Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Re: Nategatorji !!!!

Napisal/-a ~toMmy~ Če avg 21, 2014 9:33 am

Brez naivnih kupcev bi bilo tudi nategatorjev bolj malo. Ne razumem, kako gre lahko nekdo kupit rabljen avto z nelogično nizko kilometrino k firmi, ki že na daleč kriči "Šverc Komerc i kompanija" in ga nič ne skrbi, da ga bodo nategnili, dokler avta ne kupi, šele po tem se je pa sposoben pozanimat vse živo...

Po drugi strani je pa za odličen slovenski avto od prvega lastnika (popularen pri nas), ki je meni takoj padel v oko, bilo bore malo zanimanja. Odličen motor, odlična oprema, še dobro leto garancije, ampak je realnih in preverljivih 100k km v slabih treh letih očitno slabše kot npr. 76k km km in vprašljiva zgodovina pri raznih švercerjih...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Če avg 21, 2014 10:12 am

~toMmy~ je napisal/-a:Brez naivnih kupcev bi bilo tudi nategatorjev bolj malo. Ne razumem, kako gre lahko nekdo kupit rabljen avto z nelogično nizko kilometrino k firmi, ki že na daleč kriči "Šverc Komerc i kompanija" in ga nič ne skrbi, da ga bodo nategnili, dokler avta ne kupi, šele po tem se je pa sposoben pozanimat vse živo...

Po drugi strani je pa za odličen slovenski avto od prvega lastnika (popularen pri nas), ki je meni takoj padel v oko, bilo bore malo zanimanja. Odličen motor, odlična oprema, še dobro leto garancije, ampak je realnih in preverljivih 100k km v slabih treh letih očitno slabše kot npr. 76k km km in vprašljiva zgodovina pri raznih švercerjih...

Pomoje gre tukaj bolj za to, da jim dilerčki zrihtajo razna financiranja. Še vedno pa sam od takega dilerja kot je Avto Keko nikoli ne bi kupil avtomobila.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če avg 21, 2014 1:06 pm

Saj "financiranje" si lahko tudi sam urediš.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Če avg 21, 2014 1:15 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Saj "financiranje" si lahko tudi sam urediš.

Lahko, je pa tam vse najhitreje in urediš vse na enem mestu.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če avg 21, 2014 5:31 pm

hahehihoh je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Saj "financiranje" si lahko tudi sam urediš.

Lahko, je pa tam vse najhitreje in urediš vse na enem mestu.

to ni res. v kolikor si že imel dosedaj kje leasing, stopiš v kontakt z leasingom, poveš za kateri avto se gre, pač na avto. net pokažeš. oni pokličejo trgovca da jim pošlje papirje pa ti vse uredijo. ko se uredi pa poravnajo k trgovcu denar greš nazaj po avto in se odpelješ. vmes si že zrihtaš zavarovanje pa tablice itd. to so osebne izkušnje.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Če avg 21, 2014 7:24 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Brez naivnih kupcev bi bilo tudi nategatorjev bolj malo. Ne razumem, kako gre lahko nekdo kupit rabljen avto z nelogično nizko kilometrino k firmi, ki že na daleč kriči "Šverc Komerc i kompanija" in ga nič ne skrbi, da ga bodo nategnili, dokler avta ne kupi, šele po tem se je pa sposoben pozanimat vse živo...

Amen.
Slika

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ Pe avg 22, 2014 8:15 am

hahehihoh je napisal/-a:Pomoje gre tukaj bolj za to, da jim dilerčki zrihtajo razna financiranja. Še vedno pa sam od takega dilerja kot je Avto Keko nikoli ne bi kupil avtomobila.

To že...samo tisti kateri si pač ne morejo urediti financiranja drugje kot pri takšnih in drugačnih dilerjih naj si kupijo avto v okviru svojih zmožnosti, ne pa da potem jokajo kako jih je kdo nategnil z zanič avtom.

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Pe avg 22, 2014 9:33 am

Grega_ je napisal/-a:
hahehihoh je napisal/-a:Pomoje gre tukaj bolj za to, da jim dilerčki zrihtajo razna financiranja. Še vedno pa sam od takega dilerja kot je Avto Keko nikoli ne bi kupil avtomobila.

To že...samo tisti kateri si pač ne morejo urediti financiranja drugje kot pri takšnih in drugačnih dilerjih naj si kupijo avto v okviru svojih zmožnosti, ne pa da potem jokajo kako jih je kdo nategnil z zanič avtom.

Se popolnoma strinjam. To (na žalost takih kupcev) tako funkcionira.

Veron
Novinec

Napisal/-a Veron Po avg 25, 2014 11:21 pm

tole o Avtoelektronika oz po novem Automarket bi verjetno bolj spadalo pod smešno, ampak vseeno :)
Veron je napisal/-a:Slika
Slika

Avto sicer kr ok, ampak notranjost (volan, menjalnik) dost boga, menjalnik rabi podmazat ali menjat zajle, ostalo nisem niti gledal, ker km niso štimali. Pa tudi na voznikovi strani je poden popolnoma moker, tla in preproga.

Avto spet zgublja kilometre, sicer čisto malo, dobrih 200, ampak smešno :D
+ zamenjali so volan in po novem pokrov airbaga na sovoznikovi strani visi dol.

Slika

jj123
Nov uporabnik

Napisal/-a jj123 Pe avg 29, 2014 10:23 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=8789524&show=2
Bivši avto od kolegice. Ima realnih 346000 km.

Veron
Novinec

Napisal/-a Veron Pe avg 29, 2014 11:04 pm

jj123 je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=8789524&show=2
Bivši avto od kolegice. Ima realnih 346000 km.

Pomagam s sliko
Slika

avtel
Nov uporabnik

Napisal/-a avtel So avg 30, 2014 2:41 am

aldovz je napisal/-a:Živjo

tale prodaja avtomobilov je pri nas ratala enostavno ena nategancija 14dni nazaj sem prodal Opel Zafiro l2006, katera je imela poškodovano levo stran (popraskana od odbojne ograje) imela je 240000km in bila je brez servisne knjige. In ko so ga prišli iskat sem čez 1 uro dobil klic da je avtomobilu ''ribnila mašina''. Avto je bil redno servisiran in normalno vožen, tudi ko sem klical svojega mehanika mi je povedal da je skoraj nemogoče, da bi se kaj takega zgodilo sploh pri teh motorjih... Ampak danes nikoli neveš sploh pri teh kilometrih. Ker mi je kupec govoril, kaj vse se je zgodilo in da prisega na svojega LASTNEGA OTROKA enostavno nisem več vedel kaj je res in kaj ne. Pač ker ne prodajam avtomobilov na veliko in jih ne menjam kot ''gate'', sem na koncu nesel nazaj 500€. Zgodba mi je smrdela že od samega začetka ampak enostavno sem nasedel na nateg, ki ga izvajajo sedaj!!!! Danes pa mi sodelavec pokaže moj bivši avtomobil na internetu z precej manj kilometri kot jih je imel, popravljen, vrjetno tudi z isto mašino. In za povrh še to da ga prodaja AVTOHIŠA oz. kako naj temu sploh še rečem. Moram še povedati da avtomobila nisem prodal Avtohiši ampak xyz fizični osebi. Rad bi samo to zgodbo delil naprej in opozoril, da ne nasedajte na take natege!!!!

Še link http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=874 ... 0PRESTAV...

Nov link http://www.avto.net/avtopomp/ad.asp?id=8789343

bostjannn
Novinec

Kraj: preko razumnega

Napisal/-a bostjannn So avg 30, 2014 9:32 am

Mislim, da je bilo v tej temi glede beleženje stanja kilometrov pri registraciji vozila in stem lažjega preverjanja realnega stanja km. No v sredo sem imel podaljšanje registracije in tehničnega pa me nihče ni vprašal za stanje km. Sedaj ne vem morda predpišejo iz zavarovanja, samo tam velikokrat agenti pišejo po svoje, da ti lahko dajo večji popust.

Veron
Novinec

Napisal/-a Veron So avg 30, 2014 11:07 am

Sicer sem imel tudi jst včeraj prepis vozila, pa nihče ni vprašal po kilometrini.

3mesece nazaj, ko sem delal tehničnega za vozilo od mame, pa so vpisali in tudi je vpisano, če pogledam po carfax

avtel je napisal/-a:
aldovz je napisal/-a:Živjo

tale prodaja avtomobilov je pri nas ratala enostavno ena nategancija 14dni nazaj sem prodal Opel Zafiro l2006, katera je imela poškodovano levo stran (popraskana od odbojne ograje) imela je 240000km in bila je brez servisne knjige. In ko so ga prišli iskat sem čez 1 uro dobil klic da je avtomobilu ''ribnila mašina''. Avto je bil redno servisiran in normalno vožen, tudi ko sem klical svojega mehanika mi je povedal da je skoraj nemogoče, da bi se kaj takega zgodilo sploh pri teh motorjih... Ampak danes nikoli neveš sploh pri teh kilometrih. Ker mi je kupec govoril, kaj vse se je zgodilo in da prisega na svojega LASTNEGA OTROKA enostavno nisem več vedel kaj je res in kaj ne. Pač ker ne prodajam avtomobilov na veliko in jih ne menjam kot ''gate'', sem na koncu nesel nazaj 500€. Zgodba mi je smrdela že od samega začetka ampak enostavno sem nasedel na nateg, ki ga izvajajo sedaj!!!! Danes pa mi sodelavec pokaže moj bivši avtomobil na internetu z precej manj kilometri kot jih je imel, popravljen, vrjetno tudi z isto mašino. In za povrh še to da ga prodaja AVTOHIŠA oz. kako naj temu sploh še rečem. Moram še povedati da avtomobila nisem prodal Avtohiši ampak xyz fizični osebi. Rad bi samo to zgodbo delil naprej in opozoril, da ne nasedajte na take natege!!!!

Še link http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=874 ... 0PRESTAV...

Nov link http://www.avto.net/avtopomp/ad.asp?id=8789343

Še slika:
AVTO POMP Zlatko Pašalič s.p., Dolejnska cesta 117, Ljubljana Rudnik
Slika
Zadnjič spremenil Veron, dne So avg 30, 2014 7:59 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik So avg 30, 2014 4:22 pm

Daj pišite zraven podatke prodajalcev, ker google ne najde besedila v printscreenih ;)

92macphisto
Nov uporabnik

Napisal/-a 92macphisto Po sep 01, 2014 6:47 am

Tale Avto Pomp je en velik nategator. Prejšnji mesec sem si ogledal in testiral tega Golfa:
Slika

Sem bil na ogledu in testu, avto je imel realnih blizu 250.000 km, sedaj jih ima 50 kkm manj :huh: . Avto ni imel narejene zamenjave jermena in vodne pumpe, menjat bi moral zadnje zavore ...

lp Zorane

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Po sep 01, 2014 11:20 am

Ne vem zakaj kupujete avto v avtohiši, kjer majo itak višje cene in po vrhu, da preživijo morajo ˝nategovat˝ folk...tole s kilometri je najbolj enostavno.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Po sep 01, 2014 4:28 pm

ojnica je napisal/-a:Ne vem zakaj kupujete avto v avtohiši, kjer majo itak višje cene in po vrhu, da preživijo morajo ˝nategovat˝ folk...tole s kilometri je najbolj enostavno.

zato ker če greš avto kupit privat ga je mogoče on prej kupo v avtohiši z enako prevrtenimi 100 000km,razen če je prvi lastnik. kakšne ti strelaš...
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

r-u-n-n-e-r
Nov uporabnik

Napisal/-a r-u-n-n-e-r To sep 02, 2014 1:39 pm

Kakšno mnenje prosim, je tole vredno, oz. je zaupanja vredno, ker km je res ekstremno malo. :?:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=879 ... ow=1&avto=

Hvala!

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox To sep 02, 2014 1:55 pm

Moje mnenje je da so kilometri brezproblema lahko realni. To je cca 9000k ne leto, kar glede na to, da je prvi lastnik vzel novega 1,6 benz lahko samo potrdi, da dela malo kilometrov.
Chuck Norris je enkrat prišel dvakrat
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov