Sergi je napisal/-a:
Torej, na svetu se dogaja veliko različnih potegavščin; Kupila sem malce starejši avtomobil. In torej, prispela sem do S.P prodajalcu rabljenih avtomobilov, ker na žalost v teh časih nimamo ''veliko'' denarja se zavedamo, da novih ''fancy'' avtomobilov ne moramo ravno kupovati. In kaj se je zgodilo? Avto, je bil res dobro ohranjen, nimam kaj za reči. Bil je dober, res da je avtomobil letnik 2003 in ima okoli 200.000 prevoženih kilometrov je bil spraven, poleg tega pa avto te znamke prevozi tudi še enkrat toliko. Seveda je prodajalec avtomobila rekel, da bi zagotovo položil roko v ogenj, da je avto odličen in ni nič z njim narobe. Da je normalno naredil veliki servis (kljub temu, da priloženega računa oz. dokaznega gradiva razen podpisa in žiga mehanika o tem, da je servis bil narejen ni imel) in, da je spravno opravil tehnični pregled. Seveda, pa ker potrebujemo dva avtomobila imeli smo pa samo enega (zaradi služb) potrebujem avtomobil za vožnjo v službo. Glede časa o nakupu avtomobila sem bila pač omejena. Pa smo se odločili, da tale avto kupimo in seveda, normalno smo ga prepisali, zamenjali stvari, plačali trgovcu ceno avtomobila in se veselo odpeljali proti domu. In kaj se je zgodilo na cesti. Na enkrat smo ugotovili, da luči skoraj ne svetijo. Na srečo, so delovale ampak le tiste dnevne. Zvečer smo se vozili domov in nad avtocesto se je zgrnila tema. Luči so delale slabše in malce smo se čudili zakaj temu tako? Na enkrat pa smo prehitevali po pasu za prehitevanje in nekaj časa nadaljevali pot, ko nas je nekdo z ''blendanjem'' spravil na bencinsko. Nato pa nas ozmirjal; Če se nameravate ubiti pa se kar dajte, ne pa zato ogrožati še ostalih ljudi, ker vam žmigovci med tem ko ste menjali vozni pas za prehitevalnega ne delajo!!!
Začudili smo se in le debelo gledali, ker tega pač nismo vedeli. Nato pa smo po poti ugotovili, da dolge luči sploh ne delajo, poleg tega je bil ključ za avtomobil (avtomatsko zaklepanje na klik) bil ''povožen''''pomečkan'' kajti komaj komaj, si porinil tipko za zaklep oz. odklep.
Kaj se dogaja v tej državi? Kdo se sprva hvali; Avto je fardamano super! Roko porinem v ogenj, da je super! Vemo, da bi človeški egoizem v teh ''težkih'' časih vsakemu rekel, da je avto izpraven in zelo dober. Kakšne grozljivke se dogajajo? Sama sebi ne morem vrjeti. Sedaj v naprej vem, da moram vedno preizkusiti tudi luči, žmigovce in vse podrobno, če prav pravijo, da kdor se spušča v takšne majhne stvari ima napeto življenje. Ampak konec koncev, kdo je vedel, da nas bo prodajalec tako ''zapeljal'' s ceste?Tehničnega pregleda avtomobila, nimam pojma kako je sploh opravil, če avtomobil ni zmožen varne vožnje, kar se tiče dolgih luči in žmigovcev, zaradi katerih smo na avtocesti kmalu napravili prometno nesrečo.
Sama tega človeku ne bi nikoli naredila. Ker dobro vem, kako je če ''nagaziš'' na takšne ''predrzneže''. Sama pa nočem delati problemov ostalim ljudem, kaj šele sebi, če bi se že odločila za prodajo avtomobila. Pred časom sem prodala svoj stari avtomobil ampak, je bil kakor nov. Novi lastnik me je celo poklical, da je avto odličen in, da z njim nima nikakršnih težav. Seveda, ker smo prej ko smo ga prodali vanj vložili denar za razna popravila in servise.
![]()
To je moja lastna izkušnja in naj bo vsem vam, kateri kupujejete rabljena vozila v opomin, da se JE, za spuščat v takšne majhne zadeve. Če se, da preverite tudi stvari pod stoli. Pred nakupom takšnega avtomobila od S.P prodajalcev teh avtomobilov si vzemite čas za pregled vsake majhne stvari, od pomika vseh oken pa do žmigovcev in dolgih luči ter meglenk! Ker te lahko hitro servis košta okoli 500 evrov, za kar smo morali vložiti v zamenjavo kluča, stikal za luči, žmigovcev. Kajti, kar hitro se, da za takšen avto zapraviti okoli 1000 evrov.
![]()
![]()
Pred nakupom takšnega avtomobila si preberite stvari o tem avtomobilu na raznih forumih, kakšne okvare ima s čim imajo ljudje težave.
Ni lahko, sploh za tiste z majhnimi dohodki.![]()
![]()
Lp!
S tem člankom, ne želim žaliti nobenega! In jih tudi ne obtožujem ničesar!
------------------------------------------------------
edit mod
temo sem združil v nategatorje, kamor tudi sodi.
Lepo bi bilo, če prodajalca tu objaviš in s tem komu pomagaš
Tako se ne kupuje avto.Prodajalec ni nič kriv ampak kupec.Kako more nekdo kupit avto z uničenim ključem.Vsaj tega se vidi takoj.Pa če ni večje napake kot žmigavci in luči pol ne vem kdo je tu čuden.Te stvari,ki so naštete so najbolj vidne v sekundi.Nisem še slišal za tako nespameten nakup.
Jaz sem lani kupil 14 let star avto in najprej mi je prodajalec pokazal 4 original ključe.Da o notranjosti in delovanju sploh ne govorim.Vsel sem se par minut v avto in to je to.
Je pa res,da sem moral obnavljat turbino in nekaj drugih zadev.Ampak avto je stal namesto 45 tisoč evrov kokr je bil nov ,3 tisoč in ni vrag ,da se bom jezil če dam kakega jurja gor.
Vsi bi radikupili avto kot iz salon pol jim je še pregledat ga težko pred nakupom.
saj niste resni nekateri.