Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

tdrago183
Nov uporabnik

Napisal/-a tdrago183 So mar 07, 2009 5:45 pm

javr je napisal/-a:mene pa zanima samo to, zakaj nekateri (skoraj večina, bi lahko rekel) tako zvesto brišejo oznako registrske tablice iz slike avtomobila, ki ga prodajajo ?
Kaj imajo od tega, da tisti, ki listamo po avto.net, ne vidimo registrske tablice ?
Oz. kaj bi potencialni kupci lahko videli iz reg. tablice ? Mislim - ni jasno. :?

to folk dela zato ker kot je znano tistim ki veliko kupujejo rabljena vozila ker so na štajerskem delu slovenije avtomobili najbolj "zjahani" če se tako izrazim ker jih noben ne špara, in jih je lažje prodat če se zapelje recimo v ljubljano in reče da tam živi.
vsaj takšne mam jaz izkušnje

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 So mar 07, 2009 6:50 pm

tdrago183 je napisal/-a:to folk dela zato ker kot je znano tistim ki veliko kupujejo rabljena vozila ker so na štajerskem delu slovenije avtomobili najbolj "zjahani" če se tako izrazim ker jih noben ne špara, in jih je lažje prodat če se zapelje recimo v ljubljano in reče da tam živi.

Tvoja prva objava pa že pribijaš s takimi nepotrebnimi izjavami :roll:

P.S. dlje časa spremljaj avto.net pa ti bo jasno. Meni je že. Pa nima veze z stajerci, lj,go,.....

Uporabniški avatar
mwindis
Nov uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a mwindis So mar 07, 2009 8:41 pm

Jaz bi samo omenil svojo slabo izkušnjo z prodajo avtomobila s katero želim opozorit ostale naj bodo previdni !

Z kupcem sva naredila komisijsko prodajo, dal sem mu prometno, on mi avto plača avto zdaj se pa vozi na moje zavarovanje že 2 meseca(do 8/09 ) ker še pač ni dvignil nove prometne.

Zavarovalne police mu nisem dal, vendar za vračilo zavarovanja potrebujem dokaz da avto ni več v moji lasti, kar seveda še je.

Gospod je iz Celja in je tudi "nategator" ker ima že polno kartoteko zaradi takih packarij :(

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 So mar 07, 2009 9:15 pm

GiGi1985 je napisal/-a:
tdrago183 je napisal/-a:to folk dela zato ker kot je znano tistim ki veliko kupujejo rabljena vozila ker so na štajerskem delu slovenije avtomobili najbolj "zjahani" če se tako izrazim ker jih noben ne špara, in jih je lažje prodat če se zapelje recimo v ljubljano in reče da tam živi.

Tvoja prva objava pa že pribijaš s takimi nepotrebnimi izjavami :roll:

P.S. dlje časa spremljaj avto.net pa ti bo jasno. Meni je že. Pa nima veze z stajerci, lj,go,.....

...bo neki tudi na tem. Samo poglej kakšno cestno infrastrukturo imajo v prestolnici in okolici, kakšna pa je v ostalem delu države. Malo poglej v preteklost pa boš opazil časovne intervale kdaj so katero cesto popravljal(AC), se pravi kvaliteta dela. Kolega iz okolice Litije mi je nekoč dejal da iz njihovega konca načeloma ne bi kupil vozila razen če res pozna lastnika in avto.

lp

Veron
Novinec

Napisal/-a Veron Ne mar 08, 2009 6:46 pm

Slika

:)

+ A&F Celje - nategancija po dolgem in po čez, žal sm bil žrtev tukaj jst.
Kljub trdnim dokazom, da je bil avto karamboliran in zaradi tega, ker mi ni povedal, bi lahko zletel s ceste (manšega počila, mast vse okol škropila tudi po disku)... drugo, ni povedal, da je bil avto od toče udarjen, sicer takrat se ni videlo, nevem kaj je naredil, sedaj po 3-4h mescih pa se vidi na avto točno kje je bilo obtolčeno in popokan lak

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Ne mar 08, 2009 7:17 pm

@veron: niso oni krivi, če so na servisu napačno kilometre zapisali :lol:

gogi82
Nov uporabnik

nategatorji

Napisal/-a gogi82 Po mar 09, 2009 8:22 pm

ima kdo izkušnjo z Bi mobil.d.o.o na kajuhovi v Mostah,namreč se zanimam za nakup tega c-max je pa uvožen iz italije,naj bi mel realne km,kar tudi ta prodajalec garantira,ga je že kdo gledal ?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2487045&show=

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Po mar 09, 2009 9:19 pm

Ali obstaja kaksna osnova za kaznovanje ljudi, ki se ukvarjajo s ponastavljanjem kilometrine na števcih?

Kako je z dokazljivostjo tega dejanja?
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

Uporabniški avatar
heretic_
Nov uporabnik

Kraj: wasteland

Napisal/-a heretic_ Ne mar 15, 2009 11:44 am

mwindis je napisal/-a:Jaz bi samo omenil svojo slabo izkušnjo z prodajo avtomobila s katero želim opozorit ostale naj bodo previdni !

Z kupcem sva naredila komisijsko prodajo, dal sem mu prometno, on mi avto plača avto zdaj se pa vozi na moje zavarovanje že 2 meseca(do 8/09 ) ker še pač ni dvignil nove prometne.

Zavarovalne police mu nisem dal, vendar za vračilo zavarovanja potrebujem dokaz da avto ni več v moji lasti, kar seveda še je.

Gospod je iz Celja in je tudi "nategator" ker ima že polno kartoteko zaradi takih packarij :(

Če je avto še tvoj, zakaj potem ne greš do tega "gospoda" mu pobereš tablice z avta in greš lepo na UE, ter ga odjaviš iz prometa, za prometno pa rečeš da si jo izgubil.

Studentek
Nov uporabnik

Kraj: Cerknica

Napisal/-a Studentek Po mar 16, 2009 9:04 am

Lep pozdrav!
Sem nov tukaj, pa sm bral tole temo in me zanima, če kdo ve kako je z Avtohišo Randelj iz Kočevja. Pred pol leta sm tam rabljen avto kupu (oz ga je kao prva lastnica prodajala preko Randlja) , ko sem šel pa na netu upisat št. prometnega pa št. registerskih tablic je pisalo da sm že 5 lastnik!!!! Sicer je useeno kater lastnik sm, k avto itak dobr dela.
Samo zdej me mal skrbi če so res realni kilometri. Drugač ni videt da bi bil zgonen podvozje ni nč rjavo, mašina zakon dela nč ne pije olje (Golf 4 1.4 16V).

No uglavnem sam če kdo ve kok so kej pošteni??

Že vnaprej hvala za odgovor!

DareVa
Nov uporabnik

Napisal/-a DareVa Sr mar 18, 2009 4:38 pm

Še jaz dodam svoje:

Pred kratkim sem prodal avtomobil in kupil novega oz. drugega.
Danes sem slučajno čekiral ponudbo na avto.net in opazil moj avtomobil, da se prodaja in sicer z veliko manj kilometri in veliko večjo ceno, kot sem ga sam prodal.
Oseba, ki je od mene kupila avtomobil, se s tem očitno ukvarja, kar sem skapiral šele danes...
Sedaj me pa zanima, kako je poskrbljeno glede tega z zakonodajo? Lahko vsak poljubno zbija kilometre? Ga lahko prijavim kam? Naj ga dam v časopis?
Ne zdi se mi fer to, da bo nekdo avtomobil kupil, ki dejansko ni tak, kot je opisan - ima prevoženih 100k km več, ni garažiran, nima servisne knjige in podobno, čeprav tako v oglasu opisan.
Kaj menite, se splača sploh s tem ubadat?

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Sr mar 18, 2009 5:15 pm

DareVa je napisal/-a:Še jaz dodam svoje:

Pred kratkim sem prodal avtomobil in kupil novega oz. drugega.
Danes sem slučajno čekiral ponudbo na avto.net in opazil moj avtomobil, da se prodaja in sicer z veliko manj kilometri in veliko večjo ceno, kot sem ga sam prodal.
Oseba, ki je od mene kupila avtomobil, se s tem očitno ukvarja, kar sem skapiral šele danes...
Sedaj me pa zanima, kako je poskrbljeno glede tega z zakonodajo? Lahko vsak poljubno zbija kilometre? Ga lahko prijavim kam? Naj ga dam v časopis?
Ne zdi se mi fer to, da bo nekdo avtomobil kupil, ki dejansko ni tak, kot je opisan - ima prevoženih 100k km več, ni garažiran, nima servisne knjige in podobno, čeprav tako v oglasu opisan.
Kaj menite, se splača sploh s tem ubadat?

Povej ime in priimek nategatorja.. firmo mogoče, telefonsko.. lahko pa narediš print screen oglasa in ga gor prpopaš, če bo kdo pogledal. Teh nategatorjev je ogromno ravno zato, ker vsak misli da je proti njim brez moči..
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
ALIEn3001
Novinec

Napisal/-a ALIEn3001 Sr mar 18, 2009 9:06 pm

Edino pravilno bi bila prijava policiji - tehnično gledano veš za goljufijo in si sam so-kriv :lol: :lol:

Definitivno pa vsaj daj povsod na internet slike oglasa in podatke o prodajalcu!! Najprej tukaj, potem pa naprej.
James May: I preffer this (AR 159) to the BMW 3-series :)

DareVa
Nov uporabnik

Napisal/-a DareVa Sr mar 18, 2009 9:09 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2703285&show=1

prevoženih 200.000 km
brez "original servisnih" paprijev
negaražiran
3.lastnik

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Če mar 19, 2009 9:05 am

o ho ho ho...zakon!!

