boy36 je napisal/-a:Da še jaz postavim eno vprašanje.Primerjal sem cene za Mitshubishi EVO X v ZDA 34 do 36000 $(cca 25000 EUR).Pri nas naj bi bil okoli 42000 EUR.Mi mogoče kdo zna povedat kolikšni bi bili stroški da jaz ta avto v SLO postavim na cesto.
l.p.
Prelistaj celotno zadevo in boš kmalu našel vse davščine, ki so potrebne za izračun.
Iz glave ene par stroškov:
DDV 20%
DMV 25%
ekološka taksa (se mi zdi da 1€ na kilo)
carina (15% ??? se tudi ne spomnim več)
Potem so pa prčklarije ala.... ali ima avto evropske žaromete, stekla,... če se da dobiti vse to lahko narediš predelavo €€€, ali imajo števci kmh oznake, ... ...
Suma sumarum prideš na par sto evrov ceneje skozi oz. z časom in živci računano skupaj veliko več, kot z nabavo pri nas.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Me pa nekaj še zanima @chgotom. Kako ti kupcu garantiraš, da je avto točno tak, kot je bilo dogovorjeno in kdaj nastopi dejansko plačilo avta. Pred samo nabavo, uvozom ali potem, ko je avto že v Trstu.
Namreč npr. Jaguar, ki prodaja svoje avtomobile (rabljene) iz kjer koli na svetu, ti naprej predajo vse slike avta (vsaka praskica,...) in nato ti avto pripeljejo, če se strinjaš z nakupom. Avto plačaš šele ko ga vidiš, ampak v primeru, da ni tak kot je bilo dogovrjeno, ti ga ni potrebno kupiti. Kako za take zadeve garantirate vi?