Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Re: Kupujem zanesljiv nov avto

Napisal/-a TOYOTA To mar 12, 2013 11:10 am

J.McLane je napisal/-a:Dodaš še 4k € in kupiš Auris HSD in napram navadnem bencinarju ob prevoženih 20k km letno prihraniš 600 € letno (razliko dobiš v 7 letih), kasko je dražje, je pa obvezno zavarovanje samo za 74 kW. Garancijo na hibridni del je možno podaljševati do 10 let brez omejitve kilometrov, verjetnost da gre kaj narobe v prvih 10 letih je zelo majhna. Po 10 letih boš pa imel problem tudi s klasičnim bencinarjem, ker bo zadeva za tiste čase svinjsko požrešna in rabljena nič vredna, hibrida boš pa po 10 letih še zmeraj prodal za 5k €. Sicer pa na testno vožnjo pa sam presodi, ker pač zadeva ni všeč vsakemu.

Servisi na Toyoti niso poceni, jaz s svojim oljem plačujem od 160-200 €, s Toyota oljem bi bilo še 40 € dražje.

sem bil z njim na testni vožnji in sem tudi sam navdušen, tudi servisi so od 200 do 300 €, problemov s hibridnim delom ni...no, vozil sem se po mestu, na hitri cesti in na acju, kakšne dobre pol ure, in poraba 4.4 :o , pa nisem delal kakšnih kolon itd...za vključevanje pritisneš power tipko in pospeši dobro, tudi z mesta je poskočen, potem pa elektronika dela zate...tako,da čakam touring sport v začetku avgusta :D Škoda je le, ker v naši zeleni državi ni nobenih subvencij iz ekosklada, pa čeprav avto pokuri okoli 80 gco2 , ta je le za priusa +...aja oprema je huda, panoramska streha, samodejno parkiranje, kamera...in vse ostalo, usnje na armaturi itd....
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

Uporabniški avatar
Arnel
Nov uporabnik

Napisal/-a Arnel To mar 12, 2013 11:59 am

nooblette je napisal/-a:Lep pozdrav

Gledam malo za novim avtomobilom pa sploh ne vem kaj kupiti. Do sedaj sem vozil 18 let starega japonca in morem rečt niti enega problema.

Zdaj pa malo gledam za c elysee, dacia lodgy, peugeot 301, vglavnem kaj vi menite :) Najraje diesel če je pa kakšen izredno zanesljiv bencinar bom pa tudi požrl kak liter večjo porabo.

Bolj kot ne me zanima samo zanesljivost, tankaj, redni servisi in vozi... :D

Vzem Golfa 7 :)
:)

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane To mar 12, 2013 12:04 pm

TOYOTA je napisal/-a:Škoda je le, ker v naši zeleni državi ni nobenih subvencij iz ekosklada, pa čeprav avto pokuri okoli 80 gco2 , ta je le za priusa +

Popravek, subvencija je samo za Priusa Plug-in, Prius+ je enoprostorec z enakim pogonskim sklopom kot Auris, samo da ima Li-ion baterijo, dobiš pa na Eko skladu kredit z ugodno obrestno mero za nakup katerokoli hibrida z manj kot 100 g CO2, kako je to dejansko ugodno pa nisem računal.
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic To mar 12, 2013 12:09 pm

TOYOTA je napisal/-a:
J.McLane je napisal/-a:Dodaš še 4k € in kupiš Auris HSD

sem bil z njim na testni vožnji in sem tudi sam navdušen, tudi servisi so od 200 do 300 €.
Kateri servisi? Tisti vsako leto (oz. vsakih 15.000 km)? Kaj vse je pa treba poštimat, da toliko pride?
200-300 EUR je faking veliko denarja za redni osnovni servis. Ene 2x ali 3x preveč.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA To mar 12, 2013 12:19 pm

sonic je napisal/-a:
TOYOTA je napisal/-a:
J.McLane je napisal/-a:Dodaš še 4k € in kupiš Auris HSD

sem bil z njim na testni vožnji in sem tudi sam navdušen, tudi servisi so od 200 do 300 €.
Kateri servisi? Tisti vsako leto (oz. vsakih 15.000 km)? Kaj vse je pa treba poštimat, da toliko pride?
200-300 EUR je faking veliko denarja za redni osnovni servis. Ene 2x ali 3x preveč.

ja gledal sem tisto rezpredelnico katero imajo obešeno in so servisi od 170€ naprej, le na 90000 je okoli 270€, ne vem pa kaj naj bi menjali...so pa cene primerjlive z vwjem, imaš pa prav tako kot vw na starejše avte, neke popuste no vsaj jaz pri lovšetu sem imel 40% na delo...
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette To mar 12, 2013 8:55 pm

MBtouran je napisal/-a:Clovek se dela norca iz vas vi mu pa se svetujete :D

Mi lahko samo zaupaš po čem to sklepaš? Ker ne morem izbrat na hitro? Ker imam preveč uprašanj? Ker?

Razsvetli me prosim.
Only music takes me there, where i can be me.

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette To mar 12, 2013 8:56 pm

esem je napisal/-a:ice je to, tema pa ta

Najlepša hvala še enkrat @esem. Grem prebirat :)

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran To mar 12, 2013 10:37 pm

nooblette je napisal/-a:

Mi lahko samo zaupaš po čem to sklepaš? Ker ne morem izbrat na hitro? Ker imam preveč uprašanj? Ker?

Razsvetli me prosim.

Preberi svoje poste in ti bo jasno.

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Sr mar 13, 2013 1:05 am

MBtouran je napisal/-a:
nooblette je napisal/-a:

Razsvetli me prosim.

Ali ti ni škoda energije?

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Sr mar 13, 2013 8:16 am

nooblette je napisal/-a:
MBtouran je napisal/-a:
nooblette je napisal/-a:

Razsvetli me prosim.

Ali ti ni škoda energije?

Ne vem kako se tebi ljubi zezat folk. Brez namena, brez jasnega cilja katero skupino vozila skaces od novega dobrabljenega, od nizjega razreda do transporterja, cenovno od minimuma do pa 10 tisoc evrov, pri tem pa nonstop jamras da ja v 10 letih nebi nic zamenjal.

ce si star vec kot 20 priporocam kaksnega dr.

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Sr mar 13, 2013 12:30 pm

DePalmo je napisal/-a:Vem kako je ko se kupuje drug avto, še toliko "slabše" je če se kupuje nov avto. Jaz sem kupoval rabljenega za okoli 3-4.000 evrov, pregledal in povprašal vse in marsikomu deloval totalno neresno. V treh mesecih sem šel na ogled dveh avtov, tretjega sem si ogledal in sem ga tudi kupil še isti dan. Še prodajalec mi je rekel da ne delujem zainteresiran in naj raje premislim če sploh hočem ta avto. No, dve ure kasneje je bil že prepisan name in ga imam še danes.

Kar hočem povedat, dajte človeku malo dihat, saj ne kupuje spodnjih gat. Nakup avta ni kar tako in je odločitev težka, še toliko težja če se vzame nov avto in moraš odštet preko 10.000 evrov.

@Mbtouran, preberi si zgornji post še enkrat lepo v miru. Nič še nisem odločen. Gledam pa jasno vse od a-ž, saj nimam "posebnih želja". Tvojo energijo in čas pa raje usmeri v prodajo svojega avtomobila ker boš od tega nekaj imel. Če pa imaš kakršen koli nasvet, ga bom pa z veseljem prebral.

Ps.: Seveda pa lahko prineseš 20k eur, ter sam izbereš kakšno vozilo bom vozil. Obljubim,da se bom brez kompliciranja usedel ter odpeljal. In tudi tukaj ne bom postavil nobeno uprašanje več.

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Sr mar 13, 2013 1:01 pm

Ce bi imel resen namen bi vedel vsaj budget in razred vozila, tako pa skaces brezglavo sem in tja kot najstnik. In ne skrbi ti za mene jaz imam vse porihtano, ce bos pa hotel pri sebi porihtat pa bos imel precej dela in tudi osali so te ze spregledali

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Sr mar 13, 2013 1:43 pm

J.McLane je napisal/-a:Po 10 letih boš pa imel problem tudi s klasičnim bencinarjem, ker bo zadeva za tiste čase svinjsko požrešna in rabljena nič vredna, hibrida boš pa po 10 letih še zmeraj prodal za 5k €.

Ne vem, kdo pri zdravi pameti bo šel kupit 10 ali več let starega hibrida - menjava baterij, ki po toliko časa izgubjo velik del svoje kapacitete je po tem času nujna, če hočeš imeti h od hibrida.
Tista glede porabe je pa tudi malo bosa - če avto nabaviš nov požrešen, bo tudi 10 let star požrešen. Vem na kaj si ciljal (cene bencina, varčnejši motorji), ampak razlika spet ni tako huda oziroma se potem takem nobeden ne bi vozil z avtom starejšim od 8 let. Po tej logiki bo čez 10 let svinjsko požrešen tudi bencinski hibrid s porabo 5 litrov (cena baterij pa sploh ni vračunana).

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Sr mar 13, 2013 2:56 pm

Ja v Sloveniji kjer drži ceno samo Holf TDI, to celo drži, po Evropi pa se Priusi letnik 2004 prodajajo od 5k - 8k €, bodo drugo leto vredni 2k € manj?
A če pri 10 let starem dizlu gre turbina, injektorji, pumpa greš tudi do pooblaščenca se olajšat za 2k €, dvomim? Slabo baterijo se da poceni reševati z zamnejavo posameznih modulov, ali nakupom rabljene preko ebaya (500-900 €), v Ameriki ponujajo obnovljene baterije za 1.875 $ imaš tudi možnost nadgradnje v plug-in tako da v celoti nadomestijo original baterijo, kaj bo s ponudbo čez 10 let sicer lahko samo ugibamo, verjetno bo pa rešitev več in ne manj.

V glavnem nekako tu veš kaj te čaka (čeprav lahko čakaš tudi 15+ let) in to gre vsem v nos in kao nek hud strošek, malo pomislite koliko en povprečen Janez da za izredne servise dizelskega avta, mogoče z bencinarjem pa ni toliko problemov, samo tam pa zmečeš kar nekaj tisoč € skozi višjo porabo.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr mar 13, 2013 3:32 pm

J.McLane je napisal/-a:malo pomislite koliko en povprečen Janez da za izredne servise dizelskega avta

Uvoženega 10 let starega s 120.000km na 500.000 podlage ja :roll: :lol:

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr mar 13, 2013 3:35 pm

Golf TDI dobro drži ceno tudi po Evropi, Prius jo bo pa tudi v Sloveniji, ko nas začnejo klat še z eko davki ipd. ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Sr mar 13, 2013 11:41 pm

Morda kdo ve če obstaja katerikoli novi diesel avto brez dpf/fap filtra. Katerikoli, razen nove mazde 6?

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Če mar 14, 2013 12:15 am

Ma lej no. Tudi dpf in fap filter nista tako grozni zadevi. Če si veliko na avtocesti se sploh ne rabiš sekirat. Sam nisem nikoli imel problema zaradi tega. Ne na oplovem, bmw ali renault dizlu.

Sam pa upam, da na trgu ni več nobenega dizla brez filtra prašnih delcev!

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Če mar 14, 2013 7:17 am

Tudi nove mazde Skyactiv imajo DPF/FAP filter, Mazda ne potrebuje katalizatorja za NOx emisije, no to še ne pomeni da ga nima.

jeronimo
Novinec

Napisal/-a jeronimo Če mar 14, 2013 8:57 am

Nove mazde z Euro 6 motorjem nimajo FAP/DPF filtra!!!!
Imajo katalizator za NOx, ki deluje na osnovi vbrizga sečnine.
Najbolj pomembno je, da za avtom diši po pohanju :D
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: pleomax in 15 gostov