Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

peroRS
Mojster foruma

Re: Kupujem zanesljiv nov avto

Napisal/-a peroRS Ne mar 17, 2013 10:49 am

Jaz nisem mel niti enga niti druzga, tako da...ti verjamem na besedo :mrgreen:
p.s: ok Polota 1.0 ne štejem. Tisto vžge pri -30 bolje kot pri +30 :lol: :twisted:

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Ne mar 17, 2013 10:08 pm

Ta teden grem pogledat novo zafiro in tourana :)
Only music takes me there, where i can be me.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Po mar 18, 2013 1:41 pm

Evo šel testirat 500 L ma to je ogromen Fiat, konkurent C4 Pic, :DDD pazi malo 17 col kotaći XL razred ??? WTF :lol: V glavnem dobr narjen in udoben a spet ima prekratek sedalni del za tiste bolj dolgonoge ;) Preglednost 100% materijali odlični, panoramsko steklo ogromno. Vozil ga pa še nisem, ker je padalo ( snežilo) ko decembra ! A pomembno Volan je za visoke voznike nizek ! Ne vidiš na števce hitrosti in obratov !!!
Priponke
images (23.jpg
notranjost 500 L
images (23.jpg (10.27 KiB) Videno 1999 krat
images (1).jpg
500 L
images (1).jpg (10.52 KiB) Videno 1999 krat

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Po mar 18, 2013 6:21 pm

Kako si ga testiral, če ga nisi vozil :roll: Kvečjemu si ga ogledal.
Materiali so odlični... ali to pomeni mehko gumirano armaturko :?:
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette To mar 19, 2013 12:37 am

Evo malo z ogledov.

Testne vožnje nisem opravil. Zafira mi je delovala kar v redu prav tako touran. Oba diesel. Nekako mi je padlo nekaj na misel danes, če bo kdo znal razložiti.

Novi kombiji so tudi turbo diesel, imajo verjetno fap, terajo jih vsi mogoči vozniki. Preživijo zelo težka izživljanja pa vendar pri 200kkm in naprej še vedno deluje brezhibno. Ali je pri dostavnih vozilih kvaliteta motorjev, podvozja in vsega toliko bolje narejena? Resno sprašujem kajti vidim pri znancu kako se vozijo službeni ducatoti, trafici,vivaroti, itd... Potem pa uprašam, če so kakšni izredni servisi pa mi odgovori tu pa tam kakšen drugače pa več ali manj samo redno servisiranje. Grem pogledat 2-3 kombije pa vsi po 200kkm in gor :o :shock:

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh To mar 19, 2013 3:08 pm

nooblette je napisal/-a:Evo malo z ogledov.

Testne vožnje nisem opravil. Zafira mi je delovala kar v redu prav tako touran. Oba diesel. Nekako mi je padlo nekaj na misel danes, če bo kdo znal razložiti.

Novi kombiji so tudi turbo diesel, imajo verjetno fap, terajo jih vsi mogoči vozniki. Preživijo zelo težka izživljanja pa vendar pri 200kkm in naprej še vedno deluje brezhibno. Ali je pri dostavnih vozilih kvaliteta motorjev, podvozja in vsega toliko bolje narejena? Resno sprašujem kajti vidim pri znancu kako se vozijo službeni ducatoti, trafici,vivaroti, itd... Potem pa uprašam, če so kakšni izredni servisi pa mi odgovori tu pa tam kakšen drugače pa več ali manj samo redno servisiranje. Grem pogledat 2-3 kombije pa vsi po 200kkm in gor :o :shock:

Jaz mislim, da so kombiji narejeni predvsem tako, da so bolj vzdržljivi, saj morajo prenesti marsikaj (v veliki večini so kombiji službeni avti, katere vsi vemo, kako se vozi). Za DPF filter je recimo bolje, da avto poženeš v višje obrate (kar se s službenimi skoraj stalno dela), turbine in ostali deli pa tudi niso ravno iz kartona, da bi ob 4 tisoč obratih na hladnem motorju kar crknile. Jaz recimo poznam zelo malo odpovedi turbin (razen pri starejših DCI motorjih).

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To mar 19, 2013 3:27 pm

Načeloma so bolj trpežni, ker je podvozje prilagojeno večji nosilnosti, motorji imajo večjo kubikažo kot avti pri primerljivi moči, lažje dobiš bolj špartansko opremljenega (kar si rekel, da ti ustreza) ipd. Niso pa zaradi tega ravno imuni na okvare...

Sam po sebi je kombi zelo zelo uporabna zadeva, vožnja je prijetna, če ti ustreza višje sedenje, ... poraba pa seveda višja.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik To mar 19, 2013 3:54 pm

Ivan36 je napisal/-a:Evo šel testirat 500 L ma to je ogromen Fiat, konkurent C4 Pic, :DDD pazi malo 17 col kotaći XL razred ??? WTF :lol: V glavnem dobr narjen in udoben a spet ima prekratek sedalni del za tiste bolj dolgonoge ;) Preglednost 100% materijali odlični, panoramsko steklo ogromno. Vozil ga pa še nisem, ker je padalo ( snežilo) ko decembra ! A pomembno Volan je za visoke voznike nizek ! Ne vidiš na števce hitrosti in obratov !!!

O marija, pa ravno avto, ki mi je najbolj ceneno deloval v ženevi letos... Sploh znotraj, ročno zategni, pa boš videl kak občutek dobiš... :roll:

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette To mar 19, 2013 3:58 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Načeloma so bolj trpežni, ker je podvozje prilagojeno večji nosilnosti, motorji imajo večjo kubikažo kot avti pri primerljivi moči, lažje dobiš bolj špartansko opremljenega (kar si rekel, da ti ustreza) ipd. Niso pa zaradi tega ravno imuni na okvare...

Sam po sebi je kombi zelo zelo uporabna zadeva, vožnja je prijetna, če ti ustreza višje sedenje, ... poraba pa seveda višja.

Se je tudi meni zdelo tako. Samo verjetno ne obstaja kombi diesel z porabo 5 litrov, ali pač? (govorim za kakšno potniško varijanto z stekli okrog)?

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Napisal/-a Ivan36 To mar 19, 2013 4:03 pm

yashica je napisal/-a:Kako si ga testiral, če ga nisi vozil :roll: Kvečjemu si ga ogledal.
Materiali so odlični... ali to pomeni mehko gumirano armaturko :?:

Alkantara ista oprema, kot na slikah, saj odličen za mesto. Bom še šel vozit a včeraj je snežilo, da ni blo za it vozit ;)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To mar 19, 2013 4:11 pm

nooblette je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Načeloma so bolj trpežni, ker je podvozje prilagojeno večji nosilnosti, motorji imajo večjo kubikažo kot avti pri primerljivi moči, lažje dobiš bolj špartansko opremljenega (kar si rekel, da ti ustreza) ipd. Niso pa zaradi tega ravno imuni na okvare...

Se je tudi meni zdelo tako. Samo verjetno ne obstaja kombi diesel z porabo 5 litrov, ali pač? (govorim za kakšno potniško varijanto z stekli okrog)?

http://www.spritmonitor.de/de/uebersich ... owerunit=2

Niti približno ne boš imel 5l porabe :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Napisal/-a Ivan36 To mar 19, 2013 4:31 pm

Jumper 2.2 HDi bus 8+1 žere prazen brez AC okol 8.6 na 100 km normalno, podatek iz BC ja 9.9 bil v nemčiji ;)

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette To mar 19, 2013 4:55 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
nooblette je napisal/-a:

http://www.spritmonitor.de/de/uebersich ... owerunit=2

Niti približno ne boš imel 5l porabe :D

Bomo pogledali za čem manjšim :D

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette To mar 19, 2013 5:03 pm

Ivan36 je napisal/-a:Evo šel testirat 500 L ma to je ogromen Fiat, konkurent C4 Pic, :DDD pazi malo 17 col kotaći XL razred ??? WTF :lol: V glavnem dobr narjen in udoben a spet ima prekratek sedalni del za tiste bolj dolgonoge ;) Preglednost 100% materijali odlični, panoramsko steklo ogromno. Vozil ga pa še nisem, ker je padalo ( snežilo) ko decembra ! A pomembno Volan je za visoke voznike nizek ! Ne vidiš na števce hitrosti in obratov !!!

A veste kaj me tudi skrbi, če sem nekje v tujini kjer mi nek novejši avto crkne je lahko zelo problematično. Dostikrat hodim tudi v države/kraje kjer niso ravno moderne avtomehanične delavnice okoli. Zato je ta skrb okoli novih avtomobilov še toliko večja. Za moj trenutni avto pa je dosti, da imaš ključ 13 sabo pa celega podreš, če se malo pošalim. :D

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To mar 19, 2013 5:16 pm

Potem kupi avto, prvenstveno namenjen vzhodnim trgom. Dacia, PSA dvojčka ipd

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette To mar 19, 2013 5:26 pm

esem je napisal/-a:Potem kupi avto, prvenstveno namenjen vzhodnim trgom. Dacia, PSA dvojčka ipd

Imam srečo ker se mi ne mudi, zato bi rad vse "naštudiral" :)

Uporabniški avatar
maxipin
Novinec

Napisal/-a maxipin To mar 19, 2013 8:05 pm

nooblette je napisal/-a:

A veste kaj me tudi skrbi, če sem nekje v tujini kjer mi nek novejši avto crkne je lahko zelo problematično. Dostikrat hodim tudi v države/kraje kjer niso ravno moderne avtomehanične delavnice okoli. Zato je ta skrb okoli novih avtomobilov še toliko večja. Za moj trenutni avto pa je dosti, da imaš ključ 13 sabo pa celega podreš, če se malo pošalim. :D

Res nevem od kot ti take pobiraš? Verjetno če boš kupil nov avto in z njim delal lepo ne bo kar na lepem crknil v tujini (brez predhodnih znakov). Menim da si ti že malo obseden s to tvojo vzdržljivostjo. In če toliko hodiš po tujini, nevem kaj si sploh cincal od bencinarjev. Sploh veš kaj želiš?

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran To mar 19, 2013 8:28 pm

Vsak dan nova zgodbica :D

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette To mar 19, 2013 9:33 pm

maxipin je napisal/-a:
nooblette je napisal/-a:

Res nevem od kot ti take pobiraš? Verjetno če boš kupil nov avto in z njim delal lepo ne bo kar na lepem crknil v tujini (brez predhodnih znakov). Menim da si ti že malo obseden s to tvojo vzdržljivostjo. In če toliko hodiš po tujini, nevem kaj si sploh cincal od bencinarjev. Sploh veš kaj želiš?

Vem to ,da kupujem avto. :)

@Mbtouran, se bojim ko bom kupil vozilo,da ti bo ob zaprtju te teme zelo dolgčas.

Ps: @maxipin ja mogoče me res že preveč daje ta "vzdržljivost". oops

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Sr mar 20, 2013 1:47 am

Mislim da bo tebi bolj dolgcas. Saj ce preberes svoje poste bos videl da imas vedno znova drugacen profil voznje ter budget.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: blasfemik in 13 gostov