Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Re: Nategatorji !!!!

Napisal/-a gecco To maj 19, 2015 12:43 pm

5cenic je napisal/-a:
thunderbolt je napisal/-a:Eni ste pa že res smešni s fobijo pred uvoženimi avtomobili.

gecco je napisal/-a:Z avtom iz tujine ni prav nič narobe, še dosti rajše imam take kot pa tiste s slovensko zastavico v oglasu.

V zadnjih dveh mesecih sem bil že pri vsaj 10 trgovcih v okolici Ljubljane in čisto povsod enaka (zgornja) zgodba. In potem, čeprav mi je avto OK me prodajalec s svojo zgodbo in očitnem prikrivanju 'nečesa' odvrne od nakupa.

Gecco začneš, da bi raje kupil uvožen avto, na koncu pa podaš izkušnjo, da vsi uvozniki lažejo in prikrivajo.
Osebno sem svoje izkušnje z kupovanjem uvoženih avtomobilov že povedal in ne pogledam več avta od preprodajalca (seveda izključene avtohiše z dobrim imenom) pa če je z ali brez slovenske zastavice. In ne kupim nobenega vozila brez slovenske zastavice ker je bil nekje umes uvoznik, ki je verjetno zdajšnega lastnika speljal na led.

Ko pogledaš nekaj vozil od preprodajalcev in povsod nekaj ne štima jih pač vržeš vse skupaj v en koš, ga zapakiraš in ne odpreš več. To ni nobena fobija vendar posledica prejšnih izkušenj. Verjamem, da lahko marsikater uvožen avto lepo zgleda vendar kakšen je v resnici je pa vprašanje.

Seveda pa se lahko nasankaš tudi z avtom z slovensko zastavico in, ki ni od preprodajalca. Prav tak "preprodajalec" je pred kratkim prodajal moj bivši avto, ki mu je lepo prevertel kilometre. Zato povsod poudarjam, avto, ki nima preverljive servisne zgodovine se pač ne kupuje pa čeprav je od prvega lastnika. To poudarim tudi v vseh temah kjer svetujem o nakupu rabljenega vozila.

Nikjer pri preprodajalcih nisem dobil preverljive servisne zgodovine, večinoma mi niso pustili prepisati VIN številke, da bi povprašal na servisu o avtu itd. Poleg tega ti ponudijo tisti odnos, saj je rabljen avto ne nov, saj je le par tisoč evrov in da si picajzlast in ko vidijo, da neboš kupil ti še vrže, da itak nimaš denarja pa te vse mine.

Narobe si razumel, seveda kupim uvožen avto (še nobenega slovenskega nisem kupil), vendar takega ki sem ga ali sam uvozil ali pa od takega trgovca, ki mi bo pokazal original račun iz tujine, kjer so gor zapisani kilometri. Trgovec, ki nič ne skriva pokaže fakturo brez težav (pokrije ceno, ker njegova marža me res ne zanima), kdor pa kaj skriva ima pa potem servisno, ki je samo za podkurit in slovensko prometno.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

5cenic
Novinec

Napisal/-a 5cenic To maj 19, 2015 1:20 pm

To je povsem druga zgodba, če sam uvoziš oz. ti prodajalec vse pokaže. Vendar takega prodajalca nisem našel. Kot primer pa lahko dam, da sem z prijateljem, ki bi bil opravičen plačila DMV-ja gledal avte iz tujine pa vseeno računica ni šla skozi. Na koncu je kupil nov avto.
Zato pač nobenemu nebi svetoval nakup avtomobila iz tujine.

Morem pa reči, da tudi, kot sem omenil slovenski avti niso nič kaj boljši. Gledal enega Scenica od prodajalca, ki mi je zatrjeval, da nič ni bilo in ni bil nikoli poškodovan in mi je dal VIN številko. Ni pa pomislil, da je popravilo, ko je bil avto razbit tudi vpisano v servisno zgodovino kar me je nato odvrnilo od nakupa.
Nato sem gledal Alteo 1.2 TSI za katerega mi je prodajalec samo omenil zamenjavo ketne v garanciji in da dela vse tako kot treba. Vendar mi čudno obnašanje motorja ni dalo miru. Takrat sem ptem naletel potem na temo 1.2 TSI (takrat sem tudi začel uporabljati ta forum) in ugotovil razlog zakaj ga prodaja takoj po izteku garancije kar me je zopet odvrnilo od nakupa.

Tako da, nakup iz danes na jutri brez da preveriš kaj je bilo z vozilo in preveriš kako se določena vozila obnesejo te lahko hudo stane pa naj avto zgleda še tako uredu. In po mojem mnenju so ciljna grupa preprodajalcev predvsem ljudje, ki za malo denarja hočejo zelo veliko, si čimprej želijo nov avto in se odločijo za nakup bolj z srcem kot z glavo.

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher To maj 19, 2015 1:27 pm

thunderbolt je napisal/-a:To je spet relativno - če gre sicer za redno servisiran avto, ki dela 60k km na leto in je med zadnjim servisom in datumom malo kilometrov, ni nič čudnega - pač, avto se prodaja.

Avto se prodaja zadnja tri leta? Res je relativno in res ni nič čudno. Vseeno pa relativnosti nimam preveč rad in se raje držim bol oprijemljivih stvari.

5cenic
Novinec

Napisal/-a 5cenic To maj 19, 2015 1:45 pm

thunderbolt je napisal/-a:razen enemu je po 100k km zaribal motor (2,2 dci).

No neglede, da sem nasprotnik uvoženih avtomobilov in zagovornik Renaultov morem pa tle reči, da ni bil uvoz kriv. Ti motorji so šli vsi po vrsti, eni malo prej drugi malo kasneje, slišal sem tudi za motorje, ki so zaribali pred 100k km. Najbolj smešno je bilo, ko mi je znanec razlagal/se hvalil, da njegov ima pa že blizu 200k km in ga redno servisira in da ziher nebo zaribal... čez 3 dni mu je pa zaribal :lol:

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt To maj 19, 2015 3:12 pm

Sem ravno zato pridodal, da gre za 2,2 dci. Pri dobrih 200k km je ojnica ven udarila (ob menjanih ležajih).

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Napisal/-a darkside Sr maj 20, 2015 10:35 am

Locher je napisal/-a:
Cefizelj je napisal/-a:Saj smo že dostkrat ugotovili kako je: če uvažaš in hočeš imet dobiček boš uvozil šoder in priredil zgodovino. Če hočeš v lastni režiji uvoziti dober avto ga boš plačal več kot bi slovenskega. Vse zgodbe se končajo pri denarju. Kvaliteten avto pač stane - pri nas ali pa v tujini.

Se pa da avto tut v 50k km uničit ali pa v 300k km ohranit kot da je nov. Vsi pa vemo kako se dela z leasing službenimi avtomobili. Zadnjič sem videl 4 leta starega Volvota na dražbi v Španiji - 350k km, zici vsi od cigaret zluknani, desno ogledalo popravljano s propenom itd. Cena: 1800€. Kupiš tega in enega razbitega..pomenjaš par stvari in voila presto.

Kadilski avto je nemogoče rešiti razen, če menjaš celotno notranjost. Kaj vse sem počel, pa je vseeno smrdelo.

enako, kupil avto od kadilca, zgoraj notranjost čisto rjava.

3 mesece sem avto ko sem bil doma sem imel vsa okna odprta da se je avto vsaj malo zluftal. notranjost čohal ko m****n da sem delno odstranil tisto grdo barvo zaradi cigaret.
nimam nič proti kadilcem ampak od kadilca nikoli več avta, pa tudi sedaj da mi eden cigaret prižge v avtu ga naženem ven pa nikoli več v avtu - to pa povem vsakemu kadilcu preden pride do avta

TRIROG
Nov uporabnik

Napisal/-a TRIROG Sr maj 20, 2015 11:36 am

Kaj pa globinsko/kemično čiščenje avta? Pomaga ne pomaga?

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Sr maj 20, 2015 1:25 pm

TRIROG je napisal/-a:Kaj pa globinsko/kemično čiščenje avta? Pomaga ne pomaga?

Na kadilskem avtu nič ne pomaga.
Ob bolj vlažnem vremenu vse ven udari.
Če si nekadilec in občutljiv na vonjave je edina rešitev avto v katerem se nikoli ni kadilo. Ni tako enostavno dobit tak avto...

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Sr maj 20, 2015 1:56 pm

Ni ga čiščenja, ki bi spravilo vonj po kajenju iz avta. Po moje tudi če bi zamenjal notranjost bi se še vedno poznalo.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
tr00per
Stalni uporabnik

Kraj: kransterdam

Napisal/-a tr00per Sr maj 20, 2015 2:00 pm

ka pa vem, fajn čiščenje, dišavčki ipd. (če cigareti niso bili ugašani v avu) pa cajt marsikaj naredi. Star ata je v cli, ki je sedaj pri naši hiši kadil v avtu, pa danes pri nas (nihče ni kadilec in dim hitro pride v nos) tega nihče ne opazi.

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Napisal/-a darkside Sr maj 20, 2015 10:41 pm

Če imaš voljo da avto temeljito zračiš in čistiš znotraj se da znebiti. Res pa je da to trajaaaaaa

Anonimne-prijave
Nov uporabnik

Napisal/-a Anonimne-prijave Sr maj 27, 2015 11:41 am

Pozdravljeni,

Tudi sam se srečujem zadnje dneve z nategatorji zato sem se odločil, da začnem zbirati prijave in na koncu vse skupaj pošljem medijem z vsemi avtohišami in vsemi prodajalci ter dokazi. Zato vas prosim pošljite na ta naslov noname.prijave@gmail.com za vsakega prodajalca/avtohišo, ki to dela (skupaj z dokazi). Vaše ime ne bo nikomur posredovano!

gre se samo za to, da to treba ustavit, ker to je pa res že nenormalno!

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Sr maj 27, 2015 11:48 am

se strinjam, če bi vsi prijavljal take bi se zadeva izboljševala in izbljševala, tak pa eni obrnejo hrbet in grejo drugam.

Anonimne-prijave
Nov uporabnik

Napisal/-a Anonimne-prijave Sr maj 27, 2015 12:51 pm

Lahko vam za začetek prvi dve avtohiši napišem:
- A1 Avto: http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID=9767782&show=1&avto=Toyota%20Auris%201.4%20VVT-i-1-LASTNICA-SLO-VO
Smo šli na servis, kjer je bil avto nazadnje servisiran. ugotovljeno je bilo, da je ta avto dejansko 1 leto starejši in je imel na servisu 110.000 km (oglašujejo 53.000)

- AC bežigrajska Celje: http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... ORAMA-NA...
Avto je po pregledu številke šasije dejansko letnik 2011 (oglašujejo 2012). Na Fordovih servisih po besedah Ford Slovenija in še par ostalih servisih kjer sem povpraševal zagotovo ni bil, ker ni zgodovine in so sami napisali, da je ta avto zelo vprašljiv. Sami navajajo da je potrjena servisna knjižica s strani pooblaščenih servisov.

Pri obema so se zgovarjali na t.i. e-servisne knjižice. Po preverjenju pa te ne obstajajo (preverjenjo na uradnem servisu obeh avtomobilov).

STRAN OD NJIH!

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Sr maj 27, 2015 1:06 pm

Anonimne-prijave je napisal/-a:Pozdravljeni,

Tudi sam se srečujem zadnje dneve z nategatorji zato sem se odločil, da začnem zbirati prijave in na koncu vse skupaj pošljem medijem z vsemi avtohišami in vsemi prodajalci ter dokazi. Zato vas prosim pošljite na ta naslov noname.prijave@gmail.com za vsakega prodajalca/avtohišo, ki to dela (skupaj z dokazi). Vaše ime ne bo nikomur posredovano!

gre se samo za to, da to treba ustavit, ker to je pa res že nenormalno!

Se strinjam.
Pa na Agencijo za varnost v prometu je treba poslat eno peticijo oz. podpisano zahtevo, da se v EMRVL-ju (https://e-uprava.gov.si/e-uprava/emrvl.euprava) vidi stanje km pri teh pregledu (in to vsaj zadnjih dveh), ker tole z vrtenjem km je prešlo vse meje normale. Trenutno lahko samo kot lastnik zahtevaš izpisek iz teh. pregledov avtomobila, sam kaj ti to koristi, ko si ga že kupil in bi ta podatek moral dobiti PREDEN ga kupiš...

Uporabniški avatar
Al_Capone
Novinec

Napisal/-a Al_Capone Pe maj 29, 2015 3:25 pm

To z vrtenjem km je kr j.... Treba biti previden, nikoli ne veš. Ne vem kako bi to izgledalo v praksi, da pa se verjetno kej naresti. Za primer, kupim avto z npr. 120.000 km, pridem na 140.000, naredim mali servis olje, filtri, km vrnem nazaj na 120.000 in ponovi vajo, ko spet pridem na 140.000 km, peljem avto k pooblaščencu, naredimo servis in štampiljka v servisno knjigo, pa ima vozilo v bistvu že enkrat več prevoženih km v tem servisnem intervalu. Ali pa npr. kupim nov avto, naredim 15.000 km, sledi redni servis....zamenjam olje, filtre.... Števec prevrtim nazaj na 0, ponovno pridem na 15.000 km, odpeljem k pooblaščenemu trgovcu, naredi servis, poštamplja servisno knjigo itd.... Ko pridem na 30.000, ponovi vajo, opravim mali servis km, nazaj na 15.000, itd....Sej, pravim ne vem pa, kako bi to izgledalo v praksi.

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ Po jun 01, 2015 12:27 pm

AL Capone to je verjetnost če že kupiš avto s tem namenom da boš nategoval naprej, potem delaš tele "vmesne" servise pod kozolcem. Takšni avti kateri se v večini uvozijo k nam so od raznih večjih podjetij in oseb ki delajo veliko kilometrov in verjetno dobro tudi služijo in se s takšnimi zadevami ne bodo ukvarjali, pač vzamejo na leasing oz poslovni najem novi avto in se vozijo naprej. Verjemi da se firma ki ima 5,10,15+ službenih avtov ne bo ukvarjali z vmesnimi servisi in vrtenjem kilometrov.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po jun 01, 2015 3:08 pm

Lahko bi mene zaposlili in bi jim jaz delal "vmesne" servise pod kozolcem in vrtel števce nazaj :D
Lp

audi88
Nov uporabnik

Napisal/-a audi88 Če jun 25, 2015 7:01 pm

Moje izkušnje glede nategatorjev v okolici Celja.

DE-MOBIL Žalec (lastnik je že bil večkrat za zapahi zaradi sumljivih poslov, njihovi avtomobili imajo nazaj prevrtene kilometre, večina je karamboliranih, spoznate jih po zelo zanimivih cenah na avto. net npr. 3,888€, ali 5,777€). Vsem svetujem, da se jih na veliko izogibajte.

Da o prodajalcih v Celju ne izgubljam besed :D
Vorsprung durch technik

andrejf80
Nov uporabnik

Napisal/-a andrejf80 Pe jun 26, 2015 1:40 pm

edit mod
Zakaj misliš, da je bil prejšnji post zbrisan?
Napiši še enkrat, a tokrat v pravo temo! :evil:
Tudi na drugih forumih je govora o tem avtu - poguglaj telefonsko od prodajalca.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov