Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Re: Nov avto, golf VII

Napisal/-a maniaxxx Če nov 07, 2013 6:51 pm

peroRS je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:ampak For, nisem razumel,, koliko ti je dejansko porabila mazda? 11 litrov??

Sklepam, da med 4.7 in 9.5 (100KM) ter 4.9-11 (120KM). Kar pomeni, da bo povprečje ca. 7 litrov (100KM) ter slab liter več pri 120KM.
Nič presenetljivega. Enako kot pri večini bencinarjev s to konjenico.

Sej veliko manj ni za pričakovat, očitno se je pa da voziti na cca 5 do 6 litrov na izvenmestne relacije ( brez AC in mesta ), kar je čisto OK. Zanima me samo koliko kaj spije na AC okoli omejitev. Če je okoli 7 je to zelo ok
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Če nov 07, 2013 7:55 pm

Relacijo sem napisal. Od Kranja do Lj po stari cesti. Cirka pol pol, mestna/izven mestna. Najbolj umirjena vožnja 4,7 100 KM, in 4,9 120 KM.
Tiste večje številke so na podobni razdalji, in malo več avtoceste z agresivno vožnjo.
Točno relacijo sem napisal v tistih postih o Golfu in Astri.

edit:
Po stari cesti Kranj - Šentvid - obvoznica - Lj Vič - Tržaška - Celovška do Petrola zraven Avtotehne
Zadnjič spremenil For, dne Pe nov 08, 2013 12:18 am, skupaj popravljeno 1 krat.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Če nov 07, 2013 8:10 pm

For je napisal/-a:Relacijo sem napisal. Od Kranja do Lj po stari cesti. Cirka pol pol, mestna/izven mestna. Najbolj umirjena vožnja 4,7 100 KM, in 4,9 120 KM.
Tiste večje številke so na podobni razdalji, in malo več avtoceste z agresivno vožnjo.
Točno relacijo sem napisal v tistih postih o Golfu in Astri.

Si kaj gledal koliko je poraba na AC okoli omejitve?
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Če nov 07, 2013 9:00 pm

Žal ne. Sem si ga privoščil maksimalno agresivno. Itak ni bilo časa za kaj več :(
Upoštevati je treba da sta oba motorja bila čist frišna, z par sto km.

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Če nov 07, 2013 10:40 pm

@izotop: Nekaj je razum, tole so čustva :D Zapeljat do Munchna se pa tud ni problem, pa vsi so od pooblaščenih prodajalcev z evropskimi tovarniškimi in dodatnimi garancijami:

Volvo V70

Volvo V60

Audi A4

MB C220

jordan
Novinec

Napisal/-a jordan Pe nov 08, 2013 1:36 am

Tattoo- je napisal/-a:
jordan je napisal/-a:Zame pomemben detajl je bil to, da je moja Octavia II imela prtljažni rolo v vodilu in si ga lahko odprl z enim prstom, pri Golfu variant in pri Touranu si pa moral rolo nekako voditi po zraku in loviti zatič. Skratka obup in nepraktično.
Po tvojih zapisih sodeč ti vse svoje izkušnje pišeš na podlagi starega Varianta (Mk6), medtem ko @izotop sprašuje po novem Variantu (Mk7)! :roll: Pri novem Variantu je prtljažni rolo prav tako v vodilu in ga lahko enostavno odpiraš "z enim prstom"...

jordan je napisal/-a:Seznanjem sem, da ima golf neodvisno vzmetenje že v šibkejših motrorjih, medtem ko ima Škoda tako vzmetenje pri močnejši motorizaciji. Mislim celo, da jo ima le 2.0 tdi in seveda RS serija. Menim, da se splača počakati februar, boš imel letnik 2014 in lahko vozilo sestaviš povsem po želji.

Ti si bolj slabo seznanjen...tako Octavia, kot tudi novi Golf Variant imata v šibkejših izvedbah (do 125 KM) zadaj poltogo premo, medtem ko imajo močnejše izvedbe večvodilno premo! Iz izkušenj ti pa lahko povem, da običajni uporabnik v prometu teh razlik nebo opazil (preizkušeno tako na običajnih cestah, kot tudi na poligonu na Vranskem). Da ne govorim, da jih je nekaj na preizkusu obeh variant na Vranskem (dokler niso vedeli kateri avto ima katero podvozje) celo komentiralo, da se avto s poltogo premo pelje boljše, sploh ne govorim! :lol:

jordan je napisal/-a:
rnisan je napisal/-a:Se pridružujem. Imel sem tud novega Golfa, imel sem OII 1.9 TDI, zdaj imam starega Audija, ki je pravi tank glede izdelave (dobra kvaliteta -stara šola), ampak ljubezen je pri Škodi. Pred 10 leti sem to znamko sicer gledal z viška, zdaj mi je pa top! Pa še bolj prijazen suport in boljši servis kot pri VW, čeprav je ista hiša.

In kako je lahko pri Škodi boljši support in servis, če tako Škodo, kot tudi VW servisirajo isti ljudje (govorim za Porsche Ljubljana / Vrtač / Integral / Autodelta /...) in tudi pri uvozniku v tehnični službi za support obeh znamk skrbijo isti ljudje?! :roll: Najbrž bolj težko?! Saj če ne ločiš med uvoznikom (Porsche Slovenija) in posameznimi konecesionarji (Porsche Ljubljana -> Bravničarjeva in Porsche Verovškova -> Verovškova) in sploh ne veš, kdo ti je servisiral avto, potem je tako že veliko jasno...

Seveda, pri novem Variantu je že na vodilu, se pa vprašam, kako to, da je imela Octavia že pri starem to bolj narejeno. Verjamem, da je še kakšna stvar, ki jo je Škoda mogoče bolj dodela kot VW. Pri premi sem vedu, da je neka caka oz. sem bil preprican, da je bilo odstopanje pri VW in Skodi tudi pri isti motorizaciji.

Glede servisa. Porsche Slovenija je generalni uvoznik, Porsche Ljubljana, Koper, Maribor hčerinska firma, medtem ko so ostali koncesionarji Autodelta, Vrtač, po novem še Lovše. Zanimivo je to, da ko pripelješ avto na servis v Porsche podružnico, te želijo zaradi lastne nesposobnosti prepričati, da je potrebno zamenjati celoten del, kar znese 1500 € skupaj z delom, ko pa greš h koncesionarju, ti pa odpravi napako in ti zamenja le ta del, ki je okvarjen, za pičlih par 10 €. Ob pritožbi in dokazili dobiš odgovor Porsche Slovenija, da za to napako proizvajalec ne predvideva popravila, ampak le zamenjavo. Če si ostarel, naiven ali če imaš preveč denarja, si nategnjen.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx So nov 09, 2013 4:20 pm

For je napisal/-a:
For je napisal/-a:
For je napisal/-a:Evo probal danes 122konjskega TSIja z DSGjem :D :D :D :D

Ma avto je fantazija!

Vse kar je o njem dobrega napisano, sigurno drži, razen zanesljivosti in odnosa Porsche Slovenija ko gre za reklamacije.

Prodajalec je zadevo zagnal pred mano da ga prestavi ...motorja sploh ne slišiš :shock:

Ma res je kompleten ...ima vse kar imajo veliki :mrgreen: ...da ne bom dolgovezil preveč ...
Najbolj me je zanimala poraba z DSGjem. Nisem dvomil v tiste podatke na papirju. Sicer malo več pije kot piše, ampak nič hudega.

Ljubljana - Radovljica po avtocesti, potem nazaj po stari cesti do Kranja. Zelo agresivna in za motor stresna vožnja je bila. Hotel sem biti čim bolj grob z pedalo plina, hotel sem sprovocirat DSG, pa mi ni uspelo. Se kar prilagaja voznikovim trenutnim željam. Sicer malo rabi da dojame da hočem prehiteti ...potem pa reagira suvereno in se vrti skoraj do rdečega :mrgreen:

Vse to maltretiranje je preživel z 7,2 litra, kar je fenomenalno!

No potem sem probal še tisto mojo umirjeno vožnjo. Po stari cesti Kranj - Šentvid - obvoznica - Lj Vič - Tržaška - Celovška do Petrola zraven Avtotehne ...rezultat je 4,7 https://www.facebook.com/photo.php?v=10 ... tif_t=like

Bencinar, 122KM, Avtomatik .... :shock: :shock: to je več kot odlično! To sem tudi pričakoval z takšno vožnjo. Jaz tudi sicer vozim umirjeno....vsako toliko tudi pritisnem, ampak to je redkost.

Čeprav tukaj nisem preveč hvalil Golfa, mu moram priznat da je res boljši....

Pa vseeno, ne vem če si upam kupiti to .....moje izkušnje od prej, in to kar tukaj vidimo, pa še izkušnje z Porsche Slovenija :? :? :?

Servis na 15.000 bi še požrl, ampak to da za raznorazne neumne okvare skoz visim na VW servisu, pijem njihove brezplačne kavice, gledam njihove prijazne obraze, vozim njihova NOVA nadomestna vozila, in čakam dva-tri dni na svoj avto....to pa res ne bi preživel! :( :? :(

Enostavno ne upam ....da ne govorim o ženi, njo itak ne morem prepričat, ni šans! :|

No ja ... sem danes tudi Astro probal. 1.4 120 KM

Sem šel isto relacijo kot z Golfom. Sem bil malo presenečen nad porabo... 5,5 :shock: Baje bi z 140konjskim bilo še manj....ne vem če to drži?
https://www.facebook.com/photo.php?v=10 ... eo_comment
Zelo sem se trudil posnemati DSGja in z menjalnikom operirati pod 2000 obratov. Zanimivo da tudi sama Astra svetuje kdaj prestaviti. Trudil sem ubogati in točno tako voziti. Recimo v peti prestavi se voziš 70 kmh ...točno takrat se prižge tisti znakec da prestaviš v šesto. To je pikico manj kot 2000 obratov.
Se spomnim ....DSG je tudi vse to delal med 1500 in 2000 obratov. Seveda govorim o čist umirjeni vožnji.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater

Je pa nekaj bistvenih razlik med Golfom in Astrom

Golf je imel gume 205/16
Astra pa ------------ 235/18 in je bila trivratna GTC ki je baje težja od petvratne.

Golf je bil avtomatik
Astra pa 6 stopenjski ročni menjalnik

Zdaj ...če si zamislim petvratno Astro z normalnimi 16 colskimi kolesi, in manjšo težo ...ali bi to prineslo še pol litra manj, pa da rečemo da bi bila poraba 5 L ...? :?
Če ji pa dodamo še avtomatski menjalnik, smo takoj na 6 - 6,5 L :huh:

Izolacija potniške kabine je pri Golfu boljša. Tukaj je razlika kar velika. Volanski obroč mi je tudi boljši v Golfu. Osvetlitev armature, zasloni .... tudi.
Mehko stopalko zavore v Astri pa ne morem prebavit ....definitivno!

Vem da je GTCjka športno nastrojena, ampak me je pri višji hitrosti motil preobčutljiv volan. Niti delček milimetra nima lufta, vsak tak minimalen premik volana zaniha avto. Zame moteče na avtocesti.
Razlika je pa tudi v konjih ....zgleda ne gre za isto pasmo. Golf ima bolj kvalitetne :mrgreen:

Tudi ostale rešitve voznikovega okolja so v Golfu bolj praktične (manj moteče) Astra ima čist preveč tistih gumbov. Nisem se niti trudil dojeti čemu so namenjeni, ker se mi je vrtelo v glavi če sem jih samo gledal .... :roll:

Očitno da imam pri obeh avtomobilih podoben procent pripomb in da bo treba obvezno še Mazdo probat. Tale rdeča je res lepa http://www.youtube.com/watch?v=vNytygUWqd8

Pa še zmeraj sanjam o i40 (mogoče rabljen :( :? )

Eto ..jaz se opravičujem zaradi dolžine posta... samo ne mi spet reči da kompliciram! ;) Pač ....rad bi se prav odločil ko se bo treba odločat .... :)

edit: aja ...pozabil sem povedat da sem jo potem iz Ljubljane do Kranj vzhod in naprej do Škofje Loke maximalno preganjal in dosegel 11 L :huh: :huh: :huh: (Golf je nekaj podobnega preživel z 7,2 L)

Se že v naprej opravičujem za tole citiranje in ogromne poste, ampak bi rad napisal še vtise z Mazdo 3, pa naj bo v enem postu vse. oops

Nepričakovano sem imel čas in obiskal Mazdin salon v BTCju. Prijazen prodajalec mi je takoj ponudil 100konjsko trojko za dve urci.
Avto mi je všeč! Tudi zdaj po testni vožnji. 100konjski motor me čist šokiral! :shock: Sem moral prav pogledat v prometno če je res 74 kW. Zelo, zelo, zelo pridni konjički. Škoda da z tem motorjem ni možno imeti Revolution opremo. Meni je to čist dost, in v primerjavi z mojimi 115 v Astri, je ta konjenica res pohvale vredna.
Ne morem povedat kako zelo mi je všeč tisti okrogli, vrtljivi, klikajoči gumb na sredinski konzoli. Sem čisto navdušen, ker ni treba z roko iskati gumbov na armaturi. Res je lepo in logično vse postavljeno. Uporaba je enostavna in jo takoj osvojiš....ne rabiš biti programer za to. Odlično!!!
Tudi navigacijo sem na kratko sprobal ...čisto v redu dela. Zraven sem imel še svojega Garmina.

Sistem Start/Stop definitivno bolj dela kot v Astri in Golfu. Izolacija med motorjem in kabino je na nivoju Golfa. Mogoče, ampak res mogoče da je pri Golfu pikico boljše.
Ma kaj čem še pisat ....sedeži, položaj za volanom, občutek v vožnji, vodljivost, udobnost, trdota, menjalnik, zavore, preglednost ....vse je to optimalno, nimam večjih pripomb.
Sistem opozorila na prisotnost avtomobilov v mrtvem kotu je super ....res dobro! To je res zelo koristna in uporabna zadeva.
Še ena stvar me je osupnila. Ta občutek kako lahkotno avto gre ko pustiš stopalko plina??? :shock: Kot da bi ga še zmeraj nekaj poganjal. Eneparkrat sem mogu prav pogledat da nimam tempomat vklopljen. :?

Mogoče še napišem par stvari ki so zmotile, ampak to ni nič takega da bi bilo tako hudo.

Izolacija podvozja se mi zdi slabša kot izolacija med motorjem in kabino. Kar je slišati hrupa, je to iz smeri koles.
Pri večji hitrosti je tudi slišati na rahlo piš vetra.
Sedeži sicer super ...malo mi zmanjka pri ramenih (189 cm visok) tako da vzglavnik mora do konca gor.
Tudi tisti zaslonček nad števci ni ravno za nas visoke. Čisto za pikico sem previsok in ne vidim tiste podatke. Potem sem se na rahlo "ulegel" v sedežu, potegnil volanski obroč proti sebi pa je bilo boljše. Čeprav to ni moja najljubša pozicija za volanom, ampak nič hudega če se malo bolj nasloniš nazaj.....le navajen nisem. ;)

Poraba pa 4,7 Ista relacija kot z Golfom in Astro. Podobno relacijo (malo več avtoceste) z agresivno vožnjo je kazal 9,5
https://www.facebook.com/photo.php?v=10 ... 1622&saved

No ....ker mi je prijazen prodajalec na Šmartinski povedal da na Celovški imajo 120 konjsko verzijo, sem šel vprašat. Spet sem imel srečo in dobil še tega za dve urci.
Boljša oprema, večja kolesa, bolj potegne ....drugače pa isto ......kaj drugega povedat. :)

Poraba 4,9 Ista relacija kot z Golfom, Astro in 1,5 motorjem. Podobno relacijo (malo več avtoceste) z agresivno vožnjo je kazal 11
https://www.facebook.com/photo.php?v=10 ... tif_t=like

V bistvu imam dost, ne grem se več tega preizkušanja. To je to! Ko bo situacija z financam optimalna, grem po Mazdo. :D

Hvala obema prodajalcema za prijaznost. Odnos je precej bolj profesionalen kot na Gorenjskem.

Zakja ima ena verzija digitalni števec druga pa analognega, a je odvisno od opreme ali lahko izbiraš v kakem meniju?

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For So nov 09, 2013 5:43 pm

Oko sokolovo! :mrgreen:

Samo čakal sem če bo to kdo opazil.

Tudi jaz ne vem zakaj, najbrž je odvisno od opreme in motorja.

V cenejši varianti je bil obratomer digitalni, v dražji pa analogni.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx So nov 09, 2013 7:11 pm

Pol bo najbrž to, da bi šel vprašat v salon se mi zguba časa, večina jih niti ne ve zakaj so tam, verjetno da jih ne zebe ko je mraz :mrgreen:

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder So nov 09, 2013 7:48 pm

Niso se hvalili, da bo golf 7 bil težek kot golf 4... Sedanja gti verzija je 200 kg težja od IV
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For So nov 09, 2013 10:47 pm

maniaxxx je napisal/-a:Pol bo najbrž to, da bi šel vprašat v salon se mi zguba časa, večina jih niti ne ve zakaj so tam, verjetno da jih ne zebe ko je mraz :mrgreen:

Ma to si prav lepo napisal! :D
V Kranju sem točno to doživel. V Ljubljani je že malo boljše... :)

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne nov 10, 2013 11:04 am

Blinder je napisal/-a:Niso se hvalili, da bo golf 7 bil težek kot golf 4... Sedanja gti verzija je 200 kg težja od IV

Z isto opremo? Golf 4 GTI je imel (skoraj) manj opreme kot najosnovnejša 7-ka trendline 1.2TSI ;)
Da ne omenjam zavor, podvozja itd.

izotop
Nov uporabnik

Napisal/-a izotop Ne nov 10, 2013 1:36 pm

pa treba geldat prave podatke, se včasih lahko hitro kaj zameša (sploh če je na eni strani vse v podatkih). mislim na gtd in gti recimo (predvidevam da je dizel agregat težji). jst še vedno cincam, mimogrede, hehe. a ima kdo izkušnje recimo s servisi audija (redimo, da govorim za 2.0 tdi agregat pri obeh, torej recimo golf napram a4) in vw in primerjava stroškov? koliko procentualno so recimo stroški (uradnih) servisov ipd pri audiju večji?

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne nov 10, 2013 1:48 pm

izotop je napisal/-a:a ima kdo izkušnje recimo s servisi audija (redimo, da govorim za 2.0 tdi agregat pri obeh, torej recimo golf napram a4) in vw in primerjava stroškov? koliko procentualno so recimo stroški (uradnih) servisov ipd pri audiju večji?

Cene za redne servise (menjava olja in filtrov) so iste, vsaj po mojih izkušnjah. Razlike pridejo pri recimo jermenih (vzdolžni/prečni motor).
Ostalo pa ni primerjave, saj je A4 višji rang kot Golf oz. druga platforma (večje zavore, močnejše in posledično dražje podvozje).

Če pa primerjaš A3 2.0TDI z Golfom 2.0TDI, Seat Leonom 2.0TDI, Octavio 2.0TDI je cena vzdrževanja 99% enaka. Tudi Passat 2.0TDI je tam tam.

jordan
Novinec

Napisal/-a jordan Ne nov 10, 2013 1:54 pm

izotop je napisal/-a:pa treba geldat prave podatke, se včasih lahko hitro kaj zameša (sploh če je na eni strani vse v podatkih). mislim na gtd in gti recimo (predvidevam da je dizel agregat težji). jst še vedno cincam, mimogrede, hehe. a ima kdo izkušnje recimo s servisi audija (redimo, da govorim za 2.0 tdi agregat pri obeh, torej recimo golf napram a4) in vw in primerjava stroškov? koliko procentualno so recimo stroški (uradnih) servisov ipd pri audiju večji?

poglej si njihove akcije, ki jih oglašujejo na internetu, za redni servis 'audi vedno vredno' in 'volkswagen vedno vredno'

to so uradne cene, potem pa se vedno kaj zraven dobro zaračunajo :-)

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Ne nov 10, 2013 3:00 pm

izotop je napisal/-a:
a ima kdo izkušnje recimo s servisi audija (redimo, da govorim za 2.0 tdi ........

cene so tako nizke, da je še mene sram in jim že dve desetletji ob vsakem obisku "iber" dam =P

izotop
Nov uporabnik

Napisal/-a izotop Ne nov 10, 2013 6:33 pm

peroRS je napisal/-a:Cene za redne servise (menjava olja in filtrov) so iste, vsaj po mojih izkušnjah. Razlike pridejo pri recimo jermenih (vzdolžni/prečni motor).
Ostalo pa ni primerjave, saj je A4 višji rang kot Golf oz. druga platforma (večje zavore, močnejše in posledično dražje podvozje).

Če pa primerjaš A3 2.0TDI z Golfom 2.0TDI, Seat Leonom 2.0TDI, Octavio 2.0TDI je cena vzdrževanja 99% enaka. Tudi Passat 2.0TDI je tam tam.

aha, se pravi zaradi znamke same ni razlike v ceni (za enak del), tudi za ura servise ne, predvidevam (pač vse, kar na koncu naredi račun in to je treba tudi vzet v račinuci za letni strošek recimo)? ja, to vem, da je štirica višji "rang" (sicer po merah niti ne, razen po teži in mogoče dolžini), bi pa moral recimo passat spadat v približni enak razred, pe se mi zdi, da je prvtako veliko več pobranega iz golfa, kot recimo trojke napram štirici pri audiju (na pamet govorim, seveda).
zanimivo pa je recimo, da če gledaš prtljažnik (meni niti ne toliko pomembno, a4 ima recimo najmanj, za volvo nisem gledal) ni neke razlike med passatom in novo ocatvio, niti golfom ne preveč, recimo..

izotop
Nov uporabnik

Napisal/-a izotop Ne nov 10, 2013 6:45 pm

če koga zanima, našešel sem zadnjo številko autobilda, kjer so ocenjeveli vse karavane iz vag grope z 2.0 tdi agregatom (kot bi ravno meni ustregli, hehe)
http://www.google.si/url?sa=t&rct=j&q=& ... aighkgJKPQ
no, golfu in actavii so dali štirko zraven, pri passatu in superbu pa šestico, (kar je po mojem bolj logično, če gledamo dimenzije ipd).
v glavnem, golf je na prvem mestu (seveda octavia ni daleč, štirka je recimo na zadnjem, zanimivo), torej nekako se še lahko malo nanesem na svoj občutek, hehe. je pa seveda lahko vse skupaj reklama, čeprav autobild so zame ker kredibilni pri teh zadevah..
Slika

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Ne nov 10, 2013 7:30 pm

Zanimivo. Ko je avtobild delal test avtov z mqb je pa bila octavija pred golfom :D

izotop
Nov uporabnik

Napisal/-a izotop Ne nov 10, 2013 7:35 pm

jep, to sem zadledil, očitno jim je pač golf v podaljšani verzji bolj všeč od octavie combi..
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov