Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

sodnik
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

disel avti

Napisal/-a sodnik Če jan 17, 2008 8:46 pm

Zdravo

Kje pa bi našel kak link v Ameriki,kjer je tudi kak disel avto gor(sploh novejši star do 2leti) Audi,Bmw,Mercedes,VW,Ford?

lp

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Kraj: Chicago, USA

Re: disel avti

Napisal/-a chgotom Pe jan 18, 2008 6:19 am

sodnik je napisal/-a:Zdravo

Kje pa bi našel kak link v Ameriki,kjer je tudi kak disel avto gor(sploh novejši star do 2leti) Audi,Bmw,Mercedes,VW,Ford?

lp

Dieslov tukaj prakticno ni in to predvsem iz razloga, ker osebni avtomobili z diesel motorjem tezko dosegajo visoke ameriske standarde o cistoci izpuha obenem pa je se cena disela in bencina ista.

Izjema je nekaj modelov VW BEETLE in GOLF/JETTA to pa je to.

No, so pa diesli potem v vecjih zadevah: vecji pickup trucki in pa seveda mnozicno tovornjaki.

Se nekaj strani, kjer najdes avte:

cars.com

autotrader.com

za ZIP vpisi 60647

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Pe jan 18, 2008 5:51 pm

chgotom je napisal/-a:
sodnik je napisal/-a:Z

Dieslov tukaj prakticno ni in to predvsem iz razloga, ker osebni avtomobili z diesel motorjem tezko dosegajo visoke ameriske standarde o cistoci izpuha obenem pa je se cena disela in bencina ista.

tukaj si me pa zelo nasmejal :lol:
litr bencina, litr olja ;)

HostMaster
Nov uporabnik

Napisal/-a HostMaster Pe jan 18, 2008 8:16 pm

chgotom je napisal/-a:
sodnik je napisal/-a:Zdravo

lp

Izjema je nekaj modelov VW BEETLE in GOLF/JETTA to pa je to.

No, so pa diesli potem v vecjih zadevah: vecji pickup trucki in pa seveda mnozicno tovornjaki.

Se nekaj strani, kjer najdes avte:

cars.com

autotrader.com

za ZIP vpisi 60647

LP iz Chicaga!

LOL :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom So jan 19, 2008 7:50 am

_YUGO-GVX_ je napisal/-a:
chgotom je napisal/-a:
sodnik je napisal/-a:Z

tukaj si me pa zelo nasmejal :lol:

Sicer ne vem, kaj je tako smesno ... tako je pac tukaj v ZDA. Dieslov (osebnih avtov namrec) ni...

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ So jan 19, 2008 1:21 pm

vem da jih ni zato, ker kradejo nafto v iraku (ok, pustimo kalifornijo)
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR So jan 19, 2008 2:43 pm

_YUGO-GVX_ je napisal/-a:vem da jih ni zato, ker kradejo nafto v iraku (ok, pustimo kalifornijo)
:tomidelej:

Uporabniški avatar
smile4me
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a smile4me So jan 19, 2008 3:46 pm

pol bi se dalo kako zment, če bi kak paket dal v prtlažnik avta k potuje v slo, da ne bi blo treba poštnine plačvat :?: :D
Slika

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 So jan 19, 2008 5:59 pm

Do sedaj se mi zdi precej smešno, če bi bili dizli v Ameriki razširjeni.
To je dežela 8 valjnih bencincev. Do predkratkim je bilo tudi gorivo precej cenejše. V tem segmentu pač dizel nima niti ene prednosti. 8 valjni bencinc je pač tudi z navorom bogat, briljanten zvok je samoumeven. Skupaj s precej višjim standardom...
Bo pa zagotovo v prihodnje precej večje povpraševanje po dizlih. Predvsem z višanjem cen goriv. Sploh pri tistih ki dnevno prevozijo ogromno kilometrino (teh je v Ameriki precej) ;)

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom So jan 19, 2008 8:35 pm

Dr.M3 je napisal/-a:Do sedaj se mi zdi precej smešno, če bi bili dizli v Ameriki razširjeni.
To je dežela 8 valjnih bencincev. Do predkratkim je bilo tudi gorivo precej cenejše. V tem segmentu pač dizel nima niti ene prednosti. 8 valjni bencinc je pač tudi z navorom bogat, briljanten zvok je samoumeven. Skupaj s precej višjim standardom...
Bo pa zagotovo v prihodnje precej večje povpraševanje po dizlih. Predvsem z višanjem cen goriv. Sploh pri tistih ki dnevno prevozijo ogromno kilometrino (teh je v Ameriki precej) ;)

Glede kilometrine (miljaze...LOL) imas povsem prav, tukaj dnevni prevozi 100 in vec milj (aka jaz!) niso nic posebnega.

8-valjni bencinci niso tako pozresni, kot mislis. Meni V8 Mustang kuri manj kot mi je pred davnimi, davnimi leti stoenka... :) Sicer pa je vecina avtov, ki jih vidis po cestav tako 6-cilindrov (srednji razred in pa manjsi SUV-ji).

No ,glede diselov in varcevanja povezanega z njimi pa izgleda ZDA ubirajo drugo pot: hibridi, alternativna goriva... Ze sedaj (vsaj v Illinoisu) ima bencin nadomescenih tam do 20% z alkoholm, vse vec je vozil na tkim flexi-fuel sistem. Tukaj prednjaci predvsem Toyota, ki predvideva v naslednih 10 letih postopoma vsa vozila preusmerit na hibridni pogon (vsaj za ZDA trzisce). Zakoni postajajo vse strozji (No. 1 je California!) , npr. New York ima zdaj zakon, da noben nov taxi ne more bit vec s klasicnim motorjem ampak samo se hibrid. V naslednjih 5 letih pa morajo taksisti zamenjat vsa stara in pozresna vozila s hibridi. Odporov ni prevec, saj hibridni avto res poceni voznjo edini problem je, ker je ze v osnovi precej drazji od onega s klasicnim motorjem.

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom So jan 19, 2008 8:42 pm

smile4me je napisal/-a:pol bi se dalo kako zment, če bi kak paket dal v prtlažnik avta k potuje v slo, da ne bi blo treba poštnine plačvat :?: :D

Ponovno: ce gre avto na ladjo po roll-on/roll-off sistemu, ga pri nalaganju na ladjo pregledajo in vse ven pomecejo, kar ni orignalno (ostane samo rezervna guma, dvigalka...) in pritrjeno. Tako, da je riziko...

To seveda ne velja za kontejner, v kolikor je avto v kontejnerju potem je noter lahko kar hoces.

LP iz Chicaga!

ALECMOTORS
Nov uporabnik

USA avtomobili, ni tako crno kot pisete

Napisal/-a ALECMOTORS Sr feb 06, 2008 8:12 pm

GoGo je napisal/-a:
Ivan36 je napisal/-a:
Nejko87 je napisal/-a:kolikor vem stonauro uvaža iz amerike
http://www.avto.net/2004/osebna/zadetki ... ealer=1074
in že zgleda da se da...

:ne :] To so vozila iz IT ali D iz USAF ki imajo tak USA tablice te sem videl v KP in gor piše Aviano je tam letališèe in baza.
Glede podjetja v tujini je imel lastnik Conrada v Idriji Corvetto letnik 98 regisitrano v Californiji ene 4 leta sedaj ima SLO tablice , pa še en Pontiac RTT je bil zelen .
:idea: mogoèe pa oni uvozijo US avtomobile za EU prirejene v IT je BONDESAN , ki ima veliko teh vozil se dajo uvoziti. :D
http://www.bondesan.net/home.asp
http://www.bondesan.com/
meni ni odprlo poskusite sami! V glavnem je to to in NE rabite it v Ameriko je že tukaj zelo blizu :P :-P 8) :shock:
Jeep. Codice, Dettagli, Modello, Anno, Motore, Colore, Contattaci. DE83, GRAND CHEROKEE SRT 8 MOD. USA, 2007, 6.1 TB, ARGENTO. BM66, GRAND CHEROKEE OVERLAND ...
je že rablen tukaj :shock: A odpre samo je veliko slik!

Corvetta je bila registrirana na Floridi in možakar mi je razlagal, da je vse urejal
po pošti (registracija in zavarovanje)...Je pa mel dol neko firmo.

ALECMOTORS
Nov uporabnik

USA avtomobili, ni tako crno kot pisete

Napisal/-a ALECMOTORS Sr feb 06, 2008 8:12 pm

Pozdravljeni, tudi sam imam podjetje na Floridi, preko katerega uvazam avtomobile v EU. V letu 2007, smo jih uvozili okoli 65, tako da vam lahko z prve roke povem, da se da na cisto legalen nacin urediti homologacijo. Vsa vozila v USA, katera so narejena v EU, ( BMW, AUDI, VW...) imajo dvojne standarde, je pa res, da nasi uvozniki ne dajo certifikata npr. EU4, kar pa ne pomeni, da se certifikat ne da pridobiti direktno pri proizvajalcih avtomobilov. Ce pa gdo zeli avto iz USA, naj se javi.

Pa lep pozdrav, ALECMOTORS

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Re: USA avtomobili, ni tako crno kot pisete

Napisal/-a chgotom Sr feb 06, 2008 10:56 pm

ALECMOTORS je napisal/-a:Pozdravljeni, tudi sam imam podjetje na Floridi, preko katerega uvazam avtomobile v EU. V letu 2007, smo jih uvozili okoli 65, tako da vam lahko z prve roke povem, da se da na cisto legalen nacin urediti homologacijo. Vsa vozila v USA, katera so narejena v EU, ( BMW, AUDI, VW...) imajo dvojne standarde, je pa res, da nasi uvozniki ne dajo certifikata npr. EU4, kar pa ne pomeni, da se certifikat ne da pridobiti direktno pri proizvajalcih avtomobilov. Ce pa gdo zeli avto iz USA, naj se javi.

Pa lep pozdrav, ALECMOTORS

Me veseli, da se nekdo deli isto mnenje! Vec kot nas bo, lazje bodo ameriski avtomobili (oz. na splosno avti vseh znamk iz ZDA) prihajali na legalen nacin v Slovenijo. Predvsem pa bi bil cas, da slovenski uradni uvozniki in zastopniki prenehajo pobirat nenormalne provizije in bit zasciteni pri tem kot beli medvedje s strani pozresne drzave!

LP iz snezenega Chicaga na soncno Florido!

ALECMOTORS
Nov uporabnik

Napisal/-a ALECMOTORS Sr feb 06, 2008 11:03 pm

Zal sem se v megleni Ljubljani, bom pa naslednji mesec na Floridi, pa verjetno tudi v vasem mestu.
Lp

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Če feb 07, 2008 2:50 am

ALECMOTORS je napisal/-a:Zal sem se v megleni Ljubljani, bom pa naslednji mesec na Floridi, pa verjetno tudi v vasem mestu.
Lp

OK, oglasi se imas moj cell na PM greva na en pir!

LP iz Chicaga!

rini
Novinec

Napisal/-a rini Če feb 07, 2008 11:03 am

Zanimivo bi bilo vedeti, koliko stane Mercedes-Benz E320 cdi Bluetec, eden redkih dizelskih avtomobilov, ki ustreza strogim normam, in s katerim je imela tovarna Mercedes velike načrte pri prodaji na ameriškem trgu. Ta avto bi se spodobilo pripeljati nazaj v Evropo.

ALECMOTORS
Nov uporabnik

Napisal/-a ALECMOTORS Če feb 07, 2008 11:48 am

Ni problem, za nov avto imate vse na spletnih straneh proizvajalcev. Lahko pa vam uredilo kako leto starega od lizinga.

Lp

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Pe feb 08, 2008 9:36 am

rini je napisal/-a:Zanimivo bi bilo vedeti, koliko stane Mercedes-Benz E320 cdi Bluetec, eden redkih dizelskih avtomobilov, ki ustreza strogim normam, in s katerim je imela tovarna Mercedes velike načrte pri prodaji na ameriškem trgu. Ta avto bi se spodobilo pripeljati nazaj v Evropo.

Cena je okrog $50-55K za novega + prevoz. Tezko pa najdem smiselen razlog, zakaj naj bi American, ki si privosci tak avto sploh kupoval diesel? Cena bencin/diesel je ista, tak avto pa tako nihce ne "kupi": 90% novih MB-jev in podobih zadev gre tako ven na leasing prvi 2 leti ali pa se vec. Potem pa imas se omejitev tam 12K milj/leto pri povprecnem leasingu, no potem pa racunaj. In kdor ima tako dober credit score, da nima problema z leasingom (ga sploh dobit namrec) in potem tudi placevat mesecne obroke - tak ne zivi na dnevnih burgerjih...

Pa ne mislit, da tukaj diesli niso razsirjeni - so , so na miljone jih je samo ne v osebnih avtih pac pa v vecjih SUV-jih, pickup truckih in seveda tovornjakih.

LP iz Chicaga!

AleksB
Nov uporabnik

vprašanje

Napisal/-a AleksB So feb 09, 2008 9:07 pm

pozdravljen še z moje strani!

Vidim, da se vaše podjetje v Chicagu ukvarja s prevažanjem avtomobilov iz US v Slovenijo. Ker sem tudi po rodu 1/4 američan kar dobro zaupam v ameriške "mašine". In mogoče bi se tudi jaz odločil za uvoz.
Ko sem malo gledal na spletu, sem opazil pet modelov, in sicer Jeep Patriot 2,4, Chrysler Sebring Sedan 2,4 in 300C 2,7 ali 3,5 ter Dodge Avenger 2,4, Toyota Corolla Sedan(ampak avto mora biti nov!)

Samo da ne bom v dilemi raje vprašam. Če me nov avto pride 17.000$ temu prištejem samo še cca. 1500$ za prevoz iz US v Slovenijo. Potem pa moram še urediti homologacijo, plačat takso pa nekaj za osnaževanje, davek, še kaj? A tisto kar mi zamenjajo na Chryslerju v Ljubljani glede luči in iz milj v kilometre jaz plačam stroške? Garancija mi pa ode v pm, a se ne da dobiti neke mednarodne garancije?

Hvala za odgovore in lp.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Highupthere, Majestic-12 [Bot] in 14 gostov