Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Rangers
Nov uporabnik

Re: Nategatorji !!!!

Napisal/-a Rangers To maj 05, 2015 11:47 am

zaho23 je napisal/-a:Hippo se tebi zdi normalno prodat avto za cca 1000eur z garancijo 30dni? Posteno povej? Raje ga imam tam kot ga prodam. Ker na vsak tak auto bo potreben vlog, na kakem manj na kakem vec. Ni pa noben problem auto pogledat in ga tudi kakem mehaniku odpelat pogledat.

Ojnica ti pa vse ves kako poteka,...Si edn od "forenzikov" zgleda...Ce ze hoces razlago avto sem prodal z 220.000km, imel pa naj bi jih cca 270.000. Vzel avto nazaj ga vrnil na cca 270.000km in ga v minus prodal! Kot sem ze rekel, ni problem dejstva kr povejte od kogarkoli, mene prvega blatite ce imate dejstva za to, ne pa samo "nakladat". To kar pa nekateri delate je pa blatenje imena brez dokazov. Le glejte da ne bo kdo od dilerjev do odvetnika stopil....Lp

oooo fak dej ne laz majketi, a sam seb verjames???

Da si sel ti postenjak "vrtet" kilometre NAPREJ?

To pa itak usi delate... Napise se 200.000 auto pa jih ima 240.000 ja za tocnost podatkov se obrnite na prodajalca. Ja fak a si mutav ko si ti daju avto na net da nis mogu it zravn 10m pogledat koliko jih ima tocno? Pa sej ti avto stoji in tle se ne gre za kilometer al dva...

Tipicen svercer, kateremu se vcasih ampak res vcasih trofi kaksen hud avto.

5cenic
Novinec

Napisal/-a 5cenic To maj 05, 2015 12:01 pm

zaho23 je napisal/-a:Evo ga hippo popravljeno kar se tice km, pise pa da za tocne podatke preverite pri trgovcu. Ni to nobeno zavajanje ampak le napaka. Jaz ce bi zavajal kot v nekaterih drugih prodajah bi jih ta a6 imel cca 200.000km ker je dejansko v takem stanju. Glede na to da je pa potrebno kak servis opravit je pa to zame cisto normalno. Se vedno trdim da je avto odlicen, sploh glede na te kilometre! Kaj bi pa ti rad da povem avto je zanic ne ga kupit? Ne bit smesn... Moja dolznost je da povem ce so bremze zanic, podvozje tolce, itd...Ce pa mislis da morm jst auto se registrirat, servise delat in tankat pol pa hudo res... Itak ni konca z vami in iscete "dlako v jajcih"... Uglavnem probal sem nekatere stvari vam razlozit upam da sem uspel...lp

Pri takih napakah in podatkih o servisih hitro pride do nesporazumov. Kupoval sem avto par mesecev nazaj, pokličeš prodajalca in uprašaš ali so realni kilometri in če jih ima toliko kot piše in seveda je odgovor ja, vprašaš kako je z servisi in ti vsak reče ravno je bil narejen se vsedeš in voziš, še vprašaš, če je kje popraskan, bil štrihan in odgovor je, da je avto zel lep in ni nič narobe.

Si rečeš no super gremo pogledat avto in glej ga zlomka, servis ponavadi ni narejen in ga je treba takoj po nakupu pa čeprav je prodajalec po telefonu rekel da se samo vsedeš in voziš, kilometrov je na avtu več kot piše ker se zaokrožajo navzdol (pa še ti so ponavadi prevrteni), velikokrat se zgodi da je v oglasu avto letnik prve registracije na primer 1/2012 dejansko pa je 11/2011, zamolčijo se še kakšne, praske, poškodbe, okvare oz. hibe, ki se jih nato na testu odkrije in tako dalje. Se mi je zgodilo, da mi na primer prodajalec ni pustil prepisati VIN številke, da preverim vse na uradnem servisu.

In,ko rečeš, da seveda nebš kupil tega avta in zakaj ni bilo po telefonu povedano realno stanje pa ti prodajalec z nesramnim odnosom reče nekaj v smislu kaj pa si pričakoval saj ni nov avto in te zmerja, da si pikolovski, da nimaš denarja, zakaj si tratil njegov čas itd. Noben prodajalec pa ne pomisli, da je moral kupec morda narediti 50-100 km ali še več, da si je avto prišel ogledati in mu nihče nebo povrnil stroške bencina in časa, ker se mu je prodajalec nalagal po telefonu. In ko se en mesec voziš tako od enega prodajalca do drugega in vedno ista zgodba, ti pa zmečeš vstran ogromno svojega časa in denarja za bencin te počasi mine poslušati te pravljice in počasi vržeš vse preprodajalce v isti koš pa čeprav so mogoče (na takega še nisem naletel) nekateri tudi pošteni in povejo vse tako kakor je v resnici.

Osebno, ko sem prodajal avto sem povedal točno do kilometra natančno koliko jih ima, točno na datum kdaj je bil narejen servis, opisal vsako prasko in vsako popravilo katero je bilo delano na avtomobilu in sem kljub temu avto prodal v istem dnevu kot sem ga dal na avto.net. Kupil pa ga je seveda en preprodajalec, zavrtel kilometre za 50 000 km nazaj in avto prodajal čez en mesec, vendar je to spet nova zgodba.

In ja na koncu sem kupil avto v avtohiši, kjer ga je gospa pustila ker je vzela novega, servis je bil narejen 2 tedna pred prodajo, dana garancija CarGarantie za 1 leto, poklicali so mi bivšo lastnico, da sem preveril kako se je z avtom delalo, pokazali vse servise in dovolili poklicati na uradni servis če je z avtom vse tako kot pravijo vmes pa so mi še lepo skuhali dve kavici. Nenormalno dober odnos in že z takim odnosom so pridobili moje zaupanje, da avta na probno vožnjo sploh nisem odpeljal. Le prižgal sem ga kako motor teče malo pogledal ohranjenost in kupil. Pa tak pikolovec sem bil po mnenju vse preprodajalcev...
Zadnjič spremenil 5cenic, dne To maj 05, 2015 12:51 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

zaho23
Nov uporabnik

Napisal/-a zaho23 To maj 05, 2015 12:44 pm

Hippo, pač tako je, ko kupuješ auto glej kaj kupuješ ne od koga kupuješ! Ker čudežno vsi dobijo od nekih starejših oseb avtomobile. Trudimo se imet tudi dober pristop do strank saj od njih živimo, sam mamo pa tud mi lahko slab dan, oz. nam pa tud vsaka stranka "ne diši"...

Rangers, to je tvoj problem "majketi" če ne verjameš. Jaz povedal svoje, ti pa si razlagaj kakor hočeš. Ti si pač eden od tistih, ki vse v isti koš daješ. Ne sodi po sebi. Lp

jeronimo
Novinec

Napisal/-a jeronimo To maj 05, 2015 1:56 pm

Men noben "diler", "preprodajalc" avtov ne bo trdil da ne vrti kilometre.
Ko bi vedeli kaj delajo uradni servisi z kilometri. Da so jih na uradnem vrtili! Ob vseh elektronskih stvareh, ki so na dosegu rok za par 100€.
Sicer pa pravi mojstri bojo še vedno najdli kilometre vn :) K tisti k prevrtavajo, so dostikrat šlampasti in pozabljajo kam use se zapisuje (ali pa ne vedo).
Tako da pri nas je 90% dizlo prevertenih, ne glede na to kako se trudi en "preprodalac" svoje ime oprat.
Najbolj pomembno je, da za avtom diši po pohanju :D

mzla
Nov uporabnik

Napisal/-a mzla Pe maj 08, 2015 2:26 pm

Prioporočam da ne kupuješ pri njemu! (Jure Rebšelj)

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Pe maj 08, 2015 3:11 pm

Na avto.net naletiš tudi na oglas, kjer piše v opombah "možnost kilometre prilagoditi željam kupca" ... :roll:
Lp

fordford
Nov uporabnik

Napisal/-a fordford Sr maj 13, 2015 12:00 pm

Prste stran od tega avta.... Edino če zdajšnji novopečeni lastnik pove celotno zgodovino avtomobila.... počena glava.... šobe... turbo...

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... DCi%20Ghia

Poglejte tablico spredaj, tablico zadaj...

haris99
Nov uporabnik

Napisal/-a haris99 So maj 16, 2015 11:56 pm

Tale avto ni niti podrazno tako oh in sploh, prodajalec je velik nategator, zgodovina neznana, prevrteni km itd.

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... 0Advantage

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Napisal/-a darkside Ne maj 17, 2015 7:52 am

kak ste hecni, zaho pravi za svoj primer vi pa tolčete po tem kake izkušnje imate z drugimi. tipa ne poznam zato ne bom sodil tako da ne morem jaz njega obtoževati kaj dela če pri njemu avta nisem gledal, nisem kupil ali pa niti na avto.netu oglasa še odprl nisem?

vem za dilerja ki je iz 380k km zbil na končno 140k km ker z več kljub nizki ceni ni mogel prodat...... avto sicer super, uvožen s francije, vzdrževan, ohranjen ampak ni šel... težava ravno zaradi kilometrov

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Ne maj 17, 2015 11:09 am

haris99 je napisal/-a:Tale avto ni niti podrazno tako oh in sploh, prodajalec je velik nategator, zgodovina neznana, prevrteni km itd.

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... 0Advantage

Avtoamg avtoprodaja Martin Grahek s.p.
Trgovina z avtomobili in lahkimi motornimi vozili
Naslov: Mavrlen 3, 8340 Črnomelj
Telefon:041 350 887

Uporabniški avatar
gepl83
Uporabnik

Napisal/-a gepl83 Ne maj 17, 2015 8:09 pm

darkside je napisal/-a:kak ste hecni, zaho pravi za svoj primer vi pa tolčete po tem kake izkušnje imate z drugimi. tipa ne poznam zato ne bom sodil tako da ne morem jaz njega obtoževati kaj dela če pri njemu avta nisem gledal, nisem kupil ali pa niti na avto.netu oglasa še odprl nisem?

vem za dilerja ki je iz 380k km zbil na končno 140k km ker z več kljub nizki ceni ni mogel prodat...... avto sicer super, uvožen s francije, vzdrževan, ohranjen ampak ni šel... težava ravno zaradi kilometrov

To mu še ne daje pravice, da to naredi.
GQ

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo To maj 19, 2015 7:59 am

zaho23 je napisal/-a:Kot sem ze rekel, ni problem dejstva kr povejte od kogarkoli, mene prvega blatite ce imate dejstva za to, ne pa samo "nakladat". To kar pa nekateri delate je pa blatenje imena brez dokazov. Le glejte da ne bo kdo od dilerjev do odvetnika stopil....Lp

Zaho, za tegale http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID=9727024&show=1&avto=BMW%20serija%205:%20525d%20touring%2086%20EUR%20MES.X%20... imam PISNE dokaze, da so km vrteni.
Samo jih ni vtrel dealer ampak dejanski lastnih avta, tako da dealer tule ni kriv, lahko pa nasrka, ker bi vsak moral preveriti stanje avta. Po zakonu odgovarja ta, ki prodaja. Bo pa bogi ta ki ga bo kupil, ker je treba takoj dati vanj cca 600 eur + turbina je že mal boga.

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack To maj 19, 2015 9:45 am

hippo je napisal/-a:
zaho23 je napisal/-a:Kot sem ze rekel, ni problem dejstva kr povejte od kogarkoli, mene prvega blatite ce imate dejstva za to, ne pa samo "nakladat". To kar pa nekateri delate je pa blatenje imena brez dokazov. Le glejte da ne bo kdo od dilerjev do odvetnika stopil....Lp

Zaho, za tegale http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID=9727024&show=1&avto=BMW%20serija%205:%20525d%20touring%2086%20EUR%20MES.X%20... imam PISNE dokaze, da so km vrteni.
Samo jih ni vtrel dealer ampak dejanski lastnih avta, tako da dealer tule ni kriv, lahko pa nasrka, ker bi vsak moral preveriti stanje avta. Po zakonu odgovarja ta, ki prodaja. Bo pa bogi ta ki ga bo kupil, ker je treba takoj dati vanj cca 600 eur + turbina je že mal boga.

Sploh ne rabiš drugega kot da pogledaš oglas, vidiš da je 10 let star dizel, uvožen, Nemc. Iz tega lahko mirno sklepaš, da če ima manj kot kakšne 10 let * 100.000 km/ letno, se prav če ma manj kot kakšen milijon km je prevrten. Pa rečemo da ker je Nemc je v teh 10 letih preživel kakšnih 365 dni na servisu, tako da lahko zmanjšamo na 900.000 km. :)

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt To maj 19, 2015 11:23 am

Eni ste pa že res smešni s fobijo pred uvoženimi avtomobili. Lequack: povej mi, kako si prišel do svoje računice? Na podlagi česa sklepaš, da je bil uvožen včeraj iz Nemčije in je zato delal 100k km na leto?
Sem videl že kar nekaj uvoženih avtomobilov z REALNIMI kilometri, ki so bili bolje ohranjeni kot pa slovenski. Seveda se lahko opečeš in te prenesejo naokoli - tudi veliko slovenskih avtov je zlaganih in bi jih bilo še več, če bi bil trg večji - uvozimo ogromno avtomobilov in določen procent je seveda zlagan.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco To maj 19, 2015 11:33 am

Z avtom iz tujine ni prav nič narobe, še dosti rajše imam take kot pa tiste s slovensko zastavico v oglasu. Problem je samo, ker slovenski uvozniki delajo sranje. Naj uvozijo avto, nabijejo gor svojo maržo in ga prodajo takega kot je, plus naj pokažejo še original fakturo kjer so zapisani kilometri. Pri takem avtu se ne bi obotavljal in bi ga vzel takoj.
Ampak ne, pri nas je itak 90% takih, ki avto uvozijo in čeprav mu nič ne falu, pa četudi ima 150000+km gredo nekaj mučkat s servisnimi, registrirajo avto za 3 dni in se zgovarjajo da original fakture ne morejo pokazati oz.je nimajo ker je avto uvozila ena druga večja firma in oni so ga prevzeli od nje...pa čeprav je na začetku govoril kako sami uvažajo avte.

V zadnjih dveh mesecih sem bil že pri vsaj 10 trgovcih v okolici Ljubljane in čisto povsod enaka (zgornja) zgodba. In potem, čeprav mi je avto OK me prodajalec s svojo zgodbo in očitnem prikrivanju 'nečesa' odvrne od nakupa.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher To maj 19, 2015 11:42 am

Koliko je kdo videl deviških avtomobilov iz tujine, je zame irrelavantno. Kolikor sem jih gledal, povsod je bilo pravljično malo km med zadnjim vnosom v elektronsko servisno knjigo in trenutnim datumom.

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj To maj 19, 2015 11:48 am

Saj smo že dostkrat ugotovili kako je: če uvažaš in hočeš imet dobiček boš uvozil šoder in priredil zgodovino. Če hočeš v lastni režiji uvoziti dober avto ga boš plačal več kot bi slovenskega. Vse zgodbe se končajo pri denarju. Kvaliteten avto pač stane - pri nas ali pa v tujini.

Se pa da avto tut v 50k km uničit ali pa v 300k km ohranit kot da je nov. Vsi pa vemo kako se dela z leasing službenimi avtomobili. Zadnjič sem videl 4 leta starega Volvota na dražbi v Španiji - 350k km, zici vsi od cigaret zluknani, desno ogledalo popravljano s propenom itd. Cena: 1800€. Kupiš tega in enega razbitega..pomenjaš par stvari in voila presto.

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher To maj 19, 2015 11:55 am

Cefizelj je napisal/-a:Saj smo že dostkrat ugotovili kako je: če uvažaš in hočeš imet dobiček boš uvozil šoder in priredil zgodovino. Če hočeš v lastni režiji uvoziti dober avto ga boš plačal več kot bi slovenskega. Vse zgodbe se končajo pri denarju. Kvaliteten avto pač stane - pri nas ali pa v tujini.

Se pa da avto tut v 50k km uničit ali pa v 300k km ohranit kot da je nov. Vsi pa vemo kako se dela z leasing službenimi avtomobili. Zadnjič sem videl 4 leta starega Volvota na dražbi v Španiji - 350k km, zici vsi od cigaret zluknani, desno ogledalo popravljano s propenom itd. Cena: 1800€. Kupiš tega in enega razbitega..pomenjaš par stvari in voila presto.

Kadilski avto je nemogoče rešiti razen, če menjaš celotno notranjost. Kaj vse sem počel, pa je vseeno smrdelo.

5cenic
Novinec

Napisal/-a 5cenic To maj 19, 2015 12:20 pm

thunderbolt je napisal/-a:Eni ste pa že res smešni s fobijo pred uvoženimi avtomobili.

gecco je napisal/-a:Z avtom iz tujine ni prav nič narobe, še dosti rajše imam take kot pa tiste s slovensko zastavico v oglasu.

V zadnjih dveh mesecih sem bil že pri vsaj 10 trgovcih v okolici Ljubljane in čisto povsod enaka (zgornja) zgodba. In potem, čeprav mi je avto OK me prodajalec s svojo zgodbo in očitnem prikrivanju 'nečesa' odvrne od nakupa.

Gecco začneš, da bi raje kupil uvožen avto, na koncu pa podaš izkušnjo, da vsi uvozniki lažejo in prikrivajo.
Osebno sem svoje izkušnje z kupovanjem uvoženih avtomobilov že povedal in ne pogledam več avta od preprodajalca (seveda izključene avtohiše z dobrim imenom) pa če je z ali brez slovenske zastavice. In ne kupim nobenega vozila brez slovenske zastavice ker je bil nekje umes uvoznik, ki je verjetno zdajšnega lastnika speljal na led.

Ko pogledaš nekaj vozil od preprodajalcev in povsod nekaj ne štima jih pač vržeš vse skupaj v en koš, ga zapakiraš in ne odpreš več. To ni nobena fobija vendar posledica prejšnih izkušenj. Verjamem, da lahko marsikater uvožen avto lepo zgleda vendar kakšen je v resnici je pa vprašanje.

Seveda pa se lahko nasankaš tudi z avtom z slovensko zastavico in, ki ni od preprodajalca. Prav tak "preprodajalec" je pred kratkim prodajal moj bivši avto, ki mu je lepo prevertel kilometre. Zato povsod poudarjam, avto, ki nima preverljive servisne zgodovine se pač ne kupuje pa čeprav je od prvega lastnika. To poudarim tudi v vseh temah kjer svetujem o nakupu rabljenega vozila.

Nikjer pri preprodajalcih nisem dobil preverljive servisne zgodovine, večinoma mi niso pustili prepisati VIN številke, da bi povprašal na servisu o avtu itd. Poleg tega ti ponudijo tisti odnos, saj je rabljen avto ne nov, saj je le par tisoč evrov in da si picajzlast in ko vidijo, da neboš kupil ti še vrže, da itak nimaš denarja pa te vse mine.

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt To maj 19, 2015 12:34 pm

Cefizelj je napisal/-a:Kvaliteten avto pač stane - pri nas ali pa v tujini.

Tako je. Seveda pa vsak želi za svoj denar dobiti največ avtomobila. Kot sem pred časom slišal od enega preprodajalca, ki sem ga malo zbodel z visokimi cenami njegovih vozil glede na konkurenco - rekel je, da on sam čudežev ne more delati pri ceni - naj grem na mobile.de, pogledam primerljiv avto s primerljivim številom kilometrov, zraven prištejem še stroške uvoza in njegov zaslužek in je cena tu. Zaradi tega določenih firm/modelov nima v ponudbi, ker bi bil s ceno popolnoma nekonkurenčen.
Če pa zdaj nekdo želi bmw-ja ali pa kaj drugega, bistveno pod normalno tržno ceno in po vrhu še uvoženega...kot rečeno, čudeži niso mogoči, razen če je avto v osnovi totalen šrot.

Locher je napisal/-a:Kolikor sem jih gledal, povsod je bilo pravljično malo km med zadnjim vnosom v elektronsko servisno knjigo in trenutnim datumom.

To je spet relativno - če gre sicer za redno servisiran avto, ki dela 60k km na leto in je med zadnjim servisom in datumom malo kilometrov, ni nič čudnega - pač, avto se prodaja.

Ne me razumet, da sem ne vem kakšen zagovornik uvoženih avtov, ampak ni pa smiselno vseh metati v isti koš. Znanci imajo kar nekaj uvoženih avtov iz različnih držav in nikoli z nobenim večjih težav - razen enemu je po 100k km zaribal motor (2,2 dci).
Zadnjič spremenil thunderbolt, dne To maj 19, 2015 12:45 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 21 gostov