Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

luka121
Nov uporabnik

avtohiša D in R, trgovina in transport d.o.o. , ljubljana

Napisal/-a luka121 To mar 31, 2009 1:30 pm

Nujno rabim informacije, če je kdo kupoval preko tega preprodajalca rabljenih avtomobilov in kakšne so njegove izkušnje? D in R trgovina in transport d.o.o. iz ljubljane?

Zanimam se na pogled dobro ohranjenega audija s 160 tisoč kilometri, kao menjan jermen pa vodna pumpa.. pozna kdo kakšnega dobrega mehanika v okolici ljubljane kjer bi lahk mi on dejansko ocenil koliko je bilo na avtu spremenjenega?

Šasijo pa te podatke bom že preveril prej, sam je sumljivo poceni glede na druge audije ki se prodajajo ta letnik.. sicer pa notranjost in zunanjost zlo dobro ohranjena, mašina teče brez težav, sam sej pravim..ni servisne knjižice kar me mal skrbi..

Vsem hvala za informacije čim prej! LP

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Sr apr 08, 2009 2:14 pm

audi a6 katero sem si jaz lastil nima servisne knjige potrjene tako kot to piše v oglasu... oglas je na avto.net-u ( prepoznate ga po sedežnih prevlekah)

število lastnikov je višje kot je to v oglasu, avto ni garažiran ( vsaj pri meni ni bil) in ni dobro ohranjeno ...

Uporabniški avatar
Guli
Nov uporabnik

Kraj: Sevnica

Napisal/-a Guli Sr apr 08, 2009 4:54 pm

Helow, jz pa sprašujem za firmo 1a avto iz lj. tam v BTCju imajo avtomobile. Sam ko sm mal gledu, majo kr več firm, na eni vizitki 2 firme gor, na parkirišču nobene oznake za 1a avto, ampak neki druzga... Vglavnem mal mi je čudn tm, me pa zanima zato, ker mislim vzet lancio thesis pri njih. sm avto gledu not max ohranjen, zuni tut kr kul, deluje mi vredu, samo je pa prodajalc reku da je uvožen iz itl, tak kot vsi njihovi avtomobili, pa še to me mal mot, ko sm ga vprašu kaj pa testna, mi je reku da testna vožnja pride pol šele, ko bo 3/4 vse že zmenjen in zrihtan.. Mal hecn mi je to vse skupi...

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Sr apr 08, 2009 8:42 pm

Guli je napisal/-a: pa še to me mal mot, ko sm ga vprašu kaj pa testna, mi je reku da testna vožnja pride pol šele, ko bo 3/4 vse že zmenjen in zrihtan.. Mal hecn mi je to vse skupi...

Daj ne se hecat no....da men kaj takega rečejo! :g: Moj nasvet je, pejd tja, pošlji prodajalca veš kam, pa pozabi da sploh obstajajo!

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Sr apr 08, 2009 9:53 pm

Ahahaha, ja najbolš da se zmenta za testno vožnjo potem, ko bo že narejen prepis. Mislim ej?! In ti bi kupil avto pri takih palamudnikih?!

Uporabniški avatar
Guli
Nov uporabnik

Kraj: Sevnica

Napisal/-a Guli Sr apr 08, 2009 10:04 pm

ne, sej zato me pa zanima kaj s tem misli, al se mu sam ni dal ubadat z mako kot potencialnim kupcem. Mogoče če mu pokažem mal €€ me bo bol resno jemal, in dal za pelat predn karkol rečemo

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 Sr apr 15, 2009 10:42 am

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr apr 15, 2009 12:40 pm

a je že mogoče gledal kdo ta avto, izgleda lep..
[url]
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2766375&show=1[/url]

car trade pozna kdo?

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Pe apr 17, 2009 11:29 am

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2557200&show=1

BERNARDA SAKELŠEK s.p.
Rajšpova ulica 14
Ptuj

To pozna kdo?

cena je ful huda pa 1 leto garancije??

Uporabniški avatar
Festina
Novinec

Kraj: Ankaran

Napisal/-a Festina Pe apr 17, 2009 12:35 pm

kolesar je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2557200&show=1

BERNARDA SAKELŠEK s.p.
Rajšpova ulica 14
Ptuj

To pozna kdo?

cena je ful huda pa 1 leto garancije??

pise nekaramboliran pa cela stran je podrsana tko da pitaj boga kaj se blo na njemu poskodovanega :P
...::: i am tha one you would like to have it baby :::...

nerazzurro
Nov uporabnik

Napisal/-a nerazzurro Pe apr 17, 2009 12:40 pm

Guli je napisal/-a:Helow, jz pa sprašujem za firmo 1a avto iz lj. tam v BTCju imajo avtomobile. Sam ko sm mal gledu, majo kr več firm, na eni vizitki 2 firme gor, na parkirišču nobene oznake za 1a avto, ampak neki druzga... Vglavnem mal mi je čudn tm, me pa zanima zato, ker mislim vzet lancio thesis pri njih. sm avto gledu not max ohranjen, zuni tut kr kul, deluje mi vredu, samo je pa prodajalc reku da je uvožen iz itl, tak kot vsi njihovi avtomobili, pa še to me mal mot, ko sm ga vprašu kaj pa testna, mi je reku da testna vožnja pride pol šele, ko bo 3/4 vse že zmenjen in zrihtan.. Mal hecn mi je to vse skupi...

js sm tm kupu svojo alfico lani januarja pa dela zaenkrat bp. mi je pa cudno da so se kar tam na parkiriscu, ker je ze meni rekel da se bodo v kratkem preselili nekam...
AR 156 2,4 mJet

Volvo power
Novinec

Kraj: kočevje

Napisal/-a Volvo power Pe apr 17, 2009 2:09 pm

dnovak24 je napisal/-a:izogibajte se tega avta

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2762350&show=1

Kaj ko bi malo utemeljil, zakaj se ga je treba izogibat :?:

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 Pe apr 17, 2009 2:21 pm

Karoserijsko je letom primerno ohranjen, malo je porajsan sprednji in zadnji odbijač ampak to me niti ni motilo. Ko smo odprli pokrov motorja, in zagledali vse mastno me je pa minalo do nakupa. "iberlauf pa na turbine ona cev, ki gre nato proti intercoolerju vse mastno, verjetno pije olje oz. motor že pošteno diha".

Tdi motor mora biti suh kot poper, drugače je resen problem. Če bi bil motor brezhiben bi jaz avto kupil. Če bi bil avto oz. motor dober verjemite, da bi bila cena vsaj za 500 € višja kot je sedaj.

Avto Celje, HAHA so nategatorji ja ja :!: ;)

Andraz3d
Novinec

Napisal/-a Andraz3d Pe apr 17, 2009 4:00 pm

mogoce kaksno mnenje na temo avto kras sežana?

camx
Nov uporabnik

Napisal/-a camx Pe apr 17, 2009 8:03 pm

Ne trošit časa/denarja za ogled tega Focusa (menjuje dnevno oglas) iz Celja.

Ne dela klima, tuli en od ležajev v mašini, podrsan po desnem boku pa verjetno še kaj če bi ga bolj podrobno gledal + dealer lažnjivi.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2788621&show=1

Letnik: 1999
Starost vozila: rabljeno
1.registracija: 8 / 1999 SLOVENSKO poreklo - kupljen v SLO
Tehnični pregled: 08/2009
Prevoženi km:
Motor: 1596 ccm (bencinski motor)
Moč motorja: 74 kW / 101 KM
Menjalnik: ročni menjalnik(5 pr.)
Oblika: limuzina (5 vr.)
Barva vozila: svetlo zelena metalik
Notranjost: temno siva / blago
Ohranjenost: dobro ohranjeno
Ogled vozila: Vozilo si lahko ogledate na našem naslovu!
Cena: 2.750 €

mte
Nov uporabnik

Renault Novak Sežana

Napisal/-a mte Po apr 20, 2009 11:39 am

živjo,
še moje izkušnje z Renault Novak SPC Sežana, da ne bo še kdo nasedel:
Sredi novembra sem kupil rabljeno Astro, pri kateri sem nekaj dni kasneje odkril, da hodi olje v hladilno tekočino (sicer v majhnih količinah, pa vseeno). Parkrat sem ga peljal tja in s precejšnjim trudom in par obiski sem jim dopovedal, da so mi napako dolžni odpraviti. Sem jih tudi pisno obvestil in zahteval popravilo. Dogovorili smo se, da bodo zamenjali tesnilo na oljnem hladilniku (dokaj pogosta napaka pri teh avtih). Ko so mi avto vrnili, je bilo najprej nekaj časa ok, potem je olje spet začelo iztekati.

Pred kratkim si je avto na hitro pogledal en od znancev, ki se malo na to spozna in je ugotovil, da mi tesnila sploh niso zamenjali, ampak so enostavno naredili bypass, tako da oljni hladilnik SPLOH NE OPRAVLJA SVOJE FUNKCIJE! Ok, ker problem ni rešen, očitno pušča drugje (predvidevam da je bil problem začasno "rešen" tako da so v hladilno tekočino dali neko zadevo ki kao zamaši mesta kjer pušča), ampak vseeno si ne bi mislil da mi bo eno "resno" podjetje tako lagalo in me nategovalo po dolgem in počez.

Skratka zdaj računam na pomoč zveze potrošnikov, vam pa priporočam da se v nakup pri tej firmi ne spuščate.

lp

Uporabniški avatar
heretic_
Nov uporabnik

Kraj: wasteland

Napisal/-a heretic_ Po apr 20, 2009 6:21 pm

Andraz3d je napisal/-a:mogoce kaksno mnenje na temo avto kras sežana?

Kaj te zanima?
Lastnika avtohiše poznam, je postonjčan, malce starejši itd..., skratka izgleda živa poštenjačina, a v resnici ni vse ravno tako kot se sprva zdi. Slišal sem že par zgodbic o njem in njegovih avtomobilih. Z preprodajanjem se ukvarja že zelo dolgo in pozna ter uporablja vse trike kar jih obstaja :?
Jaz bi se ga izogibal!

Kateri avto te pa zanima?

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Po apr 20, 2009 7:16 pm

se en primer mam tle...kolega je avto prodal pred enim letom priblizno, za okoli 700 al 800 eurou. zdaj po enem letu se pa prodaja za 1000 eurou. najlepsa stvar pri tem je da servis ni bil narejen in avto je imel pred 1 letom okoli 210.000 km, zdaj pa jih ima kr naenkrat nekaj manj. kdo ve kako,ne? :shock: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2760285&show=1

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy To apr 21, 2009 10:13 pm

Ni avto hiša ampak vseeno. Čim dlje od tega avta in tega Alberta :lol: :cry

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2786900&show=1

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Pe apr 24, 2009 9:31 am

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2732739&show=1

KOPIJA PROMETNE KI SE JE POJAVILA PRED DNEVI NA AVTO NET JE POTEGAVŠČINA (sem jo prilepil) NE NASEDAJTE
Nekdo se je pred časom zanimal za avto in kot potrdilo o lastništvu želel kopijo prometne in več slik avtomobila kar sem mu ustregel. NAPAKA
SEDAJ TO IZKORIŠČA KOT DA JE PRAVI LASTNIK
JAZ KOT PRAVI LASTNIK PRODAJAM OMENJENI AVTO ZA 15.600€. kjer je tudi mobi številka in lahko povprašate kar vas zanima.
DANES ME JE PRIJAZEN MOŠKI POKLICAL NA STACIONARNI TEL. IN POVPRAŠAL O AVTOMOBILU. KI NAJ BI BIL V TUJINI Z NJIM PA NAJ BI KOMUNICIRAL SAMO PREKO e-maila. kmalu sem prišel do zaključka da je potegavščina in seveda tudi moj sogovornik.
kot mi je dal vedeti naj bi si avto ogledal v ITALIJI? . čeprav se še vedno nahaja v Sloveniji. kot tudi jaz.
Dosegljiv sem na obe tel. številki. vedno na mobitel.

Poglejte to :!:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov