For je napisal/-a:For je napisal/-a:For je napisal/-a:Evo probal danes 122konjskega TSIja z DSGjem
Ma avto je fantazija!
Vse kar je o njem dobrega napisano, sigurno drži, razen zanesljivosti in odnosa Porsche Slovenija ko gre za reklamacije.
Prodajalec je zadevo zagnal pred mano da ga prestavi ...motorja sploh ne slišiš
Ma res je kompleten ...ima vse kar imajo veliki

...da ne bom dolgovezil preveč ...
Najbolj me je zanimala poraba z DSGjem. Nisem dvomil v tiste podatke na papirju. Sicer malo več pije kot piše, ampak nič hudega.
Ljubljana - Radovljica po avtocesti, potem nazaj po stari cesti do Kranja. Zelo agresivna in za motor stresna vožnja je bila. Hotel sem biti čim bolj grob z pedalo plina, hotel sem sprovocirat DSG, pa mi ni uspelo. Se kar prilagaja voznikovim trenutnim željam. Sicer malo rabi da dojame da hočem prehiteti ...potem pa reagira suvereno in se vrti skoraj do rdečega
Vse to maltretiranje je preživel z 7,2 litra, kar je fenomenalno!
No potem sem probal še tisto mojo umirjeno vožnjo. Po stari cesti Kranj - Šentvid - obvoznica - Lj Vič - Tržaška - Celovška do Petrola zraven Avtotehne ...
rezultat je 4,7 https://www.facebook.com/photo.php?v=10 ... tif_t=like Bencinar, 122KM, Avtomatik ....

to je
več kot odlično! To sem tudi pričakoval z takšno vožnjo. Jaz tudi sicer vozim umirjeno....vsako toliko tudi pritisnem, ampak to je redkost.
Čeprav tukaj nisem preveč hvalil Golfa, mu moram priznat da je res boljši....
Pa vseeno, ne vem če si upam kupiti to .....moje izkušnje od prej, in to kar tukaj vidimo, pa še izkušnje z Porsche Slovenija
Servis na 15.000 bi še požrl, ampak to da za raznorazne neumne okvare skoz visim na VW servisu, pijem njihove brezplačne kavice, gledam njihove prijazne obraze, vozim njihova NOVA nadomestna vozila, in čakam dva-tri dni na svoj avto....to pa res ne bi preživel!
Enostavno ne upam ....da ne govorim o ženi, njo itak ne morem prepričat, ni šans!

No ja ... sem danes tudi Astro probal. 1.4 120 KM
Sem šel isto relacijo kot z Golfom. Sem bil malo presenečen nad porabo...
5,5 
Baje bi z 140konjskim bilo še manj....ne vem če to drži?
https://www.facebook.com/photo.php?v=10 ... eo_commentZelo sem se trudil posnemati DSGja in z menjalnikom operirati pod 2000 obratov. Zanimivo da tudi sama Astra svetuje kdaj prestaviti. Trudil sem ubogati in točno tako voziti. Recimo v peti prestavi se voziš 70 kmh ...točno takrat se prižge tisti znakec da prestaviš v šesto. To je pikico manj kot 2000 obratov.
Se spomnim ....DSG je tudi vse to delal med 1500 in 2000 obratov. Seveda govorim o čist umirjeni vožnji.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theaterJe pa nekaj bistvenih razlik med Golfom in Astrom
Golf je imel gume 205/16
Astra pa ------------ 235/18 in je bila trivratna GTC ki je baje težja od petvratne.
Golf je bil avtomatik
Astra pa 6 stopenjski ročni menjalnik
Zdaj ...če si zamislim petvratno Astro z normalnimi 16 colskimi kolesi, in manjšo težo ...ali bi to prineslo še pol litra manj, pa da rečemo da bi bila poraba 5 L ...?
Če ji pa dodamo še avtomatski menjalnik, smo takoj na
6 - 6,5 L
Izolacija potniške kabine je pri Golfu boljša. Tukaj je razlika kar velika. Volanski obroč mi je tudi boljši v Golfu. Osvetlitev armature, zasloni .... tudi.
Mehko stopalko zavore v Astri pa ne morem prebavit ....definitivno!
Vem da je GTCjka športno nastrojena, ampak me je pri višji hitrosti motil preobčutljiv volan. Niti delček milimetra nima lufta, vsak tak minimalen premik volana zaniha avto. Zame moteče na avtocesti.
Razlika je pa tudi v konjih ....zgleda ne gre za isto pasmo. Golf ima bolj kvalitetne
Tudi ostale rešitve voznikovega okolja so v Golfu bolj praktične (manj moteče) Astra ima čist preveč tistih gumbov. Nisem se niti trudil dojeti čemu so namenjeni, ker se mi je vrtelo v glavi če sem jih samo gledal ....
Očitno da imam pri obeh avtomobilih podoben procent pripomb in da bo treba obvezno še Mazdo probat. Tale rdeča je res lepa
http://www.youtube.com/watch?v=vNytygUWqd8Pa še zmeraj sanjam o i40 (mogoče rabljen

)
Eto ..jaz se opravičujem zaradi dolžine posta... samo ne mi spet reči da kompliciram!

Pač ....rad bi se prav odločil ko se bo treba odločat ....

edit: aja ...pozabil sem povedat da sem jo potem iz Ljubljane do Kranj vzhod in naprej do Škofje Loke maximalno preganjal in dosegel
11 L

(Golf je nekaj podobnega preživel z
7,2 L)
Se že v naprej opravičujem za tole citiranje in ogromne poste, ampak bi rad napisal še vtise z Mazdo 3, pa naj bo v enem postu vse.
Nepričakovano sem imel čas in obiskal Mazdin salon v BTCju. Prijazen prodajalec mi je takoj ponudil 100konjsko trojko za dve urci.
Avto mi je všeč! Tudi zdaj po testni vožnji. 100konjski motor me čist šokiral!

Sem moral prav pogledat v prometno če je res 74 kW. Zelo, zelo, zelo pridni konjički. Škoda da z tem motorjem ni možno imeti Revolution opremo. Meni je to čist dost, in v primerjavi z mojimi 115 v Astri, je ta konjenica res pohvale vredna.
Ne morem povedat kako zelo mi je všeč tisti okrogli, vrtljivi, klikajoči gumb na sredinski konzoli. Sem čisto navdušen, ker ni treba z roko iskati gumbov na armaturi. Res je lepo in logično vse postavljeno. Uporaba je enostavna in jo takoj osvojiš....ne rabiš biti programer za to. Odlično!!!
Tudi navigacijo sem na kratko sprobal ...čisto v redu dela. Zraven sem imel še svojega Garmina.
Sistem Start/Stop definitivno bolj dela kot v Astri in Golfu. Izolacija med motorjem in kabino je na nivoju Golfa. Mogoče, ampak res mogoče da je pri Golfu pikico boljše.
Ma kaj čem še pisat ....sedeži, položaj za volanom, občutek v vožnji, vodljivost, udobnost, trdota, menjalnik, zavore, preglednost ....vse je to optimalno, nimam večjih pripomb.
Sistem opozorila na prisotnost avtomobilov v mrtvem kotu je super ....res dobro! To je res zelo koristna in uporabna zadeva.
Še ena stvar me je osupnila. Ta občutek kako lahkotno avto gre ko pustiš stopalko plina???

Kot da bi ga še zmeraj nekaj poganjal. Eneparkrat sem mogu prav pogledat da nimam tempomat vklopljen.
Mogoče še napišem par stvari ki so zmotile, ampak to ni nič takega da bi bilo tako hudo.
Izolacija podvozja se mi zdi slabša kot izolacija med motorjem in kabino. Kar je slišati hrupa, je to iz smeri koles.
Pri večji hitrosti je tudi slišati na rahlo piš vetra.
Sedeži sicer super ...malo mi zmanjka pri ramenih (189 cm visok) tako da vzglavnik mora do konca gor.
Tudi tisti zaslonček nad števci ni ravno za nas visoke. Čisto za pikico sem previsok in ne vidim tiste podatke. Potem sem se na rahlo "ulegel" v sedežu, potegnil volanski obroč proti sebi pa je bilo boljše. Čeprav to ni moja najljubša pozicija za volanom, ampak nič hudega če se malo bolj nasloniš nazaj.....le navajen nisem.

Poraba pa
4,7 Ista relacija kot z Golfom in Astro. Podobno relacijo (malo več avtoceste) z agresivno vožnjo je kazal
9,5https://www.facebook.com/photo.php?v=10 ... 1622&savedNo ....ker mi je prijazen prodajalec na Šmartinski povedal da na Celovški imajo 120 konjsko verzijo, sem šel vprašat. Spet sem imel srečo in dobil še tega za dve urci.
Boljša oprema, večja kolesa, bolj potegne ....drugače pa isto ......kaj drugega povedat.
Poraba
4,9 Ista relacija kot z Golfom, Astro in 1,5 motorjem. Podobno relacijo (malo več avtoceste) z agresivno vožnjo je kazal
11https://www.facebook.com/photo.php?v=10 ... tif_t=likeV bistvu imam dost, ne grem se več tega preizkušanja. To je to! Ko bo situacija z financam optimalna, grem po Mazdo.

Hvala obema prodajalcema za prijaznost. Odnos je precej bolj profesionalen kot na Gorenjskem.