5cenic je napisal/-a:thunderbolt je napisal/-a:Eni ste pa že res smešni s fobijo pred uvoženimi avtomobili.gecco je napisal/-a:Z avtom iz tujine ni prav nič narobe, še dosti rajše imam take kot pa tiste s slovensko zastavico v oglasu.
V zadnjih dveh mesecih sem bil že pri vsaj 10 trgovcih v okolici Ljubljane in čisto povsod enaka (zgornja) zgodba. In potem, čeprav mi je avto OK me prodajalec s svojo zgodbo in očitnem prikrivanju 'nečesa' odvrne od nakupa.
Gecco začneš, da bi raje kupil uvožen avto, na koncu pa podaš izkušnjo, da vsi uvozniki lažejo in prikrivajo.
Osebno sem svoje izkušnje z kupovanjem uvoženih avtomobilov že povedal in ne pogledam več avta od preprodajalca (seveda izključene avtohiše z dobrim imenom) pa če je z ali brez slovenske zastavice. In ne kupim nobenega vozila brez slovenske zastavice ker je bil nekje umes uvoznik, ki je verjetno zdajšnega lastnika speljal na led.
Ko pogledaš nekaj vozil od preprodajalcev in povsod nekaj ne štima jih pač vržeš vse skupaj v en koš, ga zapakiraš in ne odpreš več. To ni nobena fobija vendar posledica prejšnih izkušenj. Verjamem, da lahko marsikater uvožen avto lepo zgleda vendar kakšen je v resnici je pa vprašanje.
Seveda pa se lahko nasankaš tudi z avtom z slovensko zastavico in, ki ni od preprodajalca. Prav tak "preprodajalec" je pred kratkim prodajal moj bivši avto, ki mu je lepo prevertel kilometre. Zato povsod poudarjam, avto, ki nima preverljive servisne zgodovine se pač ne kupuje pa čeprav je od prvega lastnika. To poudarim tudi v vseh temah kjer svetujem o nakupu rabljenega vozila.
Nikjer pri preprodajalcih nisem dobil preverljive servisne zgodovine, večinoma mi niso pustili prepisati VIN številke, da bi povprašal na servisu o avtu itd. Poleg tega ti ponudijo tisti odnos, saj je rabljen avto ne nov, saj je le par tisoč evrov in da si picajzlast in ko vidijo, da neboš kupil ti še vrže, da itak nimaš denarja pa te vse mine.
Narobe si razumel, seveda kupim uvožen avto (še nobenega slovenskega nisem kupil), vendar takega ki sem ga ali sam uvozil ali pa od takega trgovca, ki mi bo pokazal original račun iz tujine, kjer so gor zapisani kilometri. Trgovec, ki nič ne skriva pokaže fakturo brez težav (pokrije ceno, ker njegova marža me res ne zanima), kdor pa kaj skriva ima pa potem servisno, ki je samo za podkurit in slovensko prometno.