Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Po jan 07, 2008 1:27 pm

Prosim konkretno za ta avto, da mi poves, koliko me pride do Slovenije (oz. do Trsta) po sistemu roll-on roll-off.

http://apps.dealerconnection.com/dealer ... H055138583

Hvala

(odgovor lahko na PM)

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Kraj: Chicago, USA

Napisal/-a chgotom Po jan 07, 2008 4:28 pm

FBR je napisal/-a:
TooOldVehicle je napisal/-a:A mi lahko nekdo prosim pove za kakšno ameriško različico strani Avto.net, Mobile.de, katera ameriška stran z rabljenimi avtomobili je tam najbolj obiskana, in ima najbolj obsežno ponudbo? hvala

Prelistaj par strani nazaj ;)

cars.com

autotrader.com

edmunds.com (ima tudi opise in teste novih in rabljenih)

collectorcartraderonline.com (oldtimerji)

No so se druge, tele so bolj glavne.

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Po jan 07, 2008 4:31 pm

Rjuhar je napisal/-a:Prosim konkretno za ta avto, da mi poves, koliko me pride do Slovenije (oz. do Trsta) po sistemu roll-on roll-off.

http://apps.dealerconnection.com/dealer ... H055138583

Hvala

(odgovor lahko na PM)

Za tegale GT-ja $1,600 Chicago-Trst (roll-on/roll-off).

Se mi pa zdi malo drag za 2005... resno.

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Po jan 07, 2008 4:33 pm

Barracuda1 je napisal/-a:Zanima me, če je možno uvoziti tudi motorno kolo (motocross), in če je, koliko bi bila cena za prevoz, enaka kot za avto ali kaj razlike?

Seveda je mozno, lahko ti ga posljemo na paleti, prevoz je okrog $800-$1000, ladijski transport do Trsta oz. severnonemskih pristanisc (Bremerhaven).

Katri model/letnik te pa zanima?

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Po jan 07, 2008 4:38 pm

ocean je napisal/-a:
chgotom je napisal/-a:
ocean je napisal/-a:sej se ne rabs sekirat ce nisi dobu odgovora, js ga ze pol leta cakam, tko da resnost na visku... ;)

Vsem ki "niso dobili odgovora": email-e imamo zasute z vprasanji, vecina je v stilu"... ja jest sam tko en mal sprasujem kolk bi bil en vajper pa ena korveta pa mogoc bi se enga mustanga prpelu. Pol pa jest bi placu ko ga mam tuki v Sloveniji registriranga... kolk bo pa carina..." itd itd itd Resnost na visku!

Kolega tukajle, ki se najbolj pritozuje in je hotel informacije o starejsem in eksoticnem Jaguarju (ve, kdo je...): to ni avto, ki ga dobis na vsakem koraku, v kolikor si ga uspel locirat, sporoci pls.

V kolikor je bil kaksen email spregledan, se iskreno opravicujem. Poslji se enkrat PM tukaj na forum.

LP iz Chicaga!

Poglej! poslal sem ti ene tri PMe, u vsakm tud link od jaguarja, ki se je nahajal (ne vem ce je se tam) v astoriji (NY) spraševal sem te, če je avto še dovolj blizu tebe, da si ga mogoče ogledaš, vendar se mi je zdela razdalja 300km pač malo prevelika, zato sem se že sam pozanimal in dobil slike. Naj omenim še, da si mi odgovarjal (1 odgovor) vse dokler nisem polslal linka od avtomobila, v tem odgovoru si tudi zapisal telefonsko številko. ko nekaj časa ni bili odgovora (beri par mesecev) sem se odločil da te pokličem in sva govorila ene 10 minut. v pogovoru si se mi sicer opravičil, da ni bilo odziva in takrat si poudaril da bom dobil odgovor v kratkem (če je zadevo mogoče izpeljati). in nato vse tiho je bilo. torej kaj še prčakuješ od mene, glede na to da sva seze pogovarjala o plačilu in o tem da mi ti še samo skalkuliras koliko točno me stvar pride in kakšna so moja možna zavarovanja pri vnaprejšnem plačilu. rekel bi, da se je moja pošta izgubila med ostalo neresno, če bi pisu neki o muscle carsih pa kok pride pa kva je pocen ampak ne DAU SM TI USE POTREBNO DA SE SAM ZMENVA IN PRPELEVA ZADEVO SM in ne se ti men zej zgovarjat na neresnot z moje strani. aja pa ce se koga zanima zakaj sm ksn mesc nazaj sprasvou ke se je zgubu chogotom, no vrjetn nism za brez veze sprasvou ane...

ni bil spregledan en mail, bla je spregledana cela vrsta mailov, sej sm ti ga tut na firmo u ameriko poslou tk da ne mec me u kos kamor ne pasem;)

Tista razdalja od mene do NY ni "300km" ampak tamle krepko cez tisocaka MILJ (ne km ponovno, to bo tam jurja in pol km)). Ce bi bilo 300km (=tam 200 milj da bo bolj okroglo) je to se vedno predmestje, kjer zivim.

Prosim, upostevaj realne razdalje.

LP iz Chicaga!

Andraz3d
Novinec

Napisal/-a Andraz3d Po jan 07, 2008 5:15 pm

me se vedno rajca Honda element, polna oprema, manual :), 4wd.

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Po jan 07, 2008 10:19 pm

kokr gledam je micka evo samo okrog 15.000eur

hehe 100% se čez par let obrnem nate ;)
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Barracuda1
Novinec

Napisal/-a Barracuda1 Po jan 07, 2008 10:52 pm

chgotom je napisal/-a:
Barracuda1 je napisal/-a:Zanima me, če je možno uvoziti tudi motorno kolo (motocross), in če je, koliko bi bila cena za prevoz, enaka kot za avto ali kaj razlike?

Seveda je mozno, lahko ti ga posljemo na paleti, prevoz je okrog $800-$1000, ladijski transport do Trsta oz. severnonemskih pristanisc (Bremerhaven).

LP iz Chicaga!

Zanimam se za kawasaki kxf 250, letnik 05,06,07.

Uporabniški avatar
blind3k
Stalni uporabnik

Kraj: Ljutomer,Koper

Napisal/-a blind3k Po jan 07, 2008 10:52 pm

chgotom nekaj sem se pozanimal oz. povprašal in mi je veliko ljud reklo, da je izvoz iz ZDA v EU trgovcem prepovedan z zakonom. Mi lahko poveš kaj več o tem?

lp

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Kraj: Cela EU

Napisal/-a McLaren To jan 08, 2008 6:51 pm

Alo, ircajte kje drugje. Osebne posle rihtajte prek Pm-jev, ne pa da tu nabijate poste.
Večina takih objav je pobrisana.

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom To jan 08, 2008 8:53 pm

Barracuda1 je napisal/-a:
chgotom je napisal/-a:

LP iz Chicaga!

Zanimam se za kawasaki kxf 250, letnik 05,06,07.

Imas na PM konkretno!

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom To jan 08, 2008 9:04 pm

blind3k je napisal/-a:chgotom nekaj sem se pozanimal oz. povprašal in mi je veliko ljud reklo, da je izvoz iz ZDA v EU trgovcem prepovedan z zakonom. Mi lahko poveš kaj več o tem?

lp

Cakaj kje je to prepovedano? Tukaj v ZDA, da je prepovedano izvazat avte v Evropo? Prvic slisim...

No, ne to mesat z novimi vozili! Seveda pooblascen BMW, Porsche ali pa Mercedes trgovec ne sme (novega!) avta prodajat v izvoz ampak zamo v ZDA. Ce pa ti tukaj kupis nov avto in si lastnik, je prvo sekundo, ko naredi par metrov ze rabljen in kot tak gre lahko v izvoz brez problemov. Izvozno dokumentacijo in spedicjo ti lahko uredimo, o tem je tudi govora v tem forumu.

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom To jan 08, 2008 9:08 pm

Nejko87 je napisal/-a:kokr gledam je micka evo samo okrog 15.000eur

hehe 100% se čez par let obrnem nate ;)

Ja, tam 2005 Lancer Evo 4x4 z 25K miljami je tam $25K, (pre) drago?

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Sr jan 09, 2008 3:38 am

Andraz3d je napisal/-a:me se vedno rajca Honda element, polna oprema, manual :), 4wd.

Daj, PMaj me z malo vec podatkov: letnik, max miljaza... Manual so tukaj bolj redki ptici, no pa vendar...

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
tribeca
Nov uporabnik

vožnja z vozilom registriranim v USA po Sloveniji

Napisal/-a tribeca Sr jan 09, 2008 12:39 pm

zanima me če kdo ve ali lahko vozimo po sloveniji vozilo ki je zavarovano in registrirano v USA lastnik pa je državljan RS(podjetje vUSA)
hvala

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Re: vožnja z vozilom registriranim v USA po Sloveniji

Napisal/-a chgotom Sr jan 09, 2008 4:57 pm

tribeca je napisal/-a:zanima me če kdo ve ali lahko vozimo po sloveniji vozilo ki je zavarovano in registrirano v USA lastnik pa je državljan RS(podjetje vUSA)
hvala

Nacelno da, samo amerisko zavarovanje ne velja za Evropo, moras ga potem zavarovat v Sloveniji oz. kateri bliznji evropski drzavi.

Ameriska registracija je sama okrog $100/leto, teh. pregledov za ameriske avte tako ni.

LP iz Chicaga!

Barracuda1
Novinec

Napisal/-a Barracuda1 Ne jan 13, 2008 7:25 pm

Brez zamere, ampak jaz bi raje počakal da se uskladita s "slovenskim podjetjem" in potem to preko njega šibaš v Slo., mi pa tam pol navalimo :lol:. Se mi zdi manj komplikacij. To seveda velja za avtomobile. Motorji so tam seveda cenejši, vendar se za tistih 800-1000€ razlike ne splača vozit v Trst&nazaj za krosa, ki ga bi prodal čez 1 leto. Vi se kar lepo zmenite s slovenskim posrednikom, bi bilo zelo dobro! Za primer je recimo tole v Belgiji: http://california-import.com/ Tole je recimo zadetek v polno! Če bi bilo tole v Slo. nebi bilo slabo. Ali pa vsaj v Avstriji.

Lp!

Uporabniški avatar
pernat_b
Stalni uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a pernat_b Po jan 14, 2008 10:49 am

Alo zanima me če uvoziš avtomobil lahko v njem prepelješ dele zanj luči ipd. avto bi imel usa table zato newem če bi bil problem
chgotom mail pa mi odg. plx: pernatb@gmail.com
Timmy drift: http://www.youtube.com/watch?v=NXzNhBMdP5U
STREET RACING OR DRIFT IS NOT A CRIME!!!
www.slo-drift.com

Uporabniški avatar
janezZ
Nov uporabnik

Napisal/-a janezZ Po jan 14, 2008 10:35 pm

chgotom poglejte moje privatno sporočilo.

LP

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Sr jan 16, 2008 6:33 am

pernat_b je napisal/-a:Alo zanima me če uvoziš avtomobil lahko v njem prepelješ dele zanj luči ipd. avto bi imel usa table zato newem če bi bil problem
chgotom mail pa mi odg. plx: pernatb@gmail.com

Ce je avto v kontejnerju potem seveda, pri roll-on/roll-off nacinu prevoza pa pred vkrcanjem na ladjo avto pregledaj in vse pomecejo ven (razen rezervne gume), kar ni originalno del avta oz. ni pritrjeno. To utemeljujejo ladijski prevozniki z moznostjo poskodb pri prevozu (za katere pa kasneje ne odgovarjajo, ce se razni predmeti premetavajo sem in tja po avtu). Kontejner se pa ne odpira in je noter kar si pac nalozil...

LP iz Chicaga!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 21 gostov