Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Himc57
Nov uporabnik

Kraj: Črnomelj

Re: Nategatorji !!!!

Napisal/-a Himc57 Sr jan 21, 2015 10:30 pm

Metliški romi.....
/Oo ___H___ oO\
||=_/_______\_=||

grega20
Nov uporabnik

Kraj: vir

Napisal/-a grega20 Pe jan 23, 2015 8:58 am

Malner je napisal/-a:Še telefonska v tekstovni obliki da bo Google najdu nategatorja: 051 711917.

Slika

Nov oglas :lol:

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... 2.0%20TD...

exit
Nov uporabnik

Napisal/-a exit So jan 24, 2015 6:18 pm

theClover
Nov uporabnik

Napisal/-a theClover Ne jan 25, 2015 12:08 pm

<exit< mislim da se je par strani nazaj nekdo prav razpisal o tej avtohiši v celju. Tudi sam si trenutno ogledujem avto pri njih pa me je kar minilo. Je pa res, da nisem bil osebno tam in ne vem kako je.

P.S. A morda pozna kdo; AVTOPRODAJA 5+ na Ig-u v Ljubljani!? Hvala za odgovor.

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Napisal/-a darkside Ne jan 25, 2015 12:33 pm

o vision-m je nekaj tukaj: viewtopic.php?p=1665808#p1665808
ampak ne bi zaupal temu uporabniku

o avtoprodaji 5+ pa nisem na googlu našel ničesar

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne jan 25, 2015 1:31 pm

Tema je namenjena slabim izkušnjam s prodajalci avtomobilov in ne spraševanju :evil: :roll: . Za to je ta tema!

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo Ne jan 25, 2015 8:33 pm

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID=9264806&show=1&avto=Ford%20Focus%201.8%20TDdi%20Comfort

Tole sem danes na hitro pogledal. Možakar po telefonu pravi: avto v nulo, kot nov, sam tankat in vozit...

Realnost: že na prvi pogled zmatran avto, voznikov sedež dobesedno strgan celo sedalo, volana zgoraj pol manjka (ne le da je znucan, zgleda kot da so ga miši požrle...)
Prodajalec muti in muti, pogledam prometno dovoljenje, pa je vse jasno. Registriran par dni nazaj, prva registracija pa MNZ... Gre za bivše vozilo policije, po moji oceni mora imeti vsaj 400 k km, verjetno pa še precej več. Verjetno je možakar avto kupu za nekaj 100 evrov, in hoče na hitro zaslužit...

Toliko v vednost, da ne bo kdo izgubljal časa...
Lep dan!

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Napisal/-a darkside Ne jan 25, 2015 8:40 pm

GoGo je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID=9264806&show=1&avto=Ford%20Focus%201.8%20TDdi%20Comfort

Tole sem danes na hitro pogledal. Možakar po telefonu pravi: avto v nulo, kot nov, sam tankat in vozit...

Realnost: že na prvi pogled zmatran avto, voznikov sedež dobesedno strgan celo sedalo, volana zgoraj pol manjka (ne le da je znucan, zgleda kot da so ga miši požrle...)
Prodajalec muti in muti, pogledam prometno dovoljenje, pa je vse jasno. Registriran par dni nazaj, prva registracija pa MNZ... Gre za bivše vozilo policije, po moji oceni mora imeti vsaj 400 k km, verjetno pa še precej več. Verjetno je možakar avto kupu za nekaj 100 evrov, in hoče na hitro zaslužit...

še telefonska če ga bo kdo iskal kdaj po telefonski preko googla
070 691515
Zadnjič spremenil darkside, dne Ne jan 25, 2015 8:58 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Ne jan 25, 2015 9:11 pm

Ironija je da je še policijski lahk, pa nobeden ne bo nič naredu... Pač slovenska zakonodaja je pisana na roko nategunom pa lopovom...

fordus
Nov uporabnik

Napisal/-a fordus Po jan 26, 2015 12:14 am

GoGo je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID=9264806&show=1&avto=Ford%20Focus%201.8%20TDdi%20Comfort

Zanimivo, ker sem jaz tudi pisal o podobni izkušnji (npr. zadnji prispevki na prejšnji strani, slika 1. prispevek na tej strani).
Focus isti model isti letnik, policija (prikrito lastništvo). Zaradi zdelanosti prav gotovo tudi zbiti kilometri.
LP :)

psak
Nov uporabnik

Napisal/-a psak To jan 27, 2015 8:53 am

Še moj kratek prispevek.

Pred 3 leti sem imel zelo slabo izkušnjo z AVTOMIK iz kopra. Ko sem se ogrel za avto sem še malo raziskal in se je izkazalo da je bil avto cel barvan in imel zbitih 100 000 km. Sem našel vse dokaze... Toliko samo v opozorilo.
LP

Nikola_Tesla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Nikola_Tesla To jan 27, 2015 11:53 am

Ko vse to čitaš ugotoviš, da živimo v obdobju "legalizovane pljačke".

Zakonsko je omogočen nered na trgu.

Anon
Nov uporabnik

Napisal/-a Anon Sr jan 28, 2015 1:29 pm

Ej fantje, ampak zakaj pa jih nihče ne preganja? O praksi in preprodaji avtov nimam pojma. Imam ga pa kar dosti o tem kaj je kaznivo dejanje...

In vrtenje števca, da kupca prepričaš v nakup nedvomno izpolni zakonske znake kd. goljufije. Mislm... kaj se pa zgodi, če je že kdo kdaj ovadil kakšnega nategatorja?
Tudi za kaznivo dejanje ni pomembno kdo je števec prevrtel. Če je prodajalec vedel, da je števec prevrten in je kupcu rekel ali potrdil, da so navedeni kilometri pravilni, ga je zapeljal v zmoto, da bi le-te v škodo svojega premoženja kaj storil ali opustil... skratka: storil je kd. A v praksi pa to ne gre tako verjetno...

proceed31
Nov uporabnik

Napisal/-a proceed31 Sr jan 28, 2015 1:48 pm

Anon je napisal/-a:Ej fantje, ampak zakaj pa jih nihče ne preganja? O praksi in preprodaji avtov nimam pojma. Imam ga pa kar dosti o tem kaj je kaznivo dejanje...

In vrtenje števca, da kupca prepričaš v nakup nedvomno izpolni zakonske znake kd. goljufije. Mislm... kaj se pa zgodi, če je že kdo kdaj ovadil kakšnega nategatorja?
Tudi za kaznivo dejanje ni pomembno kdo je števec prevrtel. Če je prodajalec vedel, da je števec prevrten in je kupcu rekel ali potrdil, da so navedeni kilometri pravilni, ga je zapeljal v zmoto, da bi le-te v škodo svojega premoženja kaj storil ali opustil... skratka: storil je kd. A v praksi pa to ne gre tako verjetno...

Lahko (ni nujno) te doleti kazen za do 500€, več ne dajejo (vsaj ljubljančani), če se s tem ukvarjaš in te parkrat dobijo, si na dobri poti za pogojno kazen 12 mesecev. Zaprli še nobenga nateguna niso kolk vem. V civilno tožbo se ne splača spuščat, ker popušiš dost € za odvetnika, sploh če je nategun avtohiša, ki ne hodijo po sodiščih, zavlačujejo in ne posameznik. V primeru dobljene sodbe, boš vrnil avto, oni tebi denar, oni bodo krili sodno takso 30€ in stroške sodnega postopka, cca 200-500€ odvisno od števila obravnav, vse kar boš popušil za odvetnika je pa na tvojih ramenih.

Anon
Nov uporabnik

Napisal/-a Anon Sr jan 28, 2015 1:55 pm

Ne, mislim, a je kdo šel že to pot z policijsko ovadbo? Razumem, da v praksi drugače stvari tečejo, ampak v teoriji: tole ni prekršek za 500 €, tole je kar kaznivo dejanje!
V prvo lahko da pogojna pade, ampak če imaš jih pa cca 4, pa ti Škerbec sodi (Okrožno Lj), potem pa ni 2x za rečt, da ne boš videl Povšetove...

Kar se pa civila tiče: ja, drži. Razen, če imaš gajstnega odvetnika pa bo še na izgubo dobička tožil. Vidim, da o praksi nimam pojma.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr jan 28, 2015 2:19 pm

Pri nas, kjer je človeško življenje za naše sodstvo vredno cca 15 k € (Global), je za zdaj nemogoče pričakovat resnost (pravočasnost+vsi stroški) sojenja nekim "malim" (po njihovo - če ne plačajo davkov, niso več mali) lopovom. Dve strani nazaj je GoGo pisal, da lahko prijavi samo nov kupec, prejšnji lastnik z vsemi dokazi pa ne. A ni tako, da moramo prijavit vsako kaznivo dejanje, ki ga vidimo (enkrat je bilo tako)?

tomaz321
Nov uporabnik

Napisal/-a tomaz321 Sr jan 28, 2015 3:11 pm

psak je napisal/-a:Še moj kratek prispevek.

Pred 3 leti sem imel zelo slabo izkušnjo z AVTOMIK iz kopra. Ko sem se ogrel za avto sem še malo raziskal in se je izkazalo da je bil avto cel barvan in imel zbitih 100 000 km. Sem našel vse dokaze... Toliko samo v opozorilo.
LP

Zanimivo. Kaj pa je bilo narobe? Jaz sem tudi pred cca 2,5 leti pri njem kupil volva v50 pa do sedaj še nisem imel nobenih izrednih popravil. Samo redni servis 1x letno. Imel pa je mislim da približno 127500 km, letnik pa je 2009. Sem ga pa kmalu po nakupu peljal na uradni servis na pregled, če bi bilo kaj narobe pa so tudi tam rekli po pregledu, da avtu ni videti, da bi bilo kaj narobe z njim.
LP, T.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr jan 28, 2015 3:18 pm

Anon je napisal/-a:Ej fantje, ampak zakaj pa jih nihče ne preganja? O praksi in preprodaji avtov nimam pojma. Imam ga pa kar dosti o tem kaj je kaznivo dejanje...

težko je dokazovati,da si to storil oz da si vedel da so kilometri zbiti.
Ni vse res kar napišem

Anon
Nov uporabnik

Napisal/-a Anon Sr jan 28, 2015 3:22 pm

@esem: da, velja splošna dolžnost prijavitve kaznivega dejanja. Ampak maš 2 "tipa". Prvi je, da veš, da se pripravlja kd, pa ga ne prijaviš, ko bi se še dalo preprečiti. Prijaviti, da se pripravljaš moraš vsa kd, ki imajo zagroženo kazen najmanj 3 leta. Drugi "tip" pa je, da veš, da je bilo izvršeno kd. Takrat pa moraš prijaviti kd z zagroženo kaznijo 15 let in več.

Logika je torej ta: če ti znanec reče, da bo vlomil v trafiko in pokradel čike, ga moraš čisto po črki zakona prijaviti. Gre za vlomno tatvino, zagrožena kazen je nad 3 leta!
Če pa ti isti znanec pove, da je včeraj vlomil v trafiko in pokradel čike, ti ga pa ni treba prijaviti. Ker vlomna tatvina nima zagrožene kazni nad 15 let.
Zakaj tako? Ker je v interesu družbe, da se kd preprečijo, če pa so že storjena, pa je smotrno, da družba zahteva, da ovajaš znance samo, če so naredili res huda kd.

Kar se avtov in goljufij tiče: kot rečeno: nimam pojma o praksi. Kaj policija meni o stvari mi niti ni bistveno, še to kaj tožilstvo misli ne, ker lahko preganjam storilca kot subsidiarni tožilec. To pa pomeni, da veljajo standardi sodišča. In ne, ti niso količkaj podobni opisanim kriterijem, da si prvi lastnik ali da imaš vse dokaze (imaš jih pač kolikor jih imaš).

Še c/p o čem govorimo:
Goljufija
211. člen
(1) Kdor, zato da bi sebi ali komu drugemu pridobil protipravno
premoženjsko korist, spravi koga z lažnivim prikazovanjem ali
prikrivanjem dejanskih okoliščin v zmoto ali ga pusti v zmoti in ga
s tem zapelje, da ta v škodo svojega ali tujega premoženja kaj stori
ali opusti, se kaznuje z zaporom do treh let.

fordus
Nov uporabnik

Napisal/-a fordus Sr jan 28, 2015 5:11 pm

Anon je napisal/-a:@esem: da, velja splošna dolžnost prijavitve kaznivega dejanja. Ampak maš 2 "tipa". Prvi je, da veš, da se pripravlja kd, pa ga ne prijaviš, ko bi se še dalo preprečiti. Prijaviti, da se pripravljaš moraš vsa kd, ki imajo zagroženo kazen najmanj 3 leta. Drugi "tip" pa je, da veš, da je bilo izvršeno kd. Takrat pa moraš prijaviti kd z zagroženo kaznijo 15 let in več.

Logika je torej ta: če ti znanec reče, da bo vlomil v trafiko in pokradel čike, ga moraš čisto po črki zakona prijaviti. Gre za vlomno tatvino, zagrožena kazen je nad 3 leta!
Če pa ti isti znanec pove, da je včeraj vlomil v trafiko in pokradel čike, ti ga pa ni treba prijaviti. Ker vlomna tatvina nima zagrožene kazni nad 15 let.
Zakaj tako? Ker je v interesu družbe, da se kd preprečijo, če pa so že storjena, pa je smotrno, da družba zahteva, da ovajaš znance samo, če so naredili res huda kd.

Kar se avtov in goljufij tiče: kot rečeno: nimam pojma o praksi. Kaj policija meni o stvari mi niti ni bistveno, še to kaj tožilstvo misli ne, ker lahko preganjam storilca kot subsidiarni tožilec. To pa pomeni, da veljajo standardi sodišča. In ne, ti niso količkaj podobni opisanim kriterijem, da si prvi lastnik ali da imaš vse dokaze (imaš jih pač kolikor jih imaš).

Še c/p o čem govorimo:
Goljufija
211. člen
(1) Kdor, zato da bi sebi ali komu drugemu pridobil protipravno
premoženjsko korist, spravi koga z lažnivim prikazovanjem ali
prikrivanjem dejanskih okoliščin v zmoto ali ga pusti v zmoti in ga
s tem zapelje, da ta v škodo svojega ali tujega premoženja kaj stori
ali opusti, se kaznuje z zaporom do treh let.

Hecna logika. A ti pravo študiraš?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: jacobs in 12 gostov