Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Re: Nov avto, golf VII

Napisal/-a LeQuack Sr nov 13, 2013 11:17 pm

~toMmy~ je napisal/-a:P.S.: Punca, ki se pali na Golfe, je pa še za keš pič** ekstremno patetična, moraš bit že res obupan, da bi kaj praskal pri taki! :mrgreen:

Ja taki časi so krizni ane, je treba standarde spustit, ampak še vedno mora bit nemc. :twisted:

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Če nov 14, 2013 1:40 am

golf driver je napisal/-a:Evo golf 1.6 tdi bmt 4 motion naročen zdej me pa prepričajte da sem se zajjj :D Ni druge če je že eden golf pri hiši 8) (pristaši mazde) =P

Nič se nisi zajebal. Tudi tega sem probal .....odličen avto, pravilno si se odločil. ;)
Čeprav imam svoje razloge zakaj ne Golf, je treba priznati da je boljši od konkurence.
Druga priča je pa potem, z servisi, zanesljivost, stroški, odnos Porsche Slovenija ....itd.

Res ti privoščim. Če nimaš pomislekov in slabih izkušenj kot jaz, je to edino pravilno!
Jaz sem si pač čas vzel in preizkusil kar nekaj avtov v tem razredu. Na lastne noge in roke sem se prepričal da se temu razredu upravičeno reče GOLFOV razred. :)

Pa srečno! ;)

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Če nov 14, 2013 7:47 am

golf driver je napisal/-a:Že da so večji stroški se je pa drugače vozit z dizlom kot pa bencinarjem. Pa tudi vw tsi ne slovi ravno po zanesljivosti 1.2 1.4 so imeli raznorazne težave . Na 1.6 do sedaj ni bilo šlišat o kakšnih groznih težavah. In še to je da avte tankamo doma in vsi pri hiši do dizli od zetorja naprej..

Zakaj si pa kupil še en traktor, če imate že zetorja :twisted:
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Če nov 14, 2013 8:06 am

~toMmy~ je napisal/-a:
Golfova notranjost je boljša (materiali, "počutje"), ima več serijske opreme, po testih sodeč je bolj udoben itd. Nekih blaznih razlik ni, ampak ko sešteješ vse malenkosti, je kar precej boljši.

In kateri materiali so toliko boljši? :shock: glavna razlika je bila v zadnji vrsti kjer je imela octavia trdo plastiko... Spredaj mi pa ni jasno kateri materiali so toliko boljši v golfu.. Mogoče usnje na volanu, ki se pri obeh že po 40k km sveti kot lakasti čevlji? Razsvetli me.

~toMmy~ je napisal/-a:
Poguglaj cene servisov, preveri letne stroške (zavarovanje, cestnina), preveri dejansko porabo, razliko v nakupni ceni, razliko v prodajni rabljenega, dejanski porabi (spritmonitor) in upoštevaj, da bo bencinar z 20k km na leto ob prodaji imel nadpovprečno, dizel pa podpovprečno število na števcu. Neka splošno računico hitro obrne na glavo dejstvo, da so npr. Toyotini dizli po porabi bližje VW-jevim bencinarjem, kot dizlom.

P.S.: Punca, ki se pali na Golfe, je pa še za keš pič** ekstremno patetična, moraš bit že res obupan, da bi kaj praskal pri taki! :mrgreen:

Imaš prav, samo zopet utemelji in razsvetli me (mogoče še koga zanima!?) glede odebeljene trditve? Če že nekaj napišeš poskusi saj argumentirat!

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Če nov 14, 2013 8:29 am

No mene tudi zanima ta odebeljen Toyota tekst :pop:

Jaz bi Toyotine dizle ocenil kot 5%-6% požrešnejši od VW, tako da smo še zelo daleč od bencinske TSI porabe.

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Če nov 14, 2013 9:40 am

@badzo.... lej, da ne bomo zapenjali... pojdi v salon škode, seata (npr. nova octavia in novi leon FR) pa kasneje v salon vw golfa...

been there several times, done that... zadnjič sva imela z uporabnikom peroRS obširno debato ravno o kvaliteti in izdelavi, nato pa je tako naneslo, da sva skupaj odšla v salon in dejansko videla ter predebatirala tako dizajn kot uporabljene elemente ter smiselno postavitev ali uporabo le-teh...

pa sva skupaj prišla do zaključka(čeprav je peroRS ''domač'' pri škodi), da ima golf vseeno boljšo(kvalitetnejšo ter smiselno) notranjost kot seat leon FR in octavia ... kar pa ne pomeni, da to opravičuje cca. 3000eur višjo ceno... nikakor ne...
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Če nov 14, 2013 10:20 am

Tale 1.6 tdi 4 motion ima še vedno 5 prestav?
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Če nov 14, 2013 10:23 am

Badzo je napisal/-a:In kateri materiali so toliko boljši? :shock: glavna razlika je bila v zadnji vrsti kjer je imela octavia trdo plastiko... Spredaj mi pa ni jasno kateri materiali so toliko boljši v golfu.. Mogoče usnje na volanu, ki se pri obeh že po 40k km sveti kot lakasti čevlji? Razsvetli me.

nevem katero octavio si imel in kakšen volan. sam nisem delničar avtomobilskih podjetij pa ti bom takole odkrito postavil lestvico meni znanih; ceed in clio 50.000km in imaš s potnimi rokami že glivice na volanu. bmw enka, trojka m-paket volan pri 100.000km se lušči plastična blenda okoli airbaga kot da bi imel resno okužbo glivic, volan ni sijoč je pa hrapav kar zgleda bogo. octavia 150.000km volan sijoč na predelih kamor se vtika prste. vsi avti so letnik 2009.
ce bi rad imel volan večno bo treba tiste stare plastične iz golfa 2 najt.. pa liži plastiko do amena če te je volja

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če nov 14, 2013 10:49 am

Porabo se da pogledat na spritmonitorju, konkretno sem primerjal od l. 2009 100-130 KM Golfe in Aurise. Toyoto sem dal za primer, ker se že od prej spomnim, da so dizli med bolj požrešnimi.

Kar se tiče kvalitete materialov, je bilo že dosti napisano, če pa kdo tega noče sprejet, je njegov problem. Razlika v ceni med srednje opremljeno 1.6 TDI Octavio karavan in Golfom je pa minimalna, res pa da prideš zaradi financiranja na vsaj jurja...

4motion ima na konfiguratorju mislim da 6 prestav.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če nov 14, 2013 10:51 am

.com je napisal/-a:@badzo.... lej, da ne bomo zapenjali... pojdi v salon škode, seata (npr. nova octavia in novi leon FR) pa kasneje v salon vw golfa...

been there several times, done that... zadnjič sva imela z uporabnikom peroRS obširno debato ravno o kvaliteti in izdelavi, nato pa je tako naneslo, da sva skupaj odšla v salon in dejansko videla ter predebatirala tako dizajn kot uporabljene elemente ter smiselno postavitev ali uporabo le-teh...

pa sva skupaj prišla do zaključka(čeprav je peroRS ''domač'' pri škodi), da ima golf vseeno boljšo(kvalitetnejšo ter smiselno) notranjost kot seat leon FR in octavia ... kar pa ne pomeni, da to opravičuje cca. 3000eur višjo ceno... nikakor ne...

Ostalega ne komentiram, ampak kje si našel 3 jurje razlike med škodo in VW? Meni se zdi, da je v nakaterih primerih Škoda celo dražja od VW.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Če nov 14, 2013 11:16 am

No jaz sem tudi gledal spritmonitor in nisem prišel do takega zaključka. Si pa malo nehote ali pa zanalašč dal v filter 100-130 KM, torej si dejansko primerjal 1.6 TDI z 2.0 D-4D :roll:
Zakaj nebi v filter dal 90-105 konj ali 120-150 konj?

Primerjava je res nemogoča ker niso enake zmogljivosti motorjev, ampak da ven prideš s takimi izjavami in zaključki, pa moraš biti res zaljubljen v Golfa.

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Napisal/-a .com Če nov 14, 2013 11:20 am

maniaxxx je napisal/-a:
.com je napisal/-a:@badzo.... lej, da ne bomo zapenjali... pojdi v salon škode, seata (npr. nova octavia in novi leon FR) pa kasneje v salon vw golfa...

Ostalega ne komentiram, ampak kje si našel 3 jurje razlike med škodo in VW? Meni se zdi, da je v nakaterih primerih Škoda celo dražja od VW.

cca 3000 eur se nabere pri bolje založenih oz. nabitih opremah, ne pa pri osnovnih modelih, kateri vključujejo volan pa 14col gume :lol: :lol: :lol:

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Če nov 14, 2013 11:23 am

.com je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:

cca 3000 eur se nabere pri bolje založenih oz. nabitih opremah, ne pa pri osnovnih modelih, kateri vključujejo volan pa 14col gume :lol: :lol: :lol:

Še vedno mislim da ni toliko razlike, ravno pri bolje opremljenih ne, razen če si vzameš vso opremo, sploh tako, ki se napriemr pri škodi še dobi ne, potem je razlika. Sam a ni zanimivo, jaz branim VW :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Napisal/-a .com Če nov 14, 2013 11:32 am

Igor, naredi obema uslugo, pa pojdi na oba konfiguratorja, izberi identično opremo, pa zaključi... na koncu bo vsaj za 2500eur razlike....
vem, ker sva ravno zadnjič s perotom primerjala vw passata in škodo superba...

drugače pa, a si na glavo padel, ko braniš VW???????? :lol:

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Če nov 14, 2013 11:34 am

.com je napisal/-a:Igor, naredi obema uslugo, pa pojdi na oba konfiguratorja, izberi identično opremo, pa zaključi... na koncu bo vsaj za 2500eur razlike....
vem, ker sva ravno zadnjič s perotom primerjala vw passata in škodo superba...

drugače pa, a si na glavo padel, ko braniš VW???????? :lol:

Ne nisem na glavo padel, sej nisem nikoli nič rekel čez VW, ampak čez lastnike in delničarje...no pa čez TSI :mrgreen: . Jaz ne govorim o cenah po konfiguratorju, čeprav tudi tu ni take razlike ( octa karavan vs golf karavan ) ampak o cenah, ki jih djansko dobiš v salonu. Grem pa zdaj za foro na konfigurator in poročam o rezultatih =P

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Če nov 14, 2013 11:39 am

Evo sem šel, golf karavan tdi dsg vs octa karavan tdi dsg, z precej dodatki, razlika cca 300 e v prid škode, po konfiguratorju....ene 2000 opreme mi še fali da bo golf toliko dražji kot praviš =P

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Napisal/-a .com Če nov 14, 2013 11:41 am

jooooj Igor, majketi ko pridem domov ti napopam 10 konfiguratorjev, da boš zufrieden!!! jebemuš =P

Uporabniški avatar
Blasphemer
Novinec

Napisal/-a Blasphemer Če nov 14, 2013 11:45 am

Mah konfigurator je brezveze, ker v salonih so cene cca. 2k € nižje in še odvisno je od tega ali je avto iz zaloge (kolk cajta jim stoji), naročilo itd.
Zadnjič spremenil Blasphemer, dne Če nov 14, 2013 2:22 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Če nov 14, 2013 11:49 am

.com je napisal/-a:jooooj Igor, majketi ko pridem domov ti napopam 10 konfiguratorjev, da boš zufrieden!!! jebemuš =P

fala =P

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Če nov 14, 2013 11:55 am

For je napisal/-a:
golf driver je napisal/-a:Evo golf 1.6 tdi bmt 4 motion naročen zdej me pa prepričajte da sem se zajjj :D Ni druge če je že eden golf pri hiši 8) (pristaši mazde) =P

Nič se nisi zajebal. Tudi tega sem probal .....odličen avto, pravilno si se odločil. ;)
Čeprav imam svoje razloge zakaj ne Golf, je treba priznati da je boljši od konkurence.
Druga priča je pa potem, z servisi, zanesljivost, stroški, odnos Porsche Slovenija ....itd.

Res ti privoščim. Če nimaš pomislekov in slabih izkušenj kot jaz, je to edino pravilno!
Jaz sem si pač čas vzel in preizkusil kar nekaj avtov v tem razredu. Na lastne noge in roke sem se prepričal da se temu razredu upravičeno reče GOLFOV razred. :)

Pa srečno! ;)

To samo kaže kako smo evropejci obremenjeni z zgodovino in nismo sposobni sprejemanja sprememb, trendov oz. v tem primeru novih produktov. Golfov razred govorimo samo v evropi, torej cca 11% svetovnega prebivalstva. Američani obožujejo Ford F-series, ki pokriva med 30 in 40% celotnega pick-up truck tržišča, na keterem je prisoten že več kot 60 let, pa vseeno ne rečejo F-series class. Indijci nimajo Alto classa, tako kot nimaj Avstralci Corolla class, tako kot nimajo Korejci Avante class in Brazlic nimajo Gol classa.
Naša zadržanost do novost se lepo kaže v tem koliko časa mine med tem, ko se nek produkt prime v Ameriki in kdaj se komaj prime v Evropi npr. sesalci, klimatkse naprave, tako hišne kot v avtomobilizmu, mikrovalovne, pomivalni stroji, PCji, Apple itd.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov