AleksB je napisal/-a:pozdravljen še z moje strani!
Vidim, da se vaše podjetje v Chicagu ukvarja s prevažanjem avtomobilov iz US v Slovenijo. Ker sem tudi po rodu 1/4 američan kar dobro zaupam v ameriške "mašine". In mogoče bi se tudi jaz odločil za uvoz.
Ko sem malo gledal na spletu, sem opazil pet modelov, in sicer Jeep Patriot 2,4, Chrysler Sebring Sedan 2,4 in 300C 2,7 ali 3,5 ter Dodge Avenger 2,4, Toyota Corolla Sedan(ampak avto mora biti nov!)
Samo da ne bom v dilemi raje vprašam. Če me nov avto pride 17.000$ temu prištejem samo še cca. 1500$ za prevoz iz US v Slovenijo. Potem pa moram še urediti homologacijo, plačat takso pa nekaj za osnaževanje, davek, še kaj? A tisto kar mi zamenjajo na Chryslerju v Ljubljani glede luči in iz milj v kilometre jaz plačam stroške? Garancija mi pa ode v pm, a se ne da dobiti neke mednarodne garancije?
Hvala za odgovore in lp.
Aleks,
ne ukvarjamo se "s prevazanjem" ampak z izvozom iz ZDA po celem svetu, da, tudi v Slovenijo. Ta sicer bolj sepa, pa ne zaradi nas, se manj zaradi slovenskih kupcev, ampak zaradi nenormalnih predpisov, ki jih ima slovenska drzava za vozila iz ZDA. Brez pravega razloga (ali pac...) sciti domace uvoznike, ki nenormalno navijajo cene, pozresna drzava pa seveda pristavi svoj loncek k tej sliki...
S te strani Atlantika ti lahko posljemo avto, uredimo prevoz/spedicijo, na dogajanje potem v Sloveniji (homologacija, davki, papirologija) pa nimamo in ne moremo imet velikega vpliva. Dogovori so bili kar z nekaj slovenskimi podjetji in posamezniki, ki bojda "vse znajo in lahko vse uredijo", no, ko je bilo treba dat karte na mizo pa zadeve zbledijo in njihov zacetni zagon uplahne. Homologacijo ti svetujem, ne urejaj v Sloveniji ampak v Nemciji (na primer auto-mandt.com in podobni) in potem ze z nemsko evropsko homologacijo ter TUV certifikatom pripeljes tak avto v Slovenijo. Uredijo ne le papirne zadeve temvec tudi fizicno predelavo, kar je pac potrebno, stroski so okrog $1500 po avtu.
Kljub zapletom in malce ovinkasti poti, se pa se vedno izplaca. Dolar je nizek, kot se nikoli!
LP iz Chicaga!