Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Ali se alfe pogosteje kvarijo kot ostale znamke?

Da
95
42%
Ne
132
58%

Skupaj glasov : 227

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha So dec 30, 2006 1:07 pm

Dejch je napisal/-a:Tole je pa še celotna prodaja za Evropo za september:
Europe (EU23+EFTA)

Total Market 1.406.615/-2.6%

Fiat 7th/74.463/5.29% share/+19.3% (3rd biggest rise after Lexus, Chrysler)
Alfa 24th/11.257/0.80%/+10.4% (4th biggest rise)
Lancia 29th/8.512/0.61/-9.8%
Fer+Mas 308/0.02%/-23.0%

Group 6th/94.540/6.72%/+14.6% (Biggest rise)

Mislm, da je vsem jasno po uradnih podatkih, da je prodaja dobra in tist tvoj čvek je čvek, ker so moji uradni podatki in so dejstva tvoje je pa iz kje ze? Tvoj point je direktno skodozeln, saj hocs v vsakem primeru Alfo v slabo luc spravt, obenem pa noben od nas tuki ne mece v slabo luc tvojega VW al karkoli ze je, k ma sam krizo, pa nisi niti 1x omenil, da so zato njihovi modeli zanic hehe. Pricaj ti se naprej gluposti...

:cry :cry :cry

Dej pomisli malo na svoje neumnosti, dejstvo, da omenjaš VW v tej temi zgolj kaže, da ne zmoreš resne debate.

Poglej si zgornje podatke - nekaj več kot 10 % rast .... to pomeni po podatkih iz novemberske prodaje v Nemčiji dodatnih 56 avtomobilov ... pa tudi če se gremo optimiste in jim prodaja naraste za 100 %, kar bi pomenilo skupaj dobrih 1100 vozil .. je to proti recimo najboljšim iz tega razreda, ki dosegajo prodajo od 13.000 (Passat) do 7000 (Razred C) vozil kratko malo malenkost.

In da boš razumel svojo neumnost :

Povej mi kaj imaš raje : recimo plačo 560 EUR ali 10.000 EUR ... in bi bil mogoče bolj zadovoljen s povečanjem plače 560 EUR za 100 %, kar bi pomenilo, da bi mesečno zaslužil dobrih 1100 EUR .... ali plačo 10.000 EUR

Vsak normalen človek, bi se kratko malo požvižgal na 100 % povišanje ... ti pa .. no ne vem ... glede na zgornje poste ne. Mogoče ti bo sedaj "kapnilo" in boš spremenil vsaj mišlenje, če ne že mnenje.

LP

Uporabniški avatar
axa
Novinec

Kraj: Ilirska Bistrica

Napisal/-a axa So dec 30, 2006 1:35 pm

Mojster miha ce tebe tolko moti Alfa za koji k**** sploh pises sem?
Iz tvojih postov je samo razvidna zelja po pametovanju in provociranju,zakaj ze?

K po pravici povedano nevem ce sem se na kakem forumu zasledil toliko "sovrazen"
odnos do te znamke od nekoga.

P.S....in ce nisi opazil, dejch je napisal da je to rekordna prodaja za ALFO ne za Nemcijo.
Zadnjič spremenil axa, dne So dec 30, 2006 1:41 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
kris
Novinec

Napisal/-a kris So dec 30, 2006 1:38 pm

Kakšne bedne primerjave delate, dejstvo je da alfi prodaja raste, res je tudi da se vw-jev ali audi-jev proda več, samo to ne moreš primerjat saj naprimer audi naredi čez milijon avtomobilov na leto alfa pa 300.000 in zaradi tega se jih tudi ne more toliko prodati, kar je pa za mene super, da ne srečam na vsakem koraku isti avto kot ga imam sam. Ravno zaradi tega jaz nikoli ne bi imel passata ker je sicer dober avto ampak totalno brezvezen.
Slika
Slika

Uporabniški avatar
krucymucy
Novinec

Napisal/-a krucymucy So dec 30, 2006 1:59 pm

prodajo clia napram puntu lahko primerjas povsod, le v sloveniji ne :P
Always looking for another

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha So dec 30, 2006 2:06 pm

axa je napisal/-a:Mojster miha ce tebe tolko moti Alfa za koji k**** sploh pises sem?
Iz tvojih postov je samo razvidna zelja po pametovanju in provociranju,zakaj ze?

K po pravici povedano nevem ce sem se na kakem forumu zasledil toliko "sovrazen"

P.S....in ce nisi opazil, dejch je napisal da je to rekordna prodaja za ALFO ne za Nemcijo.

Da si ne boš čeljust izpahnil, pa da se ti ne bo zdravlje poslabšalo

Pa obisk okulista priporočam, oz očala si nabavi ... če bi bral moje poste, bi zasledil tudi moje pozitivno mnenje o A.R.

Dejstvo, da ne znaš prebrat in se informirat preden gobcaš in govorit laži je tvoj problem, de ne znaš prenest kritike je pa dokaz več, da nisi sposoben resne debate

Mimogrede - o A.R. vem več kot marsikateri lastniki, ki tukaj "nabijate" , tudi izkušenj z njimi mi ne manjka, poznam od lastnikov, prek serviserjev in prodajalcev... veliko ljudi, ki imajo opravit z A.R ... z ALFISTI pa sm dober prijatelj ... cenijo pa me ravno zaradi dejstva, da vem veliko o A.R. o njej pa znam povedat dejstva ... in ne zgolj neko čvekanje brez osnove ... kar pa je značilno za veliko ALFISTOV tle na forumu.

LP

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha So dec 30, 2006 2:12 pm

lenivec je napisal/-a:delat je treba vedno take primerjave, kakršne vsakemu najbol pašejo. če delaš primerjavo prodaje alf na nemškem trgu proti nemškim avtom je ideala da pokažeš slabo prodajo. ko bo alfa prodala več avtov v nemčiji kot recimo audi takrat se lahko začnemo bat da se bo svet začel sukat v nasprotno smer :)

dajmo tut primerjat prodajo cliota in puntota v italiji, da stem pokažemo da je punto pač najbol prodajan avto na svetu.

pol pa dajmo še primerjat okus obliko in mehkobo hruške, z okusom obliko in trdoto lešnika. zakaj pa ne saj sta praktično identična...

:roll:

Debato o prodaji A.R. 159 v Nemčiji je začel in načel privrženec znamke A.R !

Mimogrede - hotel je dokazat uspešnost prodaje v Nemčji napram Sloveniji .. na njegovo žalost stvari niso takšne, kot si predstavlja. Pravzaprav sploh dvomim, da je zmožen resne debate o prodaji, dobičku ... ipd. oz o vsem, kar je vsaki avtomobilski tovarni konec koncev cilj oz bistvo obstoja in dela.

LP

Uporabniški avatar
axa
Novinec

Kraj: Ilirska Bistrica

Napisal/-a axa So dec 30, 2006 2:22 pm

Ce sem iskren niti nisem hotel brat vseh tvojih postov, ker so dejansko vec al majn
eno samo nabijanje.

Govorim brez osnov?izkusenj?In zopet iskreno dvomim da kej dosti vec ves od mene kar se tice Alfe,katere so v mojem zivljenju solidinih 10 let skor(in ne sam voznja z njimi).In seveda ti nisi sposoben ene KULTURNE debata glede na to kaksne neumnosti prbijas v stilu
itn

Tudi po ostalih temah sem itak opazil, da si glavno nabijalo tukaj tak da tvoje klobasanje mi bore malo pomeni.

Evo uradno izstopam iz te "debate" in jo priporocam v zaklep.

Nyno
Nov uporabnik

Napisal/-a Nyno So dec 30, 2006 2:47 pm

Torti je napisal/-a:Jaz pa poznam ogromno ljudi, ki vozijo znamke avtomobilov in ki so pri nas bolj cenjeni ko Ferrariji...in tudi vem da so motorji tistih avtomobilov po 100.000 prevoženih šli v k*rac. Pa je slovenski avto leta. Tak da, brezveze se je tukaj kregat. Videl sem pa tudi že 3 leta staro Hondo Accord, ki je začela rjavet in jo je lastnik prodal!

Dandanes ni več tako kvalitetnih avtomobilov po izdelavi kot so bili neko, kajti danes znajo inženirji natančno izračunati koliko časa bo kateri del vzdržal. iz tega pa sledi, da je treba avtomobile servisirat, kajti če bi avti zdržali deset let brez nekih večjih popravil, bi lahko večina servisov šlo v bankrot!

Vsaka znamka ima svoje grehe! :cry:

Alfa pa je dober avtomobil! JTD pa je itak zakon! :twisted:

Če bi bil avto narejen za večnost kao stainless steel pa ostali materiali (tehnologija je tu!) potem še bi še vsi vozili z wartburgi itd lol :P

Nyno
Nov uporabnik

Napisal/-a Nyno So dec 30, 2006 2:49 pm

W|zz je napisal/-a:
fifty je napisal/-a:Alfa nasploh naredi veliko manj avtonov kot druge firme.Jih pa dela z srcem in dušo.Tako da po številu prodanih vozil se nemorejo primerjati razen če je podatek podan v procentih.

Verjemi, da jih delajo le za zasluzek, tako kot vsi ostali proizvajalci. Malo stvari se danes dela na tem svetu s srcem in duso ;)

Npr. vw aka seat opa audi pardon škoda?

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty So dec 30, 2006 3:00 pm

Mojster Miha;
zopet eden tistih, ki vse vedo, ker mu je to povedal "brat od njegove sestrične od moža sestra". Nekaj časa že spremljam tole debato, zato ti bom rekel, da ne bluzi.

Sploh pa ne s takimi :" .. o A.R. vem več kot marsikateri lastniki, ki tukaj "nabijate" , tudi izkušenj z njimi mi ne manjka, poznam od lastnikov, prek serviserjev in prodajalcev... veliko ljudi, ki imajo opravit z A.R ... z ALFISTI pa sm dober prijatelj ... cenijo pa me ravno zaradi dejstva, da vem veliko o A.R. o njej pa znam povedat dejstva ... in ne zgolj neko čvekanje brez osnove ... kar pa je značilno za veliko ALFISTOV tle na forumu".

Visoko se ceniš, glede na to, da poslušaš od ljudi, ki imajo opraviti z AR in hkrati toliko veš o njih. Na tvojo žalost ali naše veselje, pa malokrat doživel.

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha So dec 30, 2006 3:02 pm

axa je napisal/-a:Ce sem iskren niti nisem hotel brat vseh tvojih postov, ker so dejansko vec al majn
eno samo nabijanje.

Govorim brez osnov?izkusenj?In zopet iskreno dvomim da kej dosti vec ves od mene kar se tice Alfe,katere so v mojem zivljenju solidinih 10 let skor(in ne sam voznja z njimi).In seveda ti nisi sposoben ene KULTURNE debata glede na to kaksne neumnosti prbijas v stilu
itn

Tudi po ostalih temah sem itak opazil, da si glavno nabijalo tukaj tak da tvoje klobasanje mi bore malo pomeni.

Evo uradno izstopam iz te "debate" in jo priporocam v zaklep.

O tvojem "kulturnem" dialogu niti ne bi izgubljal besed

Recimo :

Mojster miha ce tebe tolko moti Alfa za koji k**** sploh pises sem?

Lepo izražanje .. pravi biser si :jao:

O ostalem je škoda besed - v glavnem, ko se napiše dejstvo, ki je proti tvoji voji in prepričanju je vse narobe ... samo tvoje zmotno prepričanje ne !

Seveda ... ko ti zmanjka argumetnov .. je pa tema za zaklep.

Končujem debato - grem uživat novoletne prazike !

Zato srečnega pa zdravega - fanj uživajte praznike, na cesti pa po pameti !

LP

Nyno
Nov uporabnik

Napisal/-a Nyno So dec 30, 2006 3:10 pm

Mojster Miha je napisal/-a:
axa je napisal/-a:Mojster miha ce tebe tolko moti Alfa za koji k**** sploh pises sem?

Pa obisk okulista priporočam, oz očala si nabavi ... če bi bral moje poste, bi zasledil tudi moje pozitivno mnenje o A.R.

Dejstvo, da ne znaš prebrat in se informirat preden gobcaš in govorit laži je tvoj problem, de ne znaš prenest kritike je pa dokaz več, da nisi sposoben resne debate

Mimogrede - o A.R. vem več kot marsikateri lastniki, ki tukaj "nabijate" , tudi izkušenj z njimi mi ne manjka, poznam od lastnikov, prek serviserjev in prodajalcev... veliko ljudi, ki imajo opravit z A.R ... z ALFISTI pa sm dober prijatelj ... cenijo pa me ravno zaradi dejstva, da vem veliko o A.R. o njej pa znam povedat dejstva ... in ne zgolj neko čvekanje brez osnove ... kar pa je značilno za veliko ALFISTOV tle na forumu.

LP

Mislim, če pa ti nisi ignorant! Nič si ne daš povedat in tvoji posti kažejo, da ne znaš upoštevat drugih dejstev razen svojih in zopet kot v veliko postih kažeš da nisi sposoben resne debate. To, da primerjaš tako veliki koncern kot bmw ali pa audi/vw/seat/škoda/... group z tako malim kot alfa kaže, da nimaš drugih stebrov, ki bi podpirali tvoje trditve, to da pa osebno koga užališ pa še ne pomeni da imaš prav. Tudi moji prijatelji imajo vw in poznam serviserje ker jih mrgoli tukaj na koroškem in tudi vem, da niso tako nepokvarljivi in imajo svoje težave. Ravno zaradi tega je pa alfa tako dober športen avto in ima dušo, ker jih ne naredijo 3 milijone in ne standardizirajo vse! Če se usedeš v novega golfa 5-ko lol plastik fantastik in niti modre lučke z rdečimi kazalci ne popestrijo puščavo tega izdelka. Takšen avto lahko primerjaš z 5-10 let staro alfo pa je lepši, boljša odznotraj npr 147,156,.... Pa kakšne primerjave s plačam lol :shock: :shock: :shock: :shock: Drugi so avtomobili drugih razredov zato se mi zdi neprimerno primerjat alfo z mercedes ali pa podobno. Dejstvo je pa, da ima vsaka znamka svoje črne ovčke in pri alfa jih si poudarjajo. Če si imel slabe izkušnje še ne pomeni, da lahko to projiciraš na celotni proizvod lol

Uporabniški avatar
alexmazda
Novinec

Napisal/-a alexmazda So dec 30, 2006 3:25 pm

temu se reče dobro argumentiranje. kapo dol. jst ti dam prav. mojster miha pa ma itak samo zase vedno prav, ker pozna nekoga ki ma alfo, ve več o tej celotni znamki, kot nekdo, ki jo ima v lasti. patetično. jst bi bil s takimi izjavami raje tiho.

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz So dec 30, 2006 3:53 pm

Nyno je napisal/-a:
W|zz je napisal/-a:
fifty je napisal/-a:Alfa nasploh naredi veliko manj avtonov kot druge firme.Jih pa dela z srcem in dušo.Tako da po številu prodanih vozil se nemorejo primerjati razen če je podatek podan v procentih.

Verjemi, da jih delajo le za zasluzek, tako kot vsi ostali proizvajalci. Malo stvari se danes dela na tem svetu s srcem in duso ;)

Npr. vw aka seat opa audi pardon škoda?

lol, kaj? Sory, res ne vem kaj zelis povedat oz. prasat...

Nyno
Nov uporabnik

Napisal/-a Nyno So dec 30, 2006 4:29 pm

Se opravičujem, res je nejasno :P mislim, da alfa je še ena redkih avtohiš, ki je na takemu level-u, ko delajo avtomobile res za kupce (z dušo in srcem), zaslužek je pač stvar, ki jo to prinese s sabo. Alfa je bila vedno orientirana kot ostale športne hiše (ferrari,...) k temu, da voznik uživa ob vožnji (poseben konstruiran zračni filter, da originalno motor prede in boli, športno podvozje, volanski mehanizem precizen kot skalpel,...) in zato je avto z dušo, ne kot drugi firme pri katerih moraš za športnost pri nabavi avtomobila doplačat (M, GTI, S-line, AMG,....), tu je zaslužek! Nekateri stvari, ki so samoumevne za alfe moraš pri drugih avtomobilih doplačat in zato je alfa znana kot avto s srcem. Ne kritizitam drugih firm, ker so tudi dobre, amapak alfa je nekaj čisto za sebe! LP

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz So dec 30, 2006 5:01 pm

Kaj je za koga uzitek v voznji je bolj stvar posameznika. Lahko so bolj sportno naravnane, ni pa to za vse najboljse. Nekaterim je vsec lep zvok motorja in sportna lega, drugim je spet bolj uzitek v udobju, mehkem podvozju in dobri zvocni izolaciji. Jaz sem bolj prvi tip cloveka, ampak mi tega ni prinese samo alfa. Ne strinjam se, da ti alfa da enako kot nek M, GTI,... Vsaj ne vsaka. 115 konjsi jtd ima sigurno manj "alfinih značilnosti" (predenje motorja, sportno podvozje, vodljivost), kot pa nek M, gti, amg,... Za pravo sportnost je treba plačat tudi pri alfi.. Nisem pa vozil toliko alf, da bi lahko primerjal modele znotraj AR. :)
lp

vinci
Novinec

Napisal/-a vinci So dec 30, 2006 7:34 pm

Ne primerjat alfo pa ferari to sta dve različni stvari ker alfa pač ni nobena ekskluzivnost.Honda acord je med najbolšimi v svojem razredu tako po kvaliteti kot zanesljivosti in tehniki.Kar se pa golfa tiče je dejstvo da je dober avto če pa nekomu ni všeč pa to še ne pomeni da je slab je pa res da ni idealen kateri pa je ampak kot celota je pa zelo vredu.Omenja se celo Toyota ki vemo da je vrhunska firma je pa res da ne delajo "avtov z dušo" delajo pa avtomobile ki delajo in ljudje so zadovoljni.
Drugače pa bi morali napisati v salonih kjer prodajajo alfe da jih lahko kupujejo samo strokovnjaki ki se spoznajo na alfe vsi ostali pa ne ker jih lahko pokvarijo.
Se opravičujem ker sem zajedljiv.
Hvala.

Uporabniški avatar
krucymucy
Novinec

Napisal/-a krucymucy So dec 30, 2006 7:40 pm

vinci je napisal/-a:Honda acord je med najbolšimi v svojem razredu tako po kvaliteti kot zanesljivosti in tehniki.

kaj ce ti kvaliteta in tehnika (karkoli ze to je) ce ima pa slabso lego kot konkurenti ...
Always looking for another
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov