zaho23 je napisal/-a:Evo ga hippo popravljeno kar se tice km, pise pa da za tocne podatke preverite pri trgovcu. Ni to nobeno zavajanje ampak le napaka. Jaz ce bi zavajal kot v nekaterih drugih prodajah bi jih ta a6 imel cca 200.000km ker je dejansko v takem stanju. Glede na to da je pa potrebno kak servis opravit je pa to zame cisto normalno. Se vedno trdim da je avto odlicen, sploh glede na te kilometre! Kaj bi pa ti rad da povem avto je zanic ne ga kupit? Ne bit smesn... Moja dolznost je da povem ce so bremze zanic, podvozje tolce, itd...Ce pa mislis da morm jst auto se registrirat, servise delat in tankat pol pa hudo res... Itak ni konca z vami in iscete "dlako v jajcih"... Uglavnem probal sem nekatere stvari vam razlozit upam da sem uspel...lp
Pri takih napakah in podatkih o servisih hitro pride do nesporazumov. Kupoval sem avto par mesecev nazaj, pokličeš prodajalca in uprašaš ali so realni kilometri in če jih ima toliko kot piše in seveda je odgovor ja, vprašaš kako je z servisi in ti vsak reče ravno je bil narejen se vsedeš in voziš, še vprašaš, če je kje popraskan, bil štrihan in odgovor je, da je avto zel lep in ni nič narobe.
Si rečeš no super gremo pogledat avto in glej ga zlomka, servis ponavadi ni narejen in ga je treba takoj po nakupu pa čeprav je prodajalec po telefonu rekel da se samo vsedeš in voziš, kilometrov je na avtu več kot piše ker se zaokrožajo navzdol (pa še ti so ponavadi prevrteni), velikokrat se zgodi da je v oglasu avto letnik prve registracije na primer 1/2012 dejansko pa je 11/2011, zamolčijo se še kakšne, praske, poškodbe, okvare oz. hibe, ki se jih nato na testu odkrije in tako dalje. Se mi je zgodilo, da mi na primer prodajalec ni pustil prepisati VIN številke, da preverim vse na uradnem servisu.
In,ko rečeš, da seveda nebš kupil tega avta in zakaj ni bilo po telefonu povedano realno stanje pa ti prodajalec z nesramnim odnosom reče nekaj v smislu kaj pa si pričakoval saj ni nov avto in te zmerja, da si pikolovski, da nimaš denarja, zakaj si tratil njegov čas itd. Noben prodajalec pa ne pomisli, da je moral kupec morda narediti 50-100 km ali še več, da si je avto prišel ogledati in mu nihče nebo povrnil stroške bencina in časa, ker se mu je prodajalec nalagal po telefonu. In ko se en mesec voziš tako od enega prodajalca do drugega in vedno ista zgodba, ti pa zmečeš vstran ogromno svojega časa in denarja za bencin te počasi mine poslušati te pravljice in počasi vržeš vse preprodajalce v isti koš pa čeprav so mogoče (na takega še nisem naletel) nekateri tudi pošteni in povejo vse tako kakor je v resnici.
Osebno, ko sem prodajal avto sem povedal točno do kilometra natančno koliko jih ima, točno na datum kdaj je bil narejen servis, opisal vsako prasko in vsako popravilo katero je bilo delano na avtomobilu in sem kljub temu avto prodal v istem dnevu kot sem ga dal na avto.net. Kupil pa ga je seveda en preprodajalec, zavrtel kilometre za 50 000 km nazaj in avto prodajal čez en mesec, vendar je to spet nova zgodba.
In ja na koncu sem kupil avto v avtohiši, kjer ga je gospa pustila ker je vzela novega, servis je bil narejen 2 tedna pred prodajo, dana garancija CarGarantie za 1 leto, poklicali so mi bivšo lastnico, da sem preveril kako se je z avtom delalo, pokazali vse servise in dovolili poklicati na uradni servis če je z avtom vse tako kot pravijo vmes pa so mi še lepo skuhali dve kavici. Nenormalno dober odnos in že z takim odnosom so pridobili moje zaupanje, da avta na probno vožnjo sploh nisem odpeljal. Le prižgal sem ga kako motor teče malo pogledal ohranjenost in kupil. Pa tak pikolovec sem bil po mnenju vse preprodajalcev...