Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

eUros
Nov uporabnik

Re: Nategatorji !!!!

Napisal/-a eUros Sr mar 25, 2015 6:06 pm

Zadnič sva šla s kolegom na Avto Cobra na letališko malo firbcat. Greva not, malo si ogledujeva avta in sva oba istega mnenja, da jim za tiste avtomobile tam notri, ni nič mar ( umazani, prazne gume .. ) In za piko na i, naletiva še na prizor, kjer je bil en avto "prislonjen" na drugega. Čisti primer avto hiše, z namenom čim ceneje kupit avto, nič dati na njega, in fajn drago prodati. Škoda ker nisem poslikal. Če so kdo odpravlja tam, naj poslika, verjetno še danes stoji tako.

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 Pe mar 27, 2015 2:25 pm

Ko bo kakšen pošten kupec bral to temo pa če se samo eden premisli zaradi tega kar sem napisal spodaj, bo moj namen dosežen. Če se pa najde notri kakšen preprodajalec, ki bo zaradi tega mogoče postal bolj pošten in manj požrešen je pa namen dosežen dvakrat:

Jaz se raje celo življenje vozim s kolesom ali javnim prevozom kot da bi v Sloveniji kupil rabljeno vozilo od podjetja oziroma prodajalca rabljenih vozil. Mogoče od kake avtohiše, ki prodaja tudi nova vozila pa še tam je včasih vprašljivo.
Pri teh preprodajalcih rabljenih vozil je 5% poštenih, ostalih 95% je pa takih, ki poceni kupujejo, zakrivajo okvare, zbijajo kilometre in dražje naprej prodajo. Včasih še celo kupujejo krambolirana vozila in jih upedenajo in prodajajo kot prvi lastnik nikoli poškodovano. To je z eno besedo PREVARA.
Še podjetja, ki prodajajo nova vozila se tu pa tam najde kdo, ki na rabljenih vozilih zbijajo kilometre.

Na slovenskem trgu rabljenih vozil se pa pojavlja vedno več(cela kopica) preprodajalcev, ki so "fizične" osebe. Kupijo vozilo potem pa delajo prepise na svoje sorodnike(žena, sin,itd...) da se izognejo davčni, saj je neka meja koliko vozil na leto lahko kupi in proda fizična oseba, mislim da so 3 vozila letno. Potem pa pridejo z kakšnim starim cliotom ali kako jajco in igrajo kupca, ki je kot nek revež. Potem pa na tak način nategujejo rajo in ti kvasi kupujem za ženo, kupujem za hčerko in zbija ceno kot da nima 100 koleškov v glavi... v resnici je pa preprodajalec vozil in se doma vozi z 2 leti starim BMW-jem. Ko pa prodajajo pa izvajajo isto taktiko. Taki so najbolj nevarni saj ga je težko prepoznati(če nimaš izkušenj) in se mu ne moreš izogniti kot se lahko kakšni registrirani avtohiši, ki je na slabem glasu, v tem primeru AHV.
Velikokrat oni ustrežljivo pomolijo pod nos pogodbo, kjer ni zapisano koliko km ima vozilo in v kakšnem stanju je vozilo, da lahko potem sfrizirajo vozilo, ali pa predlagajo kje bi se prepis izvršil. Ko sem jaz svojega rabljenega prodal je bila tista pogodba, ki so jo dali na enem servisu kjer opravljajo tudi tehnične preglede, vredna toliko kot lanski sneg,.. Nič ni pisalo prevoženih, v kakem stanju je vozilo, itd.. in sem moral na roke dopisovat. Ko preprodajalec ki je "fizična" oseba proda poštenemu kupcu tudi velikokrat reče če se lahko v kupoprodajno pogodbo zapiše manjša cena kot je dejanska prodajna in tudi brez kilometrov v pogodbi, zakaj le? ;)

Ne razumem pa tudi nekaterih kupcev. Avtohiša je na slabem glasu pa še kar tišijo tja in kupujejo rabljena vozila, potem pa jok in stok ko ima vozilo okvar za 2 tisoč eur in je bilo že trikrat sesuto. Pravijo Osel gre samo enkrat na led, no očitno gre večkrat.

Aleluja je ta naša gnila država in prodajalci rabljenih vozil. Bolj nepoštene ljudi kot je v poslu z rabljenimi vozili se še redko kje najde. Lažnivci vsi po vrsti od prvega do zadnjega. Če bi živeli ti naši dilerčki avtov v ZDA, bi že marsikdo imel polno rit svinca, glede na to kako vsak dan od poslušam kako navadne ljudi na suho nategujejo. Slovenci smo še zelo miren in strpen narod, ko se zgodijo prevare. V ZDA marsikateri nategun ne dočaka sodnika.
Za vse je pa kriva država, ki ve da se dogajajo prevare in poslovne goljufije na tem področju in še vedno ni sprejela pravih zakonov in hitrih postopkov.

autodata
Nov uporabnik

Napisal/-a autodata Po mar 30, 2015 11:01 pm

Zdravo,

da še jaz povem svoje mnenje, glede teh nategatorjev. Ker vidim da ste se kar " raspištoljili " :) vidm da ste že omenjali, AVTO POMP, iz ljubljane. Moje izkušnje z njimi, so slabe. Me kar čudi da ne zaprejo takih " avtohiš " . Pri njih sem videl na a-netu, da prodajajo škodo fabio. Ker nama je ta fabia bila všeč, sva se odločila da jo greva z punco pogledat. Prideva tja, in jo neki mali " čelavi ", cel hud in antipatičen tam čisti, sesa. Na prvi pogleda nama je bila fabia všeč. Šla sva na probno vožnjo, tam po makadamu, če se temu lahko vožnja sploh reče. Ni bilo slišati ali videti da je kaj narobe z avtom. Parkiram avto, in se začneva pogovarjat za ceno ter o avtu. Ta ves antipatičen in ves aroganten pleško, je zagotavljal da je avto oh in sploh. Da na avto ni treba vložiti niti centa, samo za registrirat je i za peljat. Z mojo se pa itak nisva kaj preveč razumela. Ker je rekel da ima nek hud lizing, da je ugoden, sva se zmenila da uzameva lizing. Dala sva mu 100€ are, in mu naslednji dan prinesla papirje. Rekel je da se slišimo, takoj ko mu sporočijo kaj pa kako za lizing. Ko naju je poklical, da so lizing odobrili, nama je rekel da je LIZING določil dobo odplačevanja, na 12mesecev. Na ogledu, nama je pa obljubil da se lahko vzame na 12-24 mesecev. Ker nama bi bilo lažje na 24mesecev, sva mu rekla, da če nama lahko zrihta na 24mesecev. In je po telefonu bil nesramen, da kaj si midva zmišljujeva, da se to tako ne moremo it, da je lizing določil dobo odplačevanja. Ker sem videl, da nebomo nič dosegli, sva bila pripravljena pristati na 12mesecev odplačevanja. Potem je pa rekel, da si preveč zmišljujeva, in da nimava denarja dosti na računu, da nimava niti za polog, in da je lizing zavrnil financiranje. Ko mi je to rekel, sem mu povedal, naj mi vrne mojo ARO. In ko sem mu omenil aro, je takoj ven padel, da nama ne bo nič vrnil, da sva si midva sama nekaj izmišljevala, in da nama ni dolžan vrniti are. Tako da VSEM prisrčno odsvetujem obisk AVTO POMP. Najhuje pa je, da je še blatil lizing KORINITA LIZING. Namesto da je lepo rekel da se mu neda znama ukvarjat, ali karkoli, in nama vrnil aro, je vso krivdo zvalil na KORINITA LIZING. Upam, da čimprej znjem prekinejo sodelovanje. Upam, da bo kdo hotel prebrati mojo zgodbo. In da ustavimo te nategatorje, ter da zapre svojo " avtohišo ".

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica To mar 31, 2015 8:17 am

Če se je zalomilo pri lizingu, da so vam zavrnili je to vaša krivda in ara ostane prodajalcu.

autodata
Nov uporabnik

Napisal/-a autodata To mar 31, 2015 10:27 am

Ja ravno to je problem, da nismo skupaj prišli, ker je on hotel da vzamemo financiranje na 12m, in ne 24m kot sva midva hotela. Če bi bil problem v nama, oz. naših dogodkih, potem ne bi dobili lizinga pri drugem trgovcu. Sva tudi klicala na lizing, in so rekli da je vse dogovor med prodajalcem in kupcem, doba od plačevanja. Pa to njegovo vračanje km na avtih,..... Upam da jih vse po vrsti enkrat " zašijejo " .

balinanja
Nov uporabnik

Napisal/-a balinanja Sr apr 01, 2015 10:55 am

NATEGATORJI!!!
edit (mod): izbrisano na željo omenjenega podjetja ... Čim dlje od njih!!! Avte prodajajo kr tko, ne pustijo se vozt z avti doklr ne daš papirjev oz dokler ti ne odobrijo lizinga, hočejo aro predn se pogovarjajo dalje, pol avto prodajo, are ne vrnejo. Ne sklepajo pogodbe o ari, želijo prodati drugi avto. Avti tko al tko vsi uvoženi iz Italije, služjo na avtih tko da glava peče, pol pa še na ns bogih ljudeh s temi svojimi arami, ko jih totalno nezakonito zahtevajo od strank in si jih na koncu tut prilastijo. Žou mi je vseh kilometru ko so jih prepelu da sm prišu do njih. Res folk če ste pametni od njih čim dlje stran!

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Sr apr 01, 2015 11:07 am

Ravno včeraj sem jih kontaktiral po e-mailu (da bi si prišparal pot do Celja za brezveze) in jih povprašal po izvoru avta, če mi pošljejo scan servisne ter VIN številko ter zraven sem jim dal še link do svojega avta na avto.netu če bi ga vzeli v račun. Odgovor na e-mail je bil kratek...popolnoma banalna ponudba za moj avto in nobenih drugih info.
Itak sem pa že v vmesnem času prebral vse o njih na forumih in sem bil že pred prejemom e-maila odločen da njihov avto odpade.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

balinanja
Nov uporabnik

Napisal/-a balinanja Sr apr 01, 2015 11:12 am

gecco je napisal/-a:Ravno včeraj sem jih kontaktiral po e-mailu (da bi si prišparal pot do Celja za brezveze) in jih povprašal po izvoru avta, če mi pošljejo scan servisne ter VIN številko ter zraven sem jim dal še link do svojega avta na avto.netu če bi ga vzeli v račun. Odgovor na e-mail je bil kratek...popolnoma banalna ponudba za moj avto in nobenih drugih info.
Itak sem pa že v vmesnem času prebral vse o njih na forumih in sem bil že pred prejemom e-maila odločen da njihov avto odpade.

Z njimi se na da nič dogovorit!! Js sm pač popušil nekaj denarja, ker se v pravne stvari ne bom spuščal, nimam energije pa časa za to. Čeprav sem imel 100% možnosti za zmago na sodišču. Upam da jim prodaja pade, vsaj za par procentov. Ker če že pogledaš samo podjetje (VIZION-M), ki je registrirano na Majo Otorepec, čisto nekje drugje ti je jasno da vse zelo smrdi. Oni pa se tukaj igrajo neke šefe in gospode in nwm kaj. Mislijo da so nedotakljivi. Upam da jih roka pravice udari čim prej...

Portos
Nov uporabnik

Napisal/-a Portos Sr apr 01, 2015 11:23 am

Ja ravno to je problem, da nismo skupaj prišli, ker je on hotel da vzamemo financiranje na 12m, in ne 24m kot sva midva hotela. Če bi bil problem v nama, oz. naših dogodkih, potem ne bi dobili lizinga pri drugem trgovcu. Sva tudi klicala na lizing, in so rekli da je vse dogovor med prodajalcem in kupcem, doba od plačevanja. Pa to njegovo vračanje km na avtih,..... Upam da jih vse po vrsti enkrat " zašijejo " .

Jst te ne razumem. Veliko je takih in veliko jih še bo probalo nategnt folk, to je grozno! Ne razumem pa recimo tebe avtodata, če veš da je model aroganten in antipatičen, kako lahko takemu modelu daš dnar? Ok ne rečem nč, če je prodajalec prijazen in ustrežljiv da se zajebeš, ampak če se obnaša ko k****n govori ko k****n, potem obstaja 100% šansa da tud je k****n in nategator. Na konc koncev te ni z pištolo prisilil da mu daš 100€ are, bila je to tvoja odločitev, po tem ko si videl kako se model obnaša do tebe in punce ko si avto kupoval. Kdo jih pa bo zašil, če ni verjetno nobenega zakona o preprodaji avtomobilov? Mi vsi moramo pri takih nategunih naredit svoje. Ko te hoče očitno nategnit in če se obnaša ko i****, mu poveš kaj si misliš o takem načinu prodaje, se obrneš in greš stran, napišeš na ta ali kak drug forum in je, lahko greš z diktafonom, ga posnameš daš v medije, daš na zavod za varovanje potrošnikov...To je to.

Lp

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Napisal/-a darkside Če apr 02, 2015 5:14 pm

Portos je napisal/-a:........lahko greš z diktafonom, ga posnameš daš v medije, daš na zavod za varovanje potrošnikov...To je to.

Lp

in on te iztoži :D to je to
če mu ne poveš da ga snemaš je kaznivo. tudi če snemaš telefonski pogovor

Portos
Nov uporabnik

Napisal/-a Portos Pe apr 03, 2015 6:42 am

In misliš da si bo zapomnu kdo ga je lahko posnel pred parimi meseci? Sej ne daš posnetek v medije ampak mediji naredijo zgodbo iz tega. Ne more vedet da si bil to ti.

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Pe apr 03, 2015 9:48 am

Kolk si potem boljši kot uni nategator? Stvar je potrebno sistemsko uredit, da se to ne bo splačalo.
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Pe apr 03, 2015 9:53 am

Tako da se ne kupuje od teh ljudi. Samo nažalost je trg že tako preplavljen z njimi in je tako malo alternativne dobre izbire, da ponavadi nimaš druge možnosti (razne če si sposoben sam si urediti nakup iz tujine).
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

JG2
Novinec

Napisal/-a JG2 Pe apr 03, 2015 10:31 am

Dragi moji! Pozabljate, ko polivate toliko gnojnice čez razno razne ponudnike rabljenih avtomobilov da tukaj velja tako kot povsod "ponudba-povpraševanje". Problem pri preprodaji rabljenih vozil v Sloveniji vidim v tem, da je povpraševanja po avtih ki kotirajo višje na cenovni lestvici v Sloveniji OGROMEN. Se pa zatakne v ceni, ker takšni avti so tudi nekoliko rabljeni še vedno dosti dragi in teh cen v Sloveniji kupna moč več kot očitno ne dohaja, zato pa je veliko ljudi pripravljeno izbrati plan B.
Plan B pa pomeni da je avto:
"zavrten"
karamboliran in kasneje vprašljivo popravljen
s kakšno napako ki veliko stane pa so jo nekako prikrije
nima plačanih dajatev
nejasna zgodovina
brez kakršnih koli računov o opravljenih servisih vsaj v času garancije
celo ukraden
itd.

Tako da, vsi imamo možnost kupiti avto s preverljivo zgodovino, samo potem tak rabljen Passat ne bo 12k eur ampak bo 22k eur, ja to je pa potem malček problema!

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe apr 03, 2015 11:39 am

Računica je malo drugačna. Ni za 22, je kar za 12-14 oz enako kot za odlične primerke v Nemčiji, nategatorji pa kupujejo slabe primerke, ki imajo v Nemčiji dosti nižjo ceno. Problem je samo, da nategatorji, ko ga enkrat zrihtajo in prevrtijo, postavijo ceno, ki je enaka takim iz plana A, torej enako, kot da bi avto bil neprevrten, nezaleten, odlično ohranjen itd. Nategatorji služijo s tem, da lažnivo - za "dokaze" seveda ustrezno poskrbijo - prodajajo "odličen" avto, ki to v resnici seveda ni. Glede cene ni plana B, vsaj za nategatorje ne. Kupci pa poleg bistveno manj vrednega avta dobijo še večje račune pri mehanikih.

wildbliw
Novinec

Napisal/-a wildbliw Pe apr 03, 2015 1:24 pm

Dostikrat se zgodi, da mi nekdo ponudi za avto dobrega tisočaka manj, kot je vreden. Taki kupci potem take avte dajo še v kar se da poceni obdelavo, znajdejo pa se če ne v Sloveniji pa v kaki drugi državi za dobrega tisočaka več.

Jaz svojemu avtu držim ceno prav zaradi tega, da ga kak nategator ne bo šel kupovati ter nato z olepšano zgodbo prodajati. Tak bo še redni servis potvoril. O tem, da mu bodo prevoženi kilometri iz 238 tisoč čudežno padli na 160 tisoč, sploh raje ne govorim.

Če že, ga potem raje prodam pooblaščenemu, saj vem da bo postoril, kar avto potrebuje. Preprodaja avtov pa je tudi povsem tercialni del njegovih dohodkov.

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Napisal/-a darkside Pe apr 03, 2015 7:03 pm

Portos je napisal/-a:In misliš da si bo zapomnu kdo ga je lahko posnel pred parimi meseci? Sej ne daš posnetek v medije ampak mediji naredijo zgodbo iz tega. Ne more vedet da si bil to ti.

ja in kaj boš potem s posnetkom? dal na policijo, sodišče ali ga boš imel doma na pcju da ga boš lahko sam poslušal?
ga boš dal sosedovemu 4 letnemu mulcu da nese na policijo češ da mu ga je en stric dal naj nese?

če boš dal prijavo bodo tako slišali tvoj glas v resnici in na posnetku in bodo videli da je enak.

sicer si pa ne rabi tebe zapomnit, če pride do prijave in da imaš posnetek je to dovolj velik dokaz da si sam v večjem kazenskem postopku kot on sam.

JG2
Novinec

Napisal/-a JG2 Pe apr 03, 2015 9:14 pm

esem je napisal/-a:Računica je malo drugačna. Ni za 22, je kar za 12-14 oz enako kot za odlične primerke v Nemčiji, nategatorji pa kupujejo slabe primerke, ki imajo v Nemčiji dosti nižjo ceno. Problem je samo, da nategatorji, ko ga enkrat zrihtajo in prevrtijo, postavijo ceno, ki je enaka takim iz plana A, torej enako, kot da bi avto bil neprevrten, nezaleten, odlično ohranjen itd. Nategatorji služijo s tem, da lažnivo - za "dokaze" seveda ustrezno poskrbijo - prodajajo "odličen" avto, ki to v resnici seveda ni. Glede cene ni plana B, vsaj za nategatorje ne. Kupci pa poleg bistveno manj vrednega avta dobijo še večje račune pri mehanikih.

:huh: :huh: Kaj??

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Napisal/-a darkside Pe apr 03, 2015 10:25 pm

Povedati hoče da uvozijo razbite in z ogromno kilometri in to tukaj uredijo. Recimo razbite popravijo in prodajo kot nekarambolirane, odlično ohranjene in garažirane. Z ogromno kilometri je pa am čez 300k, 400k ali celo 500k in zbijejo na kakih 170k in potem to prodajo.

Če ima nek avto v Slo ceno 22 tisoč eur bo enak s recimo 400k prevoženimi ali več v nemčiji stal okrog 10 tisočakov. Le zakaj ne bi uvozil, zbil kilometre, ga lepo opral, malo spoliral in prodal kot odlično ohranjenega z malo kilometri? Poleg pa zaslužil nekaj jurjev?

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx So apr 04, 2015 3:50 pm

natasakristjan je napisal/-a:
kamn3 je napisal/-a:Slika
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=8123837&show=1&avto=Volkswagen%20Passat%201.9%20TDI%20Variant%20Comfor...

Ta passat se se je pred tremi tedni prodal z 350 000 kilometri!

Zanima me kje se je našlo to budalo, ki z lažnimi ponarejenimi slikami ter nepravimi telefonskimi številkami ki nikoli niso bile od firme GME, ki pošteno deluje
in prodaja motorna vozila že več kot 12 let.

In to to veš ker?
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov