Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

jordan
Novinec

Re: Nov avto, golf VII

Napisal/-a jordan Po nov 11, 2013 12:00 am

izotop je napisal/-a:če koga zanima, našešel sem zadnjo številko autobilda, kjer so ocenjeveli vse karavane iz vag grope z 2.0 tdi agregatom (kot bi ravno meni ustregli, hehe)
http://www.google.si/url?sa=t&rct=j&q=& ... aighkgJKPQ
no, golfu in actavii so dali štirko zraven, pri passatu in superbu pa šestico, (kar je po mojem bolj logično, če gledamo dimenzije ipd).
v glavnem, golf je na prvem mestu (seveda octavia ni daleč, štirka je recimo na zadnjem, zanimivo), torej nekako se še lahko malo nanesem na svoj občutek, hehe. je pa seveda lahko vse skupaj reklama, čeprav autobild so zame ker kredibilni pri teh zadevah..
Slika

Se ne čudim. Sem imel OktoII 1.9 tdi letnik 2009 in je bila po kvaliteti pred Audijem A4 2.0 tdi letnik 2010. V audiju sem se zadaj slabše peljal (upam si trditi, da so bili v Audiju slabši materiali in dost manj prostora) kar je pa bilo sploh zanimivo, da Audi ni imel zadaj uravnavanje temperature. Ko sem vozniku rekel, da se zadaj kuham, mi je odgovoril, da njiju s punco spredaj že zebe. Medtem ko je stari Audi 2002 top izdelava kar se tiče materialov - stara šola.

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Po nov 11, 2013 12:08 am

jordan je napisal/-a:...kar je pa bilo sploh zanimivo, da Audi ni imel zadaj uravnavanje temperature. Ko sem vozniku rekel, da se zadaj kuham, mi je odgovoril, da njiju s punco spredaj že zebe. Medtem ko je stari Audi 2002 top izdelava kar se tiče materialov - stara šola.

Če ima audi manj prostora kot octavija še ni slabši avto. Tole s klimo - ali je kolega šparal na klimi in jo je imel izklopljeno pa ni bil iskren ali pa je s klimo bilo nekaj narobe. Druge opcije ni.

jordan
Novinec

Napisal/-a jordan Po nov 11, 2013 3:42 pm

thunderbolt je napisal/-a:
jordan je napisal/-a:...kar je pa bilo sploh zanimivo, da Audi ni imel zadaj uravnavanje temperature. Ko sem vozniku rekel, da se zadaj kuham, mi je odgovoril, da njiju s punco spredaj že zebe. Medtem ko je stari Audi 2002 top izdelava kar se tiče materialov - stara šola.

Če ima audi manj prostora kot octavija še ni slabši avto. Tole s klimo - ali je kolega šparal na klimi in jo je imel izklopljeno pa ni bil iskren ali pa je s klimo bilo nekaj narobe. Druge opcije ni.

Ne ne, Audi A4 letnik 2010 (verjetno vstopni nivo opreme) sploh nima zadaj sredinskega zračnika, pravzaprav zadaj nima nobenega zračnika :lol:

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po nov 11, 2013 3:50 pm

jordan je napisal/-a:
Ne ne, Audi A4 letnik 2010 sploh nima zadaj sredinskega zračnika, pravzaprav zadaj nima nobenega zračnika :lol:

treba dokupit "dvojno" klimo, potem je zračnik tudi zadaj, drugače je tam predalček...

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po nov 11, 2013 3:59 pm

Na tleh pod sedeži pa menda ima zračnike tudi osnovni?
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Po nov 11, 2013 4:21 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Na tleh pod sedeži pa menda ima zračnike tudi osnovni?

Seveda ima...ampak @jordan je še enkrat več dokazal svoje "poznavanje" modelov! :?
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

jordan
Novinec

Napisal/-a jordan Po nov 11, 2013 5:57 pm

Kaj to ima le za ogrevanje nog pozimi :lol: Bilo je poletje, bil sem v japonkah in bil prepričan, da ni pod sedežem zračnika. Sicer je pa mal čudno, da avto za 30+ ne premore primernega nivoja opreme, kot je npr. električni pomik stekel zadaj.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po nov 11, 2013 8:50 pm

jordan je napisal/-a:Kaj to ima le za ogrevanje nog pozimi :lol: Bilo je poletje, bil sem v japonkah in bil prepričan, da ni pod sedežem zračnika. Sicer je pa mal čudno, da avto za 30+ ne premore primernega nivoja opreme, kot je npr. električni pomik stekel zadaj.

daj malo se "skuliraj" :roll: dost si bluzil ......sicer pa v vednost: vse štirice B8 imajo zadaj el. pomik stekel....

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po nov 11, 2013 8:57 pm

sašo5 je napisal/-a:
jordan je napisal/-a:Kaj to ima le za ogrevanje nog pozimi :lol: Bilo je poletje, bil sem v japonkah in bil prepričan, da ni pod sedežem zračnika. Sicer je pa mal čudno, da avto za 30+ ne premore primernega nivoja opreme, kot je npr. električni pomik stekel zadaj.

daj malo se "skuliraj" :roll: dost si bluzil ......sicer pa v vednost: vse štirice B8 imajo zadaj el. pomik stekel....

x2. Vsaj kolikor sem jih videl od zelo blizu :) Pa niso bile samo dve ali tri :)
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

jordan
Novinec

Napisal/-a jordan To nov 12, 2013 9:12 am

sašo5 je napisal/-a:

mal je res čudno napisan, a nisem mislu na B8, sicer pa seveda, ne dolgo nazaj ni bilo to pri Audijih nič nenavadnega tudi v razredu 30+, tako kot je danes v teh časih luksuz tole (spodnjih zracnikov pa seveda nisem videl ali pa niso učinkoviti)

http://images.avto.net/7768375/8.jpg

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For To nov 12, 2013 12:04 pm

Jaz kot tehnični laik od nekdaj mislim da sta Golf in Octavia (razen oblike) ista avtomobila.

Bi mi kdo laično povedal v čem je še razlika med Golfom in Octavio?

Izolacija? Vozne lastnosti? Podvozje? Mogoče motorji?

Mislim predvsem na te skrite, konstrukcijske razlike ....?

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To nov 12, 2013 12:06 pm

For je napisal/-a:Jaz kot tehnični laik od nekdaj mislim da sta Golf in Octavia (razen oblike) ista avtomobila.

Motorji in podvozje so isti, razlike so v malenkostih pri opremi, notranji plastiki ipd...99% sta ista avta
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

izotop
Nov uporabnik

Napisal/-a izotop To nov 12, 2013 12:33 pm

če se prav spomnem, ima npr octavia (combi) malce večjo medosno razdaljo kot variant (verejtno zaradi tega malo večje vrata zadaj), tako da je malce že pririejo podvozje najbrž, čeprav obese, vzmetenje idp, so najbrž enaki (na pamet govorim).
plastika (in nasploh obdelava znoraj) mi deluje malce boljše pri vw, glede pločevine (novi golfi imajo baje nek kvazi ojačen pleh, kar sumim, da je tanjši, ker so gledali na težo) in motorjev (to tudi mene zanima, čisti isti deli po mojem niso) pa ne vem..

golf driver
Nov uporabnik

Napisal/-a golf driver Sr nov 13, 2013 10:09 pm

Evo golf 1.6 tdi bmt 4 motion naročen zdej me pa prepričajte da sem se zajjj :D Ni druge če je že eden golf pri hiši 8) (pristaši mazde) =P

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack Sr nov 13, 2013 10:16 pm

Kolk kilometrov je treba narest da amortiziraš dražjo cena dizla in dražje servise zaradi DPF in podobnega a je kdo zračunal?

golf driver
Nov uporabnik

Napisal/-a golf driver Sr nov 13, 2013 10:25 pm

Že da so večji stroški se je pa drugače vozit z dizlom kot pa bencinarjem. Pa tudi vw tsi ne slovi ravno po zanesljivosti 1.2 1.4 so imeli raznorazne težave . Na 1.6 do sedaj ni bilo šlišat o kakšnih groznih težavah. In še to je da avte tankamo doma in vsi pri hiši do dizli od zetorja naprej..

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Sr nov 13, 2013 10:26 pm

LeQuack je napisal/-a:Kolk kilometrov je treba narest da amortiziraš dražjo cena dizla in dražje servise zaradi DPF in podobnega a je kdo zračunal?

Nekaj je tukaj http://avtomobili.najdi.si/avtoprimerja ... BlueMotion
http://www.boards.ie/vbulletin/showthread.php?t=2056132174

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr nov 13, 2013 10:32 pm

For je napisal/-a:Jaz kot tehnični laik od nekdaj mislim da sta Golf in Octavia (razen oblike) ista avtomobila.

Golfova notranjost je boljša (materiali, "počutje"), ima več serijske opreme, po testih sodeč je bolj udoben itd. Nekih blaznih razlik ni, ampak ko sešteješ vse malenkosti, je kar precej boljši.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack Sr nov 13, 2013 10:38 pm

Z Golfom lahko več punc dobiš. Pa več črne lakirane plastike ima notri, to je zdej IN baje.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr nov 13, 2013 10:56 pm

LeQuack je napisal/-a:Kolk kilometrov je treba narest da amortiziraš dražjo cena dizla in dražje servise zaradi DPF in podobnega a je kdo zračunal?

Poguglaj cene servisov, preveri letne stroške (zavarovanje, cestnina), preveri dejansko porabo, razliko v nakupni ceni, razliko v prodajni rabljenega, dejanski porabi (spritmonitor) in upoštevaj, da bo bencinar z 20k km na leto ob prodaji imel nadpovprečno, dizel pa podpovprečno število na števcu. Neka splošno računico hitro obrne na glavo dejstvo, da so npr. Toyotini dizli po porabi bližje VW-jevim bencinarjem, kot dizlom.

P.S.: Punca, ki se pali na Golfe, je pa še za keš pič** ekstremno patetična, moraš bit že res obupan, da bi kaj praskal pri taki! :mrgreen:
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost