Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Kraj: Chicago, USA

Re: vprašanje

Napisal/-a chgotom Ne feb 10, 2008 10:12 am

AleksB je napisal/-a:pozdravljen še z moje strani!

Vidim, da se vaše podjetje v Chicagu ukvarja s prevažanjem avtomobilov iz US v Slovenijo. Ker sem tudi po rodu 1/4 američan kar dobro zaupam v ameriške "mašine". In mogoče bi se tudi jaz odločil za uvoz.
Ko sem malo gledal na spletu, sem opazil pet modelov, in sicer Jeep Patriot 2,4, Chrysler Sebring Sedan 2,4 in 300C 2,7 ali 3,5 ter Dodge Avenger 2,4, Toyota Corolla Sedan(ampak avto mora biti nov!)

Samo da ne bom v dilemi raje vprašam. Če me nov avto pride 17.000$ temu prištejem samo še cca. 1500$ za prevoz iz US v Slovenijo. Potem pa moram še urediti homologacijo, plačat takso pa nekaj za osnaževanje, davek, še kaj? A tisto kar mi zamenjajo na Chryslerju v Ljubljani glede luči in iz milj v kilometre jaz plačam stroške? Garancija mi pa ode v pm, a se ne da dobiti neke mednarodne garancije?

Hvala za odgovore in lp.

Aleks,

ne ukvarjamo se "s prevazanjem" ampak z izvozom iz ZDA po celem svetu, da, tudi v Slovenijo. Ta sicer bolj sepa, pa ne zaradi nas, se manj zaradi slovenskih kupcev, ampak zaradi nenormalnih predpisov, ki jih ima slovenska drzava za vozila iz ZDA. Brez pravega razloga (ali pac...) sciti domace uvoznike, ki nenormalno navijajo cene, pozresna drzava pa seveda pristavi svoj loncek k tej sliki...

S te strani Atlantika ti lahko posljemo avto, uredimo prevoz/spedicijo, na dogajanje potem v Sloveniji (homologacija, davki, papirologija) pa nimamo in ne moremo imet velikega vpliva. Dogovori so bili kar z nekaj slovenskimi podjetji in posamezniki, ki bojda "vse znajo in lahko vse uredijo", no, ko je bilo treba dat karte na mizo pa zadeve zbledijo in njihov zacetni zagon uplahne. Homologacijo ti svetujem, ne urejaj v Sloveniji ampak v Nemciji (na primer auto-mandt.com in podobni) in potem ze z nemsko evropsko homologacijo ter TUV certifikatom pripeljes tak avto v Slovenijo. Uredijo ne le papirne zadeve temvec tudi fizicno predelavo, kar je pac potrebno, stroski so okrog $1500 po avtu.

Kljub zapletom in malce ovinkasti poti, se pa se vedno izplaca. Dolar je nizek, kot se nikoli!

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Po feb 11, 2008 12:53 am

Če se kdo čudi kje mu je post naj povem da so kraje topicov pač prepovedane. Tudi oglaševanje ima svoja pravila.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

tor
Nov uporabnik

Napisal/-a tor Po feb 11, 2008 9:06 pm

zanima me kakšna je lahko starost vozila za uvoz iz us
lp tor

Uporabniški avatar
lextasy
Novinec

Napisal/-a lextasy Po feb 11, 2008 11:01 pm

chgotom je napisal/-a: Ta sicer bolj sepa, pa ne zaradi nas, se manj zaradi slovenskih kupcev, ampak zaradi nenormalnih predpisov, ki jih ima slovenska drzava za vozila iz ZDA. Brez pravega razloga (ali pac...) sciti domace uvoznike, ki nenormalno navijajo cene, pozresna drzava pa seveda pristavi svoj loncek k tej sliki...

ok..vidim da si neki nastrojen proti domačim uvoznikom..pa mi prosim razloži po kateri logiki, oz. od kje ti te informacije..in ja povej mi točno koliko bi me prišel dejansko k nam na cesto postavljen npr. Jeep Patriot bencinar 2.4 z avtomatskim menjalnikom in limited opremo..

no da primerjamo..ker je baje toliko ugodno..al kaj :?
The SKY is lightning yellow

rini
Novinec

Napisal/-a rini Sr feb 13, 2008 9:43 pm

chgotom je napisal/-a:
rini je napisal/-a:Zanimivo bi bilo vedeti, koliko stane Mercedes-Benz E320 cdi Bluetec, eden redkih dizelskih avtomobilov, ki ustreza strogim normam, in s katerim je imela tovarna Mercedes velike načrte pri prodaji na ameriškem trgu. Ta avto bi se spodobilo pripeljati nazaj v Evropo.

Cena je okrog $50-55K za novega + prevoz.

Pri nas v Sloveniji pa stane ravno toliko evrov. Evro je 1,46 $. Razlike je 20.000 evrov, je pa potrebno še upoštevat prevoz in davek, kar se pa verjetno zgliha, saj je "ameriški" mercedes veliko bolje opremljen. Poleg tega rabljeni avtomobili v ameriki bolj zgubljajo na ceni kot v EU.

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom So feb 16, 2008 6:57 am

rini je napisal/-a:
chgotom je napisal/-a:
rini je napisal/-a:Zanimivo bi bilo vedeti, koliko stane Mercedes-Benz E320 cdi Bluetec, eden redkih dizelskih avtomobilov, ki ustreza strogim normam, in s katerim je imela tovarna Mercedes velike načrte pri prodaji na ameriškem trgu. Ta avto bi se spodobilo pripeljati nazaj v Evropo.

Cena je okrog $50-55K za novega + prevoz.

Pri nas v Sloveniji pa stane ravno toliko evrov. Evro je 1,46 $. Razlike je 20.000 evrov, je pa potrebno še upoštevat prevoz in davek, kar se pa verjetno zgliha, saj je "ameriški" mercedes veliko bolje opremljen. Poleg tega rabljeni avtomobili v ameriki bolj zgubljajo na ceni kot v EU.

Pravilno ugotavljas, posebej ugodno se tukaj izplaca nabava tam leto dni starega (ce seveda nimas kompleksa, da mora bit avto res NOV-NOV) in to takega just-out-of-the-lease. Ti imajo tam 10-12k milj, so takorekoc novi, prvi servis ali dva opravljena. Cena pa zna bit tudi do 30-40% ceneje kot znasa nov. Kasneje cena ne pada vec tako strmo, prvo leto je najbolj kriticno = dobro za kupca! Pa se dolar je nizek, nizek...

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom So feb 16, 2008 7:01 am

lextasy je napisal/-a:
chgotom je napisal/-a: Ta sicer bolj sepa, pa ne zaradi nas, se manj zaradi slovenskih kupcev, ampak zaradi nenormalnih predpisov, ki jih ima slovenska drzava za vozila iz ZDA. Brez pravega razloga (ali pac...) sciti domace uvoznike, ki nenormalno navijajo cene, pozresna drzava pa seveda pristavi svoj loncek k tej sliki...

ok..vidim da si neki nastrojen proti domačim uvoznikom..pa mi prosim razloži po kateri logiki, oz. od kje ti te informacije..in ja povej mi točno koliko bi me prišel dejansko k nam na cesto postavljen npr. Jeep Patriot bencinar 2.4 z avtomatskim menjalnikom in limited opremo..

no da primerjamo..ker je baje toliko ugodno..al kaj :?

Nov Patriot 2.4 v osnovni opremi (4x2) pride tukaj $16K, v Limited pa $21K in potem je se prevoz do EU luke $1600, pa racunaj..

Ze povrsen pogled na uradne slovenske cenike pove, da je isti v Sloveniji 2-3x drazji.

LP iz Chicaga!

combe
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a combe Sr feb 20, 2008 10:18 am

Še jaz bi nekaj vprašal, gledam avtomobile tam čez lužo, v bistvu japonske pa hyundaia santa fe, pa me zanima, zakaj imajo skoraj vsi navadno mehansko klimo, gledal sem tudi bmw x5 npr. in imajo tudi večina navadno klimo, ne avtomatske, to mi pa res ni jasno... :oops: Če kdo ve...

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Sr feb 20, 2008 11:11 am

CHGOTOM: -kateri iskalniki so za motorje?
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Majand
Novinec

Napisal/-a Majand Sr feb 20, 2008 12:59 pm

combe je napisal/-a:Še jaz bi nekaj vprašal, gledam avtomobile tam čez lužo, v bistvu japonske pa hyundaia santa fe, pa me zanima, zakaj imajo skoraj vsi navadno mehansko klimo, gledal sem tudi bmw x5 npr. in imajo tudi večina navadno klimo, ne avtomatske, to mi pa res ni jasno... :oops: Če kdo ve...

Ja prov si opazil, avtomatska klima je v s. ameriki mnogo bolj redka kot v evropi. Pri mnogo proizvajalcih nimas niti opcije, da jo dokupis. Ni pa to edina stvar kjer se opazi razlika, jest se nisem videl avta ki bi imel nastavljivo visino zarometov, pa tud BC in merilnik zunanje temperature ni standard kot v evropi. Par mesecev nazaj sem vozil popolnoma novega pontiaca G5 (rang ww Jetta), ki ni imel niti centralnega zaklepanja niti elektricnega pomika stekel - nekaj, kar ima pri nas prakticno vsak nov avto.

lp

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Če feb 21, 2008 3:54 am

Majand je napisal/-a:
combe je napisal/-a:Še jaz bi nekaj vprašal, gledam avtomobile tam čez lužo, v bistvu japonske pa hyundaia santa fe, pa me zanima, zakaj imajo skoraj vsi navadno mehansko klimo, gledal sem tudi bmw x5 npr. in imajo tudi večina navadno klimo, ne avtomatske, to mi pa res ni jasno... :oops: Če kdo ve...

Ja prov si opazil, avtomatska klima je v s. ameriki mnogo bolj redka kot v evropi. Pri mnogo proizvajalcih nimas niti opcije, da jo dokupis. Ni pa to edina stvar kjer se opazi razlika, jest se nisem videl avta ki bi imel nastavljivo visino zarometov, pa tud BC in merilnik zunanje temperature ni standard kot v evropi. Par mesecev nazaj sem vozil popolnoma novega pontiaca G5 (rang ww Jetta), ki ni imel niti centralnega zaklepanja niti elektricnega pomika stekel - nekaj, kar ima pri nas prakticno vsak nov avto.

lp

Predpostavljam, da si vozil rent-a-car... Ti so res zelo, zelo skromno opremljeni obicajno brez usnja, elektricnih sedezev, najosnovnejsa oprema... samo da je nov, poceni in gre. No, ko kupujes avto zase so vse te zadeve potem noter, verjemi: avto klima, zunanja temperatura, usnje (ce hoces) in vse ostale TOYS kot dodatno premo imenujejo tukaj z eno besedo.

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Če feb 21, 2008 3:57 am

INFINITI je napisal/-a:CHGOTOM: -kateri iskalniki so za motorje?

Mislis motorje kao motocikle?

http://www.cycletrader.com/

Ce pa si imel v mislih motorje kot pogon (rezervne dele) malo poisci po googlu.

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
Majand
Novinec

Napisal/-a Majand Če feb 21, 2008 5:33 am

chgotom je napisal/-a:
Majand je napisal/-a:

lp

Predpostavljam, da si vozil rent-a-car... Ti so res zelo, zelo skromno opremljeni obicajno brez usnja, elektricnih sedezev, najosnovnejsa oprema... samo da je nov, poceni in gre. No, ko kupujes avto zase so vse te zadeve potem noter, verjemi: avto klima, zunanja temperatura, usnje (ce hoces) in vse ostale TOYS kot dodatno premo imenujejo tukaj z eno besedo.

LP iz Chicaga!

V bistvu sem to najbolj opazil ko sem kupoval avto zase. Vseeno mi je nepredstavljivo, da bi v evropi imel rocno klimo avto ranga chrysler 300 ali ford fusion (ameriski) z 200+ konji .

lp

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Če feb 21, 2008 8:16 am

chgotom je napisal/-a:

LP iz Chicaga!

Motorbikes, ja - imajo Japonci števce samo v miljah ali tudi km/h - dvojno označeno?

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Če feb 21, 2008 12:34 pm

INFINITI je napisal/-a:
chgotom je napisal/-a:

LP iz Chicaga!

Motorbikes, ja - imajo Japonci števce samo v miljah ali tudi km/h - dvojno označeno?

Vsi motorji tukaj imajo dvojno: zunaj milje, znotraj km - da, tudi Japonci. Ne pozabljat, da imata sosednji Kanada in Mehika metricni sistem.

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
boy36
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a boy36 Pe feb 22, 2008 9:14 pm

Da še jaz postavim eno vprašanje.Primerjal sem cene za Mitshubishi EVO X v ZDA 34 do 36000 $(cca 25000 EUR).Pri nas naj bi bil okoli 42000 EUR.Mi mogoče kdo zna povedat kolikšni bi bili stroški da jaz ta avto v SLO postavim na cesto.

l.p.

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Pe feb 22, 2008 10:23 pm

INFINITI, imas PM, prosim odgovori na PM, ce te zanima...

LP iz Chicaga!

EvoX
Nov uporabnik

Napisal/-a EvoX Ne feb 24, 2008 1:38 pm

Tudi mene zanima EvoX MR ..poslal sem ti pm Chgotom pa nič ? Ali se verzija MR ( SST menjalnik, rockford fosgate sound, ....) že prodaja in po kakšni ceni?

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Ne feb 24, 2008 7:33 pm

EvoX je napisal/-a:Tudi mene zanima EvoX MR ..poslal sem ti pm Chgotom pa nič ? Ali se verzija MR ( SST menjalnik, rockford fosgate sound, ....) že prodaja in po kakšni ceni?

Odgovoril obema, no tukaj vseeno se enkart: Evo X MR bo sel v prodajo po aprilskem New York Auto Show, cena je predvidena okrog $36-40K. Govora je o top-of-the-line z dvojno sklopko in vsemi ostalimi toys. Realno pa pricakuj, glede na to, da je to hot-top-model, da bodo dealerji nabili gor se par jurjev na zacetku zaradi povprasevanja. Vedno je tako v praksi, ko pride nov vroc avto ven...

LP iz Chicaga!

EvoX
Nov uporabnik

Napisal/-a EvoX Po feb 25, 2008 11:59 am

40K $ je še zmeri ok za vso opremo. Sem resno zainteresiran za ta avto...Ko bo v prodaji računaj na to , da bi vzel 2 kom. sej dva gresta v en kontejner. Ali bi bil to problem?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: gorazdkop in 6 gostov