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Če mar 19, 2009 9:23 am

@mwindis: glede tega, da si še lastnik, ne drži: lastnik vozila prenehaš biti ob izročitvi vozila, ne pa takrat, ko se evidentira nov lastnik v prometnem in evidenci vozil. Tega jasno zavarovalničarju ne moreš dopovedat, če pa mu poskušaš, te gleda, kot da si z drugega planeta.

Te pa jasno nategujejo zavarovalnice - kupca in tebe - v zavarovalnih pogojih je določilo, kdaj neha zavarovanje veljati, vendar če se kupec poči, bodo že tako naredili, da oškodovancu ne bodo nič plačali, bo pa šel bonus (no ja, to jesicer pretirano, ma pri naših zavarovalnicah).

BTW - glavni nategator po moje so avtohiše - dobiš nov avto, plačaš ga, kot da je zlat. Pri nategatorjih v tej temi pa je obratno - avti krš, cene pa še vedno visoke pri vsem plehu, ki ga je videti na parkiriških raznih MIKOV (npr. v KP ni da ni na njihovem parkingu).

Kvalitetni avti gredo, se prodajo, še preden pridejo do avtohiše, tam pa če pridejo, jih takoj pograbijo prodajalci. Isto kot pri staro za novo varianti. Če je staro super, od 1. lastnika, redno serviisirano, ga zagrabijo že delavci v AH in se med seboj zanj še skregajo....

Žal je tako, da se moraš pustiti nategniti, ali za novo vozilo eni izmed AH, ali pa kupiš rabljeno, pa če imaš srečo, je bolj ali manj vse ok. Moje mnjenje, pač.
lp

Uporabniški avatar
firebird
Novinec

Kraj: Ljubljana-Šiška

Napisal/-a firebird Če mar 19, 2009 9:37 am

A zdaj pa že na Twingičih kilometre vrtijo?
Kam gre ta svet. ;)

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk Če mar 19, 2009 9:48 am

uros11 je napisal/-a:@mwindis: glede tega, da si še lastnik, ne drži: lastnik vozila prenehaš biti ob izročitvi vozila, ne pa takrat, ko se evidentira nov lastnik v prometnem in evidenci vozil. Tega jasno zavarovalničarju ne moreš dopovedat, če pa mu poskušaš, te gleda, kot da si z drugega planeta.

Te pa jasno nategujejo zavarovalnice - kupca in tebe - v zavarovalnih pogojih je določilo, kdaj neha zavarovanje veljati, vendar če se kupec poči, bodo že tako naredili, da oškodovancu ne bodo nič plačali, bo pa šel bonus (no ja, to jesicer pretirano, ma pri naših zavarovalnicah).

BTW - glavni nategator po moje so avtohiše - dobiš nov avto, plačaš ga, kot da je zlat. Pri nategatorjih v tej temi pa je obratno - avti krš, cene pa še vedno visoke pri vsem plehu, ki ga je videti na parkiriških raznih MIKOV (npr. v KP ni da ni na njihovem parkingu).

Kvalitetni avti gredo, se prodajo, še preden pridejo do avtohiše, tam pa če pridejo, jih takoj pograbijo prodajalci. Isto kot pri staro za novo varianti. Če je staro super, od 1. lastnika, redno serviisirano, ga zagrabijo že delavci v AH in se med seboj zanj še skregajo....

Žal je tako, da se moraš pustiti nategniti, ali za novo vozilo eni izmed AH, ali pa kupiš rabljeno, pa če imaš srečo, je bolj ali manj vse ok. Moje mnjenje, pač.
lp

Glede rabljenih avtov;in to dobrih rabljenih avtov jih velika vecina ostane v krogu sorodnikov,prijateljev in znancev...takih avtov je v avtohisah in podobnih straneh kot je avto.net zelo zelo malo.Seveda tudi v primeru teh avtov obstaja verjetnost okvare in problemov,je pa sigurno precej manjsa kot pri avtih,privlecenih iz vseh vetrov,z ponarejeno dokumentacijo,nepoznano preteklostjo,prevrtenimi km in podobnimi nategi...vse seveda v interesu cimprejsnje prodaje in lepega zasluzka.

lp tdk

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Če mar 19, 2009 9:54 am

@DareVa: spraševal si glede zakonodaje in naj ti odgovorim, da se lahko vedno zatečeš po pomoč k tržnemu inšpektorju oz. na tržni inšpektorat, jim objasniš zadeve seveda z dokazili-dokazi in bo šel nemudoma agent v akcijo

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Če mar 19, 2009 6:23 pm

Temi pri twingotu bi lahko čestitali za izjemno dobro očiščeno notranjost.

Skoraj ne morem verjet. :shock:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov