Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Re: Nategatorji !!!!

Napisal/-a ojnica Po jul 28, 2014 12:52 pm

:lol: greš gledat avto in se še mal ogledaš Maribor ane. :D

Uporabniški avatar
tr00per
Stalni uporabnik

Kraj: kransterdam

Napisal/-a tr00per Po jul 28, 2014 1:20 pm

pados je napisal/-a:
adis je napisal/-a:
pados je napisal/-a:LAVRA KRANJ, nategator 1A klase. Pred cca mesecem in pol mi je prodal Scenika 1.9 dci letnik 2005 za 3.690€. Avto po njegovih besedah odličen za svoja leta, garažiran, vzdrževan. Avto zares izgleda tako kot treba, preizkusil sem vse mogoče pa je bilo vse ok.
Čez en teden se je pa začelo. Najprej desni sprednji nosilec in levi končnik, nosilec motorja, alternator, električna ogledala ne delajo (samo zaprejo se), menjal sem še jermena, ker na servisu ni bilo nobenega podatka o posegu, zamenjali so tudi jermenico ki pride ven iz motorja. Potrebno bo še zamenjati zavore spredaj in zadaj, gume in verjetno še kakšno grelno svečko. Od mene je vzel v račun Megana 1.5 dci 2005 bele barve, za katerega je napisal, da je garažiran, nikoli zaleten, vzdrževan. Na njem bo zelo kmalu šla sklopka, jermene bo za zamenjati, olje, klima mislim da tudi pušča je bil plin zamenjan ampak čez zimo nekam gre, včasih pa računalnik javi CARD NO DETECT, kar pomeni, da je naračunalniku neka napaka ( cena na renoju 1000€ pri dobremu električarju pa 500€) PAZITE!!!
Lep pozdrav

sodeč po tvojih besedah si tudi ti "nategun 1a klase"...

prodal ti je odličen avto katerega si moral servisirati pa kaj pol? ravno tako si ti njemu prodal avto z napako in le-te si tudi sam napisal ;)

Samo komentiraš a glave ne uporabljaš. Vse to kar sem napisal sem povedal prodajalcu, le da on sedaj prodaja odličen in garažiran avto !!

Glede Lavre lahko iz prve roke potrdim, da so nategatorji. Pa ne zato, ker bi se sam ujel na limance, pač pa sem delal v avtopralnici, kamor so vozili zbledele in umazane avte-primer je bil golf IV variant s 400.000 kilometri, ki je bil res usran in zanemarjen notri. V enem popoldnevu smo avto res orenk sčistili (kemično), da res ni bil videti slabo, kmalu pa se je taisti avto pojavil naprodaj s pol nanj kilometri. Podoben primer je bil tudi Volvo s40 mk1, ki je bil podvržen neki dieti manjšanja števila kilometrov... sploh pa večina avtov tam kar dolgo stoji, kar je tudi podatek zase

Uporabniški avatar
shalej
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a shalej Če jul 31, 2014 9:39 am

Moj bivši, prodan 2 tedna nazaj. Izgubil je 100.000km, jaz sem imel potrjeno servisno knjigo do cca 250.000km če se prav spovnim, dejansko ima 1 airbag, ko sem ga prodal je rožljal menjalnik - verjetno so ga porihtali.

http://www.avto.net/_TOVORNA/ad.asp?ID=8707783

Slika

Krown
Novinec

Kraj: okolica Šk. loke

Napisal/-a Krown Če jul 31, 2014 10:04 am

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=8712619&show=1&avto

TRGOVINA AVTO ALBERTO IMER BERISHA S.P.
TRGOVINA AVTO ALBERTO
DOLGA ULICA 45
MIKLAVŽ NA DRAVSKEM POLJU

Tole podjetje prodaja avto, na katerem je izginilo v parih dneh 60,000 km, vožen vedno in povsod, ker je bil službeni, spredaj desno je bil poškodovan, cena pa je tudi narasla.

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Če jul 31, 2014 10:08 am

shalej ..... a ne vidiš kaj piše na koncum oglasa .... Možnost napak pri oddaji oglasa :mrgreen: :lol:

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Če jul 31, 2014 10:12 am

Krown je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=8712619&show=1&avto

TRGOVINA AVTO ALBERTO IMER BERISHA S.P.
TRGOVINA AVTO ALBERTO
DOLGA ULICA 45
MIKLAVŽ NA DRAVSKEM POLJU

Tole podjetje prodaja avto, na katerem je izginilo v parih dneh 60,000 km, vožen vedno in povsod, ker je bil službeni, spredaj desno je bil poškodovan, cena pa je tudi narasla.

Slika

bucko_99
Novinec

Napisal/-a bucko_99 Če jul 31, 2014 10:17 am

shalej je napisal/-a:Moj bivši, prodan 2 tedna nazaj. Izgubil je 100.000km, jaz sem imel potrjeno servisno knjigo do cca 250.000km če se prav spovnim, dejansko ima 1 airbag, ko sem ga prodal je rožljal menjalnik - verjetno so ga porihtali.

http://www.avto.net/_TOVORNA/ad.asp?ID=8707783

Slika

napište za kolk ste ga prodal(tudi ostali, ki prelepite vozilo), da vidmo za kolk denarja hočejo oguljufat potencialnega kupca z vrtenjem kilometrov.

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Če jul 31, 2014 11:07 am

bucko_99 je napisal/-a:napište za kolk ste ga prodal(tudi ostali, ki prelepite vozilo), da vidmo za kolk denarja hočejo oguljufat potencialnega kupca z vrtenjem kilometrov.

to ni relevantno, ker trgovina (avtoprodaja) dela z namenom zaslužka in tudi če avto obrži realne kilometre se zagotovo ne bo prodajal po enaki ceni kot je bil vzet v račun/odkupljen, ni smisla potem sploh kaj delati ;)

Za primerjavo lahko pogledaš ostale ogalse in vidiš koliko je cena s takimi kilometri, ohranjenostjo, čistočo,...
Chuck Norris je enkrat prišel dvakrat

Uporabniški avatar
Al_Capone
Novinec

Napisal/-a Al_Capone Če jul 31, 2014 11:11 am

A ni zdej, da se kontrolirajo, vpišejo km ob podaljšanju reg., tehn. pregledu vozila. Pol se bo ja takoj videlo da so prevrteni kilometri. :ue

Uporabniški avatar
Tinc535d
Nov uporabnik

Kraj: Šmartno pri Litiji

Napisal/-a Tinc535d Če jul 31, 2014 4:03 pm

The Ultimate Driving Machine

bucko_99
Novinec

Napisal/-a bucko_99 Če jul 31, 2014 4:07 pm

Naj ne pusti denarja, če druga ne naj vloži civilno tožbo, ker to je kraja s strani prodajalca, čeprav ni bilo nič podpisanega. Če je bila ob predložitvi are zraven še kakšna priča bo pa na sodišču še lažje. Verjetno bo postopek trajal nekaj časa, vendar je to plus, saj bo poleg sodnih stroškov lahko zahteval še obresti.
In še en pravni nasvet za vse ovce, ara se vedno plača po podpisu pogodbe, kjer mora biti navedeno za kakšen znesek se prodaja in koliko je vložene are itd. in nič prej. V pogodbo se lahko tudi zapiše da se vrne ara v istem znesku, če si premisli tako prodajalec kot kupec in ni pravilo vračil vračilo 2kratne are itd. če na pogodbi izrecno piše.
Tisti cajti ko so se are dajale na roke so mimo. No pri nas še ni tega mimo. Živeli nategnjeni!

bastard
Nov uporabnik

Kraj: Murski Črnci

Napisal/-a bastard Če jul 31, 2014 9:42 pm

Lahko tukaj napišete ker ne moremo prebrati, kaj se je dogajalo

Uporabniški avatar
tr00per
Stalni uporabnik

Kraj: kransterdam

Napisal/-a tr00per Pe avg 01, 2014 9:01 am

no, ravno dva dni nazaj sem v kolegovem imenu prodajal avto in je tip brez kakršnekoli pogodbe položil 100€ are, oz. se kasneje premislil in dodal še 50€ zraven, da bo bolj ziher. V tem primeru se je sicer šlo za "čist" avto, zgodovina je bila vidna, kot vse napake na vozilu, ampak ja...folk je še vedno lahko zelo naiven

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Pe avg 01, 2014 10:26 am

ko sem jaz prodajal/kupoval, se je na list napisalo da se je položila ara, podpis obeh pa je. nobenih težav, nikdar.

sem pa enkrat že doživel da je mi dal 100€ za avto, pa si potem premislo. ker sem pač pošten "i****", sem mu vrno nazaj.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio So avg 02, 2014 6:05 pm

Tinc535d je napisal/-a:Če koga zanima tale Clio: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=8711556 (slika oglasa: http://i.imgur.com/e6gMbVS.jpg)

Tema o dotičnem avtomobilu: http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=18&t=101619

Cool za vse s privilegiji za dostop do tega dotičnega foruma.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

bucko_99
Novinec

Napisal/-a bucko_99 So avg 02, 2014 6:30 pm

odprti clio je napisal/-a:
Tinc535d je napisal/-a:Če koga zanima tale Clio: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=8711556 (slika oglasa: http://i.imgur.com/e6gMbVS.jpg)

Tema o dotičnem avtomobilu: http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=18&t=101619

Cool za vse s privilegiji za dostop do tega dotičnega foruma.

verjetno je nekdo zahteval izbris teme, tako da ni tu nič dotičnega ;)

Kolikor sem razumel zgodbo, je potencialen kupec dal aro za vozilo, nato se je po pregledu avtomobila s strani avtomehanika, ki dela na AMZS-ju in dobljenih fotografij karaboliranega vozila na forumu odločil da ga ne kupi. Prodajalec je trdil da je vse razložil zato ni hotel vrniti are. Prodajalec je tudi trdil da je bil glavni servis narejen, tisti ki je vozilo pregledal pa je imel mnenje da servis ni bil narejen. Bile so tudi opisane še neke druge nepravilnosti na avtomobilu. Tako nekako je bilo predstavljeno kaj je res kaj ne pa ne vem...

1abc
Nov uporabnik

Napisal/-a 1abc To avg 05, 2014 10:53 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=872 ... ow=1&avto=

(če kdo obvlada, naj pripne sliko, meni ne uspe)

Tudi tole spada v to rubriko. Avto je resda odlično očuvan, a kaj ko je imel dve leti nazaj 305000km, s potrjeno servisno knjigo in zgodovino posegov.... Da pa prevrtiš toliko pa nimam besed..

Če se postavim v vlogo novega lastnika in da naknadno berem to rubriko bi se zjokal... vse ima pa svoje meje.... :cry:

....veliko uspeha, upam da bo bodoči potencialni kupec preveril zgodovino na pooblaščenem servisu

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Sr avg 06, 2014 1:09 am

1abc je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=8720463&show=1&avto=

(če kdo obvlada, naj pripne sliko, meni ne uspe)

Tudi tole spada v to rubriko. Avto je resda odlično očuvan, a kaj ko je imel dve leti nazaj 305000km, s potrjeno servisno knjigo in zgodovino posegov.... Da pa prevrtiš toliko pa nimam besed..

Če se postavim v vlogo novega lastnika in da naknadno berem to rubriko bi se zjokal... vse ima pa svoje meje.... :cry:

....veliko uspeha, upam da bo bodoči potencialni kupec preveril zgodovino na pooblaščenem servisu
Priponke
Audi A8 quattro 4.2 V8 Tiptronic    www.Avto.net   .png
Audi A8 quattro 4.2 V8 Tiptronic 2003

gaszajla
Novinec

Napisal/-a gaszajla Sr avg 06, 2014 5:50 am

pados je napisal/-a:
adis je napisal/-a:
pados je napisal/-a:LAVRA KRANJ, nategator 1A klase. Pred cca mesecem in pol mi je prodal Scenika 1.9 dci letnik 2005 za 3.690€. Avto po njegovih besedah odličen za svoja leta, garažiran, vzdrževan. Avto zares izgleda tako kot treba, preizkusil sem vse mogoče pa je bilo vse ok.
Čez en teden se je pa začelo. Najprej desni sprednji nosilec in levi končnik, nosilec motorja, alternator, električna ogledala ne delajo (samo zaprejo se), menjal sem še jermena, ker na servisu ni bilo nobenega podatka o posegu, zamenjali so tudi jermenico ki pride ven iz motorja. Potrebno bo še zamenjati zavore spredaj in zadaj, gume in verjetno še kakšno grelno svečko. Od mene je vzel v račun Megana 1.5 dci 2005 bele barve, za katerega je napisal, da je garažiran, nikoli zaleten, vzdrževan. Na njem bo zelo kmalu šla sklopka, jermene bo za zamenjati, olje, klima mislim da tudi pušča je bil plin zamenjan ampak čez zimo nekam gre, včasih pa računalnik javi CARD NO DETECT, kar pomeni, da je naračunalniku neka napaka ( cena na renoju 1000€ pri dobremu električarju pa 500€) PAZITE!!!
Lep pozdrav

sodeč po tvojih besedah si tudi ti "nategun 1a klase"...

prodal ti je odličen avto katerega si moral servisirati pa kaj pol? ravno tako si ti njemu prodal avto z napako in le-te si tudi sam napisal ;)

Samo komentiraš a glave ne uporabljaš. Vse to kar sem napisal sem povedal prodajalcu, le da on sedaj prodaja odličen in garažiran avto !!

Ni mi jasno to.kupiš svto za nekaj čez 3 jurje in misliš ,da boš vozil brez enega evra.končnik in podobno je jaka neka draginja.dej no.če kupiš staro kanto si siguren,da je treba menjat bremze jermene in par sklopov na podvozju.in kaj je to takšnega.jurja je čist minimu dat na avto in,če je dobra osnova se splača.zame je nategator tisti,ki mi uvali sesut in štrihan avto,ne pa z zjahanimi končniki al pa izguljeniki disk ploščicami.

aldovz
Nov uporabnik

Napisal/-a aldovz Sr avg 13, 2014 2:20 pm

Živjo

tale prodaja avtomobilov je pri nas ratala enostavno ena nategancija 14dni nazaj sem prodal Opel Zafiro l2006, katera je imela poškodovano levo stran (popraskana od odbojne ograje) imela je 240000km in bila je brez servisne knjige. In ko so ga prišli iskat sem čez 1 uro dobil klic da je avtomobilu ''ribnila mašina''. Avto je bil redno servisiran in normalno vožen, tudi ko sem klical svojega mehanika mi je povedal da je skoraj nemogoče, da bi se kaj takega zgodilo sploh pri teh motorjih... Ampak danes nikoli neveš sploh pri teh kilometrih. Ker mi je kupec govoril, kaj vse se je zgodilo in da prisega na svojega LASTNEGA OTROKA enostavno nisem več vedel kaj je res in kaj ne. Pač ker ne prodajam avtomobilov na veliko in jih ne menjam kot ''gate'', sem na koncu nesel nazaj 500€. Zgodba mi je smrdela že od samega začetka ampak enostavno sem nasedel na nateg, ki ga izvajajo sedaj!!!! Danes pa mi sodelavec pokaže moj bivši avtomobil na internetu z precej manj kilometri kot jih je imel, popravljen, vrjetno tudi z isto mašino. In za povrh še to da ga prodaja AVTOHIŠA oz. kako naj temu sploh še rečem. Moram še povedati da avtomobila nisem prodal Avtohiši ampak xyz fizični osebi. Rad bi samo to zgodbo delil naprej in opozoril, da ne nasedajte na take natege!!!!

Še link http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=874 ... 0PRESTAV...
Priponke
Zajeta slika.JPG
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov