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So jul 07, 2012 11:29 am

A si ti lastnik tega avta, da te tako moti moj komentar? :roll:

1) Za moje pojme se pod veliki servis oz. menjavo jermenov naredi vse skupaj, zato da štimajo intervali menjave.
Najbolje, da vsak mesec zamenjam po en šponer a ne :roll:

2) Če se že piše take stvari v oglasu, bi lahko točno napisal kdaj je bil kateri jermen menjan, saj niso vsi jasnovidci.
V nasprotnem primeru je bolje pustiti prazno, kot nekaj napol, saj ravno taki šlampasto spisani oglasi odganjajo kupce. Pa če ti je prav ali ne.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 So jul 07, 2012 5:22 pm

LukL je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:

jau vi tud use sšimfate, prvo je mel glavni servis in se je pač takrat menjalo vodna pumpa in zobati jermen...

zdaj je pa mikro jermen menjal, kaj ti tu ni prav? samo iščete dlako v jajcu nekateri :roll:

vem za audija, ki je v mescu in pol mel 3x nov micro jermen gor, prvič zato ker je bil zanič, drugič zato ker je nekaj cvililo in tretjič ker je bodoči kupec želel imeti novega... pa da napišeš to pod oglas na avto.net vas bo pol folka trdilo kak je z avtom vse narobe in oh in sploh in vsi bi se ga ognili na daleč... :roll: najboljši ste pa tisti ko trdite, da ima avto premalo km....

Stari pa kaj ti ni jasno. Ta stara j***a je uvožena. Pokaži mi kakšen uvožen avto z realnimi. Mogoče jih lahko na roko prešteješ. Drugo kot drugo pa si malo poglej mobile.de ali pa autoscout24.de, pa si poglej koliko km imajo 2 leti stari avti, ne pa ta stara j***a. Ne nekaj na pamet .
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL So jul 07, 2012 10:25 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:
LukL je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:

Stari pa kaj ti ni jasno. Ta stara j***a je uvožena. Pokaži mi kakšen uvožen avto z realnimi. Mogoče jih lahko na roko prešteješ. Drugo kot drugo pa si malo poglej mobile.de ali pa autoscout24.de, pa si poglej koliko km imajo 2 leti stari avti, ne pa ta stara j***a. Ne nekaj na pamet .

Pa kdo nekaj na pamet? V oglasu lepo piše, kilometri so REALNI! Poleg tega si poglej kaka bajta je uzadi, pa kak je dvorišče urejeno, ti res misliš, da bo tak folk šel prevrtavat kilometre, da bo zaslužu tistih 500€ več na enem običnem golfu, ki ga je mel par let za drajnat v trgovino, al pa 20 km na šiht. Sej vami se res ne da dopovedat, da na nekatere sitacije gledate v najslabši možni luči in sešimfate prav vsak avto ki naj jih nebi na leto naredu vsaj 30k km....! Pa folk, če vi tuk nardite na leto sam z enim avtov OK, ampak niso vsi ljudje VI, obstajajo ljudje, ki se vmes vsedejo še v kakšen drug avto, se ne vozijo v službo 100km+, se ne vozijo sploh v službo ker majo šiht doma in se vsak dan vozjo sam po kruh v trgovino pa na kavo. Če sodite vse po sebi se malo zamislite :roll: ljudje so različni, prav tako navade, opravki in njihovo delo!

Poleg tega pa noben avta niti ne pozna, ne tega in celo malokateri si ne gre ogledat tudi kakšnega drugega, ki se pojavi kot vprašanje na forumu. Kaj ko bi kvaliteto foruma izboljšali še iz tega vidika... in nebi vsi vsepovprek nabijali in šimfali stvari, ki jih sploh noben ne pozna.

Oče je mel primer, 4 leta star avto se je prodajal za 35% cene novega (uglavnem avto zanimiv in ugodna cena, malo kilometrov 45K km) in se najde par frajerjev, ki mu že po telefonu reče nekam malo ima kilometrov, kaj ste delali s kilometri :roll: mislim a ste normalni? a sploh premislite preden kaj napišete? Ali imate kilometrofobijo vsi po vrsti ali kako bi temu rekli?

Ne poznam avta, nisem si ga šel ogledat, vendar ne menim, da naj bi bil avto tako slab, vsaj po oglasu sodeč! Je to tako grozno, da se mi ne zdi sumljiv?

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 So jul 07, 2012 10:44 pm

Si v redu?
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
Godward
Uporabnik

Napisal/-a Godward Ne jul 08, 2012 11:26 am

hahahahahaha lepo da verjameš da so km realni če nekdo tak napiše. pa saj je lepo napisano da so realni, no bo že držalo.
problem je v tem , da je večina km prevrtenih in tud tisti ki so realni se jim ne vrjame več.
Renault 5 Campus 1.1/1.4 1992 - prodano
Renault Laguna 1.8 16V 2000 Fairway - prodano
Volvo S80 D5 2003 - prodano
Volvo S60 D5 2010 Summum avt.
Slika

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch Ne jul 08, 2012 12:44 pm

Če je avto slovenskega izvora, je prav mogoče, da se ni delalo 20k+ km na leto. Slovenija je pač majhna dežela in dosti slovencev kupi dizla zaradi nizke porabe, toda ne vozi ravno veliko dolgih relacij oz. veliko nasplošno. Tako da, seveda, da obstajajo avtomobili, ki so dizli, ki imajo realne kilometre, toda to je nažalost redkost.

Gigi21
Nov uporabnik

Bmw530d

Napisal/-a Gigi21 Ne jul 08, 2012 9:24 pm

Zdravo zanima me sam glede a ma kdo kaksne izkusnje z bmwjom 530d 2004 letnik oz 2005 kaksnin so kej motorji menjalniki avtomatski?rocni? Poraba?vzdrzevanje itd kupujem novo avto in gledam tega bwmja http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6216820&show=1 pa ce kdo pozna ta avto:) hvalaa za kakrsne koli nasvete:)

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ To jul 10, 2012 9:18 am

turbo inside

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 To jul 10, 2012 9:19 am

kaj pa cena. pa kaj si ti ja nor malo. Avto pa še klime nima, lol .je pa res da je kot nov, ampak kdor še danes avto kupi, ga kupi za večno, ker danes avto prodat brez klime je prava umetnost

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ To jul 10, 2012 9:24 am

Patrik_A3 je napisal/-a:kaj pa cena. pa kaj si ti ja nor malo. Avto pa še klime nima, lol .je pa res da je kot nov, ampak kdor še danes avto kupi, ga kupi za večno, ker danes avto prodat brez klime je prava umetnost

rabi ga oce od moje punce. za se vozit okoli ima takorekoc novega golfa...to bi bil avto bolj za na njivo :D
rabi nekaj da je poceni vzdrzevanje in da kolikor tolko malo pije
turbo inside

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream To jul 10, 2012 2:04 pm

_furby_ je napisal/-a:
Patrik_A3 je napisal/-a:kaj pa cena. pa kaj si ti ja nor malo. Avto pa še klime nima, lol .je pa res da je kot nov, ampak kdor še danes avto kupi, ga kupi za večno, ker danes avto prodat brez klime je prava umetnost

rabi ga oce od moje punce. za se vozit okoli ima takorekoc novega golfa...to bi bil avto bolj za na njivo :D
rabi nekaj da je poceni vzdrzevanje in da kolikor tolko malo pije

Pri nas se je nekaj časa nazaj kupovala "kripa z poceni vzdrževanjem."
Kupil se je Fiat Uno. Letnik 2000. 500€ z skoraj novimi letnimi in zimskimi gumami, alpine avtoradiem in vinjeto. Velik servis stane krepko pod 100€^^ Poglej še v to smer..

Uporabniški avatar
Godward
Uporabnik

Napisal/-a Godward To jul 10, 2012 9:06 pm

sej pol pa lahko ma golfa za na njivo
Slika

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ To jul 10, 2012 10:01 pm

Godward je napisal/-a:sej pol pa lahko ma golfa za na njivo

razlozi :?:
turbo inside

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To jul 10, 2012 10:50 pm

sej veš - Sonček pa njegovo driftanje po njivah in travnikih :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Slika

Uporabniški avatar
Godward
Uporabnik

Napisal/-a Godward To jul 10, 2012 10:57 pm

pravim da golf tudi gre po njivi :)
Slika

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Sr jul 11, 2012 3:07 pm

@ LukL

No da me neboš tukaj požrl z besedami. Sem imel že uvožene avte in vem kakšna je tukaj situacija.

Eno je UVOŽENA j***a, drugo pa SLOVENSKO POREKLO.

Idi prvo na VW servis, potem pa bodi tukaj glasn, ker v 3/4 primerih je potem folk tiho, ko mu ne gre v glvo, kak je lahko naredil avto v 2 letih 120 000km, potem pa 3 leta kasneje v slo se vozi z 130 000km.

Imel že tudi laguno, katera je imela 200 000km ko sem jo kupil. Avto je bil letnik 2003, leta 2007 uvožen. Po računalniku na Renault servisu je avto imel 200 000km leta 2006..... Jaz sem jo kupo leta 2009 z enakimi km kot jih je avto imel ob zadnjem servisu, ki je še zabeležen v računalniku ( 2009 ). Torej realno jih je imel 350 000 +

Imel megana letnik 2004, kupljen 2007 - 2 leti pa pol star. uvožen z 108 000km - 1a avto. Na reanault servisu pa jih je imel 100 000km leta 2006....

Kje pa so še vse izkušnje znancev/prijateljev...

Tak da, idi na servis, se pozanimaj, zahtevaj a4 list izpisov servisov, pridi na forum in potem se vsajaj.

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Sr jul 11, 2012 7:13 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:@ LukL

No da me neboš tukaj požrl z besedami. Sem imel že uvožene avte in vem kakšna je tukaj situacija.

Eno je UVOŽENA j***a, drugo pa SLOVENSKO POREKLO.

Idi prvo na VW servis, potem pa bodi tukaj glasn, ker v 3/4 primerih je potem folk tiho, ko mu ne gre v glvo, kak je lahko naredil avto v 2 letih 120 000km, potem pa 3 leta kasneje v slo se vozi z 130 000km.

Imel že tudi laguno, katera je imela 200 000km ko sem jo kupil. Avto je bil letnik 2003, leta 2007 uvožen. Po računalniku na Renault servisu je avto imel 200 000km leta 2006..... Jaz sem jo kupo leta 2009 z enakimi km kot jih je avto imel ob zadnjem servisu, ki je še zabeležen v računalniku ( 2009 ). Torej realno jih je imel 350 000 +

Imel megana letnik 2004, kupljen 2007 - 2 leti pa pol star. uvožen z 108 000km - 1a avto. Na reanault servisu pa jih je imel 100 000km leta 2006....

Kje pa so še vse izkušnje znancev/prijateljev...

Tak da, idi na servis, se pozanimaj, zahtevaj a4 list izpisov servisov, pridi na forum in potem se vsajaj.

Patrik, pa kaj ti ni jasno? Da je avto naredil v enem letu SAMO 10.000 km? al da avto je naredil v treh letih 10.000 km? al kako? Meni to spada pod nekaj kar je normalno.
Js mam tuk primerov, da ne vem kje bi začel, pa so večinoma zgodbe z golfi passati in audiji :roll: .... Najhujši je pa eden izmed mojih; v letu in 2 mesecih sem naredil manj kot 1000 km z avtom oops tako da nebi o teh kilometrih več!
Zadnjič spremenil LukL, dne Če jul 12, 2012 8:23 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov